icon

Mám partnerovu neochotu k manželstvu riešiť?

Dnes o 11:32

Ja už neviem či ja som blbá . Ale v skratke Vám opíšem : žijem s partnerom 15 rokov máme dcéru ktorá bude mať 7 rokov . Žijeme spolu v byte na ktorý sme brali hypotéku . A za celých 15 rokov ma nepožiadal o ruku m vždy vedel že pre mňa to znamená veľa . Že to nie je len papier . Vela krát som mu o Tom vravela spomínala to a naposledy sme sa dobre pohádali a povedal že prečo by mal robiť čo on nechce za to že to chcem ja ? Že on v Tom nevidí zmysel . Dcéra má jeho priezvisko som už nahnevaná .inak je to super otec stará sa o nás o celú rodinu ale ja tak isto aj pracujem aj prispievam starám sa o domácnosť o malú o krúžky varenie . Proste všetko popri robote ako aj ostatné mamičky . Ale ja nechápem prečo ma problém keď to je len papier ten papier podpísať keď vie čo to pre mňa znamená . Aj ja sa chcem volať ako moja dcéra a on . Ja som jej dala jeho priezvisko lebo som si myslela že to príde . Ale nič a teda my povedal že žiadna svadba nebude on sa brať nebude a hotovo . Ja neviem ja sa cítim sklamaná nahnevaná podvedená. Viem že sa milujeme .ale fakt ma sklamal na plnej čiare . Bude to trvať kým to predýcham a budem žiť ďalej. Myslíte si že to prežívam ja ? On vlastne to otočil na mňa že to ja som sprostá že to chcem že je úplne normálne žiť takto . Ja viem že nútiť ho nemôžem ani to nechcem nasilu ..no myslela som že to jedného dňa príde ..:( vždy som o Tom snívala už ako dieťa .

anonym_ef6f02
Dnes o 16:55
@patrike

@anonym_ef6f02 Pri miere rozvodov okolo 50% a vrchole rozvodovej krivky, ked maju deti 5 az 10 rokov nie je manzelstvo garancia nicoho. Rozvod je chapany (a tu hojne odporucany) ako bezne riesenie.
Vztah autorky je podla jej vlastnych slov ok, su spolu 15 rokov, dieta ma 7, tak dlho nevydrzi polovica manzelstiev. Tu jej radia rozchod, vydieranie alebo natlak na partnera. Co tym ziska ? Nic. O co pride ? O vsetko.

@patrike jej to zjavne vadi a nevie sa s tym zmierit...

mandzula
Dnes o 16:56
@anonym_ef6f02

@mandzula ja len hovorim ze ked sa volam rovnako ako moj otec a moj partner sa vola rozdielne nehovorte mi ze z dlhodobeho hladiska s tym budete ok. Ci si zoberie partner partnerkine a naopak je uz len vec dohody.

@anonym_ef6f02 Jasne, ze by som bola ok s rozdielnymi priezviskami. Zhluk pismen nevypoveda absolutne nic o kvalite vztahu. Ked som sa davala dokopy so sucasnym manzelom, volal sa inak on, inak ja, inak moja dcera, bolo mi to fakt jedno, dolezite bolo a je len jedno, ze sa vsetci mame radi.

patrike
@mandzula

@anonym_0e04d7 Urcite by som nemala zaujem rozbijat inak fungujuci vztah, lebo tak ho autorka opisuje. Jedine, co jej chyba, je sobas. V mnohych inych rodinach ten sobas sice bol, inak nefunguje nic. Treba si vazit to, co je dnes take vzacne.

@mandzula Ale to ludom, ktori okrem papiera z uradu alebo fary nemaju ani polovicu toho, co autorka, nevysvetlis. Vsade vidia "matrace" a riesenim rozneho chapania priorit je u nich vydieranie (vratane vydierania sexom) a rozchod.

zuzana76

ale autorka je nestastna a sklamana, pridu casy, ked ho zacne nenavidiet, lebo ona musela obetovat to, po com tuzila a nie vedome, ale oklamana, takze je dost mozne ze k rozchodu pride casom tak ci tak, jednoducho uz nebude mat na neho vobec chut, cize ten sex nebude odmietat ako trest, ale z nechuti, pretoze on sa jej sprotivi

anonym_7bc188
Dnes o 16:59
@anonym_ef6f02

@anonym_autor viete co znamena v slovanskych krajinach pripona -ova? Patriaca. Cize ked sa volas este dievcenskym menom cisto z emocionalneho hladiska nepatris k svojmu muzovi. Nie si kovacova,mlynarova,vinarova...zena. Si len jeho priatelka,druzka...Neverim ziadnej matke,ktora zije so svojim priatelom,maju spolocne deti a ona je s tym udajne ok. A nie nejde o svadobny zur,ale o vazny zivotny zavazok.

