Málo ambiciózny partner
Ahojte baby.. potrebujem sa vyrozprávať a cítim sa zmätená. Pred vyše rokom som ukončila ročný vzťah s partnerom a dôvodom bolo to, že keď padla jeho maska a začala som spoznávať reálne kto on naozaj je prišlo mi zle. Bol manipulatívny až psychopatický a myslel len na seba, klamal a bolo mu jedno či ublíži iným či to bola jeho mama, jeho deti bolo to jedno. 2 mesiace na to som spoznala chlapca v mojom veku (27), ktorý je naopak dobrý, má dobré srdce, je férový a je to proste dobrák. Sme spolu 7 mesiacov, o týždeň sa má ku mne nesťahovať natrvalo a sa chcem rozísť.. Najprv mi ten vzťah vyhovoval ja som sa ako keby "zahojila" z ex ale teraz začínam z toho nejak triezvieť a ja ho nedokážem rešpektovať. Vadí mi to, že nie je priebojný, zarába na chlapa málo a menej ako ja a nemá ako keby žiadne ambície. Všetko má od rodičov, má vlastný byt, ktorý mu dal dedko, aj auto má od dedka a vlastne on sa ani nesnaží aby sa mal lepšie a mňa to irituje. Mne tiež rodičia pomohli s bytom, prispeli naň ale zvyšok som si ja zobrala hypo.. Keď som sa ho spýtala, aké má kariérne plány do budúcna tak on nevie toto mu vyhovuje, lenže tam nemá perspektívu ani žiadny rast. Ako bonus v poslednom čase počúvam ako čaká, že mu dedko slúbil, že naňho prepíše nejakú garáž a vlastne ako keby len čaká kto mu čo dá...
Posledné 2 mesiace počúvam ako nemá peniaze na to a na to a ja vlastne ani neviem čo mám povedať.. Aby ste sa do mňa nepustili, ja nečakám že chlapec pred 30tkou bude zarábať tisíce to vôbec ale mne chýba ako keby tá snaha.. Napríklad čo mám aj bývalých spolužiakov z výšky - študovala som právo, tak oni už odvtedy zmenili prácu, našli si lepšie pracovné miesto, jednoducho sa snažia posúvať ďalej a cítim z nich taký drive..
Rozumiem ti, ja som ambiciózna a priťahuje ma to aj na mužoch... žiaľ myslím, že toto je jedna z vecí, ktorú nevyrieši ani komunikácia, lebo aj keby chcel, toto nezmení, človek to musí mať v sebe... vy ste si v tomto nesadli a bude lepšie ísť každý svojou cestou a hľadať niekoho ku komu sa budete viac hodiť a to radšej skôr ako neskôr
Ja mám tiež takého muža a našli sme sa. Ja som bola vždy ambiciózna, riešiteľka, čo všetko zmanažuje, vyrieši, zariadi. Ja som oheď. Manžel je pokojný, spokojný s málom, je skromný, nemá ambície - stačí mu, aby sme boli zdraví. On ma ukotvuje, uzemňuje, vždy ma upokojí a držé pri zemi. Zároveň má vie rozosmiať a vypočuť. Našli sme sa.
Ja mám tiež takého muža a našli sme sa. Ja som bola vždy ambiciózna, riešiteľka, čo všetko zmanažuje, vyrieši, zariadi. Ja som oheď. Manžel je pokojný, spokojný s málom, je skromný, nemá ambície - stačí mu, aby sme boli zdraví. On ma ukotvuje, uzemňuje, vždy ma upokojí a držé pri zemi. Zároveň má vie rozosmiať a vypočuť. Našli sme sa.
@anonym_fc6c32 praveže ja nie som nejak extra ambiciozna ale chcem sa mať v živote dobre a rada by som bola ten pokoj.. A najmä nechcem riešiť hádky pre peniaze. Mne on príde proste neschopný, stále počúvam čo jeho otec a dedko majú ale ja mám žiť s ním nie s nimi..
@anonym_autor bude ta tahat so sebou a nebudete sa nikam posuvat
Mala som toto, cele zle… nikdy viac
@anonym_fc6c32 praveže ja nie som nejak extra ambiciozna ale chcem sa mať v živote dobre a rada by som bola ten pokoj.. A najmä nechcem riešiť hádky pre peniaze. Mne on príde proste neschopný, stále počúvam čo jeho otec a dedko majú ale ja mám žiť s ním nie s nimi..
