Mám sa s ním rozísť?
Ahojte baby.. potrebujem sa troška vyrozprávať.. Mám momentálne priateľa 5 mesiacov a vždy sa pohádame na jednej veci.. Bývame zatiaľ každý sám ale riešime momentálne, že ku komu pôjdeme spolu bývať a čo s tým druhým bytom.. No k veci, keď sme sa rozprávali moja ideálna predstava je taká, že sa obaja budeme podielať, približne rovnako na domácich prácach, to znamená, že nechcem chodiť do práce rovnako ako on a ešte sa starať o celú domácnosť a nakupovať a on bude len chodiť do práce.. Povedala som, že ak to má tak byť, tak tým, že zarába 3x viac ako ja, on momentálne veľmi veľa pracuje tak očakávam, že sa bude na domácnosti viac finančne podielať a na tom vybuchol, že mi ide len o peniaze a povedal mi, že m dosť tých mojich princeznovských móresov a že si na to nevie zvyknúť a že život nie je prechádzka ružovou záhradou a strašne vybuchol.. No a ja som mu dnes pri hádke povedala, že ak sa mám živiť sama a robiť všetky domáce práce sama tak ho nepotrebujem a môžem si nájsť milenca a žiť si rovnako.. A on mi na to povedal, že on hlavne nechce mať doma p... On je na toto strašne citlivý a on chce mať doma ženu, ktorá s ním bude za každú cenu, len na to sa treba aj správať.. Ja som totižto predtým mala partnera, ktorý bol odo mňa o 16 rokov starší a ja som sa mala ako v bavlnke, platila som len maličkú časť nájmu a jedlo sme platili raz ja raz on a o peniaze sa vôbec nehádali ale varila som, upratovala a všetko.. On ma pozýval na rande vždy, robil mi prekvapenia a tak.. Nehovorím, že aj on má byť taký ale tieto jeho reči sú horor..
@anonym_9bba51 ano toto aj ja a vzdy ked to poviem napadne moj ex vztah kde som sa údajne nechala vydrziavat - alias ex mi robil prekvapenia a ak sa mi nieco dlhodobo páčilo a bolo to pre mňa drahé alebo zbytočné vyhodenie peňazí tak mi to kúpil.
@anonym_autor A prečo sa ten prvý vzťah rozpadol?
@anonym_875d31 najprv treba čitať trošku s porozumením ak si už taká rýchla do súdenia autorky 😉 Písala, že ,,Povedala som, že ak to má tak byť" to znamená ak to má tak byť ako chce on, čiže ak sa má ona starať o celú domácnosť a robiť nákupy, tak nech on aspoň viac platí. Je to logické ak nechce byť ona za slúžku a pánko si len odrobí a doma relax.
@anonym_fd1ffb ďakujem, že aspoň niekto rozmýšla a číta s porozumením
Záleží na mužovi. Aj keď zarába viac a má napríklad sedavu prácu a žena pracuje fyzicky a príde domov unavená, mne by prišlo blbé sa pozerať ako okolo mňa behá a upratuje len preto že ja som dal na spoločnú domácnosť viac peňazí. Zase pre niektorých mužov sú domáce práce stále tabu, lebo ich považujú za ženskú prácu. Pre mužov čo sú sami a bývajú sami je to prirodzené že sa museli naučiť prať, variť či upratovať.
Precitane len do polovice a uz kopacky ☝️ co je to za ch.ja? Spravny chlap neriesi spolocne peniaze ale zenu s ktorou chce zit. Strata casu.
@lentakyterapeut
fiha! To si fakt napisal ty?? Jeden z mala perfektnych komentarov ohladom vztahov od teba!
@lentakyterapeut
fiha! To si fakt napisal ty?? Jeden z mala perfektnych komentarov ohladom vztahov od teba!
@svetlonos urcite ich bude viac 🤫
@anonym_875d31 to som nepovedala a ani to tak nechcem. Ja som povedala, že ak mám robiť všetky domáce práce, čakám, že bude do mna viac finančne investovať a platit napr celý nájom a nie že pól na pól a ja budem ešte aj doma vsetko robiť. Ale on má problém s penoazmi a vadí že mi má niečo kupovat navyys
@anonym_autor vy sa ani nemáte radi nieto ešte že sa ľúbite
@anonym_autor ani som to nedočítala, ukonči to, s týmto človekom ťa nič dobré nečaká, nie pre jeho postoj k fianncovaniu domácnosti, ale preto, že sa už teraz k tebe správa ako k handre. V živote ma muž tak nenazval ako teba a to netvrdím, že som ho nikdy nevytočila.
