icon

Mám sa s ním rozísť?

10. jan 2026

Ahojte baby.. potrebujem sa troška vyrozprávať.. Mám momentálne priateľa 5 mesiacov a vždy sa pohádame na jednej veci.. Bývame zatiaľ každý sám ale riešime momentálne, že ku komu pôjdeme spolu bývať a čo s tým druhým bytom.. No k veci, keď sme sa rozprávali moja ideálna predstava je taká, že sa obaja budeme podielať, približne rovnako na domácich prácach, to znamená, že nechcem chodiť do práce rovnako ako on a ešte sa starať o celú domácnosť a nakupovať a on bude len chodiť do práce.. Povedala som, že ak to má tak byť, tak tým, že zarába 3x viac ako ja, on momentálne veľmi veľa pracuje tak očakávam, že sa bude na domácnosti viac finančne podielať a na tom vybuchol, že mi ide len o peniaze a povedal mi, že m dosť tých mojich princeznovských móresov a že si na to nevie zvyknúť a že život nie je prechádzka ružovou záhradou a strašne vybuchol.. No a ja som mu dnes pri hádke povedala, že ak sa mám živiť sama a robiť všetky domáce práce sama tak ho nepotrebujem a môžem si nájsť milenca a žiť si rovnako.. A on mi na to povedal, že on hlavne nechce mať doma p... On je na toto strašne citlivý a on chce mať doma ženu, ktorá s ním bude za každú cenu, len na to sa treba aj správať.. Ja som totižto predtým mala partnera, ktorý bol odo mňa o 16 rokov starší a ja som sa mala ako v bavlnke, platila som len maličkú časť nájmu a jedlo sme platili raz ja raz on a o peniaze sa vôbec nehádali ale varila som, upratovala a všetko.. On ma pozýval na rande vždy, robil mi prekvapenia a tak.. Nehovorím, že aj on má byť taký ale tieto jeho reči sú horor..

Strana
z4
sissy27
10. jan 2026

@anonym_autor my mame za teba rozhodnut, ci sa mas rozist s frajerom? 😃 ved ty musis vediet ci ti vyhovuje alebo nie, ci potom budes fnukat do vankusa, ze si nestastna ale tak rozhodli sme, tak co uz ?
Kazdemu vyhovuje iny model fungovania domacnosti, vy si musite najst ten svoj. Ak ho nenajdete, tak spolocne byvanie asi nebude, no.

svetlonos
10. jan 2026

@anonym_autor
on potrebuje sluzku co drzi hubu a ked sa ozve tak vzdy bude p...a a princezna.
Dobre si mu povedala, keby nie je kreten, povie ze zaplati upratovacku - tiez riesenie. A co deti? Bude platiaci darca spermii ci to ako ma poriesene?

anonym_257297
10. jan 2026

@anonym_autor ked sa po 5.mesoacoch takto sprava, tak by som sa aj bála, co to bude ďalej. Podla mna si nic hrozne nepovedala. Posli ho do riti.

anonym_78aaf7
10. jan 2026

V tejto fáze vzťahu má ísť všetko na polovicu. Peniaze aj domáce práce. Nikto nemá toho druhého využívať. Žena nemá byť ani slúžka, ale ani princezná.

thereisabear
10. jan 2026

Áno. Dá sa o tom aj normálne porozprávať, bez výbuchu. A nepriamo naznačil, že do budúcna budeš p... To chceš?

anonym_5d82db
10. jan 2026

ak ty mas robit domace prace a vseto okolo toho plus rovnako platit vydavky - tak ho naizaj nepotrebujes... vztah je o tom podrzat a potiahnut jeden druheho ..ak sa uz teraz nezhodnete tak ano moja rada je - utekaj z kratsieho onca.. lebo ak onedajboze otehotnies tak ako budu vyzerat financie? muz ma ukazat ze sa vie postarat .. nechces od neho aby ti platil darceky a dovolenky plus doma makal .. isla si na to ferovo a on nesuhlasil .. tak ako on nechce doma princeznu ty nechces doma sedlaka .. spravaj sa ako princ ak chces doma princeznu..lebo iba na vola caka doma krava

anonym_9bba51
10. jan 2026
@anonym_78aaf7

V tejto fáze vzťahu má ísť všetko na polovicu. Peniaze aj domáce práce. Nikto nemá toho druhého využívať. Žena nemá byť ani slúžka, ale ani princezná.

@anonym_78aaf7 jasne vsetko striktne na polovicu a potom zena ide na matersku a muz ocakava ze zena bude dalej tahat 50%, zena sa sem pride postazovat a dostane akurat sprda ci sa zmenil zo dna na den a ci mala ruzove okuliare ked nevidela red flags.

