icon

Majetok a platby vo vzťahu

emalapas
Včera o 11:22

Dobrý deň.
Prosim vaše nazory..
Z manzelom sme spolu 16 rokov..manzelia sme 7 rokov..byvali sme v dome ked sme neboli manzelia.. kde som platila ucty, mojmu synovi z prveho manzelstva)skolu ..benzin posielala som to na ucet vtedy este priatelovi..investovala nejaky nabytok do domu..
Potom sme mali spolu dceru..po krize ked si nasiel priatel znamost som z domu odisla..bez nicoho..potom sme sa k sebe vratili..a tu nastava situacia ..slubil ze kupime byt spolu aj hypoteka bude spolu..ale povedal ze sa to neda ..tak som suhlasila kedze som bola v skusobej dobe..do toho bytu som investovala dalsie peniaze z vyplaty ,usetrene a plus pozicku vo vyske 16 tis..
Medzitym sme sa vzali..manzelovi zomrel otec a zdedil pomerne slusnu cast penazi z predaja toho prveho domu kde sme byvali..tym padom mi vypaltil ostatkovu cast mojej pozicky .co bolo asi 13 tis..a z dedictva kupil novy dom ..ale dal si ho seba kedze peniaze dostal dedictvom..samozrejme viem ze nemam narok na nic.byt siel do prenajmu a my sme opat sli do noveho domu..kde sme zase spravili kopec veci vnutri aj vonku spolocne.teraz nastava situacia ze manzel namna tlaci aby som podpisala prenos hypoteky a podpisala sa pod uver ale byt nechce dat aj namna lebo ze nechce aby moj syn z prveho manzelstva nieco pomne dostal.Ja platim inkaso na byte kde su najomncii,skolu,poistku,pausal vyzivne z rodicaku.ostanr mi minimum.peniaze od manzela nepytam.mame oddelne ucty...manzel berie najomne a vklada do hypoteky ako mimoriadne splatky.plati hypo,za byt ,ucty za dom a nakupy...zaujima ma vas nazor co si o tom celom myslite..vzdy som investovala do niecoho co nebolo moje..povedala som mu ze odmietam podpisat ten papier a podpisat sa pod hypoteku..a je namna nahnevany ..nas vztah nikdy nebol idealny.trapi ma ze nechce aby som bola aj majitelka toho bytu kedze vzdy som platila co bolo treba aj platim.

Strana
z2
anonym_8fd753
Včera o 11:26

@emalapas Pri prečítaní tvojho príspevku mi napadá príslovie dvakrát nevstúpiš do tej istej rieky. Mrzí ma tvoja situácia, nemáš dobrého muža. Zájdi za právnikom a uvidíš na toto treba odbornú radu.

anonym_8fd753
Včera o 11:28

@emalapas Chápem správne že ty platíš poplatky za jeho byt on berie nájomné a spláca svoj hypotéku na svoj byt?

emalapas
autor
Včera o 11:28
@anonym_8fd753

@emalapas Chápem správne že ty platíš poplatky za jeho byt on berie nájomné a spláca svoj hypotéku na svoj byt?

@anonym_8fd753 ano

motylik2559
Včera o 11:35

@emalapas Ahoj, teraz bez urazky bud si tak dobra az si blba, alebo si zaslepene naivna🤦‍♀️ Po tomto co som precitala ma ine nenapadlo, prepac. Akoze nechce, aby tvoje dieta raz po tebe nieco zdedilo? Vedel,ze mas dieta aj ked ste neboli svoji a aj ked ste sa vzali, vedel, ze si matka a raz tvoje dieta po tebe dedit bude. On ma aky vztah k tvojmu dietatu?-aj ked nie je biologicky otec, ale tu si aj ty mas davat pozor na to a dieta by ti malo byt prvorade,ze s akym partnerom sa das znovu dokopy. A tiez nerozumiem tomu, ze po predoslej skusenosti s nim si mu dala znovu sancu a este si si ho aj vzala. Nehnevaj sa na mna, ale vazne som nepochopila tvoje postupy v zivote, ktore si s nim spravila po predoslych skusenostiach. Nestacilo co si s nim zazila predtym? -napr. aj to,ze si nasiel inu znamost...Teraz places nad tym do coho ta tlaci...tak do kelu si dospela, tak sa hadam nedas dotlacit do niecoho s cim nesuhlasis. Normalne mi to cele nejak hlava neberie.

