icon

Mám sa vyjadriť k rýchlemu zasnúbeniu švagrinej?

25. dec 2024

Baby, mám svagrinu (poznáme sa dokopy asi 6 rokov), no nie sme najlepšie kamošky. Pokecame, pobavíme sa v pohode ale nejako sa nezverujeme jedna druhej. Včera dostala od priateľa snubný prsteň, čo by bolo ok, kebyže toho priateľa nestretla v máji tohto roku, pričom vravela, že už v lete sa tajne dohodli na dátume svadby na budúci rok a on išiel v deň Vianoc kúpiť prsteň a teda ju požiadal o ruku. Bývajú spolu asi mesiac, ona ešte tento rok žila s ex (5 rokov boli spolu)… Všetci v rodine nadšený, ten nový vyzerá byt super chlap (aj keď je od nej asi o 8-9 rokov starší), ale za mna je to skoro.. My sme ho videli 2x, svokrovci 3x, čo viem, už sa aj o dieťa snažia.. Ja viem, že je to každého osobná vec a nežijem s nimi, ale príde mi to všetko moc na rýchlo, moc “dokonale”… za pár mesiacov človek nevie druhého spoznať a hlavne poznáme prvotný osial z lásky 😀 Muž vraví, nech sa nestarám, že má občiansky a snáď vie čo robí a že ja budem najhoršia že jej nedoprajem.. Len ja nad tým musím stále myslieť, aby neľutovala.. Prajem jej, aby to bol opak samozrejme, len mi to príde ako svadba pre svadbu…

Strana
z5
zeldia
25. dec 2024

Závidiš jej.

stellarstar
25. dec 2024

Muž má pravdu, ži a nechaj žiť

thereisabear
25. dec 2024

Muž má pravdu. Či ako si to predstavuješ? Povieš jej, že na to idú prirýchlo, ona si to uvedomí, zrušia zásnuby, nebudú sa snažiť o dieťa a bude ti navždy vďačná za radu? No haha.

doriiis
25. dec 2024

Staraj sa o seba a nie o cudzích.

muchotrafka298
25. dec 2024

Nestaraj sa do toho, co nie je tvoj problem. Oni su dospeli, svojpravni ludia a mozu sa zobrat aj po tyzdnovej znamosti. Co jej chces hovorit? Ze je to skoro? Nech nerobia svadbu? Oni sa tak rozhodli a ty nemas ziadne pravo im do toho zasahovat.

autor
25. dec 2024

@zeldia čo by som jej závidela prepana jana? 🙈 len mám strach, svadba je veľký záväzok a ona bola ešte tento rok zasnubena s iným… aby to nebolo len “klin sa klinom vybíja”… len chcem aby nelutovala

ina2405
25. dec 2024

Nie je to tvoja vec. Nestaraj sa. Niekedy "vieš", že s tým človekom chceš byť a vypáli to super. Predstav si, po polroku ma muž požiadal o ruku, po ďalšom polroku sme sa vzali. O rok na to bábo. Sme spolu 11 rokov.

autor
25. dec 2024

@muchotrafka298 veď ja im nechcem zasahovať, samozrejme… ja sama neviem.. na jednej strane jej fakt prajem, nech je to ten pravý, no na druhej ona už posledné 3 roky rozpráva len o svadbe a deťoch a aby to nebolo, že je to len preto aby to dosiahla a jedno s kým..

morpheuss
25. dec 2024

"Ja viem, že je to každého osobná vec" - súhlasím
"Muž vraví, nech sa nestarám, že má občiansky" - súhlasím

autor
25. dec 2024

@ina2405 veď dúfam, ze to bude jej prípad… len ona bola ešte tento rok zasnubena s iným a aj s tým iným sa pokúšali o babo, potom sa niekedy v aprili rozišli a v máji začala s týmto.. len sa bojím, že či to nie je len nahrazka .. viem, že jej vec, len mám ju rada..

katica06
25. dec 2024

,,Ja viem, že je to každého osobná vec a nežijem s nimi,, muž má pravdu, nestaraj sa im do života.
S mužom sme začali žiť spolu po 4mes a po11mes mali svadbu, vieš čo prešlo od vtedy viac ako dvadsať rokov a nemenila.by som,.
Takže nádych výdych a staraj sa o seba.

muchotrafka298
25. dec 2024

Nemiesaj sa do cudzich veci a toto nemyslim nijako direktivne. Vsetky Ti tu piseme, aby si sa do toho nemontovala. Nie je to tvoja vec ani tvoj problem. Pozri sa na svoj zivot a ries si svoje vlastne problemy. To, co tebe pride priskoro, je to pre nu zle, dopadne zle, nie je tvoja vec. A toto si treba uvedomit. Ona ma vztah, chce dieta, idu sa brat. Je to jej zivot a nie tvoj. A ked je to nevyjde, zas to nebude tvoja vec.

