Mám dať šancu vzťahu so švagrinou?
Mala som dosť nepríjemnú výmenu názorov s mladším bratom. Vraj sa mám viac snažiť hľadať cestu k švagrinej, jeho žene. Pre lepšie pochopenie brat bol už raz ženatý, ona bola v mojom veku a mala jedno dieťa od brata však bola staršia o osem možno desať rokov, v roku 2017 sa rozviedli, lebo brat ju podviedol o 25 rokov mladšou súčasnou manželkou. Oni sa vlani rozhodli prísť domov, doteraz žili v zahraničí, lebo chceli aby ich dieťa chodilo do školy tu.
Ona je mladšia od mojich detí, je ,,dieťaťom,, inej doby jednoducho nemáme spoločnú tému. Cítim z nej ze pre ňu som stará, staršia aj od jej matky s ktorou nemá dobrý vzťah.Dať tomu ešte šancu ?
Ja si hľadám cestu k švagrinej už 12 rokov a stále si nerozumieme 100%. Netreba sa nad tým trápiť, ty máš svoj zivot a on svoj a nemal by ta žiadať o to aby si si našla cestu k jeho manželke. Ak si budete mať rozumieť, možno časom ale silou určite nie.
Akoze ona ma ilustracne 20r a brat mladsi od teba ma 45? A Ty napr.50? Ako sorry, ale fakt o com sa budes bavit s deckom?! Porozpravat sa mozte, ale rozumiet si nikdy nebudete...pokial to nie je vymyslene, lebo 25r je generacia a neviem si take nieco ani predstavit...
@euka210 má trochu viac ako 20, ja už mám vnúča.
A svojej zene tiez brat nakazal, ze si ma k tebe hladat cestu? My mame so svagrinou medzi sebou rozdiel len 3 roky, ale sme uplne ine povahy, takze extra kamosky z nas nikdy nebudu. To sa neda lamat cez koleno a proste niekomu nakazat, ze si s nim mas rozumiet. Zenu si vybral on, tebe bola len "pridelena".
@euka210 ona len sociálne siete, influencerky, tiktok a tým to haslo. Prišla bývať do nášho rodičovského domu len dvor má 1000m2, záhrada dvojnásobok. Mne je divné že dáva bratovi kupovať ovocie po ktoré by jej stačilo zájsť do záhrady.
Tak to je fakt sila!
Nie je to len o veku, mam 3 svagrine a jedna mi je ako sestra a s ostatnymi pokecam, ale nie kazdy aj povahovo sadne.
Neviem aky vztah od Teba brat caka, ked Ti svagrina moze byt dcerou 🤷♀️
@andrea_82 on dostal teraz veľkú objednávku, bude chodiť na turnusy preč, a s prepáčením mám robiť animátorku švagrinej, lebo som doma
@andrea_82 netuším. Viem iba že sa mám viac snažiť
prečo by si jej mala robiť animátorku? lebo brat povedal? Nech si trhne nohou
a s bývalou švagrinou si mala aký vzťah ? Čo ich spoločné dieťa , navštevuje vás a otca ?
@rozculena s bratom som mala vždy blízky vzťah. Pomer v mladom veku sme prišli o oboch rodičov, vždy sme sa mohli spoľahnúť/oprieť jeden o druhého.
Vyznelo to od brata v tom zmysle, ja som doma (som pn)ona je doma tak sa mám snažiť asi mladá na dedine nudí
Skôr mi príde že chce od vás nad ňou dozor...ale odtiaľ potial za mňa ...
@subartic dieťa exšvagrinej je z jej predošlého vzťahu , dávno sme sa nevideli ale má asi 38rokov
Ani by ma nehlo.
Pokiaľ si nejdete po krku a ste schopné sa vystáť, čo sa brat stará do toho aký vzťah máte. To vás chce akože "skamarátiť"? On odniekiaľ spadol? Vzťahy sa takto budovať nedajú a nikto nikoho nedonúti, aby ho bavil životný štýl druhého človeka len preto lebo.... Takéto vzťahy vznikajú časom a situáciami. Nie že zavriem dve osoby do izby a "majte sa rady!". Ja som si ku švagrinej pestovala vzťah od čias chodenia s jej bratom. A vychádzame spolu veľmi dobre, aj sa vystísame, aj zasmejeme a s úprimným záujmom sledujeme svoje životy.
Ale ona je odo mňa staršia o 2 roky, nie o 20.
