Mám odísť zo vzťahu kvôli ignorácii partnera?
Ahojte idem si pre radu lebo už mám všetkého akurát tak dosť mám chuť buchnúť zo všetkým o zem a koniec. Som tehotná v 7 mesiaci mám ešte 3 ročnú dcéru, momentálne som doma nakoľko som tehotná a dcéra chodí po psychológoch nakoľko nemôže ísť ešte do škôlky a má príznaky autizmu. Ale o to nejde, môj priateľ je rybár čo neni problém ale ja uz snim chodiť nemôžem nakoľko mam veľké brucho nevyspim sa na tej posteli, a chodiť na potrebu do prírody asi ťažko keďže si ledva obujem topánky. Nonstop pracuje takže je snami strašne málo, aj to keď príde len sa naje osprchuje je na pc a ide spat, nepodieľa sa na výchove malej ani na spoločnej domácnosti, všetko robím ja nepametam si že by mi pomohol navarit upratať alebo podobne. V práci pracuje ale doma je to jeden hnilý človek, a keď potrebujem niečo vybavit ostať doma nemôže lebo potrebuje peniaze ale cez týždeň na ryby chodiť na noc je v pohode, uz ma to unavuje dva týždne po sebe bol na rybách od piatka do nedele večera. Teraz mi píše že ide na noc, alebo pôjde zase na víkend že si mam vybrať akože to ešte on mi dáva ultimátum svojho času ? Ktorý aj tak nemám ? Nevenuje sa nám, ma navarené upratané ožehlené každý deň a on ešte mne dáva nejaké ultimátum ? Prosila som ho aby túto sezónu nikam nechodil, som tehotná cez víkend by som potrebovala pomôcť s malou s domacnostou a poprípade strávila spoločný čas niekde na výlete nakoľko sme stále s dcerou doma. Ja som mala ísť na víkend našim mali tam hody, ale kvôli nemu som zostala doma lebo nemu sa nepáči že chodím k našim lebo on ich nemá rad, akože ja uz mám fakt chuť zbaliť si kufor aj s malou a odísť do prdele mám ho plné zuby, na dieťa som sama aj tak a tak isto by som bola sama aj na malého takže je úplne jedno ci budem vo vztahu, a sex môžem mať s hocikým. Vadilo by vám to ? Nie len tie ryby celkovo všetko už dokopy ?
On sa mi dokonca ešte vyhrážal že keď odídem niekedy k našim že on nebude platiť alimenty že on odíde naspäť do Holandska a že môžem sa posrat. Že tam mi hodí 50€ a hotovo, takéto reči proste, a ja nemám ešte ani pre malého výbavu len dve kabele vecí, a keď nemám teraz na malú materskú ja neviem z čoho mu kúpim postieľku a iné veci a od rodičov nebudem nič pýtať ani brať
Ja nechcem byt zla. Ale.preco si neodisla uz vtedy ? 😔sak toto nie je normalne
Po dcére ti nezostali základné veci ako postieľka a pod?
@ns994 lebo mám chorých rodičov a nechcela som ísť k ním a otravovať ich a deti tam, a viem že nich všetko strašne trápi a ďalšie starosti im robiť. Tak som zostala radšej snim a on sa mi stále vyhrážal že odíde do zahraničia že mi nebude platiť na deti, najhoršie bolo keď mi skončila materská a zostala som na ňom úplne závislá
@abbey1 nie dcérka už ma posteľ normálnu a všetko v ružovom mala, všetko som podarovala nakoľko po pôrode mi bolo povedané že asi už deti mať nebudem
Bábo môže spať aj s Tebou v posteli, oblecko sa dá vždy zohnať ako darovaný balík, pár balení plienok som dostala po pôrode ako dary a keďže som nekojila, tak mi Dr predpisovala mlieka, čiže za pár korún som dokázala bábo aj nakŕmiť. Dalo sa to takmer z ničoho, len som si musela pozhanat a obchodit. Kočík som tiež vôbec nemala a dieťa prežilo. Potom som si kúpila z Bazosa šatku a nosila. To 3 ročné už môže do škôlky, Ty vypnes zatiaľ pri bábätku, usporiadas myšlienky, staršie bude tiež spokojné lebo v škôlke zažije na čo Ty teraz nebudeš mať navyše energiu. Môžeš využiť služby Centrumu právnej pomoci, nasmerujú Ťa zadarmo ako ďalej po právnych veciach, vo väčších mestách bývajú 1-2 x do týždňa a môžeš tam prísť sa poradiť.
