Málo ambiciózny partner
Ahojte baby.. potrebujem sa vyrozprávať a cítim sa zmätená. Pred vyše rokom som ukončila ročný vzťah s partnerom a dôvodom bolo to, že keď padla jeho maska a začala som spoznávať reálne kto on naozaj je prišlo mi zle. Bol manipulatívny až psychopatický a myslel len na seba, klamal a bolo mu jedno či ublíži iným či to bola jeho mama, jeho deti bolo to jedno. 2 mesiace na to som spoznala chlapca v mojom veku (27), ktorý je naopak dobrý, má dobré srdce, je férový a je to proste dobrák. Sme spolu 7 mesiacov, o týždeň sa má ku mne nesťahovať natrvalo a sa chcem rozísť.. Najprv mi ten vzťah vyhovoval ja som sa ako keby "zahojila" z ex ale teraz začínam z toho nejak triezvieť a ja ho nedokážem rešpektovať. Vadí mi to, že nie je priebojný, zarába na chlapa málo a menej ako ja a nemá ako keby žiadne ambície. Všetko má od rodičov, má vlastný byt, ktorý mu dal dedko, aj auto má od dedka a vlastne on sa ani nesnaží aby sa mal lepšie a mňa to irituje. Mne tiež rodičia pomohli s bytom, prispeli naň ale zvyšok som si ja zobrala hypo.. Keď som sa ho spýtala, aké má kariérne plány do budúcna tak on nevie toto mu vyhovuje, lenže tam nemá perspektívu ani žiadny rast. Ako bonus v poslednom čase počúvam ako čaká, že mu dedko slúbil, že naňho prepíše nejakú garáž a vlastne ako keby len čaká kto mu čo dá...
Posledné 2 mesiace počúvam ako nemá peniaze na to a na to a ja vlastne ani neviem čo mám povedať.. Aby ste sa do mňa nepustili, ja nečakám že chlapec pred 30tkou bude zarábať tisíce to vôbec ale mne chýba ako keby tá snaha.. Napríklad čo mám aj bývalých spolužiakov z výšky - študovala som právo, tak oni už odvtedy zmenili prácu, našli si lepšie pracovné miesto, jednoducho sa snažia posúvať ďalej a cítim z nich taký drive..
@anonym_78c751 problem moze byt v tom ze ten mytycky ambiciozny vynalezca a skoromiliardar bude mat mozno na partnerku kriteria ktore sudruzka autorka splnat asi nebude
@martinmmartin ano a moze sa jej taky co ma drive zdat manipulativny a psychopaticky. Ono to ide ruka v ruke, najst ambiciozneho kludasa je tazke, vacsinou sa to vylucuje.
Poznam take pary, kde je zena ambicionzna a muz nie... a funguje to... najhorsie je, ked chce clovek menit toho druheho ku svojmu obrazu... 1. to nefunguje 2. vznikne len frustracia na oboch stranach 3. na co? Ked nie si schopna tolerovat jeho povahu, tak treba hladat ineho.. ja viem, ze tieto vztahy funguju, zena robi karieru, chlapi potiahli dllhsiu cast rodicovskej a cast materskej, su doma o stvrtej najneskor, vyberaju a vozia deti do skolky a zena ma volne pole a funguje na 200%
Ja nemám ambiciozneho chlapa, hoc na to vedomosti má ale je to jeho povaha.
Na druhej strane je to úžasný otec. Ktorý je o 14.30 doma venuje všetok svoj voľný čas deťom.
Všetko ma svoje za a proti.
Moj muz bol podobny,spokojny v praci za 1300€,dlhe roky,ale bol slobodny a sam a stacilo mu to.Dnes je so mnou zaraba 1,5x viac,mame deti,dom.Ono mozno ked nejak clovek nema pre koho je spokojny az potom sa rozbehne ked ma silny dovod a hlavne pre koho sa snazit viac.
