Mám partnera, ktorý nechce pracovať
Ahojte, mam partnera sme spolu rok a pol.. po pol roku vztahu dostal v praci vypoved.. dostal krasne 10 mesacne odstupne a este pol roka poberal plnu podporu. Ma VS vzdelanie 3 stupna v ziadanej oblasti a velmi dobre pracovne skusenosti. Problem je, ze on to uz robit nechce.. a ani nevie co by robit chcel. Prvy pol rok som absolutne neriesila, ze nerobi.. mala som pocit, ze si zasluzi volno, cas pre seba, na svoje konicky.. cestovanie, kamaratov. Mozno aj daku psychohygienu - kedze sa mi zdal, co mi sam potvrdil, ze je tak krocik od syndromu vyhorenia. Mal naozaj psychicky narocnu pracu, kde navyse nemal extra na vyber a musel podpisovat aj veci, ktore nechcel.. vlastne ked nepodpisal.. proste ho vyhodili. Lenze sme sa dostali do stadia, ze on si ani pracu nehlada.. cely den lezi doma, podporu uz nema.. a my nikam nechodime.. lebo ved viem aka je situacia, odmieta ist so mnou do kina, najest sa, wellness, na yogu.. lebo to stoji vsetko peniaze, bud sedime doma, alebo mozem ist sama. Na Vanoce som dostala nic - lebo nema robotu.. on dostal toho dost.. na vyrocie som dostala nic - lebo je to financne narocne.. ale ono to nie je len o peniazoch.. staci aj napad, alebo aspon prejavit city. Ze ma lubi mi nepovie nikdy, sex sa z nasho vztahu tiez vytratil, vraj nema vobec chut. Bozky intimita teda nula bodov.Predal auto, ze je to zbytocne nakladne - jazdi teda na mojom, ani raz don nenatankoval.. Ved je to moje auto.. ale na dovolenku za 1500 euro s chalanmi ide.. aj boxovat s trenerom - na to peniaze su.. len akosi na mna nie su. Ja peniaze mam - zarabam, ale dako mi je divne platit vsetko za neho. Mam este dve deti z prveho mazelstva - s ktorymi sa on nechce stretavat. A ak sa snazim iniciovat daky vylet aby sa trochu spoznali v podstate s nimi nekomunikuje a ja este cely ten vylet musim platit vsetko za neho.. lebo to bol moj napad. Co ma dorazilo ked sme raz boli na vylete a on tam pozical auto vypytal si vsetko na polku aj za pohonne hmoty.. On jazdi rok na mojom aute, korunu do neho nedal ani len raz nenatankoval a ma tu drzost si odomna pytat 30 euro za naftu. Temu prace neotvaram lebo potom je dost podrazdeny - jeho otec ho s tym stale bombarduje. Ale myslim, ze aj keby pracu mat.. ja som ta osoba, ktora je na poslednej priecke priorit a zacinam pochybovat, ci by dokazal byt ku mne stedrejsi.. Proste je mi to luto, vidim, ze na ine veci a konicky stale ma.. Neviem ci cakat, ze sa to zmeni, ale som z toho smutna a frustrovana ked vidim ako sa spravaju ini muzi. Neviem od neho vsak stale odist, chyba mi.. a niekedy ale mam pocit, ze jemu by aj to bolo jeno.
@anonym_autor čo ťa pri ňom drží? Sex nemáte, žije za tvoje peniaze, darček ti nedá, tvoje deti ho nezaujímajú, predpokladám, že v domácnosti s ničím nepomáha....
Poznám ženu, ktorá si takého chlapa vzala, majú 2 deti a on stále nepracuje, s deťmi nepomôže (a ak áno, taj je majster sveta), doma tiež takmer nič nerobí...
@anonym_autor Preboha.. Pri dovolenke za 1500€ mi vybuchol mozog 😵💫 Veď ťa využíva, nemá ťa za nič! Kde je tvoja sebahodnota?? To nevidíš že máš na viac? Ja sama som samozivitelka s 2 deťmi a som roky sama. Neexistuje aby som si do života pustila takéhoto hajzla. Rozíd sa s ním prosím ťa.
A čo ťa pri ňom drží? Prečo ho máš vlastne rada? Tu nie je o čom, on nechce robiť, je prizivnik, rozíd sa
Stal sa z neho sebecky prizivnik..tam to muselo byt uz aj predtym, ale boli peniaze, bolo dobre.. nevidelo sa to
Utekaj
Chýba ti?to nemyslíš vážne vymenuje aspoň jednu vec prečo by ti chýbal
Vyhodit (alebo odísť) a hned, a čo najrýchlejšie. On sa nezmení. Len sa budes stale viac a viac trápiť. Kedy sa aspom snažil a nevyjde mu to, OK, pochopim, ale tento sa ani len nesnaží.