Ja som ešte aj na jablká chodila po hájoch, aby som aspoň výživu mohla zavariť, kým bábo začne jesť aj iné ako len mlieko 🙈 len sa nemôžeš hlavne začať opúšťať
Ak chceš popísať kludne mi pisni správu.
@sashka22 ďakujem niečo aj s našimi snáď vymyslime, ja by som kľudne aj isla niekam robiť ak by sa dalo a mal by kto s malou byť. Ale úplne rozmýšľam že nemám ešte vôbec nič a úplne sa bojím ako to zvladnem, viem že po pôrode dostanem peniaze tak by sa dalo aj z druhej ruky hocičo pokúpiť, ale veď potrebujem veci aj do pôrodnice aj vajíčko a takéto blbostičky
To sú fakt len blbosticky, neverím,že nejaká kamoška by Ti s tým nehelfla,minimálne pri odchode z pôrodnice. Neviem odkiaľ si,ale napríklad o požičanie vajíčka by som sa obávala najmenej. A v pôrodnici nebudeš na módnej prehliadke, tam tiež nič extra nepotrebuješ
@sashka22 sú charity rôzne, prípadne materské centrá, kľudne sa spoj s vedúcimi, raz dva by Ti pozhanali veci. Mna veľmi bolelo duševne, že musím prijať cudziu pomoc, ale ver tomu, že keď sa vzchopis, budeš Ty tá čo bude dávať a možno potom sa budeš vedieť tak oplatiť, že pomôžeš inej mamke....
Môj teda tiež nič nerobil a tie len pc. Keď sme začali spolu bývať veľmi rýchlo pochopil že mu nebudem okolo riti skákať. A že nechce nikde chodiť? Aj tento ale ja si robím program aj sama aj na dovolenky chodím s našimi aj na mesiac idem do svojho rodného mesta. Zas mne nezakazuje nemá mi prečo ani by som si to nenechala. A ty si si ho tak naučila tak sa necuduj. Nechápem prečo si nešla k rodicom a jemu nedala malú na ryby…🙈
Si pri ňom aspoň finančne zabezpečená?
Pred pár dňami tu bola podobná téma jediný rozdiel bol v tom že dotyčna pani ho opustila a pýtala sa či urobila dobre...takže moja rada znie porozprávaj sa sním a povedz mi že to takto ďalej nejde ak nepomôže odíď ak máš kam s dvomi deťmi
Môj ex nebol rybár ale miesto udice si našiel milenku keď som bola tehotná
Ťažké roky sme žili, ale zvládli sme to všetky a zvládneš to tiež, keď máš oporu v rodine
Dieťa by som si nechala, tam hľadaj motiváciu a silu ako ďalej
Prajem ti veľa síl. A tvoj muž je idiot.
Zaslúžiš si viac
No neviem či stále chodí len rybárčiť. Ja by som takému neverila, že nechodí aj inde. A zakazovať ti chodiť k rodičom...divím sa, že mu to zeres. On je preč a tebe prikáže ostať doma...no halooo?
Možno by pomohlo divadlo. Ak ti je nanič, nemusí ti na ňom záležať. Môžeš sa nejako pripraviť na odchod. Finančne sa zabezpečiť, snáď máte aj spoločný majetok, nech si nemyslí, že s tebou vybabre. Nech si ide potom kam chce.
