Mal by som sa vrátiť k manželke?
Už je to skoro 6 mesiacov. Odišiel som od manželky a nášho ročného dieťaťa. Neodišiel som k inej žene , ale pretože doma už bolo na nevydržanie. Podráždená nervózna kričala po mne , hádzala po mne veci , proste peklo . Nedala mi vydýchnuť , hoci som pracoval , živil ich , doma som sa snažil pomáhať. Problém je že je tehotná , už to na nej je celkom dosť vidieť , viem že som otec. Platím byt a posielam jej peniaze . Ani raz mi za to obdobie nezavolala , aby som sa vrátil , nezavolala mi vlastne vôbec. Malú si zoberiem raz za čas, to mi ju podá s vecami a povie čo treba a zavrie mi dvere pred nosom, nechová sa však nepriateľsky. Neviem vôbec čo mám robiť , či sa vrátiť alebo ju len finančne podporovať a brať si zatiaľ malú neskôr aj druhé, rozvádzať sa nechcem a myslím že ani ona zatiaľ . Žiť takto nechcem ale bojím sa aj návratu aby sa zas všetko nezopakovalo alebo ešte viac nezhoršilo príchodom druhého dieťaťa.
Neviem kde sa to posralo, boli sme spolu 6 rokov predtým ako sme sa zobrali , aj sme spolu žili a nevyskytli sa žiadne vážnejšie problémy medzi nami, príchodom dcéry akokeby úplne zdivela, preskočilo jej .
Na zaciatku som ciastocne chapala aj tie, co tu obhajovali autora. No cim diskusia gradovala, tym viac sa zacal zamotavat do svojich lzi a vykrucat sa ako uzovka. Uplne suhlasim s prispievatelkou @soldi lebo co mu bolo vytknute to zrazu robil a vsetko; dookola tocil o peniazoch; on ich zivi on je kral a uz to, ze sa porovnava s chrapumni co zenu nechaju uplne bez prostriedkov este s dlhmi je velavravne. Ze jedina chyba ktorej sa dopustil, ze si nenastavil hranice tak isto. Pisali tu chlapi aj manzelky vyssie postavenych zamestnancov, ze aj ich manzelia “tazko pracuju” a su unaveni “ako kon” ale doma pomozu. Na par vynimiek sa zhodol v tom, ze aj ona prestrelila, ale nijako sa nevyjadril k tomu co tomu predchadzalo! Ja bych ti tie boty bola v amoku schopna hodit aj do kontajnera (mame tie podzemne z ktorych bys to nevylovil). Neviem co si cakal ze tu zeny, matky napisu; ze ta budu tlapkat po pleci aky si kral, ze zene platis JEJ hypoteku aj ked nejsi povinny? Ze ako by dali cokolvek za chlapa ako si ty? A das jej to potom precitat, ze csetci si myslia akeho ma v tebe uzastneho manzela a nevazi si ta a vulgarne ti nadava? A wc doska? Moja smrt!!! Nucila som to syna aj chlapa - da sa to!!! U mna by ti skoncila kludne okolo krku ale predpokladam ze aj to bola len jednorazova zalezitost ked si prisiel z prace takmer pocurany dehydrovany a vyhladovany ze si sa len rychlo vyzul, bezal na wc a musel utekat do kuchyne daco zjest inak by ti klesla hladina cukru v krvi a omdlel by si a ta hysterka na teba zniceneho dehydrovaneho hladneho vyklepaneho zacala vrieskat a hadzat veci len tak lebo sa to stalo 1x zo zdravotnych dovodov…
@autor pre vlastné dobro už sem naozaj nepis... mne stačí jedine od teba... ty rozhodneš, ty urobíš, ty nastavíš... Len ty, ty, ty... nevidíš samého seba ako komunikujes? Jednať takto so mnou ti poviem, že ty si tak akurát môžeš trhnut nohou... fakt. Predpokladám, že to máš maniere z prace, kde co šéf povie, je písmo sväté, ze? Fakt sa nad sebou zamysli aj ty. Ešte raz, tvoja žena to riadne prepiskla, ale ani ty nie si bez viny. Popremyslaj nad tým.
A inak, prečo za toho pol roka, čo si preč si teda opäť nezačal športovať? Malo času mas? Nerypem, len sa fakt pýtam, že čo si toho pol roka vlastne robil..mal 4x do mesiaca dceru? Co na to vaše rodiny? Sú s tým ôk? Sorry, ale ja to u vás vidím na rozvod...
@valikasikulova ja som nerodila, ale mám kamarátky/rodinné príslušníčky, ktoré áno, a žiadna sa nepremenila na násilníčku😂. Ak je to také zlá, má sa ísť liečiť. Čo ak nabudúce niečo hodí po dieťati, lebo namrví?