@anonym_autor takze v podstate si si nasla podobneho ako si ty, a zaroven mu vycitas, ze je rovnako pohodlny ako ty, lebo ty chces mat svoj klud a nech sa snazi ten druhy… hm 😏
Moj brat je rovnaky. Nema ambicie na ziadneho sefa, hoci vedomosti aj prax ma. On nedokaze zmenezovat ani seba, nieto inych. Dosiahol istu hranicu z takto stagnuje v tej istej firme. V beznych veciach taha zenu dole, vsetko mu je dobre, aj ked zachod na neho spadne. Jeho zena je tak velmi zatazena, v mnohych veciach nevladze a rezignuje. Nie je to dobry typ pre zivot.
@anonym_autor takze v podstate si si nasla podobneho ako si ty, a zaroven mu vycitas, ze je rovnako pohodlny ako ty, lebo ty chces mat svoj klud a nech sa snazi ten druhy… hm 😏
@sissy27 ja zarabam viac ako on, zarobila som si na auto sama, od 15 som brigadovala a nasetrila si fajn sumu na byt. Necakam kto mi co da ale mam aj ambicie do buducna. Primarne by som v najblizsich rokoch chcela mat rodinu, ale nebranim sa ani kariere ale nie som typ ze tuzim byt riaditelka alebo manazerka. Pani rypava. A naozaj netuzim zivit muza, pritahuju ma muzi ktori vedia zarobit a maju nejake ciele.
Moj brat je rovnaky. Nema ambicie na ziadneho sefa, hoci vedomosti aj prax ma. On nedokaze zmenezovat ani seba, nieto inych. Dosiahol istu hranicu z takto stagnuje v tej istej firme. V beznych veciach taha zenu dole, vsetko mu je dobre, aj ked zachod na neho spadne. Jeho zena je tak velmi zatazena, v mnohych veciach nevladze a rezignuje. Nie je to dobry typ pre zivot.
@anonym_aa7a5c presne taky je aj on. Kam ho das tam je
@sissy27 Ze...uplne skvele...ona vlastne ambiciozna neni ale chce sa mat dobre, a caka od chlapa, ze on to zariadi, ze on bude ten ambiciozny a bude mat drive aby ona neambiciozna mala dost a mala sa dobre...nehovori sa takym podobnym "zlatokopka"
@sissy27 ja zarabam viac ako on, zarobila som si na auto sama, od 15 som brigadovala a nasetrila si fajn sumu na byt. Necakam kto mi co da ale mam aj ambicie do buducna. Primarne by som v najblizsich rokoch chcela mat rodinu, ale nebranim sa ani kariere ale nie som typ ze tuzim byt riaditelka alebo manazerka. Pani rypava. A naozaj netuzim zivit muza, pritahuju ma muzi ktori vedia zarobit a maju nejake ciele.
@anonym_autor No ved potom naco tato diskusia, nechapem. Ved si takeho ktory vie zarobit a ma ciele najdi. A s tymto sa rozid. Co ako ine chces urobit ? Ved si si vlastne sama odpovedala. Ten tvoj sa nezmeni, to je proste taka povaha.
Ja som mala takého priateľa. 4 roky. Ale ten môj nemal ani byt býval s otcom, auto mu netreba veď chodí pešo, nemal ani na dovolenku, pobyt a podobne .. Nejak veľmi ho to netrápilo. Kamosi odviezli … Bol rad keď prišiel z prace že si môže pospať. Ja som mu veľa pomáhala. Aj prácu som mu dohodila novú, lepšiu, viac platenú, ale vždy sa vrátil k svojej pohodlnosti a lenivosti. 30tnik … Mňa to ťahalo dole. Nevedela som to vydržať … ze JEMU nič nechýba … To sú žiaľ take typy ľudí …
@anonym_autor No ved potom naco tato diskusia, nechapem. Ved si takeho ktory vie zarobit a ma ciele najdi. A s tymto sa rozid. Co ako ine chces urobit ? Ved si si vlastne sama odpovedala. Ten tvoj sa nezmeni, to je proste taka povaha.
