Mal by som sa vrátiť k manželke?
Už je to skoro 6 mesiacov. Odišiel som od manželky a nášho ročného dieťaťa. Neodišiel som k inej žene , ale pretože doma už bolo na nevydržanie. Podráždená nervózna kričala po mne , hádzala po mne veci , proste peklo . Nedala mi vydýchnuť , hoci som pracoval , živil ich , doma som sa snažil pomáhať. Problém je že je tehotná , už to na nej je celkom dosť vidieť , viem že som otec. Platím byt a posielam jej peniaze . Ani raz mi za to obdobie nezavolala , aby som sa vrátil , nezavolala mi vlastne vôbec. Malú si zoberiem raz za čas, to mi ju podá s vecami a povie čo treba a zavrie mi dvere pred nosom, nechová sa však nepriateľsky. Neviem vôbec čo mám robiť , či sa vrátiť alebo ju len finančne podporovať a brať si zatiaľ malú neskôr aj druhé, rozvádzať sa nechcem a myslím že ani ona zatiaľ . Žiť takto nechcem ale bojím sa aj návratu aby sa zas všetko nezopakovalo alebo ešte viac nezhoršilo príchodom druhého dieťaťa.
Neviem kde sa to posralo, boli sme spolu 6 rokov predtým ako sme sa zobrali , aj sme spolu žili a nevyskytli sa žiadne vážnejšie problémy medzi nami, príchodom dcéry akokeby úplne zdivela, preskočilo jej .
Realne sa ale ani nepriznas a neodpovies, ked sa ta niekto pyta na fungovanie, co si robil a nerobil doma pred dietatom, po dietati, ako sa ona spravala pred dietatom, kedy nastalo zhorsenie po dietati, stale iba omielas ze s nou vlastne chces byt, tak potom sa muselo ododhrat nieco co ju zlomilo a zcala sa spravat ako sa sprava, keby bola totalna krava tak sa k tebe sprava rovnako aj pred dietatom.
Ale ved Ťa doteraz ani raz nekontaktovala, tak o čom točíš? Na to, že ste pol roka od seba si neskutočne na ňu naštvaný. Ak Ťa to za takú dobu neprešlo, tak si porieš najprv svoje emócie.
Myslím, že ak sa budeš starať a zaujímať o deti, bude to fajn. Teraz budeš musieť nejako prečkať obdobie, keď sa narodí druhé dieťa. Do šestonedelia je to dosť nápor na psychiku , sama som to zažila, je to ťažké obdobie. Teraz budú dve naraz, to bude ešte len zahul.
Ešte ak by sa dalo, nejako s nou pracovať, zohnať jej pomoc, ale to by aj ona musela chcieť. To ze ty prídeš z prace a príklad sa ideš najesť, bordel si upraces, mne by to nič nerobilo. Len ona ma nervy nasponovane, z jednej strany to chápem, ale hádzanie veci a ukázanie stopky od teba, tiež chápem. Držím palce, skus prísť na nejakú zlatú strednú cestu.
@zltalienka ja nie som predovšetkým nahnevaný na seba, že som to tak dlho trpel a neurobil tomu rázny koniec skôr .
@lion777 ďakujem za povzbudivé slová , budem sa to snažiť takto nejako riešit.
Si dobrý muž, snažíš sa hľadať riešenia. 🙂
Autor: ešte dopoludnia si chcel viac času tráviť s dieťaťom, popoludní si chcel už len menej platiť. Ak chceš naozaj viac času tráviť s dieťaťom, budeš mat ideálnu príležitosť. Tvoja manželka pôjde za chvíľu na materskú. V čase kým bude ona na materskej s mladším dieťaťom, Ty môžeš ísť na materskú so starším dieťaťom. Tak budeš môcť byť viac so svojimi deťmi, budeš môcť si vybudovať vzťah s novorodencom, starať sa tak naozaj. Teda keď máš realny záujem, nie iba slová.
Stále si neodpovedal, ako to zvláda dieťa, také malé.
Zvláštne, ako tu niektoré viete obhájiť domáce násilie. Veď ak by ho trafila do hlavy tak mu fakt ublíži. Či ak je človek veľmi unavený, frustrovaný, psychicky chorý, tak je to v pohode? Proste od zúfalstva a únavy tomu druhému tresknem? Ináč na pohotovosti, ak prídete s nejakou ranou, vždy sa výzvedaju ako sa to stalo. Tak by ma zaujímalo, ako by vyhodnotili toto, ak by chalanovi zašivali čelo od trefy tanierom 😵💫 Keď sa pani nebude liečiť tak o pár rokov hodí niečo aj po decku, keď sa jej tam dve budú klbčit a pištať, alebo si cikne vedľa záchoda ……..
ak sa nemýlim,tak predtým si jej nenapísal... takže možno reaguje na tvoj prvý kontakt a nie ba peniaze ...či je ľahšie si domýšľať?!
Pol roka si nahnevaný?
@because nie, reaguje na peniaze.