@anonym_autor v dobrom i zlom
@anonym_autor využíva ťa, si mu dobrá, lebo mu všetko zaplatíš a ťaháš všetko ty. Tak by som ho poslala do p… že by mu zle ostalo. Príživník. Ale je to aj tvoja vina že to zašlo takto ďaleko. Nechala si si skákať po hlave a vyciciavať sa, nechápem čo akože ti na tomto stvorení bude chýbať. Vyhodiť z domu a vybavená vec.
Nechcela by si chodiť so mnou? Toto by som ti ponúkol aj ja alebo ten unbenofen či jak sa volá ...
Takro, ak chodi na dovolenky s kamosmi venuje sa konickom tak nema syndrom vyhorenia. Mohol byt psychicky vycerpany ked ho vyhodili ale syndrom vyhorenia zasahuje celeho cloveka, nie ze pracu si nehladam lebo som vyhioreny ale konickom sa veselo venujem. Panko zistil, ze ma full servis co ho nic nestoji a on si zije slobodny zivot. A dalsia vec, Tvoje deti nemusi bezmezne milovat ale si tvojou sucastou a mal by ich poznat a akceptovat a aj sa s nimi stretavat v ramci navstev. Pozri sa na to ako niekto cudzi, zvonku. Chlap dostane vypoved ale aj 10 mesacne odstupne, takze netobil asi obyc programatora, a ma najvyssiu podporu. Neprispieva nic, nekupi ti ani maly darcek na sviatok s vyhovorkou ze nie su peniaze, ale na dovoleku ide a navyse, nie je ochotny travit cas s tebo a tvojimi detmi. Navyse este na vyletoch platis zanho. Naco je ti taky chlap?
@anonym_autor aku temu kedy otvarat je nepodstatne, podstatne je striktne oddelit financie, okradas seba a hlavne svoje deti.
Ak to nie je dalsia blud vymyslena tema a ty mas rozum odid. Cital som to ledva do polky a nema to zmysel.
Zaklad je poslat ho do preč.
Zivis ho a on si zatial spori iba na seba a svoje zaluby. Vyhorenie uz davno nema, len lenivost si vybudoval.
Nechce teba, tvoje deti, len tvoje peniaze a vyhody.
Bez hanby to ukazuje otvorene, lebo skusil a vidi, ze ty aj tak drzis ako hlucha dvere.
Tak co by sa snazil? Naco?
Je to na tebe. Ci das prednost pocitu, ze “mas chlapa” (aj ked nemas, lebo ta nechce a si aj tak sama). Alebo sa oslobodis spod smutku, ako chlapa mas, a aj tak na teba kasle.
Lebo to, co mas, je ako dobrovolne si pestovat kasel, nariekat, ze uz nestacis s dychom ani na zachod, ale odmietat lieky a pit pofiderne “liecive” vodicky.
@anonym_autor uz davno by bol len ex… naco ti je takato pijavica??
Mas chybu v nadpise, nemas priatela, ale Nepriatela❗darebny niktos, lenivy aj na sex, len ta cuca z penazi ako imelo strom zo zivotnej miazgy..... ale on ma tu VS, vysoke IQ, on za zotavuje z narocnej prace spred roka, tak to ano, to si ho ponechaj a dotuj ho
Si hlúpa, lebo si uprednostnila debila pred svojimi deťmi. Im máš platiť, nie hentomu neschpákovi.
ani sex, ani podpora do života, ani záujem o tvoj život a tvoje deti, ani spoločne strávený čas - celkom nerozumiem prečo ho nazývaš partnerom? ja tam nič partnerské nevidím. prečo by niekto označoval že partner takého človeka...
@anonym_autor
@anonym_autor tie peniažky čo dávaš do vzťahu investuj do deti, nie do darmozraca
Ani som nedočítala. Nedrží ťa pri ňom nič. Tak načo s ním si???
Ty nemas partnera, ale pijavicu, ktora ta vyuziva. Co ta pri nom drzi? Ziadne city, intimita, ty si mu ukradnuta, aj tvoje deti.. fakt nechapem
Preboha, preco sa nechas takto vyuzivat?!
Prepáč,si hlupaňa.To jediné ma napadlo.
@anonym_autor
@anonym_autor
Príživník. My máme takého v rodine.
Ako matku by ma najviac trápilo, že si odmieta vybudovať vzťah s mojimi deťmi. Ako žena by som sa cítila ponížená, využívaná a neskutočne hlúpa. Čo ti preboha takýto človek prináša do života?