Nepotrebujem aby ma muz zivil. Ale ocakavam velkorysost a galantnost.

anonym_45ac9c
10. jan 2026

@anonym_autor tak buď ti bude viac prispievať a ty budeš viac aj upratovať atd keďže on chodí strašne veľa do práce ako píšeš alebo budete 50/50 so všetkým a nie že ty budeš od neho brať peniaze a aj žiadať aby robil doma všetko. To už je trošku cez aj keď viem že dnešné ženy toto žiadajú. A či sa s ním máš rozísť? Chcela by som počuť aj jeho verziu

ankare
10. jan 2026

@anonym_autor Už by mi blikali kontrolky. Zatiaľ nechoď s ním do spoločného bývania.

zildo
10. jan 2026

Radšej bývajte oddelene..a to ti bežne takto nadáva? Ste spolu ešte krátko,to by vzťah mal vyzerať inak..Ja by som s ním už nebola.

larinka552
10. jan 2026

Ved on ta po 5 mesiacoch vztahu kedy by vsetko malo byt este krasne a ruzove oznacil za p...
Redflag ako hrom. Ja by som ho poslala dalej a do ziadneho spolocneho byvania nesla. Velmi jasne ti ukazal co ta s nim caka v buducnosti. Nech si najde k sebe nesvojpravnu sluzku, co drzi hubu a krok 🤷

lentakyterapeut
10. jan 2026

Precitane len do polovice a uz kopacky ☝️ co je to za ch.ja? Spravny chlap neriesi spolocne peniaze ale zenu s ktorou chce zit. Strata casu.

ivik4
10. jan 2026

To by bolo len 2-sekundove Pa-pá 👋

januska12323
10. jan 2026

Prečítaj si to znova a hneď budeš vedieť odpoveď.

jblheart
10. jan 2026

Ak ste spolu len 5 mesiacov a ako píšeš vždy sa pohadate na tej istej veci (takže zrejme máte každý svoj názor na to a nemienite ho meniť ) a ešte nemá problém ti hrubo vynadať tak to nevidím ružovo do budúcnosti. V každom vzťahu prídu problémy a na tom ako ich spolu komunikujete a riešite ti dá predstavu ako to bude vyzerať v budúcnosti keď prídu ďalšie a väčšie problémy.

anonym_e7155f
10. jan 2026

Ak kvôli domácim pracam takto výbuchu je po 5m tak som som ho už dávno poslala kade ľahšie. Zamysli sa...Dievča zlaté, čo bude ak náhodou otehotnieš. Všetko bude len na tebe, pri takomto u vás ešte ani v prípadom manželstve nebudú peniaze spoločné

anonym_875d31
10. jan 2026

Píšeš , že chceš aby ste sa obidvaja podieľali rovnako na domácnosti - domácich prácach. Ale pokiaľ ide o financie chceš aby sa podieľal viac on 😁 no neviem autorka ..

anonym_a7fb22
10. jan 2026

A preco si pustila predosleho gavaliera k vode...?
Ci ti tento vylozi umyvacku, alebo nalozi pracku je este nepodstatne, ak planujete deti a bude takyto mamlas pri detoch, amen tma. Ked s nim nieco planujes, pozvi sa k jeho rodicom a poriadne otvor oci, tam bude tata skrblik, ktory sa nenecha zenou "vyuzivat". Toto asi nebude to, co hladas, kratka zapalna snura a ♥️ v penazenke.

petronelag
10. jan 2026
@anonym_875d31

Píšeš , že chceš aby ste sa obidvaja podieľali rovnako na domácnosti - domácich prácach. Ale pokiaľ ide o financie chceš aby sa podieľal viac on 😁 no neviem autorka ..

@anonym_875d31 S tým by máloktorý muž súhlasil, na dobrý vzťah by to vyzeralo skôr, keby to on navrhol, že finančne sa bude podieľať viac alebo aj darčeky.

domak2
10. jan 2026

Z mojich skúseností, ak sa musíš pytat ci sa s nim rozísť , tak áno.

anonym_fd1ffb
10. jan 2026
@anonym_875d31

@anonym_875d31 najprv treba čitať trošku s porozumením ak si už taká rýchla do súdenia autorky 😉 Písala, že ,,Povedala som, že ak to má tak byť" to znamená ak to má tak byť ako chce on, čiže ak sa má ona starať o celú domácnosť a robiť nákupy, tak nech on aspoň viac platí. Je to logické ak nechce byť ona za slúžku a pánko si len odrobí a doma relax.

motylik2559
10. jan 2026

@anonym_autor Autorka, takeho 5mesacneho vola by som poslala do...niekam. Ked takto po tebe vybuchuje, ked sa chces bavit o spolocnom byvani a este ta nazyva p.... tak ho do p.... posli, ale uz definitivne. Akoze cim budes pre neho, kebyze byvate spolu a si zalozite rodinu, budete riesit aj tazsie zivotne skusky a za kazdym ta nazve p..., alebo neskor aj ku.... atd? Nie takyto chuj si ta nezasluzi ani z daleka. Nebud s nim, bude ti lepsie bez neho.

anonym_875d31
10. jan 2026
@anonym_fd1ffb

@anonym_875d31 najprv treba čitať trošku s porozumením ak si už taká rýchla do súdenia autorky 😉 Písala, že ,,Povedala som, že ak to má tak byť" to znamená ak to má tak byť ako chce on, čiže ak sa má ona starať o celú domácnosť a robiť nákupy, tak nech on aspoň viac platí. Je to logické ak nechce byť ona za slúžku a pánko si len odrobí a doma relax.