@anonym_autor Takže hľadáš si chlapa len preto, aby za teba platil účty? O bože dievčatko. O 16 rokov starší muž ťa dotoval, lebo si my vedela poskytnúť jednu vec... Teraz súčasný partner zarába ako inak 3x viac ako ty a stále nechceš platiť všetko 50/50? To akože vážne? Každý partner musí platiť všetko na polovicu, jedine žena s dieťaťom nemusí.
@anonym_autor Takže hľadáš si chlapa len preto, aby za teba platil účty? O bože dievčatko. O 16 rokov starší muž ťa dotoval, lebo si my vedela poskytnúť jednu vec... Teraz súčasný partner zarába ako inak 3x viac ako ty a stále nechceš platiť všetko 50/50? To akože vážne? Každý partner musí platiť všetko na polovicu, jedine žena s dieťaťom nemusí.
@anonym_da7f0a si ptedstav, takze sa musia najst uplne rovnaky, napr. Obaja priniest do manzelstva 27 000€...pripadne ked tvoj tatko zarabal 3500 kcs a mamka 1800 bolo to dotovanie... Sa clovek podozveda! 🫤
@anonym_autor ano rozisla by som sa s nim. Viac by som s nim nepreberala nic. Nestoji to za to, toto je chlap co si mysli, ze chodi do roboty, zarobi a zena bude robit vsketo okolo a este aj polovicu financne tahat. Pridu deti a tento pan ledva plienky kupi, lebo ho to bude po praci zatazovat. AK by mi na moju predstavu, pri nejakej diskusii o spolocnom byvani povedal, ze nechce doma p.., tak by ju nemal. Tahal by do p... 😇 a radsje by som si kupila papagaja...
@anonym_da7f0a som stará škola, ale manželstvo som nikdy nebrala ako obchodný vzťah. Totiž to, že jeden z manželov zarába niekoľkonásobne viac sa môže veľmi rýchlo otočiť, stačí úraz, havária, vážne ochorenie a príjem je zrazu nižší. Ja som myslela, že manželstvo je presne o tom, že potiahne raz jeden, raz druhý. S človekom, ktorý ma ešte pred svadbou nazve tak, ako nazval partner autorku témy, by som sa nemala viac o čom baviť
@anonym_da7f0a si ptedstav, takze sa musia najst uplne rovnaky, napr. Obaja priniest do manzelstva 27 000€...pripadne ked tvoj tatko zarabal 3500 kcs a mamka 1800 bolo to dotovanie... Sa clovek podozveda! 🫤
@anonym_a7fb22presne, môj muž nemal na sebe ceduľku, aký je jeho zárobok, keď som ho prvý krát stretla, teraz čo? Ani so vôbec neriešila túto otázku, tak či tak sa to rokmi úplne zmenilo, Kedysi zarábla približne toľko, koľko ja, ja o niečo viac, teraz má vyšší príjem on.
@anonym_875d31 to som nepovedala a ani to tak nechcem. Ja som povedala, že ak mám robiť všetky domáce práce, čakám, že bude do mna viac finančne investovať a platit napr celý nájom a nie že pól na pól a ja budem ešte aj doma vsetko robiť. Ale on má problém s penoazmi a vadí že mi má niečo kupovat navyys
@anonym_autor inak dost si to sproste formulovala :DDD to je fakt.. preco by mal DO TEBA viac investovat, proste by som povedala, ze ok ak mam robit viac domacich prac ja = ty budes sa viac podielat na najme/energiach/nakupoch atd.. alebo to robime 50/50 na vsetko,alebo si zaplati upratovacku :D Pri niektorych muzoch musis volit slova, nauc sa to.. ci si konkubina, ze DO TEBA ma investovat viac? A mimochodom, nemozes stareho chlapa porovnavat s tymto (aj ked teda nepises kolko ma rokov)... ja teda s tymto tvojim novym nesuhlasim, myslim, ze takto sa ani milujuci partner nevyjadruje k zene a ak nesuhlasi, vie predsa navrhnut ine riesenie, spravodlivejsie, rozumne = cize tu nie je cesta, myslim, ze nebudete vediet riesit problemy. ALE vrat sa na zem, to co bolo s ex, nebude.. popravde z jeho strany by toto riesenie co ex robil pre teba, bol pre mna red flag. Niekto je na darceky, iny nie je, niekto rozhadzuje peniaze kade chodi, iny nie.. proste si musis najst takeho, s ktorym ti bude vyhovovat fungovat aj po tejto stranke.