@anonym_78c751 problem moze byt v tom ze ten mytycky ambiciozny vynalezca a skoromiliardar bude mat mozno na partnerku kriteria ktore sudruzka autorka splnat asi nebude
Toto nema buducnost. Je v poriadku,ze nie je ambiciozny. Kazdy zije podla seba a toho,co ma v genoch. Nevidim na tom nic zle. Ale chyba by bola,ak by si s nim ostala. Lebo ty mas inu predstavu o zivote a potrebujes k sebe chlapa,ktory bude mat zapal pre zivot. Nemaj vobec vycitky. Partnera si mame hladat tak,aby sme mali obaja rovnaky pohlad na dolezite zivotne otazky.
Holt tak to si musis najst karieristu a mozno aj nejakeho starsieho, mladi dnes uz na karieru zvysoka kaslu a uprimne sa im ani necudujem
Kazdy clovek ma ine priority....
Tieto "transakcne vztahy" dnes ludi skor otravuju, povedal by som, ze hlavne muzov.
Kedysi ludia proste brali druheho takeho, aky bol a chceli byt spolu. Vsetko ostatne uz potom nejak zapadlo. Dnes musi mat clovek to a tamto, byt ambiciozny, mat drive atd.
Ludia nemaju zaujem o to, aby ich niekto pretvaral na svoj obraz, ale chcu aby ich mali radi takych, aky su.
Hoci neschvalujem to, ze chalan caka kedy mu kto co da, je celkom zjavne, ze ste nekompatibilni a tuto rybku by si mala pustit spat do mora.
Ci ty splnas kriteria, aby si ulovila uspesneho, ambiciozneho, lepsie zarabajuceho muza je uz uplne ina story.
@sissy27 Ze...uplne skvele...ona vlastne ambiciozna neni ale chce sa mat dobre, a caka od chlapa, ze on to zariadi, ze on bude ten ambiciozny a bude mat drive aby ona neambiciozna mala dost a mala sa dobre...nehovori sa takym podobnym "zlatokopka"
@anonym_78c751
Tebe drbe, ona chce normalneho schopnejsieho chlapa nic viac nic menej, ma svoj byt ako mlada baba, svoje auto, takze aka zlatokopka?
@anonym_autor Tomuto nerozumiem. Aky ma jeho neambicioznost dopad na teba? Je to jeho sukromna vec. Ty bud ambiciozna ak to mas rada. Ty si zariad zivot taky aby si sa mala dobre. Preco to cakes od muza? Ak nie je vyslovene neschopny, spiatocnicky tak nech si zije svoj skromny, nenarocny zivot. Musi si chciet zalozit rodinu a zabezpecit svoje deti. Ja si zabezpecim seba samu.
Mne sa zdá jej sa nebude nikdy nikto páčiť . Vždy bude tomu partnerovi niečo chýbať . Raz bude obézny inokedy až moc zameraní na kariéru potom ďalší bude chcieť veľa sexu iný zas malo . Nakoniec povie že všetci muži su nepoužiteľný
Ja ti úplne rozumiem. Tiež o sebe nemôžem tvrdiť, že som extra ambiciózna, ale zas snažím sa stále niekam posúvať. Mala som nápadníka, ktorý nemal vodičák, prácu síce ano, ale málo ohodnotenú. A on bol s tým spokojný, nechcel to meniť. A ja som si nedokázala predstaviť také fungovanie. Kdekoľvek by sme chceli ísť (výlet, nákup, čokoľvek), bolo by to len na mne. Tak isto by som musela viac ťahať finančne (zarobil menej ako ja a to ani ja extra nezarábam). A ako samoživiteľka som si nedokázala predstaviť to všetko zvládať. Čiže niekedy musí rozum rozhodnúť. Mňa by taký človek ťahal dolu. A to nie som žiadna zlatokopka a dokážem sa o seba postarať (a musím aj o dcéru).
Toto je prevoznik, mal ta previezt zo zleho vztahu. Hladaj si teda viac seberovneho, ludi nezmenis. Su take vztahy, ze viac taha zena a nie bezne muz. Ale tam musia byt spokojni s tym obaja. Na druhej strane, aby si nepreberala tak dlho, az zostanes sama, stara a bezdetna. Nech nejdes vzdy podla vzorca, schopny, bohaty ale narcis a socio. Dobry muz, ale nepriebojny.