Baby ti už poradili čo to, ja doplním ohľadom výživného
Pretried všetky papiere čo nájdeš doma, jeho pracovné zmluvy, platové dekréty, výpisy z banky, všetky doklady faktúry bločky čo nakupoval (napr. pomôcky na ryby), urob si kópie, zrataj sumy , všetko sa ti zíde pri riešení výživného. Ak nájdeš alebo vieš akú má školu, vzdelanie, povolanie, prax, pohladaj na stránkach Istp a Profesia inzeráty - pracovnú pozíciu vhodnú podľa toho pre neho, musí byť uverejnený plat, a podľa toho sa orientuj na výšku výživného ktoré budeš žiadať. Čím skôr sa presťahuje k rodičom, a ries všetko čo treba - zajdi na upsvar kolizna bude hájiť záujmy vášho dieťaťa/ deti, poradí pomôže.
Nájdi si na nete kde najbližšie máš pobočku Cpp - centrum právnej pomoci, pozri aké sú pravidlá , objednaj sa na konzultáciu, zadarmo ti pomôžu, spísať návrh na súd - do návrhu uvediete výšku výživného, výšku príspevku na teba, taktiež príspevok na výbavu pre očakávané dieťatko. Využi kým nezdrhne za hranice, ale aj tam by bol na neho dosah cez medzinárodnu právnu ochranu detí. Keď súd stanoví výšku výživného , podľa potrieb detí a teba, musí platiť, a nie hodiť ti almužnu, neplatenie je trestný čin. Ak sa odstahujes, môžeš podať neodkladne opatrenie - otec neprispieva na dieťa, nestará sa ale čas a peniaze vráža do rybaciny. NO bude mať vyššiu váhu a máš šancu byť úspešná. Ak by meškal čo len 1 deň, môžeš využiť exekútora a okrem toho že mu strhne € priamo z platu u zamestnávateľa, zaplatí aj poplatky a môžeš mu dať zobrať aj vodičský preukaz.
Nič mu zatiaľ nehovor, max že ak by aj odišiel za hranice, orgány činné v trestnom konaní majú dosah.
Takže ries to ako liečbu šokom. Buď ticho a podaj všetko ako ti radíme. On si nič iné nezaslúži, lebo ty si nezaslúžis takýto život a jeho sprostý prístup a reči.
Nešetri ho, on má u prdele šetrit teba a deti.
Už máš 3 ročné dieťa...vedela si aký je, to si si myslela, že keď s ním splodíš druhe dieťa, tak niekto nad ním mávne zázračným prútikom a on sa zmení?
Áno, odíď
Je to ignorant a sebec nebude nikdy iný, keď vie, že si tehotná a ani nepríde domov.S ostatným sa len vyhráža, že odíde do zahraničia atd....
Ty mas dobrý vzťah s tvojimi rodicmi? Ak áno posli ho k tým rybám a odid. A chcem ho teda vedieť ako sa bude s tebou naťahovať o deti, ak malej fakt zistia autizmus. Bude musieť mať súdne prikazane aby si ju braval. A na súdne treba spomenúť jeho koníček pri vymeriavací výživného. Nie je rybárstvo lacný špás!
Netolerovala by som to a odisla. Maleho potom daj do jasli a ty do roboty, aspom koli psychohygiene ak sa ti bude dat. A s malou ti prajem veľa trpezlivosti a lásky. Babo si nechaj, teraz si zničená, vyčerpaná, s malou stresy chlap ch-j. Tiez by som uvažovala, ako a ci to zvladnem. Ale asi by som rom robila všetko preto, aby som bola psychicky v pohode. Dieťatka by som sa vzdať nedokázala.
Ale ani s takym egoistom by som nebola. Rybar/ka ako partner je náročné tolerovať aj pri bezdetnych pároch. A už vôbec nie s detmi. Za mňa nie.
A ešte bude drzku oduvat a nadávať ti do jeblych, keď kreten chytá rybičky a ty si u mamy vtedy?
No neviem ci by mu aj minimalne jedna nepriletela, debil 🤯
@mantilka
ver mi, oni fakt chodia na ryby. Keby sa im tam spaciruje Senica v spodnom prádle, tak ju zvozia, ze im ryby ruší! Oni nemajú problém chidut 2 tyzde každú noc na ryby, víkendové preteky atd. Taky keď do toho spadne, je ako gambler. Hluchý skepy a peniaze tam sype jedna radosť. Ten nemyski na ženské ale špeciálne návnady, udice, člny...