@anonym_autor necitala som komenty ale nezľavuj z nárokov. Na prvý pohľad mi pride ako chuj co ti bude vydeľovat peniaze a počas md ti bude robit zo života peklo. Po 5 mesiacoch to ma byt prechádzka ružovou záhradou, ked to tak nie je nieco je zle. Vyberaj preberaj mas na viac 🙂
@anonym_autor inak dost si to sproste formulovala :DDD to je fakt.. preco by mal DO TEBA viac investovat, proste by som povedala, ze ok ak mam robit viac domacich prac ja = ty budes sa viac podielat na najme/energiach/nakupoch atd.. alebo to robime 50/50 na vsetko,alebo si zaplati upratovacku :D Pri niektorych muzoch musis volit slova, nauc sa to.. ci si konkubina, ze DO TEBA ma investovat viac? A mimochodom, nemozes stareho chlapa porovnavat s tymto (aj ked teda nepises kolko ma rokov)... ja teda s tymto tvojim novym nesuhlasim, myslim, ze takto sa ani milujuci partner nevyjadruje k zene a ak nesuhlasi, vie predsa navrhnut ine riesenie, spravodlivejsie, rozumne = cize tu nie je cesta, myslim, ze nebudete vediet riesit problemy. ALE vrat sa na zem, to co bolo s ex, nebude.. popravde z jeho strany by toto riesenie co ex robil pre teba, bol pre mna red flag. Niekto je na darceky, iny nie je, niekto rozhadzuje peniaze kade chodi, iny nie.. proste si musis najst takeho, s ktorym ti bude vyhovovat fungovat aj po tejto stranke.
@simca06022011 s tým súhlasím, že to zle formulovala, keby povedala, že aj tá práca v domácnost má svoju cenu, stačí, ak si objednajú donášku a pani na upratovanie, tak akosi predpokladá, že on zaplatí väčšiu časť nájmu a pod.
Sprava sa nadradene. Dal to dost jasne najavo. Tak nech si šéfuje sám.
Prečo ste sa rozišli s predchádzajúcim priateľom?
@anonym_autor myslím, že tu by bola z mojej strany akákoľvek debata zbytočná...ak ta po 5 mesiacoch názve pi...nie je o com. O 10 rokov by to bolo jeho bezne oslovenie tvojej osoby.
@lentakyterapeut
@svetlonos Nejak sa vylepsil v poslednej dobe.
@anonym_autor toto nie je vztah s dobrou buducnostou.
@anonym_da7f0a nepovedala som, že hľadám muža len na to aby za mňa platil účty. Ale ak mám všetko platiť na pól odmietam robiť nákupy len ja a upratovať cez víkend len ja a on si pozerá niečo na počítači.. aj ja chcem chodiť cvičiť a mať svoje záluby.
Choďte od seba, 5 mesiacov a také hádky. A ten jeho názor, ešte len by si videla na materskej, ako by si platila z toho vsetko napoly, siahala na úspory, aby pánko náhodou nevybuchoval, se si na peniaze...kde na tie skvosty chodíte.
Toto sú tie povestné redflag, z čoho sa mnohé jednoduchšie smejú a potom aj tak dopadnú....
A nehovoriac o tom, ze slová ako pi...tam je koniec akejkoľvek diskusie, zvlášť ak takto počas tuje muž zenu, to sú už majáky ako zo zrazu sanitiek, ak si tohto blbá vezmeš a zostaneš nestazuj sa, vesmír ti dal dosť signálov, že máš utekať!
@anonym_autor no keby mi priatel povedal pi... koniec
Uz ked si teraz toto dovoli co.bude casom?
@anonym_da7f0a nepovedala som, že hľadám muža len na to aby za mňa platil účty. Ale ak mám všetko platiť na pól odmietam robiť nákupy len ja a upratovať cez víkend len ja a on si pozerá niečo na počítači.. aj ja chcem chodiť cvičiť a mať svoje záluby.
@anonym_autor však samozrejme, veď to sa nevylučuje, aby si chodila von aj sa starala o domacnost? Ale iba sama? On čo povedal, ako plánuje okrem polovice nájmu prispieť na chod domácnosti? Chápe aj on teba, že potrebuješ cítiť rovnováhu a väčšiu férovosť? To o tom celom najme, ktorý by mal platiť, si sú len pomyslela, či si mu to aj povedala? Toto mi na druhu stranu už príde moc..
@anonym_autor no keby mi priatel povedal pi... koniec
Uz ked si teraz toto dovoli co.bude casom?
@ibatanecnica Bude pi s rôznymi prídavnými menami....
Nechce mať doma pi...? Tak nech si nájde koko.a. Určite im bude spolu dobre. Zarába 3x toľko, ako ty a všetko máte financovať na polovicu? A ešte mu aj máš robiť slúžku? Musela by si byť padnutá na hlavu.
Ja som s mojim mužom 15 rokov ale nikdy mi nepovedal, že som p... A to sme, že fakt všeličo preskakali.

Píšeš , že chceš aby ste sa obidvaja podieľali rovnako na domácnosti - domácich prácach. Ale pokiaľ ide o financie chceš aby sa podieľal viac on 😁 no neviem autorka ..