Mám sa vyjadriť k rýchlemu zasnúbeniu švagrinej?
Baby, mám svagrinu (poznáme sa dokopy asi 6 rokov), no nie sme najlepšie kamošky. Pokecame, pobavíme sa v pohode ale nejako sa nezverujeme jedna druhej. Včera dostala od priateľa snubný prsteň, čo by bolo ok, kebyže toho priateľa nestretla v máji tohto roku, pričom vravela, že už v lete sa tajne dohodli na dátume svadby na budúci rok a on išiel v deň Vianoc kúpiť prsteň a teda ju požiadal o ruku. Bývajú spolu asi mesiac, ona ešte tento rok žila s ex (5 rokov boli spolu)… Všetci v rodine nadšený, ten nový vyzerá byt super chlap (aj keď je od nej asi o 8-9 rokov starší), ale za mna je to skoro.. My sme ho videli 2x, svokrovci 3x, čo viem, už sa aj o dieťa snažia.. Ja viem, že je to každého osobná vec a nežijem s nimi, ale príde mi to všetko moc na rýchlo, moc “dokonale”… za pár mesiacov človek nevie druhého spoznať a hlavne poznáme prvotný osial z lásky 😀 Muž vraví, nech sa nestarám, že má občiansky a snáď vie čo robí a že ja budem najhoršia že jej nedoprajem.. Len ja nad tým musím stále myslieť, aby neľutovala.. Prajem jej, aby to bol opak samozrejme, len mi to príde ako svadba pre svadbu…
@rorino ok, nechám teda tak.. len sme dosť riešili jej starého ex ak jej robil problémy, tak asi z toho vyplyva u mna obava, že nechcem aby bola znova sklamaná atd.. naozaj by som chcela aby jej to vyšlo a mala to, po čom tuzi
sustred sa na svoj vztah a na jeho kvalitu
tak lepsie urobis a ju podporuj
napisem to z druhej strany - mna poziadal pol roku, sme spolu 6 rokov, svadba bola po 3 rokoch, mame dom aj dieta a nic nam nechyba. moja svagrina bola tiez proti, doteraz sa neznasame - ale ona urobila aj par veci aby nas rozdelila. ( ale to nehovorim ze je tvoj pripad). nechaj ich tak, musi skusit sama.
@mamina7070 ok, ďakujem 🙂
Citanie s porozumenim je ucivo zakladnej skoly...takze este raz a pomaly. Nemiesaj sa druhym do zivota, ked Ta o to nepoziadaju. Nemaju o to zaujem a mozes dopadnut zle ty sama. Ktorej casti vety "nemiesaj sa do vztahu inych ludi" nerozumies? Lebo ja mam pocit, ze nech tu mas diskusiu aj na 50 stran, tak si budes tocit svoje "bojim sa o nu, nepozname ho, nechcem aby sa sklamala, treba ju ochranovat, chcem jej len dobre". Co je skolkarka? Je to dospela svojpravna zena.
V mojom okoli sledujem pomerne často podobne prípady - dlhodobý vzťah, ktorý nevyjde a potom šup v ďalšom vzťahu nie je čas strácať čas a do dvoch rokov sú zásnuby, svadba, dieťa. Neriešila by som to, keď to nevyjde, budú to jej problémy, nie tvoje.
Ale prosim ta. "ved ja sa o nu bojim, len.." .."chcem iba pomoct, len.." nie ziadne len ake len? Je dospela svojpravna a ty sa jej chystas povedat TVOJ NAZOR na jej romanticky a intimny zivot. Co ta je do toho prosim ta?! "za mna to je skoro" no a? pytal sa ta niekto na nazor? Nechaj si pro seba laskavo, svagrina ti s velkou pravepodobnostou povie to iste. Si vydata nie? No tak ries svoj vztah s manzelom a nestrkaj nos do intimneho zivota inej dospelej osoby. To nie je tvoj problem.
máš malo vlastných starostí ???
môžeš sa jej spytat či sa nechce porozpravat o tom ale sama vidíš že je nadšena a ruti sa do toho, aj tak ta v tejto faze zamilovanosti nebude počuvat a budeš zla
čas a myšlienky radšej venuj rodine alebo sebe , vyslovene sebe, rieš seba
Kebyže o ňom vieš niečo zásadné, čo by mala vedieť,myslím o ňom, niečo negatívne, nepoviem.. Ale ak tam nič nie je, nerieš.