@sissy27 ja zarabam viac ako on, zarobila som si na auto sama, od 15 som brigadovala a nasetrila si fajn sumu na byt. Necakam kto mi co da ale mam aj ambicie do buducna. Primarne by som v najblizsich rokoch chcela mat rodinu, ale nebranim sa ani kariere ale nie som typ ze tuzim byt riaditelka alebo manazerka. Pani rypava. A naozaj netuzim zivit muza, pritahuju ma muzi ktori vedia zarobit a maju nejake ciele.
@anonym_autor ved sama pises, ze nie si ambiciozna a chces mat pokoj, ale zaroven sa mat dobre 😅 co v preklade znamena, ze sa o to musi postarat niekto iny.
Ze si vystudovala vs, zarobila na auto a splacas hypo nie su ambicie, iba nevyhnutnost, lebo to nemal kto iny spravit za teba, to je cele. Tento mozno nezaraba dost na tvoj vkus, na druhej strane mozno ma ine kvality pre rodinny zivot - mozno by si nemusela nikdy v noci vstavat k dietatu, umyvat grcky a prebalovat spinave plienky, riesit ci stihas dieta vybrat zo skolky alebo co budes zase varit. Mozno by ti nikdy v nicom neodporoval, bola by si jeho bohynou a nemusela sa bat, ci nejaka ina nie je zaujimavejsia ako ty.
Ale teda sama si si odpovedala - pritahuje ta iny typ muza ako tento. Len potom nejak nechapem, preco s tymto stracas cas a davas mu nejake falosne nadeje do buducna.
@anonym_autor ved sama pises, ze nie si ambiciozna a chces mat pokoj, ale zaroven sa mat dobre 😅 co v preklade znamena, ze sa o to musi postarat niekto iny.
Ze si vystudovala vs, zarobila na auto a splacas hypo nie su ambicie, iba nevyhnutnost, lebo to nemal kto iny spravit za teba, to je cele. Tento mozno nezaraba dost na tvoj vkus, na druhej strane mozno ma ine kvality pre rodinny zivot - mozno by si nemusela nikdy v noci vstavat k dietatu, umyvat grcky a prebalovat spinave plienky, riesit ci stihas dieta vybrat zo skolky alebo co budes zase varit. Mozno by ti nikdy v nicom neodporoval, bola by si jeho bohynou a nemusela sa bat, ci nejaka ina nie je zaujimavejsia ako ty.
Ale teda sama si si odpovedala - pritahuje ta iny typ muza ako tento. Len potom nejak nechapem, preco s tymto stracas cas a davas mu nejake falosne nadeje do buducna.
@sissy27 možno, možno. A možno bude lajdák, o deti ani domácnosť sa starať nebude, plus všetko by ťahala finančne ona. Práveže dobre rozmýšľa, mali by byť na podobnej úrovni.
@sissy27 ja nemam vobec taketo tuzby ako si napisala. Ja tuzim byt ta, ktora sa bude starat o tie deti, doma varit, upratovat a byt taka zienka. A ja sa nebojim ze muz pojde za inou 🙂 ak je niekde ina a lepsia preňho nech ide.
@anonym_78c751 problem moze byt v tom ze ten mytycky ambiciozny vynalezca a skoromiliardar bude mat mozno na partnerku kriteria ktore sudruzka autorka splnat asi nebude
@martinmmartin myslim ze by som vzhladove splnala🙂 povahove neviem, kedze sa nebojim povedat svoj nazor a nenecham si skakat po hlave 🙂 a co ma srdci to na jazyku a som temperamentna
@sissy27 ja nemam vobec taketo tuzby ako si napisala. Ja tuzim byt ta, ktora sa bude starat o tie deti, doma varit, upratovat a byt taka zienka. A ja sa nebojim ze muz pojde za inou 🙂 ak je niekde ina a lepsia preňho nech ide.
@anonym_autor tak načo si študovala keď budeš doma kysnúť? Mladá, vzdelaná a chce trčať doma, kariérne sa neposuvat, nemať ambície.
Ty čakáš ambície od manžela ale už teraz plánuješ byť žena v domácnosti, ktorú bude musieť on financovať.
