Mala by som sa vrátiť k priateľovi?
Baby. Potrebujem poradiť.
Š priateľom sme boli spolu 3,5roka. Odišla som už viackrát a to 3krat. Ale vrátila sa späť. Naposledy som odišla aj s drobcom pred dvoma týždňami. Vždy sú nezhody a vždy je problém u oboch. Nehovorím. Väčšinou to boli problémy pre moju zlu komunikáciu pretože som introvert. Takže vážne témy aj napriek dlhoročnému vzťahu sú pre mňa ťažké. Neznášam hádky. Ale vždy sme to nejako zachránili no len na nejaký krátky čas. Vždy prišlo ospravedlnovanie a plus veci ktoré chceme zmeniť ci už si viac hovoriť alebo objatia bozky a podobne.. Zvyklo to byť cca na týždeň. No Teraz je to i niečo iné pretože fakt aj drobec si zvykol na neho vola ho tato pritom nieje jeho biologickým. A priateľ mi píše ako nás miluje ako čo sa zmení ze ma chce požiadať o ruku ze už fakt len hrubá čiara a začať posledný krát úplne na novo.. Chce zmeniť všetko od základov..bojím sa co bude áno chýba mi aj malému ale predsa len neviem. Jedna strana hlavy a srdca mi hovorí chod a druha ze mam ostať tam kde som.. Co by ste robili?
@katica06 ja som také nemala len raz a mam to veľmi dobre zafixovane keď moja mama zapijala tabletky na nový rok s alkoholom a ešte keď som zakrila pohár rukou na mňa škaredo pozrela.. Ja som za to nemohla ale tiež s mojim otcom dobre nevychádzali a po 25rokoch sa rozviedli...
@januska12323 to sú len reči pre mňa aj keď sladké slová vždy potešia jasne ze áno... Aj sme cez tie dva týždne ako tak komunikovali ale keď ne odpíšem mam 30neprijatych hovorov ci mobil messemger aj viber... A to už je veľa aj na mňa
@miadi aj som mu povedala ze to bolo dosť hnusne toto mu povedať a on len išiel a nadával ze tri s*urvene roky... No potom sme sa nebavili dobrý týždeň... Neraz ma aj vyhadzovali keď som šla len k mame na návštevu.. Ze si mam pobaliť veci alebo mu dat polku nájmu aj všetkého.
@luckalussy47 boze, ma ta za cistu handru a ty rozmyslas co mas robit? 🤦♀️ uz by bol bloknuty vsade, kde sa da…takeho otca chces pre syna?
Sama veľmi dobre viem ze aj keby sme šli naspäť tak už vianoce budú v riti, pretože keď sa zasa všetko vyplatí neospane nám na nič... Ja viem ze vianoce niesu všetko ale vyšlo to v zlý čas.. Ja každý jeden mesiac meškam z vyplatením škôlky pretože nemáme.. Už aj na toto som nasrata.. Vždy si brat len zálohy z prace aby som si zaplatila a aby sme mali čo zjesť..
@enya00 nie.. A veľmi mi pomohlo to ze som sa tu rozpísala. A už teraz som si 100percentne istá ze zajtra je okamžite zablokovaný všade.
@luckalussy47 určite nie ..veď si to prečítaj nie je jediný dôvod sa vrátiť.Teraz kde bývaš?
@luccija momentálne sme u otca môjho...
@luccija šla by som zatiaľ aj do podnájmu ale rozhodnutie bolo aj celkom na rýchlo ze odídeme s malým takže za tak krátky čas by som nestihla niečo nájsť. A viem ze aj keď budem sama budem môcť si všetko platiť načas.
Ostan u otca Kym sa bude dat osamostatnit. Otec ti pomoze henten chlap ta len nici taha dole vycucne vyuzije. U otca bude mat maly aspon Vianoce. Aj lepsi muzsky vzor . Kup malemu zvieratko , škrecka alebo zajka na vianoce bude mat zvieratko zabudne aj na toho pána . Ved pri nom sa len trapis aby bolo dost na rožky . No na co ti je taky chlap ?
@miadi otec mi pomôže to viem.. Už aj predtým pomáhal koľko mohol.. Ale tiež ma nebaví ho vkuse len otravovať.
Tu viem ze budem môcť ísť s malým na výlet kúpiť mu niečo ak bude treba ci už na zimu ci do škôlky alebo len tak a viem ze aj vianoce budú omnoho krajšie.
