icon

Mám sa rozísť, keď sa necítim na svadbu?

29. dec 2025

Ahojte, sme s priateľom 10 rokov, on si ma chce vziať ja sa na to necítim - máme sa rozísť?

Strana
z2
anonym_0b6904
29. dec 2025
@zorienka28

@marci9 Tak ako papier na manzelstvo ti dava kopec vyhod, napriklad pri hypotekach, dedeni, naroku na info o zdravotnom stave, a podobne. Na druhej strane, rozchod ako alternativa je najrozumnejsi preto, lebo ked jeden chce manzelstvo a druhy nie (co je tiez uplne ok), je to rovnaka nekompatibilita, ako ked jeden chce deti a druhy nie. Su to veci, co ak chces, nie je lahke si len tak povedat, ze ok, vzdam sa toho po zvysok zivota. Vzdy by tam bolo napatie a podvedoma tuzba toho partnera, co to chce.

@zorienka28 Aké sú výhody pri hypo? My sme brali hypo pred svadbou a zvlášť som sa na toto v banke pýtala, že či budeme mať lepšie podmienky, ak ju zoberieme až po svadbe a vraj nie.

misanthropicdann
29. dec 2025
@anonym_0b6904

@zorienka28 Aké sú výhody pri hypo? My sme brali hypo pred svadbou a zvlášť som sa na toto v banke pýtala, že či budeme mať lepšie podmienky, ak ju zoberieme až po svadbe a vraj nie.

@anonym_0b6904 jediná výhoda je ze životné minimum druhej osoby v manželstve je nižšie ako keď niesu spolu.
Keď ste len partneri vstupuje do maximálnej výšky mesačnej splátky výška životného minima to je približne 285€.
Ak ste zosobaseny je životne minimum na jednu osobu 285 € na druhú 200€.

Tento rozdiel 85€ mesačne ti dokáže umožniť si zobrat vyššiu hypotéku o zopár desiatok tisíc v závislosti od úrokovej sadzby
Nechce sa mi to počítať ale možno 15-30 tisíc €

misanthropicdann
29. dec 2025
@anonym_0b6904

@anonym_0b6904 nemôžeš brat záväzne informácie co ti povedia v banke.
Väčšina zamestnancov vie absolútne prd, ci ide o banku, operátora, poisťovňu atď atď.
Ti ľudia sa tam striedajú rýchlejšie jak ročne obdobia a skončia skôr ako si poriadne naštudujú produkty ktoré ponúkajú alebo obyčajnú legislatívu ktorá je platná a z ktorej sa vychádza.

anonym_0b6904
29. dec 2025
@misanthropicdann

@anonym_0b6904 nemôžeš brat záväzne informácie co ti povedia v banke.
Väčšina zamestnancov vie absolútne prd, ci ide o banku, operátora, poisťovňu atď atď.
Ti ľudia sa tam striedajú rýchlejšie jak ročne obdobia a skončia skôr ako si poriadne naštudujú produkty ktoré ponúkajú alebo obyčajnú legislatívu ktorá je platná a z ktorej sa vychádza.

@misanthropicdann brali sme nizku hypoteku, takze to bolo asi jedno

dota6
30. dec 2025

Na čo konkrétne sa necítiš? Ja som sa tiež vôbec necítila na svadbu. Nemám rada tieto oficiality a celkovo obrady, oslavy, svadby a iné záležitosti. A hlavne nie, keby som mala byť v hlavnej úlohe :D
S teraz už manželom sme spolu dlho fungovali bez manželstva a fungovalo by to aj naďalej ale on je taký romantik, že som nakoniec privolila na túto parádu. Ale podmienka bola minimalizmus, hostia len nevyhnutní a žiaden kostol.
Pokiaľ to máš len takto, tak by som urobila kompromis. Ale ak nevidíš budúcnosť po boku tohto muža, tak to radšej rýchlo ukonči :D ale za mňa osobne, sa dá žiť aj bez svadby.

bielasovicka
30. dec 2025

No keď sa nato necítiš po 10 rokoch, tak načo si s ním vobec? Ci ta už omrzel?

Strana
z2