Mal by som sa vrátiť k manželke?
Už je to skoro 6 mesiacov. Odišiel som od manželky a nášho ročného dieťaťa. Neodišiel som k inej žene , ale pretože doma už bolo na nevydržanie. Podráždená nervózna kričala po mne , hádzala po mne veci , proste peklo . Nedala mi vydýchnuť , hoci som pracoval , živil ich , doma som sa snažil pomáhať. Problém je že je tehotná , už to na nej je celkom dosť vidieť , viem že som otec. Platím byt a posielam jej peniaze . Ani raz mi za to obdobie nezavolala , aby som sa vrátil , nezavolala mi vlastne vôbec. Malú si zoberiem raz za čas, to mi ju podá s vecami a povie čo treba a zavrie mi dvere pred nosom, nechová sa však nepriateľsky. Neviem vôbec čo mám robiť , či sa vrátiť alebo ju len finančne podporovať a brať si zatiaľ malú neskôr aj druhé, rozvádzať sa nechcem a myslím že ani ona zatiaľ . Žiť takto nechcem ale bojím sa aj návratu aby sa zas všetko nezopakovalo alebo ešte viac nezhoršilo príchodom druhého dieťaťa.
Neviem kde sa to posralo, boli sme spolu 6 rokov predtým ako sme sa zobrali , aj sme spolu žili a nevyskytli sa žiadne vážnejšie problémy medzi nami, príchodom dcéry akokeby úplne zdivela, preskočilo jej .
Autor a bol by si ochotný sa naplno venovať obom deťom a ostať doma na rodicaku? Žena nech ide do práce, možno vám to pomôže. Zvládneš to?
Zeny a teraz ruku na srdce, 99% tu ma deti, minimalne to jedno, takze vieme ake to obdobie je burlive.. ale pre kristove rany, to ste sa kazda zena takto chovala pri tom jednom dietati? A fakt je pre vas taky neprekonatelny problem okamzite nezaparkovany spinavy hrncek v umyvacke? Co maju robit zeny ck maju dvojicky trojicky, pripadne dve male deti a do tretice sa im podaria dvojicky? Ved podla tohto by mali uz svojich muzov pozabijat ked ma zena na taketo spravanie narok lebo je unavena.. akoze vsetko musi mat hranice a myslim ze opat kazda vieme ze ked su v domacnosti deti, nebude 100% vsetko poofukovane ako predtym.. a ak ma mat aj ten chlap no stop pocit ze nad nim stoji veduca z oddelenia hygieny tak sa nedivim ze ho to prestane casom bavit.. ja mam tiez rada poriadok ale teda hrncek mimo umyvacky a potdobne prkotiny mi teda zily netrha..
@xsuzannex ja som napr pár mesiacov po pôrode bola na nervy, trvalo to kým som si nezvykla na novú situáciu. Nehadzala som po mužovi nič, ani som mu nevyhadzovala topánky von oknom, ale to tu nikto netvrdí že správanie pani manželky je normálne. Môže mať ozaj nejakú popôrodnú hystériu alebo je len extrémne vyčerpaná. Nieje to normálne správanie, ale autor mal stáť pri nej. Ale vieš, to my nevieme ako u nich fungovalo, čo sa tam dialo.. Vieme len to čo píše autor.
Velka skoda ze citas len to co chces
@xsuzannex také ročné dieťa, čo už chodí (alebo minimálne štvornožkuje) dokáže veci neupratané na svoje miesto raz dva "použiť" a môže to byť aj nebezpečné. Z toho hľadiska chápem, ze chcela aby dával veci tam, kde patria. Ale šálka v dreze?
Ani ta deka na gauči by neostala na mieste pri malom dieťati. Rovnako mi príde nebezpečné hádzať veci keď mám v byte malé dieťa.
