Mám dôvod sa uraziť partnerovi?
Mam dotaz, žijete s partnerom 2 roky. Spoločne prispievate do domácnosti. Mame trezor a tam si odkladáme peniažky je tam aj zošit kde si píšeme keď niečo vyberieme a odložíme. Len na upresnenie nebývame spolu mame síce byt ale ja tam chodím na víkendy alebo keď jednoducho mam čas. Ale k veci. Dnes sa mi stala zvlastna vec a ja potrebujem vedieť názor či som sa mohol uraziť.
Pýta sa ma zobral sú 50 eur z trezora?
Ja : hej vzal
On: a nezabudol si zapisat?
Ja: aha hej prepac.
On : lebo normalne mi prišlo na um ze musím pozrieť do trezora lebo si tu dnes bol.
No mňa sa to neskutočne dotklo. On argumentuje ze nemám dôvod sa urážať lebo on to tak nemyslel. Váš nazor?
No ide o to , že to povedal.
@eeffka, ja ti neviem, či to nebude Andrejov spolužiak.
@heetol, ty čo riešiš? Chlap býva v tvojom byte, kľudne ti do ksichtu splechne, že ťa považuje za zlodeja a ty potrebuješ pocut od žien na materskej, či si sa neurazil neprávom? Zartujes?
A odpovedať môžeš všetkým naraz, stačí oddeliť nicky a @ čiarkou, netreba rovnaký príspevok posielať každému užívateľovi.
Nemáš za čo.
@heetol "On sa prestahoval na opačný koniec republiky. Byt je môj, on tam býva a ja keď môžem tak na par dni idem k nemu. On k nam moze chodiť kedykoľvek."
Ty si právnik? Aha,už chápem,že prečo píšeš tak,že to nechápem.
" Dal som tu bežnú otázku na situáciu a tu sa prepiera spôsob života"
Nie,nedal si iba bežnú otázku,ty si tu opísal tvoj spôsob života.
Bežná otázka by bola:Frajer ma obvinil z krádeže.Mám sa uraziť?
@heetol ved preto pisem, ze ta nepriamo obvinil z kradeze. A to este v tvojom byte. Mna by to teda rozhodne urazilo
Ahoj autor, no aj mna by sa nieco taketo dotklo. Mozno by som sa neurazila, ale zarazilo by ma to urcite a mozno aj trochu sklamalo. Ale je mozne, ze to tvoj partner povedal bez toho, aby sa nad tym zamyslel a nieco len tak trepol, co si skutocne ani nemyslel, to sa tiez niekedy stava.. ty ho asi poznas lepsie ako mamicky na fore.
A mozno sa tam chcel pozriet ci si tam nieco neprilozil..
Main got. Tak žije v tvojom byte, áno nepriamo ťa obvinil že kradnes, si právnik takže tvoja inteligencia by asi predpokladám mala mať dáku úroveň a pýtaš sa na ženskom fóre či sa máš uraziť????? 😵💫🤦
@heetol
1. nemusis svoje “doplnenie” kopirovat pre kazdeho zvlast
2. citanie s porozumenim nebude asi tvoja silna stranka (co je pre pravnika celkom tragedia).
Neveri ti (kedze si po tvojej “navsteve” potreboval skontrolovat peniaze) - a toto by sa mna osobne dotklo, specialne od niekoho, kto zije v mojom byte
3. na navsteve je on, nie ty, kedze byt je tvoj…
Velmi zvlastna vztahova dynamika. Tiez sa priklanam k tomu, ze mu niečo nehrá, inak si to mohol odpustiť. Uraziť sa je zbytočné a situáciu to nerieši...trvala by som na tom aby to uspokojivo vysvetlil a nie to len odbavit s tým, ze to tak nemyslel, lebo zle pocity pretrvávajú a je to blud...ked to tak nemyslel, nemal to tak povedať.
No keď je to tvoj byt, tak ešte on by mal tebe platiť nejaké peňiaze navyše 🤔
@esteris Pozri ja som typ človeka ktory mu v živote nedal pocítiť, že tam býva, platiť nájom nemusí. Hej ma takú povahu , každý tu rieši trezor , každý tu rieši co ako bývame a pod. Toto je čisto naša vec. Nechápu, že ja len čisto riešim tu vetu. To , že som napísal, že som pravnik len málo tu diskutujúcim priblížiť pohľad na to , že môj život je hektický a veľmi náročný, žiaľ ako to byva začali riesit , že boze aký som to len pravnik a ja len čisto chcem vedieť názor len na tu vetu , ktorú povedal , všetko ostatné bolo písané len na margo akéhosi pochopenia
Ja by som sa urazila lebo áno prišlo by mi to ako keby ma dotyčný obvinil z toho že to robím pravidelne a kradnem.