@anonym_autor ty si nejaky troll alebo si prisla rozputat vasne? Zrazu je tvoj zivotny rast uplne irelevantny a o seba sa starat uz nechystas a tvoj karierny rast a vyska moze ist do kytek, lebo ty planujes byt zena v domacnosti a taketo tuzby udajne vlastne vobec nemas... tak co partnerovi vycitas? Ze on to povie otvorene a tak zije a ty sa zatial "premahas" a cakas na spasenie na niekoho, kto tuto funkciu "tahac" vo vztahu preberie aby si ty mohla ist do pasivneho stavu...
@anonym_autor ty si nejaky troll alebo si prisla rozputat vasne? Zrazu je tvoj zivotny rast uplne irelevantny a o seba sa starat uz nechystas a tvoj karierny rast a vyska moze ist do kytek, lebo ty planujes byt zena v domacnosti a taketo tuzby udajne vlastne vobec nemas... tak co partnerovi vycitas? Ze on to povie otvorene a tak zije a ty sa zatial "premahas" a cakas na spasenie na niekoho, kto tuto funkciu "tahac" vo vztahu preberie aby si ty mohla ist do pasivneho stavu...
@anjelicek26 proste hľadá bankomat
@anonym_autor Autorka nič si z toho nerob … tu na MK je “zlatokopka” aj žena ktorá si nechá zaplatit dvakrát po sebe kuracie stehno s ryžou od chlapa. Hoci polovica žien tu sedí doma na už minimálne druhej, tretej materskej bez príjmu .. Prosím Ťa maj svoje nároky na chlapa do života a takých ako ten Tvoj nechaj tu ženám .. je ich dosť.
Mala si rovno napísať že hľadáš chodiaci bankomat. Obaluješ to tu do omáčok.
@martinmmartin myslim ze by som vzhladove splnala🙂 povahove neviem, kedze sa nebojim povedat svoj nazor a nenecham si skakat po hlave 🙂 a co ma srdci to na jazyku a som temperamentna
@anonym_autor tam si sa mala ozvat pri psychopatovi a manipulatorovi a dat ho do pozoru.
Teraz tu vycitas dobracikovi, ze malo zaraba a nie je dost ambiciozny a caka co mu kto da. A ty cakas na co? Studovala si pravo aby si bola zienka domaca? Alebo si studovala pravo aby si mohla ukolovat chlapa, aby si sa mohla na stretavkach zo skoly pysit uspesnym chlapom?
Keď to nevyhovuje, načo s ním po 7 médiách plánuješ spoločné bývanie? Podľa mňa bol len tvoja prestupna stanica. Nič viac. Načo je treba "ho zhadzovať" na nejakom fóre? Ľúbiť ho neľúbiš, vadi ti aký je, tak treba ísť ďalej ..
@sissy27 možno, možno. A možno bude lajdák, o deti ani domácnosť sa starať nebude, plus všetko by ťahala finančne ona. Práveže dobre rozmýšľa, mali by byť na podobnej úrovni.
@huxy jasné, to nevieme. Len ona ho odsúdila za rovnaké vlastnosti ako má ona sama. A teda plytvá jeho časom - vie, že chce iného partnera, napriek tomu je s týmto a okydáva ho na internete. To je k čomu dobré?
@anonym_autor tam si sa mala ozvat pri psychopatovi a manipulatorovi a dat ho do pozoru.
Teraz tu vycitas dobracikovi, ze malo zaraba a nie je dost ambiciozny a caka co mu kto da. A ty cakas na co? Studovala si pravo aby si bola zienka domaca? Alebo si studovala pravo aby si mohla ukolovat chlapa, aby si sa mohla na stretavkach zo skoly pysit uspesnym chlapom?
@anonym_160d5b ja som ho davala do dost velkeho pozoru a odisla ja od neho😂 len ja mam pocit ze tito dvaja muzi su opacne extremy a ja hladam nieco v strede.
@anonym_160d5b ja som studovala na to aby som mala dobru pracu, a zaroven mala pri sebe podporujuceho partnera. Ale nechcela by som muza ktory by bol doma na materskej a nosil zasteru. To fskt nie. Nie som progresivna. A chcete mi povedat ze vy mate doma muzov, ktorych zivite a vy ste tie ktore vsetko tahaju? Alebo mate doma tyranov ktorí vas zivia? Ze nic medzi neexistuje🙂? Alebo preco to radite mne?