Nečítala som celú diskusiu
Ale ženy, vy by ste si nechali nadávať od mužov, vyhadzovať vaše topánky či by ste trpeli hádzanie vecami po vás, hádzanie hrnčekom...? 🤔
@matrioshka333 Možno by sa to dalo usporiadať tak, že sa dohodne s ňou, že sa vážne porozprávajú a povie jej, že jej chce teraz pomôcť, ale s podmienkou, že po ňom nebude hádzať všeličo. Ale toto hádzanie býva dôsledkom toho, že žena má už úplne dosť, že nezvláda a muž pomáha málo. Aj zobrať dieťa 2x za mesiac k sebe je málo.
Treba nájsť taký správny kompromis, lebo s dvoma malými deťmi to nie je jednoduché ani v jednej rodine.
@xsuzannex samozrejme ze správanie tej ženy nebolo v poriadku, to tu ani nikto netvrdí, proste hádzať vecami a kričať za každú hlúposť nieje ok. Hlavne ak bola predtým pohodáčka tak za tou zmenou niečo musí byt
Ale tu autor je absolútne sebestredný človek, ktorý rieši len a len seba ako mu bolo ubližovane, ani náznak ze by sa ju snažil nejako pochopiť, ze by chcel situáciu napraviť alebo aspoň nejako zhodnotiť kde spravili chybu. Nereagoval na príspevky o popôrodnej depresii (co naozaj môže byt príčina toho celého) na ziadne komentáre co sa mu snažili pomôcť, jeho jedine reakcie boli len stupňujúce sa obvinenia voči správaniu ženy a vykresľovaniu seba ako bezchybneho
Mnohé to tu prehliadli ale v posledných dvoch príspevkoch spomenul ako jej stopne financie vďaka tejto diskusii. Takéto vyhrážky odhalili jeho charakter, toto je proste typicky manipulátor
Ono tu vzdy vieme pohľad len z jednej strany, ale autor spôsobom akým reaguje, ako vníma veci prezradil o sebe aj co nechcel
@zltalienka ako som uz pisala vyssie, mam tri male deti a rozhodne sa mi neda tu udrzat veci na svojom mieste tak ako by som si to predstavovala. Ak by som na tom trvala cez mrtvoly, tak by ma za par mesiacov odviezli nohami napred.. lebo to proste nejde kym su tie deti male.. a topanky vedla botnika namiesto v nom, hrncek mimo umyvacky a kvapka vody na zemi mi pride uz len zbytocne vyvolavanie hadok, lebo proste si chcem ulavit a nemam kde.. nemam problem, vymyslim si problem..
Ked uz si urazeny a budes svojemu dietatu a zene posielat menej.. tak napriek tomu, ze sa ti to nepaci, tak tu ti aspon ludia narovinu povedia co si myslia.
Podobne o tebe hovoria susedia, okolie, znamy, rodina atd, akurat za tvojim chrbtom. Ci uz sa ti to paci, alebo nie.
A teraz pred porodom,ked bude treba vybavicku, plienky jej hrdinsky das menej?
Zmuz sa a urcite si spolu hranice spravania, ocakavania a dohodnite sa na buducnosti - vasej, alebo vasich deti. Ty sprav prvy krok, aj ustupok.
Zaklad je kompromis.
Ak ti teda zalezi, aby si pre okolie a znamych nebol "hajzel". ;)
iba jedno slovo mám na teba: slaboch. Si obyčajný slaboch, ktorý si (asi určite) dodrbal rodinu a pripravil si sa o detstvo (zatiaľ) jedného dieťaťa.
Inak odporúčam ti napočúvať si rozhovory so Sláva Černým .... presne popisuje a vysvetľuje to tvoje mať chvíľu kľud...
PS : keď si sa choval tak ako popisujes a keby si mňa nabuchal tak krátko po pôrode,tak maslo a taniere po tebe letia tiež.Tvoja žena musela mať co vnútri brutál boj, pri predstave, že toto musí prežiť a o par mesiacov nebude,,klud,, ale bude to krát 2. Takže pri každom tvojom,, ja chcem kľud ,, by som určite nebola ani milá,ani usmievavá...