@anonym_ef6f02 statistiky rozvodovosti hovoria jasne, ze nejde o ziadny zivotny zavazok..🙂 a uz davno nezijeme dobu "povinnych" manzelstiev...PS; To,že vy niečomu neverite, neznamená že to tak u niekoho nie je;)

anonym_528b21
Dnes o 16:59
@sissy27

@anonym_43cf2a naco do toho zbytocne zatahovat dieta, ktore zrazu bude musiet v skole vysvetlovat preco ma nove priezvisko, do kolonky “rodne priezvisko” vypisovat ine ako aktualne atd? Nech si ona ako matka zmeni priezvisko na matrike na take ako ma dcera, to je najjednoduchsi sposob.

@patrike
@sissy27 a ďalší, ktorí tu tvrdíte, že trend ide smerom, že zaniká inštitút manželstva, mám jednu otázku. Prečo potom ľudia z komunity lgbt tak veľmi bojujú o to, aby im bol tento inštitút umožnený? Keďže všetko sa podľa vás vyriešiť, prečo potom riešia, že nemajú práva, ako ti, čo nie si lgbt. Táto otázka mi tu vyslovene napadla pri tých vašich príspevkoch.

patrike
Dnes o 17:00
@zuzana76

ale autorka je nestastna a sklamana, pridu casy, ked ho zacne nenavidiet, lebo ona musela obetovat to, po com tuzila a nie vedome, ale oklamana, takze je dost mozne ze k rozchodu pride casom tak ci tak, jednoducho uz nebude mat na neho vobec chut, cize ten sex nebude odmietat ako trest, ale z nechuti, pretoze on sa jej sprotivi

@zuzana76 Co obetovala okrem smiesnych detskych snov o princeznicke v bielych satach ? Ma vsetko, inym sa len snivat moze. V jej veku, aky ciastocne tusim a pocitam, na vyber zo sobasa chtivych mat nebude a cim bude starsia, tym horsie.
Pri pripadnom rozchode si bude neskor buchat hlavu o stenu prazdneho bytu, akeho super chlapa vystvala rypanim a vydieranim.

mandzula
@patrike

@mandzula Ale to ludom, ktori okrem papiera z uradu alebo fary nemaju ani polovicu toho, co autorka, nevysvetlis. Vsade vidia "matrace" a riesenim rozneho chapania priorit je u nich vydieranie (vratane vydierania sexom) a rozchod.

@patrike A to ja sama som vydata, takze to vobec nie je o tom, ze institut manzelsta apriori odmietam, len proste nechapem hon na "slobodne" akoze carodejnice. Blbosti ako emocionalne puta, ako na ne pozera spolocnost su ako zo stredoveku.

patrike
@anonym_528b21

@patrike
@sissy27 a ďalší, ktorí tu tvrdíte, že trend ide smerom, že zaniká inštitút manželstva, mám jednu otázku. Prečo potom ľudia z komunity lgbt tak veľmi bojujú o to, aby im bol tento inštitút umožnený? Keďže všetko sa podľa vás vyriešiť, prečo potom riešia, že nemajú práva, ako ti, čo nie si lgbt. Táto otázka mi tu vyslovene napadla pri tých vašich príspevkoch.

@anonym_528b21 To sa pytaj u LGBT, ja tam chvala Satanovi nepatrim.

anonym_0e04d7
Dnes o 17:01
@anonym_ab29bc

@patrike Otázka rozchodu je v tejto chvíli úplne na mieste. Ak nemôže žiť tak, ako chce ona, a jej partner odmieta niečo, čo je pre ňu kľúčovou životnou hodnotou, stojí na križovatke.
Vzťah, v ktorom musí pochovať svoje veľké sny, aby bol ten druhý spokojný, ju bude časom iba ničiť a vyvolávať v nej horkosť.
Nech si predstaví, že s ním zostane ďalších 20 rokov a svadba nikdy nebude. Myslíš, že bude šťastná? Ja myslím, že nie, nebude šťastná. Ak zostane v tomto vzťahu, obetuje svoje vlastné ja.

@anonym_ab29bc absolutne suhlasim. Takyto vztah pojde skor ci neskor do stratena. Neda sa dlhodobo zit vo vztahu, ked zakladne potreby a tuzby nie su naplnene. Hlavne mala by som pocit, ze nejaky dovod on na to musi mat preco to nechce a to je mozno zasadne, co sa v najblizsich rokoch aj moze prejavit. Radsej si to “vycistit” hned.

anonym_7bc188
Dnes o 17:01
@anonym_528b21

@patrike

@anonym_528b21 sa spýtaj ich 🙂

anonym_ab29bc
Dnes o 17:02
@patrike

@anonym_ab29bc A ak odide, nebude mat vobec nic. Nemyslim majetky. Citova skoda ovela vacsia.