@anonym_autor takže tvoja ambicióznosť vlastne spočíva v tom nájsť si partnera, ktorý sa bude o teba starať aby si ty nemusela 😀
Ono je to v zásade v poriadku, každý má právo zariadiť si život tak ako mu vyhovuje, aj si nájsť partnera podľa svojich preferencií, len teda prečo vyčítaš chlapcovi to, čo vlastne chceš ty sama pre seba?
A ešte raz - on sa takýmto nestal včera, tak načo strácaš jeho a vlastne aj svoj čas, keď to nie je ten, ktorého naozaj chceš?
@anonym_autor takže tvoja ambicióznosť vlastne spočíva v tom nájsť si partnera, ktorý sa bude o teba starať aby si ty nemusela 😀
Ono je to v zásade v poriadku, každý má právo zariadiť si život tak ako mu vyhovuje, aj si nájsť partnera podľa svojich preferencií, len teda prečo vyčítaš chlapcovi to, čo vlastne chceš ty sama pre seba?
A ešte raz - on sa takýmto nestal včera, tak načo strácaš jeho a vlastne aj svoj čas, keď to nie je ten, ktorého naozaj chceš?
@sissy27 ja nie som ambiciozna ale ked treba viem si na seba zarobit a nie som lava. Lebo je to muz a ja zena. Kazdy mame ine role v zivote. Ja som ho od zaciatku moc nechcela ale on ma prehovaral a neviem co a po ex mi nejak dobre padol psychicky.
Ja to vidim inak, role mame v zivote rovnake a je to o dohode medzi partnermi. Manzel vie vsetko utiahnut, ale pracujem a vzdy som medzi detmi pracovala, lebo mi to proste neda byt na niekom zavisla, plus ma to aj bavi.. vdaka tomu mam rovnaky plat ako ma moj muz.. keby roky travim len a len doma, vyzera to uplne inak... ta financna stabilita prospieva celej nasej rodine, plus muz teraz ubral a viac sa stara o maleho a ja robim full time.. .
@anonym_autor rozid sa s tym nestastnikom, a ostan sama. Ty sama nevies co chces, nik ti nebude dobry. Jeden bude malo ambiciozny, druhy vela, jeden bude manipulativny, druhy bude malo autoritativny. Ostan sama, ak stretnes toho praveho tak budes rieist. A skus lovit na tvojej urovni, v tvojom pracovnou okruhu. Tam je pravdepodobnejsie, ze nebudes mat pocit, ze muza niekam tahas.
Poznam kopu parov kde zena je aktivnejsia, ambicioznejsia, vzdelanejsia a maju uzasne harmonicke vztahy dlheeee roky. Je to len o tom, co ty chces,ak mas byt nervozna, porovnavat, vypocitavat kto kolko coho, pripadne partner je taky co sa porovnava a snazi sa zenu stiahnut dole (aj take byva), tak to netreba ukoncit. Ak hladas partnera ktory je fakt chlap, co taha zenu, vsetko zariadi, je nad vsetkym, tak v takom vztahu velakrat treba aj co to obetovat a ten muz ma aj chyby tiez samozrejme. Tak aby ti potom taky zase neprisiel ako manipulator ;)
@andreatytler vlastne toho muza na to dieta podla tvojho opisu zena ani nepotrebuje. A su nam na nic. Ved zaplatim si aj opatrovatelku a mozem ist hned aj do prace. Zaplatim si umele a naco muz ze? Lasku mi da aj pes 🙂
@anonym_autor Lasku, aku clovek potrebuje, ti pes, ani macka nedaju. Ved ty si sa s nim dala dokopy, dokonca ste spolu 7 mesiacov a teraz ho prva zhadzujes pod zem. Tak sa rozidte, nepotrebujes na to pozehnanie od nikoho.
Cloveka proste tvori viac vlastnosti, nie len iba ambicioznost. Na ambicioznosti, kto ju bude mat, sa mozu potom dohodnut, ak ti ten muz da kopec inych pozitivnych vlastnosti.