takže opakujem u mna asi slaboch a sebec a čím dlhšie čakáš tak tým bude tvoja žena rozhodnutejšia, samostatnejšia a zvyknutá sa postarať o seba a deti sama a ty dosiahneš svojho vytúženého kľudu 👌
ja by som ti dala mooožno mesiac,ale aj tak už b si chlapom nikdy nebol
@lujza123 viem, to iste som pisala vyssie.. mal jej ponuknut pomoc, nejake terapie alebo hocico a neschvalujem odchod, len pisem o tom ze reakcie mnohych tu boli az prilis drsne a mnoho ich tu pisalo ze sa tej zene nedivia, t.j. mala na to pravo.. keby sedel doma a nenosil peniaze, zas by bol zly.. a ano,funguje tu dvojaky meter lebo keby tu bolo pisane v opacnom garde zemuz po mne smaril salku lebo som ju nedala do umyvacky tak je tu zas 10 stran komentarov aky je to ch*j a ako ma od neho odist. Ale ked to urobi zena, tak sa jej nedivia 😉
Tak ja ti napisem k tomu len tolko.... moj manzel tiez pracuje na vysokej manazerskej pozicii, nepozna pracovnu dobu od-do, musi byt k dispozicii, ked treba. Mame 4 deti, tri z nich rano vozi do skoly, cestuje do prace 80 km tam a 80 km domov. Vecer pride o siestej a neskor a ide sa rovno hrat s detmi. Pomoze s vecerou, po veceri s detmi uprace kuchynu a kupanie deti je vylucne jeho parketa. V lete robi okolo domu. A tiez velmi dobre vie, ze aj tu zachodovu dosku ma davat dole. Vies napr. z takeho praktickeho hladiska, ze detom tam pri umyvani nieco moze spadnut, pripadne ma najmensi aspon aku taku zabranu, aby si vo wc v nestrazenej chvili neumyl ruky. Tiez neznasam, ked si necha rozhodene topanky v chodbe, ak by sme to robili vsetci siesti doma, tak v tej chodbe sa nepohneme. A chodit po mokrej umytej podlahe tiez nechodi. Dokaze pockat 5 min. kym uschne. Casto, ked pride domov som vytocena, unavena, ale nie nanho, len zial zrovna pride domov v case, ked ma vytoci niektore dieta.... je pravda, ze veci po muzovi nehadzem a ani mu nenadavam, ale on sa snazi nerobit veci, ktore vie, ze mi vadia ( napr. aj to wc sedatko) a ja zas obcas upracem tie topanky, kedze mi pomoze v niecom inom. Len ja u teba, z tvojich prispevkov tu snahu nevidim.
Výborný film "Až na veky" Lilja Ingolfsdottir. Skús pozrieť. Samozrejme, že hádzanie vecami nie je normálne a práve preto bolo nutné žene podať aspoň pomocnú ruku a navštíviť poradňu,psychoga. Útek je riešenie pre teba,nie pre záchranu vzťah.
@huxy chovanie ani jedneho v poriadku nieje, no zasnem kolko zenskych tu je na ,,jeho" strane potom ako sa predviedol . Takeho curaka bez chrbtovej kosti by som tazko hladala. Mozno tak niekde na odvykacke alebo v base. Cim viac mu zeny chceli ( niektore slusne) napisat co ma zmenit, tym sa viac a viac prejavuje vo svetle manipulatora.
@huxy presne ale mal to riešiť manželskou poradňou miesto úteku. Rovnako naopak keby to bolo (a on by bol ten nervózny a žena tá OK). Útek/útok je už len posledný krok k rozvodu.
@ivik4 ja na jeho strane nie som.
Len si predstavím, že sa ku mne správa partner tak, ako tá jeho žena, tak mi je z toho zle. Tiež mi ex nadával, atď., a viem aké to je a nechcela by som také niečo už zažívať. Keď ti niekto nadáva či hádže po tebe veci, ten človek ťa ani nemôže mať rád 🤷🏼♀️
Autor čítam teraz ešte raz Tvoje príspevky. Keďže ste sa vzájomne (mimo sms kedy si prídeš po dieťa) pol roka nekontaktovali, nezaujímali o seba, tak mi dosť zbytočné teraz snívať o návrate domov a hranie sa na "rodinu". Zjavne je vám obom takto dobre/respektíve hrdosť a ego (u oboch) má väčšie slovo ako vzájomná láska. Rozidení už ste, len to treba papierovo dotiahnuť do konca.