Aj keby s frajerom chodila akokoľvek dlho, nie je to záruka šťastného manželstva.
Každý si svoje chyby musí urobiť sám. Aj sa z nich poučiť...aj sa stať zrelým človekom niekedy práve cez sklamania.
Ja by som jej len držala palce a tešila sa s ňou.
Svagrina o tvoj nazor nestoji a len si pokazite vztahy.
@ibrunova veď to, že o ňom nik nič nevie.. ona nepozna nikoho z jeho rodiny, kamarátov, nič.. len jeho 🤷🏽♀️
@joesvk ďakujem pekne za nazor
To ťa vážne toto napadlo rozoberať? Teš sa s ňou, bude dobre. A aj keby nie, stoj pri nej. V tvojom vzťahu všetko v poriadku? Ináč, ľuďom máme povedať svoj názor, len ak ho od nás požiadajú, ináč to dopadne vždy zle takéto miešanie sa iným do života, a bola by si ty tá zlá.
Ja som take videla u kamosa, nasiel si frajerku z 0 na 100 siel, uz planoval dovoelnku,zivot s pani a jej detmi, spraznene duse. Ja som sa vyjadrila ze to prehana, nie pred nim samozrejme, bola som za neprajnu. Ups za 4m bolo po laske, doslova od neho usla doteraz nepochopil preco, vserko bolo dokonale...
ani tie nie si povinna riešit , počuvat atd
Záležať ti môže,ale to ti nedáva právo starať sa jej do života.A sama píšeš,že ten jej predošlý vzťah bol zlý,tak prečo by práve tento nemohol byť ten pravý .Máš neopodstatnený strach o niečo na čo nemáš vplyv.Nikdy nemáš istotu,že veľký odstup medzi vzťahmi,alebo dlhoročné chodenie ti zabezpečí dobrý a dlhodobý vzťah.Klud,uvar si víno,vyloz nohy a zapraj im všetko dobre😏
Okrem toho že je to narýchlo nie sú tam nejaké že red flagy- nespominas… toto svadba pre svadbu atd môže byt pravda ale aj len tvoje domnienky, a ani to ti nepovie či to dopadne zle … Nehovor nič a nauč sa nedomýšlať uľaví sa ti, Minsk energiu lepšie, idem off….
A čo by si jej chcela akože povedať? Že je to skoro, že ešte toho roku bola zasnúbená s iným?
Ako vraví muž je dospelá občiansky má. Ak ti na nej záleží povedz že si rada že je šťastná a že dudas že jej to vyjde a že na vždy u teba dvere otvorené keby potrebuje pomoc. Ale nerieš dĺžku jej vztahu
Apropos rodičia môjho partnera sa poznali pol roka keď ju požiadal o ruku a neboli spolu ešte ani rok keď sa zobrali. Sú spolu 28rokov....
ženy, odpisem hromadne lebo ste sa do mna pustili jak divé… keď som odpisovala, tak len som chcela vysvetlit dôvody, prečo mám o ňu asi obavy (že sa nepoznajú)… nejdem za ňou, ďakujem za názory, každý jeden bol v podstate rovnaký… Myslím, že mat o blízkeho strach (hlavne po tom čo si prešla rozchodom a my s ňou) je asi normálne… chápem, že to nie sú moje problémy a asi by som bola tiež sklamaná kebyže mi v tej zasľúbenej eufórii niekto niečo negatívne hovorí… budem sa teda tešiť s ňou (čo sa aj teším!) a pevne držať prsty, aby bol to ten šťastný prípad a boli spolu spokojní 🙂 dakujem
Viem ti dať iný príklad keď ten prvý sa ti asi nezbadal dosť cool. Vztah viac ako 10rocny. Potom svadba, týranie, znásilnenie, následne potrat,tresol ju o stenu. Nechutný rozvod, ona alkoholicka, zničená žena, ktorá kedysi bola najkrajším dievčaťom na pieskovisku. Snaží sa žiť odznova,je to ale ťažké.