Viem ze každý robí chyby ale dieťa je si myslím prvoradé a momentálne to tak už ostane.. Malý a ja.. A neskôr sa mu všetko vysvetli ak bude mať otázky co určite bude pretože na jeho vek ma nejakú super pamäť..
Tak neni o com. Spat sa nevracaj. Nepotrebujes ho. A anii tvoj maly. Nie je dobry priklad, taketo nieco hovorit dietatu? On sam sa tak sprava, nepotrebujes pri sebe dospele decko.
@luckalussy47 neotravujes ho . Je to tvoj otec. Skor Keby si sa zas uz Neviem 3 ci 4x vratila k takemu nemoznemu chlapovi ., tak byt tvoj otec uz by som sa na teba hnevala. Si predstav zeby si otca nemala a Nebolo kam ist . By si s malym bola na tom dost zle . V ziadnom pripade dieta mat s takymto muzom od ktoreho stale utekas . Svadba ani nic . By si utekala k otcovi s dvomi detmi. Ako nepoucitelna. Hladaj partnera pri ktorom aj bez slov ci drzania za ruku budes vediet ze si milovana.
@oranzovyvevericnik áno.. Už som to cele pochopila... Nepotrebujem ho.. Ja som aj bola náučná ze co si neurobím nemám.. Takže viem si zariadiť tak aby bolo dobre.
@miadi neboj sa...keď som 3krat odišla tak ma sťahoval otec.. On sa s toho už len smial.. A aj teraz. Keď som mu povedala ze mi zasa vypisuje tak povedal ze dodávka je prázdna ze on nepotrebuje nič počuť len ze sťahujeme.. Ale to uz som povedala ze stačí... Ze je fajn ako to berie a nedáva mi nejaké ponaučenie.. Pretože každý sa učí na vlastných chybách. Ale potom mi aj došlo ze už by nám možno ani nepomohol... Sam môj otec videl ako to s nami je a neraz som mu hovorila aké sú problémy.
Mam kamošku ktorá fakt nemá kam ísť a ma to ešte horšie.. Je to masaker.. Ja môžem byt šťastná ze mame kde byt.. Kam sa vrátiť..
@luckalussy47 tak Snad uz vies ze clovek by sa nemal vracat viac x . Aj raz je dost , Keby si nemala dieta tak sa kludne vracaj aj 100x . Ale pre deti toto nie je dobre . Strasna neistota.
Ostan u tvojho otca … ako sa hovori, 3x a dost. Postav sa na vlastne nohy a neviaz si niekoho na krk a dalsie dieta uz vobec nie. Ten chlap ta len Taha Ku dnu a budete si ako socky stale poziciavat? Nebudes mat na Vianoce, pretoze on nevie hospodarit a este sa bude hadat? Ani keby mal vtaka zo zlata… zivotna uroven tvojho syna a tvoja by mala byt dolezitejsia ako nejaky chlap.
@luckalussy47 to že synovi povedal že už nie je jeho tato nech je pre teba konečná. Takto hnusne do toho zatiahnuť dieťa. A never že syn nechápe a nebude si pamatat, ma 4,5 roka, nie je to ziadne bábätko. Už mu funguje dlhodoba pamat.
a zamyslela si sa nad sebou? ved aj ty sama nevytvaras dietatu dobre podmienky...s jeho otcom si sa rozisla kedy, ked uz od 1neho roku si bola s inym priatelom? a neustale stahovacky...to ako na dieta posobilo?...v prvom rade si vstup trosku do svedomia aj ty, lebo si matka a mala by si byt zodpovednejsia...aj pri vybere chlapov...mas stastie ze mas tolerantneho otca a ze ta prichyli...viac ako na chlapov sa zameraj na to,aby si sa postavila sama na vlastne nohy...nespoliehaj sa len na muzov /ci uz otec alebo nejaky dalsi chlap/...a nejak som nepochopila, preco spominas ze si introvert..introverti nerobia cirkusy so stahovanim...ja by som sa hanbila sa stahovat ako macka s macencami...
Ako mozes dovoliť ako matka, aby ti nejaký cudzí chlap psychicky manipuloval tvoje dieťa? “Vdaka tvojej matke nie som tvoj tato” ty vieš vôbec o tom, ze prvých 6 rokov nášho života v detstve sa nám ukladá do podvedomia a to nás najviac formuje? Aj ako reagujeme v budúcnosti v rôznych situáciách? Dokonca akých životných partnerov si vyberáme? Pamätať si nemusí, ale už to bude mat v podvedomí navždy.