Nie ste ani prví ani poslední čo nezvládli príchod dieťaťa do rodiny.
No, priateľu, ale ti tu naložili, čo? 😁 Ale keď vidíš, čo tvoje správanie robí s anonymnými ženami tu na internete, možno si dokážeš predstaviť, čo to asi urobilo s tvojou ženou. Nejdem súdiť, kto má viac pravdu, nevidím vám do kuchyne. Je možné, že v niektorých situáciach asi aj tvoja žena prekročila limity slušnosti. Faktom ale je, že ty si sa nezachoval ako chlap. Hovoríš, že ste spolu boli už 6 rokov, kým sa vám narodilo prvé dieťa. To je už dosť času na to aby ste sa spoznali a aby ste pochopili čo potrebujete a aké máte povahy. Z tvojej ženy sa určite nestala harpija cez noc. Niečo ju k tomu muselo doviesť. Moje tušenie je, že to celé spustilo to druhé tehotenstvo a zároveň pocit, že jej veľmi nepomáhaš. Predpokladám, že ste to neplánovali. Najmä ona nie. Nepoznám ženu, ktorá by sa pol roka po pôrode hrnula do sexu a chcela by ďalšie dieťa. Rozprávali ste sa vôbec spolu o tom čo to pre ňu znamená? Asi nie, čo...
Vyhodila ťa žena z bytu? Alebo si sa rozhodol sám? Pozri, základné pravidlo spolužitia so ženou je, že pokiaľ žena nadáva, tak je ešte všetko v poriadku. Ešte ťa miluje. Horšie je, keď bez príčiny prestane. Takže ak ťa nevyhodila z bytu, nebol dôvod odchádzať. Teraz to chápe ako zradu.
No a druhé pravidlo správneho chlapa je, neeskalovať hádky. Nepíšeš nič o tom ako si sa ty zachoval vždy, keď takto na teba vyletela. Tiež si začal ziapať? Ženy, často v kríze, keď sú plné negatívnych emócií potrebujú len počuť rozhodný, pokojný hlas svojho muža aby vedeli, že tam je stále pre ne. Nič viac. Možno ešte objatie ak nemá akurát v rukách nožík 😂. Neznamená to ale, že vždy musíš sklopiť uši. Ak máš pocit, že si v práve, tak si to vydiskutuj. Ale s kľudom a keď vidíš, že žena ide do vývrtky, nechaj tak. Nerieš. Veľmi dôležitá vec pre šťastné manželstvo je aj to, že v niektorých maličkostiach môžeš aj ako chlap ustúpiť. Nepoznám napríklad ženu, ktorá by zniesla zdvihnutú dosku na záchode. A tak som sa aj ja naučil dosku nenechávať na záchode zdvihnutú. Taká blbosť, nie? Ale na mužnosti nestratíš, keď sa to naučíš. Takisto kedykoľvek umyjem riad, keď vidím, že žena nestíha. Keď vidím, že nie je toaletný, tak sa bez komentára zdvihnem a idem kúpiť. Nečakám kým to urobí žena.
To je tisíc takýchto drobností, ktoré si možno ani nevšimneš, ale pre ženu sú veľmi dôležité. A keď je v strese, tak sa to nazbiera a vyletí. A časom je už nas*atá permanentne. A to je tvoj prípad. Keď si popisoval ako tvoja žena treskla záchodovou doskou, že až praskla, tak mi napadlo, na čo v tej chvíli asi myslela: "Ten *o*ot ma druhý raz nabúchal, ani ho nezaujíma ako mi je, vôbec mi nepomáha ako teraz. Tristopäťdesiat krát som mu povedala aby tú sk*rvenú dosku nenechával hore. A čo ten *uj chase urobil? Načo som si ho vôbec brala. Do pi*e aj s doskou!!!!"
Už aspoň trochu rozumieš, kde je problém?