anonym_8fd753
Včera o 11:39
@emalapas

@anonym_8fd753 ano

@emalapas a preco? Ked nemáš ani z toho nájomné ani podiel ani nic? Navyše ked s tebou vydrbal aj v minulosti

emalapas
autor
Včera o 11:40
@motylik2559

@emalapas Ahoj, teraz bez urazky bud si tak dobra az si blba, alebo si zaslepene naivna🤦‍♀️ Po tomto co som precitala ma ine nenapadlo, prepac. Akoze nechce, aby tvoje dieta raz po tebe nieco zdedilo? Vedel,ze mas dieta aj ked ste neboli svoji a aj ked ste sa vzali, vedel, ze si matka a raz tvoje dieta po tebe dedit bude. On ma aky vztah k tvojmu dietatu?-aj ked nie je biologicky otec, ale tu si aj ty mas davat pozor na to a dieta by ti malo byt prvorade,ze s akym partnerom sa das znovu dokopy. A tiez nerozumiem tomu, ze po predoslej skusenosti s nim si mu dala znovu sancu a este si si ho aj vzala. Nehnevaj sa na mna, ale vazne som nepochopila tvoje postupy v zivote, ktore si s nim spravila po predoslych skusenostiach. Nestacilo co si s nim zazila predtym? -napr. aj to,ze si nasiel inu znamost...Teraz places nad tym do coho ta tlaci...tak do kelu si dospela, tak sa hadam nedas dotlacit do niecoho s cim nesuhlasis. Normalne mi to cele nejak hlava neberie.

@motylik2559 slubil mi ze vsetko bude inak..viem ze syna nema rad ale nepovie mi to do oci..syn s nami nebyva .je uz dospely

anonym_94d4f1
Včera o 11:43
@emalapas

@motylik2559 slubil mi ze vsetko bude inak..viem ze syna nema rad ale nepovie mi to do oci..syn s nami nebyva .je uz dospely

@emalapas nie nic nepodpisuj aj tak vsetko zdedi vas spolocny syn,toho dufam zboznuje.

emalapas
autor
Včera o 11:43
@anonym_8fd753

@emalapas a preco? Ked nemáš ani z toho nájomné ani podiel ani nic? Navyše ked s tebou vydrbal aj v minulosti

@anonym_8fd753
Lebo to navrhol, aby nemal vela platenia iba on

anonym_8fd753
Včera o 11:46
@emalapas

@anonym_8fd753
Lebo to navrhol, aby nemal vela platenia iba on

@emalapas tak to bola strasna sprostost ze si s tým súhlasila. Ak nie je tento príspevok iba výkrik do prázdna nájdi si čím skor dobrého právnika, Nájdi spôsob ako zdokladovať všetko čo si vložila do jeho nehnuteľnosti. + Polovica splátok na hypotéku zaplatená počas trvania manželstva by mala byť tiež tvoja. Ja neviem čo s ním plánuješ ale nemyslím si že mu na tebe záleží skôr si preňho iba pojazdný bankomat.

emalapas
autor
Včera o 11:48
@anonym_94d4f1

@emalapas nie nic nepodpisuj aj tak vsetko zdedi vas spolocny syn,toho dufam zboznuje.

