Mal by som sa vrátiť k manželke?
Už je to skoro 6 mesiacov. Odišiel som od manželky a nášho ročného dieťaťa. Neodišiel som k inej žene , ale pretože doma už bolo na nevydržanie. Podráždená nervózna kričala po mne , hádzala po mne veci , proste peklo . Nedala mi vydýchnuť , hoci som pracoval , živil ich , doma som sa snažil pomáhať. Problém je že je tehotná , už to na nej je celkom dosť vidieť , viem že som otec. Platím byt a posielam jej peniaze . Ani raz mi za to obdobie nezavolala , aby som sa vrátil , nezavolala mi vlastne vôbec. Malú si zoberiem raz za čas, to mi ju podá s vecami a povie čo treba a zavrie mi dvere pred nosom, nechová sa však nepriateľsky. Neviem vôbec čo mám robiť , či sa vrátiť alebo ju len finančne podporovať a brať si zatiaľ malú neskôr aj druhé, rozvádzať sa nechcem a myslím že ani ona zatiaľ . Žiť takto nechcem ale bojím sa aj návratu aby sa zas všetko nezopakovalo alebo ešte viac nezhoršilo príchodom druhého dieťaťa.
Neviem kde sa to posralo, boli sme spolu 6 rokov predtým ako sme sa zobrali , aj sme spolu žili a nevyskytli sa žiadne vážnejšie problémy medzi nami, príchodom dcéry akokeby úplne zdivela, preskočilo jej .
@janka27101988 ale prosím ta... co si odnesú deti???
Autor sa jasne vyjadril, že dieťa je kľudne a prosperuje....
Ako matka je určite skvelá a deti sa budú mať vyborne. Jej prepína len v jeho prítomnosti...
Nemaj obavy o ich deti, podľa všetkého je o nich vyborne postarane.
@janka27101988 skôr si myslím, že si to manželka veľmi dobre uvedomuje, preto autora neprosila aby sa vrátil, a asi to ani nechce - vie, ze pre deti bude lepšie ak budú od seba. Keďže on ju vytáča do nepricetnosti
Autor prosim ta, nalinkuj sem svoju manzelku. Radi by sme si vypoculi aj jej verziu. A mozno ti nakoniec dame za pravdu, ked sa ukaze, ze vlastne ona je agresivna hysterka, co bezdovodne hadze predmety tak, ako tvrdis. Nech da aj ona svoj pohlad na to cele. Ale uz len z toho, ze ako jedinu svoju chybu na tom celom ty vidis, ze “si si nenastavil hranice” mi dava take neblahe tusenie, ze tu odbornu pomoc potrebujes ty este viac ako ona.
@simona20201309 suhlasim, teraz im je lepšie.
Skôr som myslela, keď boli spolu a ona po ňom kričala. V tom obdobi. A na dieťa stres vplýva už počas tehotenstva. Ale našťastie odišiel v správnom čase. Takže máš pravdu, o deti je postarané
Nejdem sa vyjadrovať k ich situácii, ale je vtipné pozorovať pokrytectvo žien na Modrom koníkovi (a celkovo) čo sa týka násilneho správania autorovej manželky, lebo keby do nej hodil niečo on, bol by násilník, ale žena má vždy dôvod – môžu za to hormôny, vyprovokoval ju, v podstate je len obeť. Ach, táto mentálna gymnastika 😂
Čítala som poväčšine len autorove príspevky a po jeho posledných 2 komentároch si myslím, že potrebuje psychológa, ak nie psychiatra. Bratova smrť, neterina smrť, krach biznisu, dosť možná popôrodná depresia... ona sa tak možno snaží tvári, ale nie, neuniesla to. @autor písal, že boli spolu 6 rokov pred narodením dcéry a nikdy taká predtým nebola. Ale aj on je riadny debil, že odišiel a nesnažil sa aby vyhľadala odbornú pomoc. Keď je človek psychicky chorý, on si často neuvedomuje svoje činy. Môže to byť prípad tvojej ženy. Myslím si, že s veľkou pravdepodobnosťou udalosti, ktoré si popísal v predposlednom komentári, sa veľmi podpísali na jej psychike a potrebuje pomoc minimálne psychológa. A musíš nájsť jemný spôsob ako ju k nemu dostať...
@123profil321 asi som to tam na začiatku zle napísala, jeho žena podľa mňa potrebuje odbornú pomoc...
Tiež som za poporodnu depresiu, tam treba psychiatra odborníka a nie vyjebat sa na ňu ze je chorá na hlavu blázon len tak, lebo vyzerá ze reálne chorá je a môže v jej neliečenom stave prepnúť ze skantri celú rodinu, podľa mňa to bolo jasné kričanie o pomoc ktoré tebe liezlo na nervy , nezvládol si to a zdupkal namiesto záchrany jej a vašich deti
Inak, @autor, popôrodná depresia sa môže prejaviť rôzne. Napríklad aj tak, že žena dieťa nechá ležať v postieľke, napriek neskutočnému plaču, že je neprebalená, nenakŕmené, bude čumieť do blba, alebo si robiť svoje povinnosti akoby nič nepočula. A hovorím o prípade, ktorý sa stal v okolí. Muž prišiel domov a dieťa skoro ko. Takže to, že po tebe hádzala veci, je ešte tá lepšia varianta.
@sparrows koľko máš deti koľkokrát si rodila, to, že tebe nič nebolo neznáme ze to tak ma každá.... je to regulerna diagnóza ktorá môže skončiť tým najhorším spôsobom keď jej prepne po pôrode a este aj najbližší človek ju v tom nechá samu, potom si to môže akurát vyčítať.