@zltalienka teraz som nahnevaný sám na seba. Pol roka sme neriešili obaja , zrejme nám to obidvom vyhovovalo , ale nič sa nedá ťahať donekonečna.
A vieš už čo chceš? Lebo v úvode píšeš, že nevieš čo máš robiť.
@zltalienka áno viem čo chcem a viem čo už nechcem . Chcem sa vrátiť k žene a deťom, ale nie do takého prostredia a s takou manželkou .
A začneš tak, že nebudeš platiť hypotéku na byt, do ktorého sa chceš vrátiť? Zaujímavé
Ako sa spravala k dcere kym si s nimi byval?
@zltalienka presne tak . Začnem týmto bodom .
@erika237 keď som nebol doma neviem . Keď som bol doma , celkom dobre,
Ja by som Ťa (na mieste manželky) po pol roku bez záujmu o moju osobu už naspäť neprijala. Ako partnera už nikdy.
Natolko viem vydedukovat, ze vies povedat iba o tom ked si bol doma.
Skoda ze napises celkom dobre, by bolo fajn napisat aj nieco obsirnejsie, aby si clovek urobil velkovy obraz.
Z doterajsieho, hoci nesuhlasim, ze po tebe vo to smarila bolo spravne, ani nadavky nie su spravne, ale teda z nejakeho dovodu si jej zacal liest na nervy ty. Tebe je dovod jedno, preco sa tak zmenila, ty uz si iba spokojny, ze prestanes platit jej hypo a hotovo, ona sa ma zmenit aby si sa ty vedel vratit, ale teda po uzasnom, pomahajucom, chapajucom a podporujucom manzelovi by asi nikto nic nehadzal. Ak si prechadzala poporodnou depresiou, tak si mal velku odvahu nechat s nou v domacnosti rocne dieta iba na jej zodpovednosti a vobec si sa nedopytoval ako sa dieta ma.
@erika237 ani ženy sa nebijú , a predsa ich muži bijú a aj tie dobré a aj tie čo sa im snažia max. vyhovieť. Aj také čo im navaria, operú a dajú deti . Súc chápavé , milé a aj tak chodia s monoklami . Platí to aj recipročne .
Len skús odpovedať.. ty si si chcel po práci oddýchnuť. Uvedomujes si ale že ona si neoddychla za celý deň ? Chcel si sa v pokoji najesť atď. Začal si ale od toho, že toto si doprial aj svojej žene ? Mohla sa aj ona v pokoji najesť ? Kedy ? Alebo si to chcel len ty ?
@mama_ včera som po 4 dňoch odovzdal dcéru manželke , kľudne by som si ju nechal dlhšie , ale chcela ju mať už u seba. Neopustil som tehotnú ženu , nevedel som o tom a nevedela ani ona o tom .
@klip0 mohla. každý jeden večer a každý jeden víkend bez toho aby som ju sleodval čo jej spadne na zem , a či si dostatočne po sebe rýchlo utrie nôž.
Autor, tvoja zena sice nekonala spravne, ale ty aj rozumies tomu preco tak konala? Tu je Maslowova hierarchia potrieb. Tato teoria sa uci na VS. Nie je to len nejaka z prsta vycucana. Tvoja zena drvivu vacsinu z nich nemala naplnenu, preto v navale emocii reagovala nevhodne. Skus ju trochu pochopit. Ozaj to len skus. Vacsina zien tu chodila do prace a nie jedna aj vyssie riadiace funkcie. Ale poviem ti. Ten psychicky pracovny napor sa nevyrovna psychickemu naporu ked ti daju na starost novorodenca a nedaju ti k nemu manual. Doslova nevies co mas robit, nemas meeting aby si sa mohol poradit o moznostiach riesenia. A ten psychicky napor nekonci o 18:00 a nekonci ani cez vikend. Je neustaly a je velky.
@klip0 Ja nechápem, ako si matka s jedným dieťaťom nedokáže nájsť čas na vypitie kávy, na naobedovanie sa, na sprchu, na upratovanie...ja som slobodná matka...kávu som si v kľude vypila...naobedovala som sa v kľude...ročné dieťa už môže sedieť v jedálenskej stoličke nie? alebo šup gumený obrus na zem, tanier s jedlom a nech papá...keď nechce sedieť v stoličke...sprcha? no ja som aj ročné dieťa šupla do autosedačky (vajíčka), zapla pásy, vzala so sebou do sprchy, rýchlo sa sprchla...pokiaľ sa dieťa hralo s nejakoy hračkou...a čakala som partnera s teplou večerou 😀 kto chce, spôsob si nájde...kto nechce, tak mu nevyhovie ani pán Boh...
@klip0 ale no zas keby mala 4 deti pochopím,že nemá čas si sadnúť,ale pri ročnom dietati to zas take zle nieje.

@erika237 po narodení dcéry začala doslovne vyhľadávať konflikty, to čo jej nevadilo vtedy jej zrazu vadilo teraz , zmizla pohoda medzi nami a hlavne normálnosť.