@simona20201309 v tej prvej časti súhlasím, ale neviem, prečo klameš samú seba v tej druhej časti. Ženy nikdy nedostanú rovnakú „hubovú polievku” za svoje násilnícke správanie
@sparrows horšiu!!! Oveľa viac by sa tu pustili do ženy! Ešte by tu písali ze tak jej treba... pretože ako ZENA/MATKA si nemôže dovoliť byť unavená. Ak by tu napísala žena nahnevaná, že len čo príde večer z prace a muž (na materskej) od nej chce aby si okupala vlastne dieťa a začala by tu nadávať aká je chudinka vyčerpaná z roboty a nemôže si oddýchnuť- chceš povedať ze by boli reakcie iné????? Ty neklam samu seba... lebo od žien je takéto správanie neprípustné!!! Nikto sa by sa jej tu určite nezastaval
@simona20201309 ale ja celý čas rozprávam o hádzaní pohárov atď😃
@sparrows a? To isté
@simona20201309 to určite
@sparrows
@huxy keby tu pisala zena, ze muz jej nadava a hadze po nej pohare, tak by jej radili okamzite sa rozviest. Tak isto keby tu pisal muz, ze mu zena nadsva a hadze po nom pohare, radili by mu rozvod. Keby tu pisala zena, ze nema chvilu pokoja po praci, lebo musi vlastne dieta kocikovat a kupat a muz po nej chce, aby si po sebe upratala kuchynu, ci si to dovoluje, tak bude zvozena pod ciernu zem. Skus si pozriet hocijake diskusie, kde sa zena len idvazi priznat, ze je vycerpana, unavena a chcela a by mat chvilu pokoja. Naco si si robila deti a podobne vyjadrenia tam lietaju jedno za druhym.
@sparrows Ak by mi muž bez dôvodu, len tak z ničoho nič vulgárne nadával, hádzal po mne veci, opäť bez dôvodu (lebo niektoré reakcie sú tu také, že sa bavíme o tyranom chlapovi a dvojaký meter), tak prvé čo ako zena-matka urobím je, že zdrhnem sama a zanechám za sebou dieťa? S ním? Sú prípady, kedy ženy zostanú, budú sa nechať buzerovat, budú fackovacim panákom, sú také, čo by chytili dieťa a odišli, ale aká žena by odišla sama, bez dietata?
Vraj je to pomaly psychopatka, slabá, dezorientovaná, neschopná tzv. Dnešná mamička, ktora teda údajne nezvláda sama jedno! dieťa, a ajhľa, zrazu zvláda, aj keď je na to už úplne bez partnera, a ešte sa aj ukludnila? Tak ako to potom je? Ja teda neschvalujem žiadnu formu domáceho násilia či týrania, ani sporadické hádzanie vecami, ale nuž áno, aj ja som už zo zlosti hodila muzovymi vecami cez balkón, a nebolo to preto, lebo som neschopná krava, čo nezvládne jedno dieťa, a on chudák unavený, dehydrovaný prišiel z práce, nestihol si odložiť topánky, ktoré musel vyzuť, aby nedajbože nepostúpal čerstvo utretu podlahu za čo ho bežne mlatim mopom, a potom, plaziac sa z posledných síl sa napil v kuchyni, a utekal na toaletu, pričom zabudol priskrutkovať vrchnák od fľaše späť na Colu.
@huxy A ktorú matku by obhajovali, ktorá by po opise údajného pomaly týrania partnerom či ponizovania, od neho odišla na pol roka a zanechala po sebe dieťa? Pisalo by sa o dvojakych metroch? Sotva by to niekoho napadlo. Na rozdiel od tejto diskusie. Ten rozvod by som paradoxne už radila aj im, čím ďalej čítam, o to viac, lebo aby dvaja dospelí ľudia sa nedokázali pol roka porozprávať, doma batoľa, na ceste ďalšie, lebo ego, ego a ešte raz ego (to je jedno, čie) už dávno nie je vzťahom. Takýto ľudia spolu nikdy nebudú vedieť fungovať.
Ak obaja nemate nikoho ineho..je velka pravdepodobnost, ze to mozete este urovnat spolu..ale obaja musite chciet..porozpravaj sa s nou uprimne..silnou motivaciou su dve malicke deti, ktore vas obidvoch velmi potrebuju..neviem kde je problem u vas ale kazdy jeden sa da riesit..aj ten, co sa zda neriesitelny..namiesto odsudzovania a vycitiek sa skus opytat zeny : co pre teba mozem urobit aby ti.bolo dobre?.. chapem aj teba, ze si to uz nedaval, dobre si spravil, ze si radsej ustupil, ako dostat infarkt alebo reagovat nasilne..nevycitaj si to, v danej chvili si nevedel ako inak..bol to pud sebazachovy, teraz vsak uz chces veci riesit, mas trochu odstup, vidis, ze s manzelkou tazko a bez nej rovnako..treba vyskusat aj pomoc terapeuta ked tak..lebo vas vztah uz potrebuje pomoc aj zvonka uz podla mna..ked doslo az k opusteniu domacnosti..co je najvyssi stupen manzels.krizy
@huxy asi bol tiež už zúfalý z toho aká si nechapava
@simona20201309 jasné, ale tebe nemusím vysvetľovať aký bol psychopat. Aj tak si budes tvrdiť svoje 🤷🏼♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Ženy, ktoré sa správajú rovnako ako jeho manželka ju tu obhajujú a zhadzujú autora...pochopiteľné 😉
žena kričí o pomoc a ty sa spravaš ako čurak.