@anonym_94d4f1 manzel tvrdi ze ano..ze nase dieta zdedi vsetko

motylik2559
Včera o 11:48
@emalapas

@emalapas No ale aj to bol varovny signal, ze nema rad tvojho syna...A ty si ho aj tak vezmes. Este keby si aspon tento krok nespravila, ze by ste spolu len "chodili", vsetko by bolo jednoduchsie, mohla by si sa na neho vysr... z vysoka aj daleka kedy by si chcela zo dna na den. A ake slubil???-preto som ti dala otazky na predosle skusenosti s nim ci ti nestacilo??? To tak lahko naletis po vasei minulosti nejakych slubom a sladkym reciam?🤦‍♀️ A to,ze je dospely tvoj syn nemeni nic na tom, co ti povedal, ze nechce aby zdedil, tvoj syn sa tvojim synom neodstane, predpokladam,ze ho ako mama lubis. Narobila si kopec hluposti a teraz nadtym lamentujes. A vlastne aku radu cakas? Tomu som neporozumela...Lebo ja mam pre teba len jednu radu, nebyt s tymto idiotom, ktoreho si si nemala ani vziat🤷‍♀️

emalapas
autor
Včera o 11:49
@motylik2559

@emalapas No ale aj to bol varovny signal, ze nema rad tvojho syna...A ty si ho aj tak vezmes. Este keby si aspon tento krok nespravila, ze by ste spolu len "chodili", vsetko by bolo jednoduchsie, mohla by si sa na neho vysr... z vysoka aj daleka kedy by si chcela zo dna na den. A ake slubil???-preto som ti dala otazky na predosle skusenosti s nim ci ti nestacilo??? To tak lahko naletis po vasei minulosti nejakych slubom a sladkym reciam?🤦‍♀️ A to,ze je dospely tvoj syn nemeni nic na tom, co ti povedal, ze nechce aby zdedil, tvoj syn sa tvojim synom neodstane, predpokladam,ze ho ako mama lubis. Narobila si kopec hluposti a teraz nadtym lamentujes. A vlastne aku radu cakas? Tomu som neporozumela...Lebo ja mam pre teba len jednu radu, nebyt s tymto idiotom, ktoreho si si nemala ani vziat🤷‍♀️

@motylik2559 nepytam rady...iba nazor z ineho pohladu

motylik2559
Včera o 11:54
@emalapas

@emalapas Tak ten moj pohlad uz poznas, a to som ti napisala v dobrom, lebo karhanie by ti bolo nanic, kedze sama si sa vytrestala tvojimi nezmyselnymi krokmi v zivote. Kazdopadne, nech sa rozhodnes akokolvek, tak naozaj zapni hlavu-nie iba ruzove okuliare a oblby v jeho "sluboch". Drzim palce

januska12323
Včera o 11:59

Nič s ním nepodpisuj a neplať jeho majetok. Neviem či je aspoň v posteli dobrý keď si sa k nemu vrátila a ešte si si ho aj vzala ale budiš.

anonym_8fd753
Včera o 12:01
@emalapas

@emalapas a co s tým urobíš?

emalapas
autor
Včera o 12:12
@anonym_8fd753

@emalapas a co s tým urobíš?

@anonym_8fd753 nepodpisem to pokial mi neda vlastnictvo bytu pol na pol.Ak nie tak ukoncim vztah.to nieje u nas iba o tomto..to je aj o jeho spravani kumne ktore tu nebudem rozoberat..lebo ma tu zeny rozdupu co vsetko tolerujem

anonym_8fd753
Včera o 12:13
@emalapas

@anonym_8fd753 nepodpisem to pokial mi neda vlastnictvo bytu pol na pol.Ak nie tak ukoncim vztah.to nieje u nas iba o tomto..to je aj o jeho spravani kumne ktore tu nebudem rozoberat..lebo ma tu zeny rozdupu co vsetko tolerujem

@emalapas uvedom si ze vychovavas deti vo vzore svojho vzťahu. A deti budu chtiac nechtiac kopírovať vase správanie. Držím palce

emalapas
autor
Včera o 12:22
@anonym_8fd753

@emalapas uvedom si ze vychovavas deti vo vzore svojho vzťahu. A deti budu chtiac nechtiac kopírovať vase správanie. Držím palce

