Majú vaši rodičia schopnosť viesť hlboké rozhovory?
Ahojte, vedia sa vasi rodicia/svokrovci rozpravat aj o hlbsich temach, pripadne sa zamerat v rozhovore na vas? Po sviatkoch stravenych u rodicov u svokrovcov sa zamyslam nad tym, ze moji rodicia a ani svokrovci sa vobec nevedia rozpravat mimo povrchne temy, resp. viest nejaku zmysluplnu konverzaciu mimo toho, co budeme varit, co ide v telke, co treba nakupit a pripadne ohovaracky rodiny. Mna sa spytaju max ako sa mam a po kratkej odpovedi je tema ukoncena a a zacnu mi hovorit co ma nove ktory sused (ktoreho som 15 rokov nevidela a nezaujima ma). Zaujem o nejake nazory, prezivanie, pripaadne pracu a pod. nula. Je to ich generaciou (60+)? Alebo som proste vychytala taketo kusy do rodiny? Navstevy su premna vlastne iba o pocuvani ich nezmyslov, naplnenie z konverzacie ziadne
@anonym_autor Myslím, že ste to len vychytali.V rámci jednej rodiny sme rôzne povahy.Je možné, že to ani nie je nezáujem,len jednoducho rodičia neradi zachádzajú do hlbších tém Poznám prípad, kde matka po snahách pomôcť dcére v zlej rodinnej situácii už rezignovala baví sa s ňou len o vnúčatach,o tom čo sa chystá variť a pod.Poznam sestry, ktoré vedú len zdvorilostnu konverzáciu, dôverné témy nezdieľajú.Viem aj o prípadoch, keď dospelé deti nehovoria s rodičmi o svojich problémoch, lebo ich nechcú zaťažovať.

@anonym_autor Moji sa vedia až nevedia kedy dosť 😂😂 Je to o tom ako so s kým sadneš ako človek.