Vsetko v naj poriadku - pokial to ten druhy partner rešpektuje a nevadí mu to.
Potvrdzujem, ze rybarcenie nie je lacne. Stary otec bol vasnivy rybar. Vsetky tie prkotiny k tomu a samotne udice, navyjaky, rybarsky preukaz, navnady atd
@mantilka ver mi. Chodí rybárčiť. 😅 Podľa mňa je rybačka najtoxickejší koníček. 🤣
Po prve- NETRESTAJ MALICKE, SYNCEKA, ono chudatko ta potrebuje viac ako si len myslis, ved pozna tvoj hlas a ty rozmyslas, ze ho chces taky obrovsky poklad podhodit niekomu cudziemu? Trestat mas jeho nezodpovedneho sebeckeho arogantneho sprosteho idiota otca!!!! Nie toho malickeho chrobacika, ktory sa na teba tesi aj na jeho sestricku! Nenalet idiotovi na jeho vyhrazky, ze ti podhodi 50 euro, totiz rozhodnutie slovenskych sudov uznavaju aj v Holandsku a tam z neho vytlcu aj dusu, je v EU tak bude platit aj cez eekucny prikaz nech len zalezie kdekolvek v EU, aj s urokmi pekne. Este nevie co trepe idiot. Po druhe- pises, ze mas chorych rodicov, no vies ako oziju ked im pride radost do zivota? Viem to sama, v noci budu skakat ako srnky pre milovaneho vnucika, ziadna reuma ci diabetes.... Po tretie - vecami na podarovanie ta, tu na MK vsetci zasypu, je toho na mraky a kazdy to uz vyhadzuje! Pozri skupinky Darujem co uz nepotrebujem , Darujem so srdcom za postovne a pod. Takze naozaj nebudes potrebovat absolutne nic kupovat, aj bio eko plienky ti podaruju mamicky a naozaj financne sa o nic neboj, hlavne ako ti ppisali mamicky vyssie, len aby si sa v zdravi aj ty aj malicke dozila a doniesla pokladik domov ku rodicom, a ten diabol nech naberie na rohy niekoho ineho, nie teba! Neurob chybu a NEVRACAJ SA KU NEMU! Bude to znovu to iste peklo, len co vystresujes deti. Zij pre deti, mas pre koho zit, mas sa s kym tesit - mas milujucich rodicov, tes sa aj ked to teraz tak nevidis, no si bohata! Co by ti bolo zo vsetkeho keby si nemala malicke poklady a milujucich rodicov, len diabla co by ta tyral? Ked idiotovi ty a ani deti za nic nestoja, tak to pochop! Chran seba a deti. Ani tebe nesmie on za to stat a nelez mu do zadnice- len by ti raz znova nakrical, ze ty si za nim uboziacka doliezla!
@dajana19 keby tu napíšem o mojom tak ma pošlete na psychiatriu že 6 rokov som s takým psychopatom
@gribka1 Samozrejme som urobila chybu, veľa chýb, ale keď raz vidím, že pri prvom dieťati sa nečiní a jeho život sa v podstate vôbec nezmenil a ďalej si žije životom slobodného mládenca, nie otca, tak druhé dieťa si s takým človekom nikdy nespravím, lebo ten človek sa nezmení. Je naivné myslieť si opak.

za to, že si sa zamilovala do debila, si fakt môžeš sama, ale tie deti nemôžu sa to, že si bola hlúpa. Hádam si neotehotnela hneď prvý deň, čo si ho poznala, musela si vedieť, čo je zač, také hovadá sa vyfarbia veľmi skoro. Nie to, že si sa zamilovala, ale že si si s ním urobila deti bola najväčšia chyba. Ale už sa stalo a opakujem, tie deti za to nemôžu. Od debila odíď, našťastie máš kam a postaraj sa o to, aby tvoje deti boli šťastné