@anonym_8fd753 ja to viem..ja sa snazim drzat nieco co som davno mala ukoncit.Vzdy som si povrdala ze dam tomu sancu mam s nim dieta .chcem aby vyrastalo v kompletnej rodine .v poslednej dobe viem sama ze to nieje dobre a urobila zle rozhodnutie ked sa k nemu vratila.Cakala som ze mi naozaj prepise pol bytu ked sa snazim vzdy davat aj ja ..verila som tomu ..ja by som urobila v opacnom pripade.To som ja...asi moc naivna az hlupa

alickapusinka
Včera o 12:56

jeho slova že všetko bude patriť vašej spoločnej dcére vôbec nemusia byť pravdive.Počas života je tak že ak je vlastník iba ON môže napísať zavet na hoci koho.Už sa upravoval zákon o dedení už vôbec nič nemusi nechať deťom rodič môže darovať za života alebo nechať závet na rodiča v tom prípade takže ak je to na jeho meno čisto nemusi v prípade smrti ani TY nič dostať a ani vaša spoločna dcéra.Už to nebude zo zákona že nastupuje dedič žena a deti.

draik
Včera o 13:19

@alickapusinka
Keby ste zase nepísali hlúposti. Ani to nie je schválené a ani to obsahovo nie je tak, ako píšete.

anonym_9a6820
Včera o 14:01

@emalapas mňa zaujíma niečo úplne iné, prepáč. Máš niekoho rada, zistíš že ma niekoho iného, ste od seba a potom sa k sebe vrátite. Ako dokážeš fungovať s niekým, kto ho pchal nejakú dobu do inej, vlastne kvôli nej si sa odsťahovala... A ešte si ho nakoniec vezmes.. Ako sa to dá? Naozaj ma to zaujíma.

emalapas
autor
Včera o 14:04
@anonym_9a6820

@emalapas mňa zaujíma niečo úplne iné, prepáč. Máš niekoho rada, zistíš že ma niekoho iného, ste od seba a potom sa k sebe vrátite. Ako dokážeš fungovať s niekým, kto ho pchal nejakú dobu do inej, vlastne kvôli nej si sa odsťahovala... A ešte si ho nakoniec vezmes.. Ako sa to dá? Naozaj ma to zaujíma.

@anonym_9a6820 da sa to...ked sa naslubuju hory doly.

anonym_8fd753
Včera o 14:08
@emalapas

@anonym_9a6820 da sa to...ked sa naslubuju hory doly.

@emalapas je vo vašom manželstve nieco tvoje? A mas kam s dcérou ist?

emalapas
autor
Včera o 14:10
@anonym_8fd753

@emalapas je vo vašom manželstve nieco tvoje? A mas kam s dcérou ist?

@anonym_8fd753 nie...okrem dcery nemam v podstate nic ..okrem kupeneho nabytku ..spotrebicov ....a nemam kam ist .

anonym_8fd753
Včera o 14:14
@emalapas

@anonym_8fd753 nie...okrem dcery nemam v podstate nic ..okrem kupeneho nabytku ..spotrebicov ....a nemam kam ist .

@emalapas Tak kam pôjdeš keď ukončis vzťah kvôli tomu že na teba nebude chcieť napísať polovicu bytu

alickapusinka
Odpoveď bola odstránená
anonym_6ea9eb
Včera o 14:23

@emalapas Tak mu prestaň platiť poplatky na byt, vezmi si hypotéku na byt. A buď ho prenajímaj alebo odiď.

sense
Včera o 14:26

@emalapas nepodpísala by som nikdy hypo na niečo čo nie je moje a neplatila by som poplatky za nič čo nie je moje....
A keď teda nechce prepísať byt na teba tak nech ho prepise na dieťa ale nielen tvoj podiel ale aj jeho

amdornik
Odpoveď bola odstránená
la_dolce_vita
Včera o 14:35

Moj nazor... manzel si ta nevazi, vyuziva ta a ty sa nechas. Mas dve deti, ziadny majetok a sebeckeho muza, navyse nevernika vychcaneho. Laska a dobrota je jedna vec, ale toto je uz hlupost. Je mi luto aj tvojho syna. To priznanie, ze ho nema rad.. smutne :( co ta k tomu viedlo, to by som rada vedela, ked takto rozmyslas?

Strana
z2