icon

Mal by zmeniť prácu kvôli kolegom?

9. okt 2024

Predtým ako má odsúdis, skús si to prečítať !
Ahojte mám takú malú dilemu, nezakladám témy skoro nikdy a nerád im sa s cudzími ľuďmi ale vážne mi nemá kto pomôcť.
Manžel pracuje v maličkej firme a každý rok majú vianočný večierok, manžel tam nechodí, nemá o to záujem sa trepať 80km od domu aby sa ožratý vrátil domov. Ja súhlasím s tým aby na tie večierky nechodil. Obaja sme spokojný, lenže kolegovia si z neho uťahujú že je pod papučou lebo je abstinent a nechce s nimi ísť. Tak som mu povedala nech zmení prácu, tá je sice super aj platovo ale tak nevyskúšas nevieš . Myslite, že by mal zmeniť prácu ?

tetapetra
9. okt 2024

Nechce nejde. Chce ide. Je niekde napísané,že sa musí ožrať? Nie, nie je.

autor
9. okt 2024

@chrobak7 jasné že sa má opýtal skoro stále, taktiež či nie som hladná a niečo ma bolí tak isto aj ja jeho to je láska

betulinka1
9. okt 2024

Ani moj nechodi a uz ho ani nevolaju. Mavaju akcie viackrát za rok dokonca. A uprimne je mu jedno co si kto mysli a uprimne mne je jedno, ak si myslia, ze ho “nepustím “ ja. Je vo firme 15 rokov a kvoli tomu menit Dobru pracu, to nie je Dobry napad. Nech im povie Ano som pod papučou a hotovo. Prestanú to riesit.

carrot_apple
9. okt 2024

závidím ti👍

cimage
9. okt 2024

Aj moj muz je presne takyto. Ked nemusi, tak neide na tieto akcie, lebo vie ako to dopadne, lebo tiez nepije. Lenze na Slovensku je to nieco strasne, ked si niekto neda poharik, popripade celu flasu tvrdeho. My uz na taketo opiase nechodime. Muz by sa mal vediet sam ubranit a vysvetlit im, ze to co robia oni nie je v poriadku.

doriiis
9. okt 2024

Nech sa páči.Stare,ale dobre.🤷🏻‍♀️Muž si môže púšťať cestou do práce😄

https://www.youtube.com/watch?v=dK0uXNjBHkg
carrot_apple
9. okt 2024

@tetapetra mentalita= zadarmo= tak sa opijem

kikulienkadd
9. okt 2024

Ahoj,prácu by som v tomto prípade nemenila. Ale nechodenie na večierok raz do roka je vyjadrenie určitého postoja: kašlem na vás, dorobím si svoje a mám vás v paži. Pardon,ale to by mi napadlo. Nikto ho predsa nedonúti piť alkohol, ak je abstinent, takže sa mu tam nič zlé nestane. Akurát spozná kolegov mimo práce, v uvoľnenej atmosfére.

janci27
9. okt 2024

@0silvia0 nemyslela som to, ze som sucastou jej organizacie, tiez ho riesia kompetentni zamestnanci. Ale uz vieme pomaly od leta datum, miesto, dress code atd, cize v teame o tom diskutujeme uz dlho 😀

tetapetra
9. okt 2024

@carrot_apple keď je človek blbý,tak áno.

birika
9. okt 2024

menit pracu kvoli takej hluposti? ved zije s tebou a ak je spokojny, kaslat na ludi co si myslia 🙂

zuzitko74
9. okt 2024

Ja by som na jeho mieste kvôli tomu prácu nemenila. Má tam aj rovnakozmýšľajúcich kolegov, ktorí na večierok tiež nechodia a na názore tých ostatných mu fakt nemusí záležať, nech si hovoria, čo chcú

vikusjk
9. okt 2024

Asi som nepochopila, akoze aky by mal byt ten dovod na zmenu prace?

nika23t
9. okt 2024

Dospelý chlap so ženou a toto Vás trápi? Uf. Môj muž by to otočil na srandu, ze však hej, nepusti ma žena, co už 🤷🏼‍♀️ Určite by kvôli tomu nemenil prácu. Asi trochu s mužom ppvolte, o nič nejde. Cim viac sa bude hnevať, tym viac si budu uťahovať. Neviem, nemám problém, vyrobím si....

anickaaa6aaa
9. okt 2024

Dá sa isť na večierok a nepiť, ale kvôli tomuto by som robotu nemenila ak je inak všetko ok. Napr tento rok ani ja nejdem na večierok. Teda zatiaľ som takto rozhodnutá. Má byť v sobotu a to sa mi veru nechce...

maca1984
9. okt 2024

No tak nech na večierok nejde.
Hádam má ústa a vie povedať, obhájiť svoj názor prečo sa toho zúčastňovať nebude.
Ale meniť prácu kvôli večierku.. a ešte na tvoj popud.
Prepáč, ale to je fakt divné.
Ale je to vaša vec, ako si urobíte, tak budete mať.