@patrike Ale bude, bude mať šancu, na skutočnú lásku a manželstvo.

kirin95
Dnes o 17:03
@anonym_528b21

@patrike

@anonym_528b21 bojovat mozu ale v krajinach kde maju manzelstva umoznene zaroven aj predstavuju najvyssiu mieru rozvodovosti, hlavne lezby

anonym_ab29bc
Dnes o 17:03
@anonym_0e04d7

@anonym_ab29bc absolutne suhlasim. Takyto vztah pojde skor ci neskor do stratena. Neda sa dlhodobo zit vo vztahu, ked zakladne potreby a tuzby nie su naplnene. Hlavne mala by som pocit, ze nejaky dovod on na to musi mat preco to nechce a to je mozno zasadne, co sa v najblizsich rokoch aj moze prejavit. Radsej si to “vycistit” hned.

@anonym_0e04d7 Palec hore 👍 Je to presne tak, ako píšeš.

anonym_e49179
Dnes o 17:04
@777januska777

@anonym_e49179 takže dieťa sa volá po ňom ale nie po tebe, lebo tá zastúpi na 100%? Takže ty zvládaš tiež všetko okolo dieťaťa a ešte si ho aj porodila, ale dieťa sa po tebe nevolá? Prečo? Lebo sa to tak robí však?

@777januska777 lebo sme sa tak rozhodli.ano,ja som ho porodila ,ale splodili sme ho spolu.keby rodili muži ,tak by bolo v pohode, aby sa deti volali po nich?

mandzula
Dnes o 17:05
@anonym_528b21

@patrike

@anonym_528b21 Urcite tam hra rolu aj fakt, ze to zatial nemaju povolene, cize maju na co poukazovat ako na diskriminaciu.

anonym_ab29bc
Dnes o 17:08
@patrike

@anonym_ab29bc A ak odide, nebude mat vobec nic. Nemyslim majetky. Citova skoda ovela vacsia.

@patrike Získa späť kontrolu nad svojím životom. Nebude musieť žiť v sklamaní, že ju partner odmieta. Šanca na nový začiatok? Otvoria sa jej dvere nájsť si niekoho, kto má rovnaké hodnoty a svadbu bude chcieť z čistej lásky. Prestane míňať silu na tiché trápenie sa a hádky pre vec, ktorú nevie zmeniť.

patrike
Dnes o 17:08
@anonym_ab29bc

@patrike Ale bude, bude mať šancu, na skutočnú lásku a manželstvo.

@anonym_ab29bc Sanca je naplnena akurat v romantickych filmoch, kde sa fesi s peniazmi zalubi do problemistky bez penazi, ale za to s 20 kg navyse.

anonym_72057d
Dnes o 17:10
@patrike

@patrike ty si taky teoretik. a prax ziadna.

777januska777
Dnes o 17:10
@anonym_e49179

@777januska777 lebo sme sa tak rozhodli.ano,ja som ho porodila ,ale splodili sme ho spolu.keby rodili muži ,tak by bolo v pohode, aby sa deti volali po nich?

@anonym_e49179 skôr uvažujem nad tým, prečo si sa tak rozhodla a to nekritizujem skôr uvažujem.
Ja som v tomto viac sebecka a prišlo by mi to divné ak sa ja mám vzdať spoločného mena. Dieťa a partner sa volajú rovnako a len ja sa sa volám inak? Prečo?

anonym_7bc188
Dnes o 17:11
@chlebikova

Mne sa strasne paci logika toho, co nechce svadbu. Prenho to vyznam nema ziaden, nevidi v tom zmysel. Ale podpisu sa boji ako cert kriza? Tak ked svadba nic neznamena, nic sa prenho nezmeni, tak preco je tak tazke tu svadbu mat, ked nic neovplyvni?

@chlebikova presne preto ,ze to nic na situacii a vzťahu nezmeni 🙂 kde chyba komunikacia, dovera, blizkost, rešpekt, bude chybat aj po svadbe a kde je, bude aj bez svadby 🙂 kazdi mame ine priority vo vzťahu

anonym_28dbf2
Dnes o 17:12

Nikdy nepochopím ženu, ktorá chce byť manželka a mať rovnaké meno ako jej muž a deti, má dieťa s priateľom a keď už ma to dieťa s priateľom a ten sa do ničoho nemá, že mu dá jeho meno.
Prečo by to ten chlap teraz menil, keď ma de facto všetko

biba_18
Dnes o 17:13
@anonym_528b21

@patrike

@anonym_528b21 ešte vačšia sranda je, že im v tom bránia tí pre ktorých je prirodzené nežiť v manželstve, lebo bez papiera im je lepšie…

patrike
Dnes o 17:15
@anonym_72057d

@patrike ty si taky teoretik. a prax ziadna.

