Mám sa rozísť, keď sa necítim na svadbu?
Ahojte, sme s priateľom 10 rokov, on si ma chce vziať ja sa na to necítim - máme sa rozísť?
@zorienka28 Aké sú výhody pri hypo? My sme brali hypo pred svadbou a zvlášť som sa na toto v banke pýtala, že či budeme mať lepšie podmienky, ak ju zoberieme až po svadbe a vraj nie.
@anonym_0b6904 jediná výhoda je ze životné minimum druhej osoby v manželstve je nižšie ako keď niesu spolu.
Keď ste len partneri vstupuje do maximálnej výšky mesačnej splátky výška životného minima to je približne 285€.
Ak ste zosobaseny je životne minimum na jednu osobu 285 € na druhú 200€.
Tento rozdiel 85€ mesačne ti dokáže umožniť si zobrat vyššiu hypotéku o zopár desiatok tisíc v závislosti od úrokovej sadzby
Nechce sa mi to počítať ale možno 15-30 tisíc €
@zorienka28 Aké sú výhody pri hypo? My sme brali hypo pred svadbou a zvlášť som sa na toto v banke pýtala, že či budeme mať lepšie podmienky, ak ju zoberieme až po svadbe a vraj nie.
@anonym_0b6904 nemôžeš brat záväzne informácie co ti povedia v banke.
Väčšina zamestnancov vie absolútne prd, ci ide o banku, operátora, poisťovňu atď atď.
Ti ľudia sa tam striedajú rýchlejšie jak ročne obdobia a skončia skôr ako si poriadne naštudujú produkty ktoré ponúkajú alebo obyčajnú legislatívu ktorá je platná a z ktorej sa vychádza.
@anonym_0b6904 nemôžeš brat záväzne informácie co ti povedia v banke.
Väčšina zamestnancov vie absolútne prd, ci ide o banku, operátora, poisťovňu atď atď.
Ti ľudia sa tam striedajú rýchlejšie jak ročne obdobia a skončia skôr ako si poriadne naštudujú produkty ktoré ponúkajú alebo obyčajnú legislatívu ktorá je platná a z ktorej sa vychádza.
@misanthropicdann brali sme nizku hypoteku, takze to bolo asi jedno
Na čo konkrétne sa necítiš? Ja som sa tiež vôbec necítila na svadbu. Nemám rada tieto oficiality a celkovo obrady, oslavy, svadby a iné záležitosti. A hlavne nie, keby som mala byť v hlavnej úlohe :D
S teraz už manželom sme spolu dlho fungovali bez manželstva a fungovalo by to aj naďalej ale on je taký romantik, že som nakoniec privolila na túto parádu. Ale podmienka bola minimalizmus, hostia len nevyhnutní a žiaden kostol.
Pokiaľ to máš len takto, tak by som urobila kompromis. Ale ak nevidíš budúcnosť po boku tohto muža, tak to radšej rýchlo ukonči :D ale za mňa osobne, sa dá žiť aj bez svadby.
No keď sa nato necítiš po 10 rokoch, tak načo si s ním vobec? Ci ta už omrzel?

@marci9 Tak ako papier na manzelstvo ti dava kopec vyhod, napriklad pri hypotekach, dedeni, naroku na info o zdravotnom stave, a podobne. Na druhej strane, rozchod ako alternativa je najrozumnejsi preto, lebo ked jeden chce manzelstvo a druhy nie (co je tiez uplne ok), je to rovnaka nekompatibilita, ako ked jeden chce deti a druhy nie. Su to veci, co ak chces, nie je lahke si len tak povedat, ze ok, vzdam sa toho po zvysok zivota. Vzdy by tam bolo napatie a podvedoma tuzba toho partnera, co to chce.