Brat asi len potrebuje opatrovateľku k unudenej žene aby nerobila hlúposti sama doma
A aby mu počas turnusov nezdrhla za mladším
Ty znies skor ako svokra nez svagrina , je dost mozne ze mas predsudky voci nej Lebo brat snou podviedol svoju prvu ženu.., lenze z toho mi vychadza “ horsi” ten tvoj brat . Dalej Mne by bolo uplne fuk ze ho posiela kupit ovocie. On nie je ziadna Maruska. Snad to zvladne kupit ovocie ..to nebude aktualna vzorka toho co ti vadi kedze je Februar tak na zahrade nie je ziadne ovocie .. cize toto je nieco z minuleho roka co ti vadi . A co ty vies Mozno ho poslala kupit kiwi a mandarinky . Uplne zbytocne sa nad tym zaoberat to je ozaj uz Len ich vec Brat asi vidi ze ju nemas rada . Ale rozkazat sa to neda. Vy dvaja mate asi specificky vztah kedze rodicov davno nemate. Takze pre brata si asi dost dolezita osoba a chcel by aby dalsia prenho dolezita osoba v jeho zivote mala s tebou harmonicky vztah . To nebude vekovym rozdielom . Moja svagrina bola o 20r starsia a nejak Nebolo o com Nebol zaujem z jej strany ..casto sa stalo na rodinnych akciach ze ma len na zaciatku pozdravila a koniec . A mam kamosku co je o 17r mladsia a mame sa o com bavit kazdy den. Lenze to je kamoska clovek s ktorym sa navzajom vyberies. Rodinu ci pribuznu si nevyberies. Ty uz mas vnucata tak asi bude vekovo blizsie k tvojim detom . A s nimi si Snad mas o com pokecat ? Nemusis robit nic co nechces. Ak ti nijak neublizila len ti vadia nepodstatne veci sancu by si jej mohla dat ak ty sama ozaj chces nie Preto ze ti to brat nadirigoval . A je uplne ok ak s nou budes mat len sviatocny vztah par x za rok . Nasilu sa neda mat niekoho rada . Sudit ju nemusis malo by ti stacit ze brat je snou stastny. .
Koľko máš ty rokov?
No ja mam skor opacny nazor ako zvysne baby tu.. je to tvoj brat, s ktorym pises mas velmi dobry vztah takze nech urobil rozhodnutia akekolvek tak by som stala za nim.. nemyslim ze by ocakaval ze budete najlepsie kamosky ale skor mam pocit ze ju vobec neberies a podla tvojich slov k nej mas dost negativny pristup co ocividne vidi aj tvoj brat a asi aj ona.. neviem mne to pride ze hrozne riesis a odsudzujes co aka ona je, ako funguju a podobne pritom pokial je brat spokojny tak by si sa asi do toho nemala starat a ked stretnes svagrinu tak s nou normalne pokecala.. on by ti hento len tak nevravel keby nevidel ze ju ocividne nemas rada
Nemas predsudky voci nej lebo je o dost mladsia od Teba ? Ja neviem ale aj my niektore ( mladsie) mamky okrem domacnosti a dietata venujeme dost casu kamoskam, soc. Sietam, ja napr. Casto kvasim na kave s babami . Pritom mam aj vela kamosiek ktore maju o 20 rokov viac, z jednej ci druhej prace, zo skoly co su rodicia deti, rozne.
To je taka somarina ze o com sa s nou budes rozpravat 🙄. Skus uvidis. A vobec by ma nenapadlo ze brat chce aby si jej robila animatorku, som sa pobavila 😃😃. Brat predpokladam len chce nech mate ako tak normalne vztah.
Ked nie, tak nie, toto nieje o veku ale o tom ze nie kazdy si spolu sadne. Ja sa s mojou svagrinnou nerozpravam vobec a to nieje MOJA chyba. Ked je niekto nemý,tak je nemý 🙃
@miadi ono každý vzťah zacína.od nuly , to ovocie bola iba jedna kvapka, sú tu ďalšie a ďalšie. Ale nechcem byť jej svokra a hovoriť jej ,dobré,, rady čo by mala robiť. S vlastnou som si svoje odžila. Brat posadil dve tuje, minule jedna vyvalená, že bolo vidno korene a druhá nahnutá, ale boli takto asi týždeň stačilo prihrnúť zeminu a poliať, ona to nespravila. To, že mne polámalo stromy neznamená automaticky že mám ísť k bratovi na inventúru, to kde sme? Som pn,. mám sa liečiť. Ale bolo mi to nepriamo vyčítane. Ja som tam chodila občas, kým brat žil v zahraničí. Muž tam chodil tiež, pokosiť a tak.
Obaja máme pár rokov do dôchodku, ako som tu na fóre x krát čítala, svoje som si vychovala a chcem mať kľud nie ďalšie ,, dieťa,, na krk.
Podla mna nevies prekusnut to, ze brat bol neverny s mladou “standou”. Lenze zbytocne sa hnevas na nu, neverny bol tvoj brat. To on sluboval lasku a vernost pred oltarom, nie ona. Toto si v sebe uprac ako prve.
A ked toto zvladnes, tak sa ti bude lepsie hladat aj cesta k novej svagrine - nemusite byt kamosky, ale mozes sa k nej chovat slusne a s respektom, nemusis jej davat najavo, ze ti nie je po chuti.