autor
25. dec 2024

@katica06 nie, ja som v pohode len premýšľam, že kebyže je to dobrá kamoska tak jej názor poviem… samozrejme, nepresviedčala by som ale názor povedala.. taký “ženský pohľad” ako keď mala (kedysi keďže sme už vydáte) že “no čo vravíš?” 😀

autor
25. dec 2024

@muchotrafka298 ja viem, že je dospela, len… sa bojím o ňu.. prajem jej samozrejme.. len asi je tam trochu taký strach prirodzený 🤷🏽‍♀️

katica06
25. dec 2024

Ale nie je to tvoja najlepšia kamoška.....

mamina7070
25. dec 2024

ty musis byt riadna striga svagrina

muz ma pravdu

ina2405
25. dec 2024

Aj ja som mala vzťah, priateľa tesne pred mojim manželom a ten vzťah bol veľmi, veľmi dlho zlý. Nebolo to proste ono. Naozaj neanalyzuj.

sante81
25. dec 2024

Kiežby sa každý staral sám o seba a nepýtal sa hlúpe otázky na fórach.

zmrzlinka8
25. dec 2024

Moji rodicia sa spoznali v januári, v apríli sa zasnúbili, v auguste zobrali, dieťa mali po 2 rokoch, žili spolu celý život. Asi toľko k tomu.

tetapetra
25. dec 2024

Moja švagriná sa spoznala s manželom v auguste a svadba bola v januári! A žijú spolu už 16 rokov. Predtým mala niekoľkoročný vzťah.

autor
25. dec 2024

@mamina7070 prečo by som bola striga? že sa o ňu bojím? veď ja jej to naozaj prajem… len ide o to, že ešte tento rok bola zasnubena s iným a o mesiac po rozchode sa dala dokopy s týmto novým… ja jej fakt prajem aby mala take šťastie a našla toho pravého a nechcem aby sa sklamala… len podľa mna je prirodzená otázka, že ak niekto po mesiacnej pauze po 5 rokoch nájde hneď chlapa s ktorým do pár mesiacov vybaví všetko čo jej predchádzajúci vzťah nedal, tak je na mieste otázka, či za tým nie je podvedome aj niečo iné

autor
25. dec 2024

@ina2405 ok, tak budem verit, že je to aj jej prípad 🙂

noami12
25. dec 2024

Namiešať sa do toho, je dospela a svojpravna, na názor sa ona nepýtala, ľudia niekedy idú za tým čo im srdce káže, keby nechcela tak to nerobí. A taktiež keď jej nebude dobre tak sa vie odsťahovať, rozviesť a pod.

mamina7070
25. dec 2024

ale prosim ta aspon to tu nehraj, bat sa mozes o svoje dieta ci najlepsiu kamosku ty sa len robis dolezita a riesis do coho ta nic nie je a vobec nie s dobrym umyslom

muchotrafka298
25. dec 2024

Bojis sa o dospelu osobu? Z akeho dovodu? Je on nejaky asocial s pochybnou minulostou, zlodej, fetak, podvodnik? Vtedy by si mohla mat obavy. Ale pokial ho nepoznas, nic o nom nevies, nie su vobec tieto tvoje obavy na mieste. O co Ti ide? Na co sa jej ides montovat do zivota? Ona o to vobec nestoji. Ani dobrej kamaratke by som to nehovorila. Na co? Preco mas potrebu montovat sa jej do zivota? Z akeho dovodu?
Pri tebe je na miesto porekadlo "komu niet rady, tomu niet pomoci". Chod za nou teda, ked tak silou mocou chces, povedz jej to co si sem napisala a potom zaloz prispevok o tom, ako si si rozhadala celu rodinu, nikto sa s tebou nebavi a svagrina Ta nenavidi.

autor
25. dec 2024

@sante81 prečo hlúpa otázka? Mám iba o ňu prirodzený strach.. aj keď nie sme naj kamošky, tak je to sestra môjho muža a prechádzali sme si s ňou zle časy v predchádzajúcim vzťahu, tak len chcem aby bola šťastná… je odo mna mladšia, možno mám nejaký “záchranársky komplex” na ňu 🤷🏽‍♀️ nemyslím to v zlom

mamina7070
25. dec 2024

ty mozes byt o par rokov rozvedena a ona v stastnom manzelstve
vobec to nie je o dlzke trvania vztahu

autor
25. dec 2024

@muchotrafka298 ale ja som nepovedala že za ňou idem… včera večer som sa opýtala môjho muža, že či jej niečo k tomu povieme.. on povedal, že ak chcem, tak nech skúsim len tak otázky, že či to bolo
prekvapko atd… a ja som si vravela, že som 50:50.. na jednej strane jej život, jej radosti / starosti, no na druhej ju mám rada… a o tom chlapíkovi nevieme ani my nič a v podstate ani ona veľmi, lebo sa presťahoval do mesta kde býva a nepozna ani jeho rodinu, nikoho.. len jeho..

autor
25. dec 2024

@mamina7070 toto je hrozné fórum, fakt.. prečo by mi nemohlo záležať na niekom z rodiny? 🤦🏻‍♀️

rorino
25. dec 2024

Riešiš veci ,ktoré sa ťa netýkajú,ak im to vyjde,dopraj,a ak nie,podaj vreckovku,nechaj vyplakať na svojom pleci a život ide ďalej.Ak majú byť spolu,budú a ak nie nebudú.

Strana
z5