@sparrows ak by bol doma muž na materskej a žena by chodila z prace o 18tej a po príchode domov by ju vytacalo že jej muž hneď dáva na ruky dieťa a keby sa žena sťažovala že chce od nej aby si okupala svoje dieťa, ver tomu žeby si tu vyzrala rovnakú hubovu polievku ako tento autor a ak by napísala ze do nej muž od zlosti hodil pohár, úplne rovnako by sme všetky reagovali - a myslím ze ešte horšie, keďže od ženy/matky sa vždy ocaka viac....
@123profil321 Prečo naňho nadávaš?On tiež nie je fackovací panák. A urobil možno aj dobre a správne. Niekedy je dobré radšej odísť z bojovej atmosféry a riešiť problém z diaľky a s chladnou hlavou. Autor tu žiada o názory, rady, pohľad z iného uhla, aby našiel správnu cestu ako ďalej. Nie je to ľahké. Obaja potrebujú pomoc a radu, ako túto situáciu zvládnuť, nie nadávky.
A zase tu máme dvojaký meter!!!!! Ženy spamätajte sa🙈 Prečo stále hádžete vinu na chlapa? Treba aj premýšľať, že?
@janka27101988 Ako mal byť doma, keď musel živiť troch ľudí? Čítaš po sebe?
A toto pises len tak ze sa jek obesil brat, a vsetko ostatne, ty sa jej divis? Vsak to je jasne ze po porode sa jej potom psychicky stav zhorsil
ona bola taka ja predtym, len ty si to nevidel...všetko robiš pod jej neustalym dohladom? ona je ako dozorkyna gestapačka a to je dominantna povaha, ktora sa nemeni pôrodom, ale bola taka, ked ste už chodili...dokonca si dovolim tvrdiť, že vždy si bol pod papučou a vyhovovalo ti to, len teraz po 6 rokoch z nejakeho dôvodu - neviem akeho ti to začalo vadiť a už nechceš držať hubu a krok, preto take vystupy, hadky a hadzanie predmetov
zly vyber partnerky..na roozdiel od inych si nemyslim, že iba ty si bol na vine
A tiez si zacinam mysliet ze je to vymysleny prispevok na rozputanie vasni, lebo si ich tu rozputal teda poriadne. Zrazu napises ze sa jej obesil brat, zomrela neter ,,krachol jej biznis a potom porodila, no tak to sa nedivim, ze sa tak zmenila.
@ema22270 no jasne, zachviľu mamu uniesli ufoni atd..
@karolinakr jasné, všetko robí pod jej dozorom a potom mu nemá problém dať vytúžené ročné dieťatko na celý víkend. Bez svojho dozoru. URČITE.
@autor
Keď je taká ako píšeš a nevieš čo urobí, ako koho ohrozí, tak prečo si jej nechal dcéru?
To sa nebojíš, že aj po nej hodí vedro, topánku alebo niečo iné?
@mandarinka555 evidentne niesu sociálny prípad. A úplne jednoducho. OČR alebo dovolenka. Na to ma zo zákona nárok . Bežná vec
@janka27101988 S tebou zostal manžel doma dokedy po pôrode? OČR na čo? Ty si akože vtedy bola PN? Alebo to myslíš tak, že vymeniť si úlohy, otec na materskú a žena do roboty? Nerozumiem, načo majú kvôli jednému dieťaťu zostať dvaja doma.
Je takmer nemožné spraviť si názor bez vyjadrenia druhej strany. Je však takmer isté, že momentálny stav nie je jej ideál. Skús zachrániť čo sa dá. A ruku na srdce - naozaj boli tie hádky bez príčiny?
@janka27101988 presne, opisuje to, ako keby isiel kupit do obchodu rozky.
Autor si to poriadne posral. Pred odchodom si mal písať na MK a teraz ísť k psychológovi. Miesto toho robíš jeden neuvážený krok za druhým...zabíjas vzťah miesto riešenia problémov.
Manželka je tehotná s jedným dieťaťom na všetko sama a ty to ešte zaklincujes, že jej oznámis neplatenie hypo.
Takto zrelý muž nerieši problémy!
Toto jasné smeruje k rozvodu a nie k rozhovoru!
Bez k psychológovi,...tvoja žena možno potrebuje odbornú pomoc a ty potrebuješ rady.
Nehovorím, že za všetko si vínny ty, ale tvojou vinou je nesprávny postup riešenia situácie.
Potrebuješ dozrieť s pomocou psychológa. Miesto riešenia pridávas do ohnika.
@loliki myslím tých prvých desať dni po návrate z nemocnice. Ale teda pri druhom dieťati chlapi z okolia išli na materskú a žena bola na MD, úplne bežná vec
@loliki a akože kvôli jednému dieťaťu? Na zotavenie? Poporodne zranenia, cisársky. Žena nieje kôň. 600 nedelie je na zotavenie. Na maternici ma žena po pôrode cca 20cm reznú ranu, ktorá krváca. To že to nevidno, a že ženu nešili, neznamená, že je ok a že si nezaslúži opateru a starostlivosť.

Nereagoval si dva krát na otázku, či si snou bol po pôrode doma. Predpokladám, že nie. Keďže si nebol rok pôrode ani ta tam nechcela, nedoverovala ti.
Bagatelizujes také veci, až to nechápem. Biznis jej padol ako mnohým ďalším, brat sa jej obesil ale aj tak s ním nemala žiadny vzťah. Ako si ju mohol podporovať, keď ťažké situácie, akými si prešla, opisuješ ako normálne bežne veci.
Buď je totálne bezcitná ona, alebo Ty, alebo obaja.