A čo ťa pri ňom drží? Prečo ho máš vlastne rada? Tu nie je o čom, on nechce robiť, je prizivnik, rozíd sa
@marcellka32 devinu pri hlave jej drží, nič iné mi tam nezapadá, čo by dávalo nejakú logiku.
A dôvod prečo si s ním? Chováš darmožráča. To rovno hádž polovicu výplaty do smutného koša. A budeš to mať aspoň bez nervov. Ukonči to čím skôr.
Nechcela by si chodiť so mnou? Toto by som ti ponúkol aj ja alebo ten unbenofen či jak sa volá ...
@anonym_f7b9fb tak to si píš, že ten by ju začal bombardovať správami, že ju chce za frajerku, však to je jeho vysnená žena 😅
@anonym_autor v prvom rade si uvedom, že ukracuješ vlastné deti o čas, ktorý im môžeš venovať. rovnako ich ukracuješ o financie, istú formu pohody a istoty, pretože peniaze míňaš na človeka, ktorý o deti ani okom nezavadí. a v druhom rade? to ti napísali už všetci ostatní predo mnou.
Tak, gpt zhodnotil, skús sa na to pozrieť teraz:
🚩 RED FLAGY Z PRÍSPEVKU
1. Dlhodobá pasivita a rezignácia
Rok a pol bez práce, aktívne si ju nehľadá
Neviesť ani len základnú úvahu, čo by chcel robiť
Celé dni leží doma → apatia, únik od zodpovednosti
Odmieta riešiť tému práce, reaguje podráždene
👉 Nie je to „pauza“. Toto je stav, ktorý si zjavne udržiava.
2. Selektívne míňanie peňazí
Nemá peniaze „na vás“, ale:
dovolenka za 1500 € s kamarátmi ✔
tréner, box ✔
Na kino, jedlo, wellness, jogu s tebou ❌
Na darčeky pre teba nikdy „nie sú peniaze“
👉 Peniaze má. Len nie pre teba.
3. Finančné zneužívanie / parazitovanie
Jazdí na tvojom aute, nikdy nenatankoval
Platíš výlety, aktivity, jeho čas
Pri výlete si vypýta peniaze za benzín, hoci:
rok jazdí zadarmo na tvojom aute
👉 Toto už nie je chudoba.
👉 Toto je dvojitý meter a bez hanby.
4. Emočná nedostupnosť
Nikdy nepovie, že ťa miluje
Žiadne prejavy citov
Žiadna snaha o blízkosť
Keď niečo cítiš ty → zostáva to jednostranné
👉 Vzťah bez emócií = spolubývanie bez úcty.
5. Úplný rozpad intimity
Sex sa vytratil
Bozky, dotyky, intimita = nula
Nehľadá riešenie, len konštatuje „nemám chuť“
👉 Dlhodobo neriešená intimita je vážny varovný signál, nie fáza.
6. Nezáujem o tvoje deti
Odmieta sa s nimi stretávať
Na výletoch s nimi nekomunikuje
Neberie ich ako súčasť tvojho života
👉 Pre partnera rodiča je toto obrovský red flag.
👉 Deti nie sú „doplnok“, ale súčasť balíka.
7. Ty si na poslednom mieste priorít
Kamaráti, koníčky, vlastné potreby → áno
Ty → keď niečo iniciuješ a zaplatíš
Máš pocit, že keby si odišla, jemu by to bolo jedno
👉 A to je pocit, ktorý si žena v zdravom vzťahu nemá niesť.
8. Nerovnováha vo vzťahu
Ty dávaš: peniaze, pochopenie, čas, empatiu
On berie: komfort, auto, pokoj, priestor
Vzťah ťaháš sama
👉 Toto nie je partnerstvo.
👉 Toto je jednosmerka.
9. Normalizuješ jeho správanie
Ospravedlňuješ ho vyhorením, otcom, minulosťou
Hovoríš „možno sa to zmení“
Zostávaš, lebo ti chýba – nie preto, že by ti bolo dobre
👉 Chýbanie ≠ zdravý dôvod zostať.
❗Tvrdá, ale dôležitá pravda
Z toho, čo píšeš, on už zo vzťahu prakticky odišiel. Len fyzicky tam ešte je – na tvoj účet.
Nevidno:
snahu
vďačnosť
rešpekt
lásku
partnerstvo
Vidno:
pohodlie
sebastrednosť
pasivitu
ignorovanie tvojich potrieb

Tu je tak vela 🚩🚩🚩🚩, tak snad sa najde taká, co ti ich aj vsetky vymenuje. A jeho nezáujem pracovat je jen jedna z nich. Mna dostali deti. Okamžite, OKAMŽITE by som to ukončila.