@anonym_autor ja normalne neverim ze zo zeny ktora si na vsetko zarobila sama, ma vysoku skolu nie lahku, ktoru tiez trebalo vychdit v zivote sa snazi a len hlada niekoho koho nebude tahat ale potiahne aj on ju tak vlastne je zlatokopka. Vlastne on nic nemusi len existovat ako taka princezna a mne mozu ak gule narast 🙂 a vlastne mozem byt muz v tom vztahu. Krasa. Po tom netuzim. Len by mi stacil muz co nezaraba 1000 tisic a ma nejaky zaujem sa niekam posunut a nevyplakava furt ze nema €.
@anonym_autor Vies toto je nam velmi tazke posudit. My toho chlapa nepozname. Reagujeme len na tvoje slova a v jednom prispevku je velmi tazke vysvetlit inym ludom aky ten chlap vlastne je. V uvodnom prispevku si ho opisala ako dobreho, feroveho ale neambiciozneho na peniaze a karieru. Tieto dve veci su nieco co si ja zabezpecim sama pre seba ak to potrebujem. Preto nerozumiem tvojmu zmyslaniu.
Ty chces chodit na dovolenky. Chcel by aj on ale vyplakava ze na to nema? Vtedy s tebou suhlasim. Ale ak on nepotrebuje a nechce ist na tie dovolenky, tak ty nemas pravo mu vycitat ze na ne nema.
Moze byt taky ze len caka co mu kto da a to by ma urcite odradilo, ale moze byt aj taky ze si vie vytvorit skvele medziludske vztahy a pracuje na nich. Preco mu ten deko daroval byt, auto a teraz chce garaz? Lebo je to neschopny tutko a chce sa tymto o neho postarat. Vyuziva tvoj priatel dedkovu stedrost? Robi na oplatku on nieco pre dedka? Ak je taky dobrak ako pises, tak odhadujem ze ano.
@anonym_autor och, strasne su tu na teba zle. ja ta chapem. vobec to neni o tom, ze sa chces dat vydrziavat alebo ze si karieristka a neviem co. mala som to rovnako, rozisli sme sa. tiez nie som karieristka, dolezita je pre mna rodina, nepotrebujem karieru ale to zasa neznamena, ze sa nechcem mat ako tak v zivote dobre a ze som preto nieco neobetovala (studium, kurzy, doplnkove vzdelanie). ja som preto co to obetovala, aby som nezila posledne 2 tyzdne do vyplaty o rozkoch a ocakavam, ze aj partner prida ruku k dielu. nemusi zarabat tisice, staci, ze sa snazi a chce. u mna sa to zlomilo, ked som zacala zvazovat dieta a nevedela si predstavit ako nas pocas materskej "uzivi". posledna bodka bola, ked mi ukazal "polobezdomovcov," ze ved aj oni to s dietatom zvladaju a ved nejako bude. hej, preto som makala v skole a v robote, aby som pocas materskej s deckom byvala pomaly pod mostom a dufala, ze nejako bude. no dakujem, neprosim. pre vyryvacky, jasna, stat sa moze vsetko, clovek pride o pracu, ochorie, .. ale to je ine ako do toho ist ved nejako bude a ved rodicia, teta, stryko a neviem kto pomozu. Mate ine nastavenie. za mna to takto fungovat nebude a bude ta to stale stvat aj ked je to inak fajn clovek.
@andreatytler taky ze chcem rodinu a ak s nim ostanem on bude moja rodina? A ani na dovolenku nejdeme spolu lebo nema €, cize pojdem asi so sestrou a otazka casu kedy si tam niekde natrafim niekoho ineho.
@anonym_autor "A ani na dovolenku nejdeme spolu lebo nema € ?". Cize ak pracujete obaja, ty mas momentalne viac, kludne pojdes radsej na dovolenku sama, ak on na taku nema. Ty sa delit nebudes. Lebo mozte ist aj na peknu low cost poznavacku, nemusi byt vsetko luxus., Ale keby si zostala doma a chcela byt doma aj 10-20 rokov, on uz je podla teba povinny ti tu dovolenku zaplatit. Mas pravdu, urob mu sluzbu a rozidte sa.
