icon

Mám ho nechať radšej ísť?

valeri1122
30. jan 2022

Dobrý deň. Píšem sem,pretože má veľmi zaujíma pohľad z inej strany a celkovo vás názor. Mám priateľa nejaký čas veľmi dobre si rozumieme vo všetkom. Nastal však problém ohľadne otázky spoločného bývania. Nebyvame v jednom meste. On byva asi hodinku odomna a má rodinný dom, ktorý zdieľa s mamou , sestrou a švagrom. Neviem si predstaviť byvanie v zdieľanom dome. Mama je veľmi hadava a chce mať všetko pod kontrolou. Priateľ má síce svoj priestor a svoje izby v dome, ale mama tam stále chodí a sestra so švagrom prechádzajú cez chodbu pretoze je tam jeden vchod. Preto mi takáto možnosť bývania neprichádza do úvahy. Ja som v takej situácii,že naši predávajú dom. Máme aj pozemok stavebný , takže mi naši ponúkli aj takúto možnosť. Že si môžeme postaviť bez akejkoľvek pôžičky. Ale priateľovi sa táto možnosť nepáči. Že bude mať ďaleko do práce, že jeho mama bude potrebovať pomoc, že on do svojho domu už veľa investoval, že tam má korene a že či by sme nekúpili dom radšej niekedy inde v prírode. Alebo že sa pokúsi prispôsobiť, ale že či mi nebude vadiť keď bude chodievať do svojho domu niekedy aj na viac dní. Neviem ako sa rozhodnúť. Ísť do vzťahu vážneho , spoločného bývania, deti s takýmto muzom? Dokáže si zvyknúť? Alebo bude stále odchádzať preč a budem tam sama ? Je pre mňa aj veľmi ťažké ukončiť vzťah, ktorý bol doteraz bezproblémový.

Strana
z2
valeri1122
autor
3. mar 2022

Ďakujem za všetky vaše rady 🙂 situácia sa vyriešila kúpou bytu ,ale zdá sa ,že ani to nebol dostatočný krok. Priateľ sa stále vidí v tej spoločnej nehnuteľnosti s rodinou. Myslím ,že sa už stratila všetka moja energia na riešenie tejto situácie.

valeri1122
autor
3. mar 2022

@janetinka27 presne tak sme to aj vyriešili 🙂 to je veľmi veľa námahy so stavbou domu a na to som sa sama necítila.

zero_hero
3. mar 2022

@valeri1122 ahoj, podľa mna uvažuješ veľmi dobre. Aj keby ste mali vzťahy ideálne, je to veľa ľudí na jednu nehnuteľnosť a kľud by ste nemali. My bývame s mojimi rodičmi, mame celu domácnosť samostatne, aj vchod mame každý zvlášť, len dvor mame spoločný. Vzťahy mame dobre, žiadne hádky ani naschvaly, ale na tej iste ulici o dva domy ďalej býva brat s rodinou. Samozrejme, že ich deti chodia za starými rodičmi a poviem ti, aj keď s bratovou rodinou sme tiež v pohode a ich deti mame radi, je to tu niekedy poriadna divočina a hlavne v lete je tu nonstop hurhaj 🤯

Strana
z2