fajnova
9. okt 2024

Dnes čo téma, to haluz.
Táto je na druhom mieste hneď za kosťou v škôlke.

lujza123
9. okt 2024

Podľa mňa je to neslušné od neho. Ale tak asi záleží o aký večierok ide.
Všade kde som ja pracovala bol vianočný večierok večera a samozrejme ze išli všetci. Kto chcel ostať piť ostal, kto nie šiel domov. Našťastie som vzdy robila vo firmách s príjemným kolektívom kde akosi všetci chápali ze posedenie raz ročne nieje iba o ozierani sa, ze je to skôr o budovaní kolektívu a dobrých vzťahoch s kolegami.

alickapusinka
9. okt 2024

Pre jeden večierok zmenil prácu ktora je dobre platene TY si čo to fakt toto myslíš vážne.Ja si myslím že na večierok môže ísť a neopiť sa nikde nie je napísane že sa musi opiť pod obraz boži.Problémy vidim skôr v tom že TY mu povieš aby nešiel a dá na teba aby bol doma kľud.Si staršne taka infantilna detska take ako v škôlke zmeniť prácu dobre platenu to fakt naozaj nemôžeš myslieť vážne.

veselo_neveselo
9. okt 2024

Kvoli tomuto menit pracu je blbost. Nech sa manzel nauci troche asertivity a kolegov usadi sam.

jana_eyre_2
9. okt 2024

A keď mu povieš aby dal výpoveď - dá? Lebo ak áno, tak hej, je pod papučou.. 🥴😏

gaja78
9. okt 2024

Ja by som im na manželovom mieste dala za pravdu. By som im povedala, že no a čo, tak som, vôbec by som si to nebrala k srdcu, čo si pakovia o mne myslia.

anna777115
9. okt 2024

Však, tak nech im povie gerojom ožratym, že sa nerad bavi so zaštanymi ožranmi. Nevie, sa sám brániť. Ešte, ja by som ich podpichovala, počas celeho roka,nie to oni mňa.

janci27
9. okt 2024

@fajnova musela som si to ist hned vyhladat to s tou kostou, ktora tema je za dnesok No.1, este pred touto 😀 a teda dobra haluz to bola 😀

doriiis
9. okt 2024

Autorka.Ja pracujem v čisto mužskom kolektíve a ver tomu,že muži si medzi sebou hovoria aj oveľa skaredsie veci,ako to,že je podpapucnik.A aj o svojich ženách.A podpapucnici sú podpapucnici iba doma.V robote sa tvária a hovoria uuuplne inak🫣

zafir01
9. okt 2024

@maca1984 môj muž napríklad v bývalej firme bol na večierku dva krát .raz povedal ,že naposledy ..potom tomu dal šancu a zvyšných 10 rokov nedieľ ,omluvil sa ,a stále bol obľúbený v práci . A vždy sa dozvedel ,či sa na chate dialo ,a bol rád ,že je doma . Kolegovia spiti , sem tam sarvatka ..
Môj muž nie je abstinent,aké keď si vypije príležitostne , tak ma to hranice ,uvoľní sa ,chce zasrandovat ,pokecať aj o inom ako vážnych veciach ... Tam sa však 15 chlapov rozbilo tzv rýchlou smrťou a potom sa cítil ako v inom vlaku a nemal tam čo robiť ani .
V terajšej firme bol z 5 vecierkov ( robia posedenie od obeda do Max polnoci ,nie chaty ,a sú tam sú ženy z firmy,čo predtým neboli ) .. varia guláš ,hudba , pokeca aj s takými ,s kým sa počas roka vo firme míňajú,a teda síce si vypil už tak na tej hrane ,no v rámci slušnosti. Ale aj tam kinulu rok nebol ,lebo poskedmeho pol roka unho Bold práca - koníček a rodina tam kdesi pomedzi to vo veľmi malej miere ,a tsk povedal ,že si užije deň s nami a pôjdeme spolu kúpiť vianočný stromček ..a nik mu nič nepovedal

Proste vždy sa dajú robiť kompromisy , a keď proste nemá takú kartou a večierok je ďaleko a necíti sa na to ,nech nejde .
Nerozumiem prečo sa stále musia ľudia ospravedlnovat za to ,ako veci cítia ,a aké majú potreby

sono2
9. okt 2024

@0silvia0 áno. Aj my máme už termín.

sense
9. okt 2024

Prečo by mal meniť prácu, chlap nevie ako na takéto kecy reagovať. Skôr by mal popracovať na sebavedomi A vedieť ako na takéto narážky reagovať. Okrem toho nikdy nie je povinnosť piť alkohol. Čiže na večierok sa dá ísť aj bez toho aby sa domov vrátil opitý

sono2
9. okt 2024

Kočky. A keby ste nechali na mužov, čo majú robiť? Myslím, ohľadom večierka. Veď to je smiešne.

januska12323
9. okt 2024

Keby im nehovoril, že ho nepustíš ale jednal na rovinu ani by sa mu nikto nesmial.