Mám ostať s ním, alebo to ukončiť?
Ahojte, prajem pekný deň, prišla som si sem po radu od skúsených žien, ktoré sú dlhodobejšie vo vzťahu, prosím o radu. S partnerom sme spolu 4 roky. Pred dvoma rokmi odišiel za prácou do zahraničia, predtým než odišiel mi nasľuboval ako bude chodiť len na turnus ktorý bude trvať najprv 2 týždne, potom deň pred odchodom na SK mi povedal, že musí zostať ďalšie 3 týždne a takto to pokračovalo 3 mesiace. Áno 3 mesiace mi každý odchodový deň oznámil, že vlastne nepríde. Potom to takto trvalo rok a pól. Keď sa vrátil povedal, že sa tam už nevráti, pretože len potreboval zarobiť penoaze pre nás dvoch. Prešiel rok a zas mi oznámil deň pred odchodom, že potrebuje odist za prácou. Zas mi nasľuboval, že tam bude len 3 týždne. Zrazu prišiel dnešný deň a znova oznámil, že potrebuje zostať o týždeň dlhšie a potom príde domov na 5 týždňov. Viem, možno sú to totálne maličkosti ale mňa to už naozaj prestáva baviť a ruinuje ma to,že žijeme ako dobrý známi, ktorý sa stretnú a potom sa zas rozlúčia na dobu neurčitú.Vkuse nehovorí pravdu, čo sa týka súkromia je to dobrý človek, Stará sa, každý deň sme spolu, no odkedy je v zahraničí dokáže mi klamať neustále o jeho príchode a odchode a vytvára príbehy ktoré podľa mňa nie sú reálne. Rozhodla som sa, že mu celý týždeň nebudem dvíhať telefón pretože si somnou doslova robí čo chce,možno chcem aby si uvedomil, že niesom na gumičke a všetko mu pre jeho peniaze prejde. Stále hovorí ako zarába na náš dom ako to robí pre nás a keď mu opakujem, že znova neprídeš zas si ma oklamal to ti nieje blbé? Jeho odpoveď znie: ale ja to robím pre nás, prečo to nechceš pochopiť alebk, prečo nevieš vydržať. Stále len svoje a svoje a vôbec ho netrápi, že pred par hodinami mi povedal, že ide domov a o pár hodín napíše, že on tam vlastne potrebuje zostať a potom príde domov dobre, že nie na rok a zas sa to zopakuje a zas odíde skôr než mi nasľubuje. Jednoducho stále sľubuje a sľubuje a nikdy nedodrží slovo. Potrebujem Váš názor ako by ste na to reagovali ako by ste riešili túto situáciu. Ďakujem za odpoveď🙏🏻

Podľa mňa tá ťahá za nos
@anabella17 no zdá sa,že vo vztahu nie je príliš spolahlivý. Si mladá,príde další. Skus sa s ním vážne porozprávat,ked bude stále trepat a odkladat,nie je na čo čakat.
Podľa mňa to nemá význam, ty sa trápis, viem miluješ ho, ale čo z toho, keď je preč, klame ti, nehovorím, že je zlý človek, nedá sa ostať v zahraničí len tak zo dna deň ostávam tu ďalšie týždne....ja by som to ukončila, si mladá, nájdeš partnera, ktorý ti klamať a takto ťa naťahovať nebude (nechcem ti písať že ťa podvádza, lebo to tak nemusí byť, ale môže)
@anabella17 ja pracujem ako žeriavnik a v tomto obore,respektíve iných odvetviach,kde sa obsluju velké strojje platia dost prísne predpisy. A najma v zahraničí sa na ne dost dohliada. Maximálne dlžka pracovej smeny je 8 hodín,týždenne maximálne 40 hodín. On ako pracuje nonstop? Ja ti možem povedat,že to to sa zvládat nedá,je to psychicky vyčerpávajuca robota,takže niekde v jeho príbehu budu diery.
tak to skonci, ked ti to nedava co by malo ten vztah tak nema zmysel.
Ono aj ked mozno to robi preto aby zarobil co najviac, aby ste mali peniaze a mohli si cokolvek dovolit, o tomto sa treba rozpravat doma.
Manžel robil v zahraničí, na turnusy, čiže približne viem, ako to asi chodí.