@huxy neboj nic, aj ja som si zazila nadavky jak posledna spina , no toto je čurak roka za mna tak ci tak. Ok , vsak odidem teda ked ona je vraj ta zla ale peniaze jej posielam, chodim pravidelne pomahat a nie ze sa tvarim jak nadsamec roka ktory ich živý a necha vsetko na nu. Nakoniec jej posle este menej nez doteraz. Hlavne ze na uspokojenie mu dobra bola, to psychoska nebola 😃
@simona20201309 ako ja fakt nechápem čo mu toľko nadavas do somárov a idiotov, akoby si ty v živote robila všetko správne. Už by si sa mohla trochu ukontrolovat.
@mojemenonikto Veľmi dobrý komentár,
@ivik4 Stale si nam neodpovedal ako je mozne ze na sex Ti dobra bola ked si ju teda opisal jak netvora 🤡🤡🤡🤡🤡
Šašek, uz si fakt smiesny 😃
Ja s tebou naozaj často súhlasím. Pri tomto komentári však nie. To iste sa môžeš opýtať jeho manželky. Keď bol pre ňu neschopný a všetko robil zle, bol jej na sex dobrý?
@lenkasarka to sa jej zial nemozem spytat 😃
tak napísal som manželke , že od budúceho mesiaca jej prestanem posielať peniaze na jej hypotéku , budem naďalej platiť byt , vodu , elektriku , plyn a posielať jej peniaze na bežný život . Reakcia okamžitá , mali by sme sa stretnúť a poriešiť našu situáciu už len kvôli deťom . Takže odmietam už platiť jej hypotéku , zrazu sa chce stretnúť, doteraz ju to zrejme ani nenapadlo.
hlavne že som poplatil jej výdavky na to som jej bol dobrý , inak som bol debil , chuj , neschopák atď.
Ahoj, nečítala som to tu všetko a ani na koňa nezvyknem písať, ale je mi z toho smutno, čím si obidvaja prechádzate. Je toho na vás obidvoch veľa a obidvaja by ste si potrebovali oddýchnuť. Je super, že sa o svoju rodinu finančne staráš a že si aj malú berieš. Vydrž, tieto tlaky časom povolia a budeš rád, že ste toto ťažké obdobie zvládli a že ste spolu ako rodina. Tvoja žena je vyčerpaná, unavená a preto ju vytočia maličkosti. A ty si tiež z toho stresu potrebuješ oddýchnuť. Bolo by super, keby vám niekto z rodiny vedel pomôcť s domácnosťou - varením, upratovaním, malou atď., ideálne pravidelne aspoň raz za týždeň a vy by ste trochu vypadli sami, na večeru, na prechádzku, do kina, ... kde sa cítite príjemne. Keď je človek oddýchnutý, celkom inak vidí svet. Potom už ani tie topánky nie sú problém 🙂 A tiež by bolo fajn pri takej pohodovej chvíľke sa aj porozprávať. Tvoja žena ti najlepšie povie, ako jej môžeš pomôcť dať sa viac do kľudu a potom aj ty budeš mať chvíľku kľud. Pri deťoch je to vždy náročné, ale nemusí to byť takýto extrém. Držím vám palce, aby ste to zvládli, aby ste k sebe opäť našli cestu 🙂

@autor keď opisuješ jej správanie, tak som zvedavá čo bude robiť pri dvoch malých deťoch. Lebo žiadne dieťa jej puntičkárske požiadavky nesplní. Čo hodí po dieťati? To už čo opisuješ je buzerácia. Ľutujem tie deti, keď sa madam nevie kontrolovať.... Žiadna únava ani hormóny neospravedlňuje takéto neúctivé správanie. Nebudem sa čudovať, keď tu o pár mesiacov napíšeš, že má dieťa nejaké psychické zdravotné problémy, lebo toto je veľa aj na dospelého. To dieťa ale ujsť nebude mocť, iba ak k otcovi. Toto určite potrebuje terapiu. Bolo by pekné párovú, ak by ona chcela. Nech jej nestranná odborná osoba otvorí oči.