@anonym_autor Tomuto nerozumiem. Aky ma jeho neambicioznost dopad na teba? Je to jeho sukromna vec. Ty bud ambiciozna ak to mas rada. Ty si zariad zivot taky aby si sa mala dobre. Preco to cakes od muza? Ak nie je vyslovene neschopny, spiatocnicky tak nech si zije svoj skromny, nenarocny zivot. Musi si chciet zalozit rodinu a zabezpecit svoje deti. Ja si zabezpecim seba samu.
@andreatytler omg no aký má asi dopad na ňu? Žeby už hľadala partnera na život, s ktorým prípadne bude mať deti? Jop a potom to bude iné žúžo ísť od pár mesačného dieťaťa do práce, lebo však chlapec je spokojnučkavý, že ?
@andreatytler omg no aký má asi dopad na ňu? Žeby už hľadala partnera na život, s ktorým prípadne bude mať deti? Jop a potom to bude iné žúžo ísť od pár mesačného dieťaťa do práce, lebo však chlapec je spokojnučkavý, že ?
@bambulkaaskatulka Nebudem mat deti ak sa o ne nedokazem postarat sama. Pred materskou si nasetrim peniaze aby som vyzila aj ked chlapa nebude.
Ono je to skvele ak sa o rodinu staraju obaja a mozu sa jeden na druheho spolahnut, ale som to ja a nikto iny kto robi to rozhodnutie mat dieta a tak lezi zodpovednost plne na mne. Ta druha strana by to mala chapat tak isto a tak isto by mala byt pripravena sa o dieta plne postarat. Hope for the best, plan for the worst (Dufaj v najlepsie, planuj na najhorsie).
mám kolegu o ktorom by sa dalo povedať podobné - žiadne ambície, dlho žil s rodičmi, potom síce sám ale v obecnom byte, žiaden vodičák, žiaden postup v práci - a čo. žije si kľudný život, postupne sa posúval, dom vybudoval, po dovolenkách po svete chodí, taká žena ako ty by ho iba hnala furt za dačím…
@bambulkaaskatulka Nebudem mat deti ak sa o ne nedokazem postarat sama. Pred materskou si nasetrim peniaze aby som vyzila aj ked chlapa nebude.
Ono je to skvele ak sa o rodinu staraju obaja a mozu sa jeden na druheho spolahnut, ale som to ja a nikto iny kto robi to rozhodnutie mat dieta a tak lezi zodpovednost plne na mne. Ta druha strana by to mala chapat tak isto a tak isto by mala byt pripravena sa o dieta plne postarat. Hope for the best, plan for the worst (Dufaj v najlepsie, planuj na najhorsie).
@andreatytler takže rozhodnutie mať dieťa je len na žene a chlap do to nemá čo hovoriť?.zaujímavé.
@andreatytler ale no tak...toto je také ľúbivé heslo, len realita je ... Koľko % slovenskej a vôbec svetovej populácie by bolo bezdetné,keby to tak naozaj malo byť? A druhá vec - jasné, v živote sa môže hocičo stať...choroba, smrť, partner sa zdekuje... proste hocičo. Ale je rozdiel keď sa niečo stane a potom treba riešiť a iné keď jeden z partnerov je už od začiatku pohodlný a nechce sa snažiť. Vieš, manželstvo/ partnerstvo je totiž o tom, že ťaháme za jeden povraz. Keď ma ale ťahať z ... napríklad 90% ( detí, domácnosť, financie) žena, no tak je to dosť nanič
@anonym_autor ja normalne neverim ze zo zeny ktora si na vsetko zarobila sama, ma vysoku skolu nie lahku, ktoru tiez trebalo vychdit v zivote sa snazi a len hlada niekoho koho nebude tahat ale potiahne aj on ju tak vlastne je zlatokopka. Vlastne on nic nemusi len existovat ako taka princezna a mne mozu ak gule narast 🙂 a vlastne mozem byt muz v tom vztahu. Krasa. Po tom netuzim. Len by mi stacil muz co nezaraba 1000 tisic a ma nejaky zaujem sa niekam posunut a nevyplakava furt ze nema €.
@andreatytler vlastne toho muza na to dieta podla tvojho opisu zena ani nepotrebuje. A su nam na nic. Ved zaplatim si aj opatrovatelku a mozem ist hned aj do prace. Zaplatim si umele a naco muz ze? Lasku mi da aj pes 🙂

a rozpravala si sz s nim? povedala si mu co ti vadi? ak nie sprav to a ak ano a nic-rozid sa ...