Nechceš si dať na čas pokoj od chlapov a poriešiť si samu seba, svoju psychiku? Lebo nehnevaj sa, ale dieťa s jednym, žiješ s druhým, ani s jednym ti to nevyšlo, tiež ťa očividne priťahujú problémové typy. Pories si svoje vlastne detstvo, tvoju matku ktorá tabletky zapíjala alkoholom, vnútorne potrebuješ uzdraviť, až potom si hľadaj životného partnera, nie hneď kdejakého blbca, ktorý ti sľubuje hory-doly, len to, čo chceš počuť. Ty máš v prvom rade ako matka zodpovednosť za svoje dieťa, aby vyrastalo v psychicky zdravom prostredí, nie materiálno, ani naši starí rodicia kedysi tiež nemali veľa, ale musí tam byt v tej domácnosti pokoj, láska, porozumenie, to to dieťa potrebuje. Akí boli k tebe tvoji rodicia ako k dieťaťu? Nemyslíš, že podľa toho vzorca si ty sama vyberáš životných partnerov, čo si zažívala pri rodičoch, rovnaké chovanie? Chceš, aby tak raz aj tvoj syn skoncil, s problémovými typmi žien? Výtvor mu zdravé prostredie a vytvor ho aj sebe. Čo myslíš, čo to dieťa prežíva, keď sa neustále schádzate a rozchádzate? Spamataj sa. Tu nejde už iba o teba a začni sa chovat zodpovedne a rozumne, už si matka. Keď to nejde, tak to nejde a nerob aj tomu dieťaťu z toho jeho vnútorného sveta cirkus. To aké ma pevne body v živote, keď sa takto chováš ako splašená?
Ja len, že tiež mám 4,5 ročného a chápe toho dosť… sem tam vytiahne také veci, čo si pamätá, že mi len sánka spadne
Jasne, že 4,5 rocny si už bude všetko pamätať, to si len chce autorka uľaviť zo svedomia, ale v skutočnosti v tomto ako matka zlyhala, akoby v tom celom jej vzťahu zabudla, že ma aj dieťa, ktoré toto všetko, aj zmeny vníma a malé deti veľmi citlivo. Treba zabudnúť, že sa všetko točí iba okolo jej zadku, má malé dieťa a ako matka je povinná mu poskytnúť normálne, zdravé prostredie, normálny, zdravý mužský vzor ( ak to bude jej otec, tak kľudne aj on ). A tiež nezoznamovať svojho syna hneď s prvým okoloidúcim, až nemá za svoj život každy druhy rok nového otecka. Viac rozumu a zodpovednosti, autorka!
@luckalussy47 potom co psychicky trapi tvoje dieta tym ze mu hovori ze vdaka tebe uz nie je jeho tato aby si vybil cez neho svoje ublížené detinské ja fakt nemas nad cim rozmyslat uz!
Moj bude mat 4r a pamata si vsetko mozne. Dovolenku v 2022 na Svk hracky vsetky co mà od koho aj kde boli kupene .. pamata si oblubene farby vsetkych v rodine. Ze Mars je cerveny. . Tvoj si pamata vase hadky a odchody. Ked sa nevratis tvojho ex si nebude moc pamatat. Ale moze robit to co ty. Raz Mozno bude utekat od zeny a deti lebo bude mat v sebe pocit vzoru co mu davas. Ze tak je to normalne a ok. Riesenie vztahoveho problemu. Namiesto hladania riesenia bude hladat unik,
@luckalussy47 ani jeden nieste vyzrety ma vztah.
@luckalussy47 drzim palce, nech vydrzis.zasluzite si aj so synom nieco lepsie
@luckalussy47 ja by som sa nevratila,ale podla toho,co citam,hlavne kvoli tebe…nehnevaj sa,ale vies,kde mas nedostatky a nic si s nimi neurobila a ani nepises,ze chces nieco zmenit ty. Pises,ze priatel chce…nechaj ho,nech si najde taku,s ktorou bude vediet komunikovat a nebude to o schadzani a rozchadzani,aj to dieta musi mat z toho mix v hlave…

Tak maly sa pyta tam kde je zvyknuty. Chce byt doma. Mozno mu aj chyba clovek co je prenho tato. ., ale to co mu povedal po vasej hadke bolo hnusne. Manipulativne zranujuce nefer. Keby ho bral ako svoje dieta toto by mu nepovedal. Nemal ho vobec do toho co zapajat zatahovat. A vinit ta!. Nevracaj sa . Nehodite sa k sebe. A len si mu dobra na pomoc s najmom,