Nie je to tak, že deň pred odchodom príde šéf, že ostaň.. Lebo ty už jednoducho máš kúpený lístok na vlak, alebo letenku, alebo objednaný odvoz, keďže pochybujem, že by cestoval takú vzdialenost len tak, na blind.
Ok, výnimočne sa môže stať, že skutočne náhle musí ostať (vypadne niekto kvôli chorobe) ale nie takto pravidelne, ako píšeš.
Bohužiaľ, tiež sa prikláňam k názoru, že tam ma inú ženu.Alebo minimálne ti nehovorí pravdu o tom, čo tam skutočne robí a kde robí
To, ze ti ukazuje mesemger je už aký dôkaz, veď vôbec ta osoba nemusí mať sociálne siete. Takže toto by som vôbec nebrala ako relevantné
Si mladá, a už teraz máš plne zuby toho vzťahu nevzťahu.
Naco sa trápiť? Okrem toho, našetriť na dom, aby nebrali ste hypotéku, to by potreboval ešte minimálne pár rokov byť v zahraničí.
Skutočne toto chces? A bude vôbec potom dáky, dom? Ake mate tetaz už úspory? Ma už vôbec dačo nasetrene? Ci len ti to stále tvrdí?
Mne to pripadá ako by tam mal už iný vzťah s druhou ženou, inak si to neviem vysvetliť. Ťahá to na 2 strany, nevie sám čo spraviť, ktorú odstaviť. Pre ktorú sa rozhodnúť. Ale dúfam, že sa mýlim.
@anabella17 posiela ti peniaze?
@anabella17 ono skor je divne, ze ste sa za 4 roky nikam nepohli. Bezne kamosky isli za chlapom do zahranicia. Spravidla kazdy si povie, ze ide na rok dva ale ked zistia ako sa da zarobiť, je im tazke odist. Tak si potom zeny zoberu so sebou a zarábajú spolu. Po 4 rokoch je uz teda cas nieco s tym urobit. A z pohľadu muza, ja by som ti tiez nehovorila pravdu, ak by si mi stale pindala, ze idem do prace. Tak proste ma tam nejake zazemie pracovne a snazi sa a asi ho bavi.
v tomto príbehu je veľa neznámych, ale vo všeobecnosti by som povedala, že "dobrý človek" a "patologický klamár" je oxymoron
každý človek si k tebe dovolí len to, čo mu ty povolíš. ak by si mu ty hneď po prvom klamstve povedala, že ešte raz zaklameš a končíš a skutočne to urobila, problém by bol už dávno vyriešený. to mu ostatne môžeš povedať aj teraz, že si schopná mu tolerovať, ako dlho tam je, ale nie klamstvo a že ak to urobí, je koniec. Klame ti, lebo už je notorický klamár (aj ty si ho to čiastočne naučila) a klame, lebo si to môže dovoliť. Druhého človeka nemôžeš meniť a nie je to ani dobré, len seba ... ty si stanovuješ hranice toho, ako sa k tebe tvoj priateľ môže-nemôže správať.
@anabella17 zaľúbili sa mu peniaze 💸💸💸...ľahko sa zvyká na veľa, ale len málokto sa dokáže prispôsobiť späť
@anabella17 vykašlala by som sa na neho. Aké štyri krásne roky? Koľko z tých štyroch rokov ste boli reálne spolu? Koľkokrát ti sľuboval a nesplnil?
@bodka70 máte pravdu, ako si naučím tak mám. Môžem si za to sama ja viem. Pretože iný dôvod na nejaký rozchod nemám. Správa sa kumne slušne, je pozorný, milý, dobrý ale asi je pravda, že som ho naučila, že dva dni poplačem a potom si zvyknem. No a on si zvykol tak isto, že bude robiť ako to vyhovuje priamo jemu. Čiže takto. Buď vydržím týždeň absolútne bez akéhokoľvek kontaktu, keď sa vráti tak si sadneme a medzi 4 očami sa bod po bode porozprávame a nejak to vyriešime alebo ak sa to nezmení, tak to ukončím.
@anabella17 a v ktorej krajine pracuje? Aspoň ťa informuje keďže už spolu plánujete budúcnosť, ako ste teda aktuálne na Tom s financiami a koľko teda ešte potrebuje ostať?