@heetol nevšímaj si tie komentáre, toto je tu bežné že si prídeš pre radu a odídeš s pocitom že si totálne nemehlo. Väčšinou sa tu odpovedá na to, na čo sa autor nepýtal. Tu je 99% žien, ktoré sú úplne dokonalé, s 4000 e platom a najlepším manželom.
Odpoveď na otázku : spýtala by som sa ho ako to myslel. Dotklo by sa ma to ale neurazila by som sa. Urážanie sa podľa mňa nepatrí do života dospelého človeka. Takže sa ho skús opýtať, ako to vlastne vtedy myslel. Možno to ani nemyslel v zlom
Chlapci treba mať každý svoje - nikdy som nemala spoločný účet či trezor ( s manželom ) keď jetreba čosi financovať ideme finty finty- ale zas je pravda, že mám 2 práce a zarobím si viac ako manžel
@heetol Prečo píšeš 10x to isté? 🙄
Nie, nemáš sa prečo urážať. Keď odtiaľ obaja beriete peniaze a ty si tam len občas, čo je zlé na tom, že sa pozrel? Možno chcel vedieť, či tam sú peniaze, či netreba doplniť atď.
Ináč, veľmi divné fungovanie s tým trezorom. Normálni ľudia používajú účet v banke.
Áno. Máš sa uraziť.
Za daných okolností áno.urazilo by ma to.
A zrejme ty dotyčnému zjavne poskytuje s viac ako on tebe a teraz nemyslím materiálne veci...ok.tvoja vec.
Neviem ako dlho si na M K .ale tu sa preberá jeden problém zo všetkých strán a veľakrát autorovi niektoré veci pomôžu...myslím to v dobrom.
Napr.ak by ti frajer nájomca niečo platil.tak ty zas môžeš chorej mamke platiť opatrovateľku a môžeš byť viac času s partnerom....
@heetol to je tu normálne, že sa tu riešia iné veci ako bola otázka 😆. Ale k veci ja by som sa asi urazila na tvojom mieste. A vôbec prečo ti to povedal? co sa bal ze by to bolo na neho ze to zobral a on by to musel za teba vrátiť? Hlavne ak sa to stalo prvý krát. A ze si to zapisujete? To nestaci keď si to poviete?
Čo by si mu ako právnik poradil, keby bol tvoj klient a partner/ka ho nepriamo obviní z krádeže?
Byva na opacnom konci republiky . Chodis tam raz za cas . . Urcite mu do trezora vklada a vybera aj Niekto iny . A zabudol ze ty si majitel bytu. Tak mal pocit ze si len nejaky random navstevnik a v safe mu chyba 50e . Ten trezor a spolocne setrenie a zapisovanie je najvacsia blbost v 21st, nechaj mu safe nech si tam vklada a vybera svoje a ty maj v banke. Jedine ze mas nejake nezdanene $ a tam ich zasivas. Fakt divne . Raz najde nejakeho lepsieho sugar daddy a byt a safe ti necha prazdny len zapisnicek na pamiatku ostane.
Z toho čo hovoríš, vyzerá že ty si finančne lepšie na tom, a on z toho ťaží. Nedal si mu to niekedy najavo? Ono to znie ako take rypnutie ( vrátenie)
@miadi im to dáva asi pocit, že sú viac partneri keď spolu hospodária v trezore 🤔 (nevadî, že vzťah je úplne nerovný, a vidia sa 1-2 dni v týždni či mesiaci a byt platí ten kto v ňom nebýva).
Autor- niekedy sa mi zdá, alebo je tá šablona zázračne veľmi podobná, že bohatý starší gay si začne s veľmi mladým? Ak to je tak aj u vás, nemôžeš potom očakávať, že komunikácia medzi vami bude vyrovnaná a na úrovni dvoch zrelých ľudí.
Prepáč ale tak hlúpa téma. Mám sa uraziť? Veď len ty poznáš typka s ktorým si v partnerstve. Možno je špekulant ktorý ťa využíva, možno je sebec, možno má s tebou skúsenosti že nezapisujes a radšej každý raz keď prídeš skontroluje, možno má skúsenosti s niekým iným a toto zranenie prenáša, možno povedal blbosť ktorú ani nedomyslel. Otázka je stále len na TEBA. S kým spíš? Veď musíš poznať jeho spravanie aj z iných situácii. Na toto ti nikto neodpovie. Uraziť sa môžeš, ale riešiť túto situáciu budeš len ty sám podľa svojich skúseností s ním.

@alzbeta311 osobne si myslím ze v prvotnom dotaze je to dosť jasne napísané len tu sa začal prepierat môj život namiesto rady.