Nič urobiť nemôžeš, maximálne sa opýtať, ci si je úplne istá, ze sa chce za neho vydať, ale to je tak všetko.
Co sa týka toho, ze bola zasnúbená, rozišli sa a hneď sa zasnúbila znova, to je veľmi individuálne. Ja som mala už pred svadbou, rozišli sme sa, všetko sa zrušilo, o dva mesiace som stretla teraz už manžela a tiez sme sa zasnúbili asi päť mesiacov po zoznámení. Sme spolu 7 rokov, máme dve deti,sme šťastní, normálne pohodove manželstvo a rodičovstvo.
Ja by som mala skôr strach o toho chlapa, aby ho nemala ako takú nálepku na ranu...
Pozri, ako si písala, ona sa už veľmi chce vydávať, veľmi chce dieťa, je na to nastavená a nepopusti, ona chce stoj čo stoj už mať rodinu. Tam nič neporiesis. Možno jej to s ním krásne vyde a možno bude jedna z mnohých čo žijú v ilúzii šťastnej rodiny, chlap nemá záujem, chodí za inou, mladá žije u svokry a pod. Ved uvidís ako bude.
Každopádne, ak to vypáli zle, nemala by teba a celú rodinu obťažovať vyplakávanim, že jej muž nedáva peniaze, doma slamku nepreloži a pod. Nech si uvedomí, že teda ma ten spomínaný občiansky a ma používať mozog.
Chapem, ze jej chces dobre, ale zahryzni si do jazyka. Je dospela, je to jej vec. My sme mali rovnaky "problem" s manzelovou sestrou, len s tym rozdielom, ze my sme toho jej milovaneho videli len raz. Vzali sa a do roka podavala ziadost o rozvod. Ale nikto sme jej do toho nehovorili nic. Ked sa ozves, budes najhorsia, takze nechaj to tak.
Možno túži byť rozvedená slobodná mamička, čo ty vieš. Nechaj to tak, je dospelá a svojprávna osoba. 🤷
Tak ja Ti dam priklad, preco sa nemontujem druhym do vztahu. Bola som mlada a hlupa a velmi pravdovravna. Mala som najlepsieho kamarata, ktoremu sa velmi pacila jedna moja kamoska. Ja som od nej vedela, ze ona si s nim chce nieco zacat len preto, lebo mal prachy a chcela ist na dovolenku. Vedela som, ze ona s nim byt nechce, len chce jeho prachy. Dali sa dokopy, on nadseny, lebo ho chcela, modelecka z casopisov. Vtedy som prvy a posledny krat povedala svoj nazor jemu. Ze ho iba vyuziva a ze si ma dat pozor, ze nie do vsetkeho hrr. Bol to moj najlepsi kamarat, do tohoto momentu. Ako mu zavidim, blabla, mam si najst tiez frajera a podobne reci. A ako to dopadlo? Prisla som o najlepsieho kamarata, on mesiace fungoval ako jej chodiaca penazenka, potom si nasla bohatsieho. A ponaucenie? Uz nikdy som sa potom nikomu nemontovala do vztahu ani mu nepovedala nazor, nech to bola hlupost akakolvek. NIe, uz som bola ticho.

@mamina7070 veď ja viem.. asi máte pravdu.. možno to bol len sok, že tak ide na veci rýchlo… prežívali sme s ňou “stare krízy vo vzťahu” tak asi nechcem aby bola opäť sklamaná a možno z toho to prameni u mna…