Ako ti povedali jeho rodičia, je to klamárom a klamarikom aj ostane. Celý život. Myslíš si, že si na to zvykneš? Pochybujem, keď teraz ťa to už trápi.
@vilma7 pracuje v Belgicku, neinformuje ma o jeho prijme. Keď som sa ho opýtala koľko má na deň tak sa zasmial, že málo. Ja neviem ani koľko zarába, raz povedal, že má ako operátor asi 24€ na hodinu, pretože má rôzne kurzy alebo čo to je. V podstate mi stále tvrdí, že potrebuje 15.000€. Cize 3 celé mesiace potrebuje na odrobenie. Momentálne tam bude mesiac, keďže mi dnes oznámil, že nepríde, vlastne ani neoznámil, že nepríde iba nejak prehodil, že jemu to pride výhodnejšie ostat o týždeň dlhšie aby somnou mohol byť potom 5 tyzdnov, lebo taký navrh dostal a nechce ho odmietnuť. Samozrejme keď ho konfrontujem, že ma znova oklamal, tak začne hneď s tým, že ako ma oklamal, ze mi povedal pravdu, ze on sa tento navrh dozvedel včera a včera mi ho aj povedal a ze sa somnou chcel poradiť a opýtať sa ma ako jeho ženy a ja som mu teda odpovedala, že nechcem aby zostal o týždeň dlhšie pretože sluboval kazdy jeden deň, ze pride tak ako sme sa dohodli, čiže sa rozhodol sam a dohodol sa sám so sebou. Neviem či v tom hrajú rolu jeho rodicia a nechce mi to povedať a klame aby sa z toho nejak vymotal alebo je patologický klamár a jednoducho si robí svoje, kašle na moje pocity a potreby a chová sa ako sebec.. Neviem.
@elizabet173 veľa krát sľuboval.. Sľuboval rok a pol.. Potom sa vrátil na pol roka, slubil, ze sa uz nevrati.. A potom mi den pred odchodom nejakou cestou oznamil, ze na druhy den odchadza. Sluboval, ze bude chodiť na 3 týždne tam a 3 doma. A den pred odchodom mi oznámil, ze dostal navrh aby ostal zas o týždeň viac.. A tak dalej. A takto to je uz 2 roky dokopy..
@betulinka1 v poriadku, nech zarába. Ale nech mi neustále neklame o prichode a odchode.. Radsej poviem pravdu, vypočujem si pindanie ako vkuse klamat a prísť na to, že som ostal sám, lebo sa na mňa priateľka po 2 rokoch klamania nechala.
@anabella17 vykašľala*
To je aké rozkošné, keď o ňom vlastná rodina povie, že on je taký klamárik 😀 Čiže doma si už zvykli (možno sú rovnakí), on na klamstvách nevidí pravdepodobne tiež už nič zvláštne, je to jeho svet... A ty sa môžeš užrať myšlienkami, kedy v čom ti ešte zaklame a aká je vlastne pravda. Dosť. Preč s ním. Chalan musí ešte dozrieť na vážny vzťah. Chápem, ak mu v jeho veku mu príde hrdinské, čo robí, ALE....
Milá @anabella17 ! Pomôž mi to pochopiť, prosím! Tvoj partner je natoľko premotivovaný čo sa týka vášho spoločného domu, že tvrdohlavo skrz klamstvo, bez tvojho súhlasu si ide svoje? A ešte ty si potom tá "zlá", kotva, ktorá spomaľuje splnenie vášho sna? Lebo síce to môže vyzerať aj hrdinský, ako keby rytier skrz všetko bojoval za váš dom, ale kde si v tomto príbehu ty?Skutočnosť, že ti klame o príchode a odchode nemôžeš bagatelizovať. Nie je to drobnosť. (Aj keď to tvrdí aj jeho rodina.) Veď ty s ním nemôžeš rátať. Nie je to o tom, že všetko je ok, len taká drobnosť, že nevieš kedy bude doma. Nie, základy partnerského vzťahu sú v narušené - žiadny rešpekt, komunikácia zlyhala, úprimnosť a dôvera sú tiež absentujúce pojmy a v konečnom dôsledku ani nevieš koľko zarába. Klame ti a potom to prekrúca, aby si sa ty cítila zle, lebo to robí pre vaše dobro. Už vidíš aj ty, čo to je vlastne?