@anonym_fd1ffb nesúdim , len vyjadrujem svoj názor - pre doplnenie ešte .. tento vzťah je ajtak predurčený k zániku to vidí každý 😎

petamich
10. jan 2026

Cize ty chces, aby platil 2/3 vydavkov a zaroven 50/50 domace prace? Vyhovovalo by ti to ak by to bolo naopak?

Kazdopadne ak neviete normalne komunikovat o dolezitych veciach, tak to o niecom svedci....uz len toto by bol pre mna dovod na rozchod.

alickapusinka
10. jan 2026

Po 5 mesiacoch ešte ma byť všetko pekne dobre romaticke take ešte začiatky a nie je že si p..a toto by som povedal vrchol drzosti.A nič si mu nepovedla zlé. A gratuluj si že s aukazal ešte v začiatkoch že si nezabila s nim aj 5 rokov.Utekaj skonči toto. Logický TY budeš tiež chodiť do roboty a prideš domov a budeš ešte upratovať variť a rovnako budete platiť. To ON chce taku čo bude držať hubu a krok. A nič navyše neplatiť do domácnosti a ešte ako bonus sex.Juj to by bol každý taky múdry ako je ON.AK by žil sám čo upratovačka príde zadarmo poupratovať z upratovacej služby.Všetko len zadarmo.Moja rada je pre teba odstup s kratšej cesty.Ušetriš si kopec problémov pre buducnosť. 5 mesiacov nie je veľa a ušetriš si kopec starosti. A ako píšeš sama nie sme v dobe Flinstona normálne v domacnosti pomahaju aj chlapi už su preč časy že žena vychovavala deti doma pri šporaku ON čo zaspal dobu. Moja rada pre teba ukonči to.Uvidiš časom aka budeš rada.Nie je všetkým dňom koniec. Najdeš si ineho toto čudo by ťa len využivalo a nadaval.Prosím ostan vo svojom byte urob konie vzťahu a ži svoj pokojný život bez takeho vypočítavca.

anonym_875d31
10. jan 2026
@petamich

Cize ty chces, aby platil 2/3 vydavkov a zaroven 50/50 domace prace? Vyhovovalo by ti to ak by to bolo naopak?

Kazdopadne ak neviete normalne komunikovat o dolezitych veciach, tak to o niecom svedci....uz len toto by bol pre mna dovod na rozchod.

@petamich presne takto som to myslela 😎

anonym_e0689e
10. jan 2026

@anonym_autor Verim, ze ked si este raz po sebe precitas, co si napisala, tak sa otazka Mam sa rozist? Zmeni na: Mam sa rozist. A rozides sa s nim. Toto je otras chlap. Dobre, ze sa prejavil hned a nie az po tom, co ti spravi dieta.

petronelag
10. jan 2026

Ešte to vyzerá aj tak, že autorka nepozná dobre povahové vlastnosti svojho priateľa, problém môže byť aj, že má výbušnú povahu a komunikuje takto na rovinu, dosť podráždene, ale zase môže byť problém aj, že ho jej názory dráždia, lebo sú už na samom začiatku také, že ona chce mať výhodu.
Zaujímavé by bolo spýtať sa ho ako si on predstavuje ďalšie fungovanie a až potom začať hľadať kompromisy.

anonym_ba6bc1
10. jan 2026

@anonym_autor
Je asi skoro (5 mesiacov!) riešiť spoločné bývanie. Ak sa hádate už vo fáze zamilovanosti, bude to len horšie. Radšej rieš, prečo skončil ten predošlý, podľa teba fajn vzťah;).

autor
10. jan 2026
@anonym_9bba51

@anonym_78aaf7 jasne vsetko striktne na polovicu a potom zena ide na matersku a muz ocakava ze zena bude dalej tahat 50%, zena sa sem pride postazovat a dostane akurat sprda ci sa zmenil zo dna na den a ci mala ruzove okuliare ked nevidela red flags.

Nepotrebujem aby ma muz zivil. Ale ocakavam velkorysost a galantnost.

@anonym_9bba51 ano toto aj ja a vzdy ked to poviem napadne moj ex vztah kde som sa údajne nechala vydrziavat - alias ex mi robil prekvapenia a ak sa mi nieco dlhodobo páčilo a bolo to pre mňa drahé alebo zbytočné vyhodenie peňazí tak mi to kúpil.

Strana
z4