A tie, ktore sa tu ohanate vekovym rozdielom - vy si nemate co povedat so svojimi detmi? Ja napriklad ano a nemam problem pokecat aj s dcerinymi rovesnikmi 🤷♀️ a presne tak sa da bez problemov najst cesta aj k bratovej zene - ak sa chce. A ak to u vas nejde, tak bude chyba zrejme vo vas a nie v mladych.
A ten rodicovsky dom je bratov alebo vas oboch? Pokial je bratov, tak by som sa nestarala. Pokial je aj tvoj, tak pokosit, upratat na zahrade a tak, by som prisla. Ale nerobila by som nic viac, len to, co je nutne. Urcite by som nerobila niekomu animatora na vyplnenie volneho casu. Viem si predstavit svoj volny cas inak, nez starat sa o cudzie dospele decko. Ked si nasiel takuto mladu babu, ktora sa nudi, nech sa stara o nu on a ked je pracovne vytazeny, nech jej niekoho plati.
mate spolocny dvor ? ak nie tak by som urcite neriesila ich tuje a kosenie nech si brat zabezpeci, ma tam zenu ty nie si jeho sluzka
a jeho manzelka pracuje?
Nepises vek ale nech mas 60 on 50 a ona 25 ? a ty jej mas chodit robit okolo domu lebo si na PN?
sa brat s konom zrazil ?
Pokial to nie je nejaky zakerny clovek,dala by som jej sancu. Zato,ze je mlada,nemusi byt zla. Alebo ze tiktokuje a sleduje influencerov to z nej nerobi zlu. Ber to ako omladnutie. Ale zase to,co od teba ziada brat je chore. Ty jej mas vlastne nahradzat muza a starat sa im o nehnutelnost? On ju musí naucit okolo domu.
tieto priepastné rozdiely sa časom podpíšu na vzťahu a o to viac ked nie sú spolu, snad ti to brat nebude vyčítať nech si takéto veci rieši sám, ak by prišla sama za tebou tak by som jej podala pomocnú ruku ináč nie
@sissy27 až na to že aj moje deti sú od nej staršie o 10r
@diewcatqoo iba jeho, ja som ,,zdedila,, dom starých rodičov po nebohom strýkovi, tak som mu svoju polku darovala.
@mamina7070 nemáme spoločný dvor, už dávno v časoch nášho detstva bol pozemok predelený. Máme vchod z inej ulice.
Keď si prisťahovali domov, tak brat mal také narážky,že by sme mali švagrinú naviesť na.život na dedine. Ale vystrelilo to opačne, bratovi sa nepáčilo že nenavádzam a jej sa nepáčilo že navádzam.
Kto žije na dedine a kúri tuhým palivom, by mal vedieť že treba riešiť kominára. Ale ani na dedine netreba bývať aby človek vedel že treba vetrať a kúriť aj miestnosti ktoré sa nepoužívajú. Vypustiť aspoň vodu v letnej kuchyni inak rozmrzne. Som vlastne rada že sa im na jeseň nepodarilo kúpiť kurence.
Brat hovoril, že pracuje on-line, nepochopila som presne čo, či to ešte robí, niekedy je preč aj pol dňa inokedy asi nevijde z domu keď majú schránke trojdňové letáky.
Pozri, pokial dom nie je tvoj, vobec by som sa nestarala o ten dom, dvor a zahradu. On si nasiel mlade dievca a priviedol ju do domu na dedine. On nech si ju aj uvedie do zivota na dedine. Ked chcel s mladou sexovat, nech si mladu nauci aj na ine veci. Toto absolutne nie je tvoja povinnost, aby si jej ty ukazovala, ako funguje zivot. Mal ratat s tym, ze ked si najde mladu babu, bude jej suplovat aj otca v istych veciach.
@marca12 brat je teraz doma iba každý druhý týždeň ,ani vtedy sa nezastaví. A ani keď je doma sa jej asi nestíha venovať.
Vôbec nemáme spoločné témy, dokonca aj dcéra len gúľala očami, keď o ničom inom nehovorila na rodinnej oslave, len že čo to objednala od Plačkovej, či od iných. Ja nepotrebujem parfémy do prania, ani zázračné výživové doplnky.

Vekový rozdiel za mňa problém neni. Skôr to aké životy žijete. Moja švagriná žije štýlom ruka hore no a ja v jej očiach nudný usporiadaný rodinný život. Je jasné, že si nemáme ako rozumieť, keď nemáme spoločné vlastne nič. Slušne sa s ňou bavím , opýtam sa na život, na prácu ...ona sa mňa neopýta ani ako sa mám... Rozdiel medzi nami je cca 5-6 rokov neviem presne, čo je pre mňa skoro nič a aj tak nás delí to, že každá žijeme niečo iné.