@anonym_72057d Prax s cim ?

mandzula
Dnes o 17:16
@777januska777

@anonym_e49179 skôr uvažujem nad tým, prečo si sa tak rozhodla a to nekritizujem skôr uvažujem.
Ja som v tomto viac sebecka a prišlo by mi to divné ak sa ja mám vzdať spoločného mena. Dieťa a partner sa volajú rovnako a len ja sa sa volám inak? Prečo?

@777januska777 Som v rovnakej situacii, tak dam svoj pohlad na vec - bolo nam to obom fuk, cize to bolo absolutne jedno, ktore priezvisko vyberieme. Pokojne sme si mohli hodit mincou.

patrike
Dnes o 17:17
@anonym_ab29bc

@patrike Získa späť kontrolu nad svojím životom. Nebude musieť žiť v sklamaní, že ju partner odmieta. Šanca na nový začiatok? Otvoria sa jej dvere nájsť si niekoho, kto má rovnaké hodnoty a svadbu bude chcieť z čistej lásky. Prestane míňať silu na tiché trápenie sa a hádky pre vec, ktorú nevie zmeniť.

@anonym_ab29bc To su dristy. Ved citaj Konika. Same "kde su normalni chlapi pre zeny 40+". Volne su bud nepouzitelne kusy alebo rozvedeni a ti sa rovnako ako rozvedene do dalsieho manzeslstva nehrnu.

simca06022011
Dnes o 17:17
@patrike

@simca06022011 Ma zavazky : dieta a hypoteku.

@patrike 😂

anonym_ab29bc
Dnes o 17:18
@patrike

@anonym_ab29bc Sanca je naplnena akurat v romantickych filmoch, kde sa fesi s peniazmi zalubi do problemistky bez penazi, ale za to s 20 kg navyse.

@patrike Svet nie je hollywoodsky film, ale nie je ani taký cynický, ako píšeš. Realita je niekde úplne inde. Ona nie je žiadna problémistka bez peňazí. Pracuje, stará sa o domácnosť, ťahá hypotéku a vychováva dieťa. Očividne ti uniká, že je samostatná žena.
Reči o 20 kg navyše sú len lacný útok na ženské sebavedomie. Skutoční muži nehľadajú doma dokonalú modelku z časopisu, ale partnerku do života. Nový začiatok existuje. Tisíce mamičiek po rozchode si našli skvelých partnerov, ktorí ich milujú aj s ich deťmi a minulosťou. Život po tridsiatke alebo štyridsiatke nekončí. Čo si tým vlastne chcel povedať o sebe? Máš zlú skúsenosť? Pravdepodobne ťa v minulosti nejaká žena využila pre peniaze, a teraz si len honíš ego. Chýba ti nadhľad. Žiješ v predstave, že vzťahy sú len o peniazoch a vzhľade. Uniká ti to najdôležitejšie...citové prepojenie. Internet je plný expertov na život, ktorí radi radia, hoci ich vlastný život za veľa nestojí. Tá žena vie, akú má hodnotu a čo všetko zvládne.

777januska777
Dnes o 17:19
@mandzula

@777januska777 Som v rovnakej situacii, tak dam svoj pohlad na vec - bolo nam to obom fuk, cize to bolo absolutne jedno, ktore priezvisko vyberieme. Pokojne sme si mohli hodit mincou.

@mandzula a ak si nazvala dieťa po partnerovi, tak ak je to fuk, prečo si dávať tu námahu a ísť vypísať papier na matriku o uznaní otcovstva? Veď ak je niečo fuk, nebudeš sa tým stresovať a papier nebude a dieťa sa bude volať po matke. Veď už ten papier na matrike je ďalšia komplikácia a teda podľa tvojich slov aj zbytočná.

mandzula
Dnes o 17:21
@777januska777

@mandzula a ak si nazvala dieťa po partnerovi, tak ak je to fuk, prečo si dávať tu námahu a ísť vypísať papier na matriku o uznaní otcovstva? Veď ak je niečo fuk, nebudeš sa tým stresovať a papier nebude a dieťa sa bude volať po matke. Veď už ten papier na matrike je ďalšia komplikácia a teda podľa tvojich slov aj zbytočná.

@777januska777 Myslis tych 5 minut casu navyse? Bolo to proste spontanne rozhodnutie bez zbytocnej filozofie, ktoru tu za tym niektore hladaju.