Ked tak strasne potrebujes v klude sa najest, prachov mas evidentne dost, preco sa nezastavis v restike cestou a nenajes sa? Alebo v praci mas urcite chladnicku,kup si co potrebujes a najedz sa pred odchodom. A ked prides domov mozes sa naplno venovat rodine a detom. Ta zena cely den doma makala...
Moj muz dojde domov z roboty a maka doma...žehlí ked treba, umyje zem ked treba, učí sa so starším ked treba...A vies čo? tiez ma vie vytocit ked konecne upracem kuchynu a on si ide robit jest a vsetko zadrbane...Ale tak salky po nom nehadzem, ona uz musi byt inak zufala...Potrebuje tvoju podporu, terapie a aj spolocne...
Jednoducho. Kde je vôľa, tam je cesta. Ste dospelí ľudia, normálne sa porozprávajte a dohodnite si rešpekt, vzájomnú úctu a korigujte svoje správanie. Tu nejde o vás a vaše egá, ale o život 2 deti ktoré budú trpieť vašimi vojnami. Urobte to pre tie deti, ktoré potrebujú matku, otca a pokojné prostredie.
@pink_lady to aj mňa napadlo, mohol sa najesť v robote alebo v aute keď chcel mať kľud.
Ešte by ma zaujímalo ako prebiehalo rano. Či aj rano taká bola. Keď hovorí že chcel len kľud po robote
@janka27101988 Mala si to mne napísať, keď som bola po pôrode s dvojičkami a tretí starší doma. Pár dní bol manžel doma a fungovala som. S tebou bol manžel ako dlho doma?
@earlgrey nie. Ženy ktoré tu obhajujú manželku vedia čo je to mat doma muža ktorý chodí domov neskoro z prace. Vedia čo je to byť celý deň sama s dieťaťom, byť nevyspata, unavená... samozrejme sú dni kedy je to náročnejšie a kedy je to v pohode, ale každá z nás sa tešila keď prišiel domov muž.
A väčšinou ten muž ešte v chodbe SAM OD SEBA vzal to dieťa na ruky. A keby mne môj muž na chodbe povedal ze je unavený a chce mať kľud (pravdepodobne každý večer nie len 1x) a k tomu by opäť nechal topánky pohodene v chodbe, a ešte by utrusil poznámku že sa chce v kľude navecerat, hodila by som po ňom aj panvicu....
A nie nie som ani labilna, ani nemám poporodnu depresiu ale nemám vybavenie na toleranciu debilov v mojej blízkosti....
@loliki fuh, tak to musel byt dobrý zahul. Bol tak cca do 10 dni po oboch pôrodoch , resp pri mladšom menej, lebo musel byt so starším doma tak možno 5 dni. Jasne že žena dokáže fungovať. Pri mladšom bol ( už teraz exmanžel ) doma, ale, on to bral ako dovolenku aby sa venoval staršiemu a ja po príchode z nemocnice som im krava utekala hneď variť a pratat bordel čo porobil kým som bola v nemocnici. Pri staršom ostal tiež doma, ale nie ako pomoc, resp pomoc po svojom…
Je mi z toho smutno. Dnes by som to už nedopustila. Ale ne to v nás, že si veľa krát nedovolíme prijímať , len dávame. A potom keď je toho už dosť, tak vybuchneme.
Boli sme tak vychovavane, česť výnimkám
@simona20201309 Dobre 😀

@mandarinka555 prečo hádžeme vinu na chlapa???
Ty si aj čítala jeho príspevky? Aspoň ten na prvej strane?
Už ste trápne niektoré s tým dvojakym metrom a zopakujem aj tretí krát čo som tu už písala......
Chceš povedať, že keby bol na materskej muž a žena by po príchode z prace o 18tej dupala nohou že chce kľud, chce sa v kľude navečer at, oddýchnuť, že nechce si ísť okúpať dieťa a pod....žeby sme sa tu zastávali ženy hej?
Ešte horšie by sme reagovali na to, ak by to bolo opačne takže fakt tu už nesplietajte dvojaký meter....