Mám sa presťahovať, aby mi priateľ pomáhal?
Zdravim. Ocitla som sa bez prace v Kosiciach a platim za najom 200eur. Priatel mi povedal ze mi stym nepomoze jedine ked sa prestahujem do Michaloviec do bytu volneho mojej mamy. Ze vtedy pomoze..a som nechapala preco tak povedal ze podla neho ma Kosice kazia 😀 pritom nikde nechodim. A mam tu vsetki lekarov priatelov znamych a teraz sa mam odstahovat aby mi pomahal ?
Povedala by som mu, ze priatel ≠ otec. Nema co ti autoritativne kazat a tvrdit, co ta kazi, co nie a davat podmienky kedy ti pomoze. Ved to je uplne rodicovske spravanie co si popisala nie partnerske. Bud by si to uvedomil keby som ho nato upozornila alebo bola by som bez neho.
Nemáš sa presťahovať, máš sa zamestnať. “Priateľ” ti nemá čo kafrať do života, nie je to manžel.
@parvinka0001 k takému manipulátorovi?
@biba_18 asi tak..
sustred sa na to, aby si vyriesila problem s pracou. Takato "pomoc" za to ze sa podriadis - to je cesta do..
Priateľ nie je povinný Ti pomáhať so zaplatením nájmu. A rovnako nebude ani povinný Ti pomáhať, keď sa presťahuješ.
Skôr mám pocit, že sa snažil vysvetliť Ti, že nemáš v KE platiť nájom, ak tam nemáš robotu. Obzvlášť, keď môžeš bývať u mamy, kým si nájdeš robotu.
Ale ved si najdi pracu. Na niektore pozicie Ta vezmu hned zajtra. Mas nejaky vazny problem pracovat?
Ak si pracovala dos dlho mala by si mať nárok na podporu a urýchlene hľadať novú prácu. Ja by som sa nestahovala, ak máš v Košiciach všetko plus väčšiu šancu sa rýchlejšie zamestnať ako v Michalovciach. Ale ani vy som nežiadala od priateľa pomoc ak spolu nežijeme, a ak by bol vzťah natoľko vážny že spolu žijeme,vtedy by som očakávala, že potiahne nejakú dobu viac
Nerozumiem týmto jeho podmienkam.. chce ta mat pod kontrolou či?Co to je za manipulacia?Urob niečo ako to ja chcem a až potom ti pomozem su manipulačné triky ako hrom.
Kde byva priatel? Ak v Kosiciach, to ta posiela prec miesto ponuknutia ti spolocneho byvania? Ak v Michalovciach, chce ta mat blizsie pri sebe? Vtedy by som sla na istu dobu k mame. Alebo mysli len na financnu stranku - neplatit zbytocne podnajom. Ale zaraza ma veta, ze ta Kosice kazia. Ak to nebolo myslene zo srandy, svietila by mi kontrolka
@anonym_autor ty si platíš podnájom a pri tom máš voľný byt po matke? Alebo čo som nepochopila?
@anonym_autor A aku pomoc potrebujes?
V Michalovciach dupľom nenájdeš prácu. Skôr v Košiciach. Voľný byt v MI si uz mala dávno prenajímať. Nedaj sa riadiť takýmto priateľom.
@anonym_autor Priatel by ti mal pomahat nezistne a nie si urcovat podmienky. Urcite by ti nemal nikto urcovat, kde mas byvat. Aby sa z neho este nevyklul taky, co ta bude ovladat a mat ta pod kontrolou. Urcite na to nepristup
a po čase bude mať aké podmienky? vysťahovať sa na Mars? Priateľa pošli do zadku zavčasu, kým nemáte deti.
Ale veď vyrieš svoju situáciu ty
Prečo to rieši on?
@parvinka0001 k takému manipulátorovi?
@biba_18 a v čom ju manipuluje? Však keď tam nerobí, je bez prace, tak načo platí nájom. Však ma pravdu.
@anonym_autor ako ta Kosice kazia??? Chce ta akurat tak odstrihnut od tvojich znamych, rodiny a kontrolovat. Ty ries cim skor hocijaku novu pracu a nanho sa vyprdni. Ak by ti chcel skutocne pomoct, tak nie cez taketo podmienky.
@anonym_autor 200€ za nájom je veľmi dobrá suma, pochybujem, že zoženieš niečo ešte lacnejšie.
Nepochopila som, čo je to za voľný byt v MI, ale ak máš možnosť, tak ho prenajmi a pokryje ti to aspoň náklady na bývanie v KE.
Ak si teraz prišla o prácu, tak máš isto nárok na podporu a hľadaj niečo iné, veď nemôžeš sa spoliehať na cudzieho chlapa.
ak je to len priateľ - nemáte spolu dieťa , tak v tomto prípade by som sa na neho vykašľala.
@anonym_4f2fe5 preco by si sa na neho vykaslala? On je povinny ju zivit? 200e za najom je super cena. To by mala zvladnut sama. A hladat pracu, nie pytat peniaze.
ak byva on v KE, tak nechce byt s tebou, ak byva v Michalovciach kde ta posiela tak sa mozno boji, ze v KE si najdes niekoho kto nebude rozhodovat kde mas byvat, asi panko sedi doma u rodicov, led ri neponukol byvanie, alebo moze byvat s tebou a pomoze ti s platenim kym sa nezamestnas
Tiez nechapem. Istotne ti Kosice daju vacsie moznosti do zivota ako Michalovce.
Ci ide o pracu. Byvanie. Aj normalneho partnera 🙈
@anonym_autor skús použiť svoj mozog, toto sa nepotrebuješ pýtať na modrom koni.
@biba_18 a v čom ju manipuluje? Však keď tam nerobí, je bez prace, tak načo platí nájom. Však ma pravdu.
@anonym_c80621 aj v tom ma pravdu, ze ju Kosice kazia? Ak ano, ako? Ako sa v Michalovciach zamestna? Panko ju chce dostat tam kde potrebuje, aby bola na nom zavisla a on mohol diktovat co, kedy, kde a ako bude robit. Tebe na tom nic nesmrdi? Lebo mne ano, nebude to az taka nezistna pomoc
@anonym_autor nie, isto by som sa neodsťahovala a radšej si hľadala prácu. Keby moc chcel, tak ti vie finančne pomôcť s tým, že mu to potom vrátiť, keď sa zamestnáš

ak je to len priateľ - nemáte spolu dieťa , tak v tomto prípade by som sa na neho vykašľala.