Mám prerušiť priateľstvo pre urážky a necitlivé správanie?
Ahojte, mám taký divný pocit, že ma moja kamarátka nenávidí a nieje tak úplne kamarátka. Ide o to, že často keď o niečom diskutujeme ohľadne môjho života ma len tak medzi rečou urazí. Keď som ju na to upozornila sa mesiac dva kontrolovala a potom zas.. Napr. riešili sme jedného môjho nápadníka a vadilo mi, že sa ľutuje a rozprával aký je život ťažký, ženy sú len na prachy, atď a celkovo mi prišiel nemastný neslaný. Jej reakcia bola, že si mám uvedomiť že niesom topmodelka a nezarábam milióny aby som si mohla takto vyberať a že sa mám nad sebou zamyslieť.. Toto ma vtedy veľmi zabolelo a jej odôvodnenie bolo, že ona to myslí v dobrom a má taký štýl komunikácie. Ja si rada vypočujem konštruktívnu kritiku ale toto mi prišlo až urážajúce. Ešte máva poznámky na financie nápadníkov, že určite ich nechcem lebo majú málo peňazí a podobne.. Také ďalšie nad čím premýšlam s odstupom času je to, že ma podporovala vo vzťahu s ex, ktorý bol toxik a ja som rada, že som sa ho zbavila.. On zvykol mávať návaly hnevu a zvykol mi vynadať že som k.. a podobne.. Keď som sa jej chcela vyrozprávať, jej reakcia vždy bola že to je dnes každý chlap taký, že ak ho opustím pôjdem z kaluže do blata... Doteraz to rozdýchavam :D
Poslednú dobu si od nej držím odstup no ona ma stále kontaktuje a rada by som si to v sebe nejak utvrdila a usporiadala.. Som na 90% rozhodnutá prerušiť kontakt, ale kedze sa poznáme 10 rokov, je to ťažké.. Rada si vypočujem každý názor..
Niekto ťa núti sa s ňou priateliť, či stretávať? Nie ste v materskej škôlke, nemusíte spolu tráviť čas. Nájdi si priateľku, ktorá bude len pritakávať.
Ona je super kámoška, využi ju na to, že ako ona zareaguje, urob presný opak.
To sú presne tí ľudia, ktorí tvrdia, že sú iba úprimní, ale v skutočnosti sú jednoducho drzí... áno, je to štýl komunikácie a nie, nevyhovuje to každému, no nezmeníš ju... ona to fakt nemusí mysleiť v zlom, len má zjavne iný pohľad na vzťahy ako ty.... môžeš s ňou tieto témy neriešiť alebo ak sa celkovo necítiš v tom kamarátstve dobre, nemá cenu to síliť... verím, že to je ťažké, ale veď nemusíš ju úplne odrezať, stačí možno obmedziť trošku kontakt a uvidíš ako sa budeš cítiť...
Nie je to dobra kamoska. V podstate je sutaziva a takto si na tebe udrziava pocit vyssej hodnoty. Nenapadne (mozno podvedome) ta dava dole.
Nie je otvorene uprimna, je skryto nepriatelska. To je rozdiel.
Kamoska napr. na poznamku, ze sa chlap lutuje, a preto sa ti nepaci, ti nepovie, ze co lepsie by si chcela a nemozes si vyberat. Vie, ze taky chlap je no-go pre kohokolvek. Nebude odporucat kamoske, aby sa laskavo uvedomila, ze na lepsieho nema a bola vdacna ze jeho zaujem.
načo 2 rovnake témy.
@alickapusinka ake?
pred chviľou tu bola podobna téma.Ale chlap mal taky podobný problém zo ženou ktora ho využivala.
@alickapusinka a čo s tým mám ja? ja nepíšem že ma využíva
Drzat si pri sebe toxic cloveka, ktory ta nepodpori a este urazi? Si masochistka ci co?
Priateľov si vyberáme. Ak ti vadí jej správanie, preruš s ňou kontakt. Podľa toho, čo o nej píšeš, nebude ona celkom OK.
Nemas kamosku, udrziavas kontakt s toxickou osobou (a to som pouzila publikovatelny termin, lebo vystiznejsie by bolo nepublikovatelne). Spokojne s nou ukonci to co ani nie je kamaratstvo. Tebe bude lepsie a ona si najde inu obet aby s na nej honila ego
Nemysis uplne prerusit kontakt, staci obmedzit.
Roky ignoruj, keď ju za priateľku nechceš, nemusíš sa s ňou baviť. Je úplná blbosť zotrvávať v priateľstve "lebo sa poznáme roky" a čo? Zbav sa toxických ľudí čím skôr
V mojom ponímaní je kamarát -kamaratka človek,s ktorým mi je dobre/viem prebrať veci vážne,ale sa aj zasmiať/

mám kamošku ktorá mala takú kamošku… bývali sme od seba ďaleko, tak tá druhá kamoška bola pre ňu dostupnejšia, preto ju tolerovala … ale nebol to zdravý vzťah…
potom s ňou tá moja kamoška obmedzila kontakt, nie úplne vylúčila, iba obmedzila - ale aj tak jej to bolo ľúto, lebo novú kamošku si tam nenašla…
takže - čo bude pre teba jednoduchšie - byť sama, nájsť si novú kamošku alebo sa povzniesť nad jej kydy?