Sprav si bilanciu: je to opakujúci sa problém? Zlepšilo sa niečo kvôli tebe? Môžeš sa naňho spoliehať? Môžeš s ním plánovať budúcnosť? Si šťastná v tomto vzťahu?
Nemusíš sa radiť s nikým, len sa pýtaj samu seba. Život je len jeden a je príliš krátky na to aby si bola stále sama, údajne vo vzťahu. Prajem ti len to najlepšie, veľa síl, aby si sa rozhodla správne.
@anabella17 neviem, či si v Belgicku (lepší) robotník ušetrí 5000€ za mesiac. Skôr nie ako áno.
@mamacita88 Máte pravdu. Ja asi len slepo verím, že sa zmení.. Asi len chcem aby sa zmenil pretože ho ľúbim a neviem si predstaviť odist od neho a začať niekde od znova. 😢 Budem musieť sa rozhodnúť.. Viete, ze pre mňa ťažké vziať veci a odísť od človeka, s ktorým som prežila aj naozaj pekné chvíle a ľúbila som ho viac než čokoľvek.. Ale budem musieť sa rozhodnúť. Ešte predtým než niečo urobím ale skúsim urobiť vec, pre ktorú presne zistí ako sa ja cítim, keď ma takto každý deň vodí za nos.
@ummimaryam neposiela žiadne, tak niesme manželia a nechcem aby robil také veci pokiaľ spolu nežijeme, nebývame. To by ma jeho rodina asi rovno...
ja by som išla za jeho rodinou a zistila ako to je naozaj, či skutočne pracuje tam kde ti hovorí, či nemá dlhy, prečo ti klame a potom by som sa rozhodla
dievča, otvor oči. V každej firme sa práce a služby plánujú dopredu, mám síce pocit, že ty vlastne ani nevieš, čo a kde robí, ale ak je pravda to, čo ti hovorí o akýchsi veľkých strojoch, tak to asi bude väčšia firma, kde sa ľudia nenasadzujú len tak od buka do buka, ale plánovane a organizovane. Nie že šéf mi včera povedal, že nastala zmena... Iste, aj také sa stane, núdzová situácia a pod., ale nie stále. Čiže bohzná, kde a čo chlapec robí, kde a s kým prespáva, podľa čoho si reguluje svoj program, prečo ti klame, či sú v tom jeho chaose aj nejaké objektívne príčiny alebo proste klame z princípu, pretože klamstvo je pohodlnejšie než pravda - nech je pravdivá len jedna z mojich domnienok, toto nie je chlap pre život. A navyše, keďže ani o jeho financiách nič netušíš, môže sa stať, že ten toľko omieľaný dom postaví niekde úplne inde a inej. Klamári neklamú len o svojej práci, ale aj o citoch.
@anabella17 máte pravdu, nepotykali sme si. ☺️ Komentáre píšem iba v prípade, ak viem niečo zmysluplné napísať z vlastnej skúsenosti. Najťažšie rozhodnutie sú práve tieto, kedy a dokedy bojovať? Dokedy čakať na zmenu? Ako motivovať toho druhého, aby pochopil a konal? Samozrejme musíte skúsiť zabojovať o váš vzťah, ale musíte si uvedomiť jednu dôležitú vec: neexistuje vonkajšia motivácia. Buď sa zmení, lebo to bude chcieť on, alebo sa nič nestane. To je taká naša ženská psychóza že "ja ho zmením". Nemáme takú moc.
@anabella17 cakas na neho 4 rok v najlepšom veku, ked si mam uzivat , cestovat a tak.
@anabella17 podľa mňa je manipulátor, narozoprava ti rozprávky,ktorým uveris. Bohvie ako v Tom zahraničí vôbec žije a čo tam robí. Okrem toho pre mňa je muž ten , ktorý má neoklame, stojí si za slovom a môžem sa na neho stopercentne spoľahnúť. Si mladá,máš celý život pred sebou a takto sa budeš pre niekoho vnútorné zozierat? Tvoj partner má plné ústa kecov a skutek útek.

píšeš "4 krásne roky" a pritom denne plačeš do vankúša, trošku si protirečíš