Boze, ked muz skonci VS, zabezpeci si vlastne byvanie, auto a ma nejake uspory tak povedia, ze to je normalne lebo spravny chlap sa ma vediet o seba postarat.
Ked toto vsetko urobi zena tak je queen, boss bitch, wakanda forever.
Prosim ta, hlavne konecne dospej a nerob zo seba diamant medzi haldou kamena. To, ze mas VS, vlastne byvanie auto z teba nerobi ziaden unikat a takych zien na SK je kopec. Hovoria im aj dospelaci.
Ked uz budes teda hladat toho noveho kandidata tak sa nezabudni pochvalit, ze chces byt zienka domaca a o chlapa co zaraba 1000 eur by si ani nezakopla.
Ktory muz by rad nepocuval o svojej "neschopnosti" od zeny ktorej vraj nesiaha ani po paty.
Inak citas vobec po sebe? Povies, ze zlatokopka nie si, ale muzov kategorizujes podla vysky platu 🙄. Len tie tisiceurove rybicky radsej nechaj plavat. Ti si urcite radsej zajdu na pivko s kamosmi nez aby doma sedeli s takou ziletkou 🤣.
Ja to vidim inak, role mame v zivote rovnake a je to o dohode medzi partnermi. Manzel vie vsetko utiahnut, ale pracujem a vzdy som medzi detmi pracovala, lebo mi to proste neda byt na niekom zavisla, plus ma to aj bavi.. vdaka tomu mam rovnaky plat ako ma moj muz.. keby roky travim len a len doma, vyzera to uplne inak... ta financna stabilita prospieva celej nasej rodine, plus muz teraz ubral a viac sa stara o maleho a ja robim full time.. .
@anjelicek26 ale veď ja som nikde nepovedala ze nebudem pracovat. Zas mi davate do ust nieco co som nepovedala. Ale nepoznate ma cize chapem
@anonym_autor och, strasne su tu na teba zle. ja ta chapem. vobec to neni o tom, ze sa chces dat vydrziavat alebo ze si karieristka a neviem co. mala som to rovnako, rozisli sme sa. tiez nie som karieristka, dolezita je pre mna rodina, nepotrebujem karieru ale to zasa neznamena, ze sa nechcem mat ako tak v zivote dobre a ze som preto nieco neobetovala (studium, kurzy, doplnkove vzdelanie). ja som preto co to obetovala, aby som nezila posledne 2 tyzdne do vyplaty o rozkoch a ocakavam, ze aj partner prida ruku k dielu. nemusi zarabat tisice, staci, ze sa snazi a chce. u mna sa to zlomilo, ked som zacala zvazovat dieta a nevedela si predstavit ako nas pocas materskej "uzivi". posledna bodka bola, ked mi ukazal "polobezdomovcov," ze ved aj oni to s dietatom zvladaju a ved nejako bude. hej, preto som makala v skole a v robote, aby som pocas materskej s deckom byvala pomaly pod mostom a dufala, ze nejako bude. no dakujem, neprosim. pre vyryvacky, jasna, stat sa moze vsetko, clovek pride o pracu, ochorie, .. ale to je ine ako do toho ist ved nejako bude a ved rodicia, teta, stryko a neviem kto pomozu. Mate ine nastavenie. za mna to takto fungovat nebude a bude ta to stale stvat aj ked je to inak fajn clovek.
@anonym_439825 presne!!!!

@anonym_autor Tomuto nerozumiem. Aky ma jeho neambicioznost dopad na teba? Je to jeho sukromna vec. Ty bud ambiciozna ak to mas rada. Ty si zariad zivot taky aby si sa mala dobre. Preco to cakes od muza? Ak nie je vyslovene neschopny, spiatocnicky tak nech si zije svoj skromny, nenarocny zivot. Musi si chciet zalozit rodinu a zabezpecit svoje deti. Ja si zabezpecim seba samu.
@andreatytler taky ze chcem rodinu a ak s nim ostanem on bude moja rodina? A ani na dovolenku nejdeme spolu lebo nema €, cize pojdem asi so sestrou a otazka casu kedy si tam niekde natrafim niekoho ineho.