icon

Mám sa vyjadriť k rýchlemu zasnúbeniu švagrinej?

25. dec 2024

Baby, mám svagrinu (poznáme sa dokopy asi 6 rokov), no nie sme najlepšie kamošky. Pokecame, pobavíme sa v pohode ale nejako sa nezverujeme jedna druhej. Včera dostala od priateľa snubný prsteň, čo by bolo ok, kebyže toho priateľa nestretla v máji tohto roku, pričom vravela, že už v lete sa tajne dohodli na dátume svadby na budúci rok a on išiel v deň Vianoc kúpiť prsteň a teda ju požiadal o ruku. Bývajú spolu asi mesiac, ona ešte tento rok žila s ex (5 rokov boli spolu)… Všetci v rodine nadšený, ten nový vyzerá byt super chlap (aj keď je od nej asi o 8-9 rokov starší), ale za mna je to skoro.. My sme ho videli 2x, svokrovci 3x, čo viem, už sa aj o dieťa snažia.. Ja viem, že je to každého osobná vec a nežijem s nimi, ale príde mi to všetko moc na rýchlo, moc “dokonale”… za pár mesiacov človek nevie druhého spoznať a hlavne poznáme prvotný osial z lásky 😀 Muž vraví, nech sa nestarám, že má občiansky a snáď vie čo robí a že ja budem najhoršia že jej nedoprajem.. Len ja nad tým musím stále myslieť, aby neľutovala.. Prajem jej, aby to bol opak samozrejme, len mi to príde ako svadba pre svadbu…

matkahelka
25. dec 2024

Mam dost rokov aj skusenosti a nikdy by som si nedovolila niekomu po pol roku vztahu, ci byvania povedat, ze ma spomalit a neplanovat svadbu. ja som sa vydavala po roku, s muzom sme spolu ani nezili, ok, asi 3 tyz.pred samotnou svadbou, s muzovymi rodicmi som bola 3x pred svadbou. a zijem v stastnom a harmonickom manzelstve a cochvila oslavime 17 vyr.svadby. nasi susedia detto, brali sa po 4mes. znamosti a su spolu cez 20 rokov. za to mam kamosky, co mali frajerov na vyske,po VS isli na 2-3 r.do podnajmu, potom si kupili byty, vzali sa a v 33 boli na stretavke uz vsetky tri rozvedene. aj tu na MK mas denne pribehy zien, kolko rokov spolu s chlapmi zili, potom prislo dieta, ci nevera a do 2 rokov od svadby uz boli rozvedeni. vzdy som tvrdila a tvrdim, ze ziadne x rocne chodenie, x rocne spolunazivanie nie je zarukou stastneho vztahu.

tiika
25. dec 2024

Pokial by si to predsa len chcela riešiť, napadla mi asi jedna schodná vec. Ak by vás bolo viac, čo máte z toho obavy, napr. mama dotyčnej, sestra, jej kamarátka, mohli by ste sa dohodnúť a všetky si spolu s dotyčnou sadnúť. Porozprávať sa o vašich obavách, otvorene, úprimne, no mierne, citlivo, bez nejakého nátlaku, odsudzovania a presviedčania. Či to pomôže je otázne.
Mne okrem krátkosti toho vzťahu nehrá najmä to, že ho nikto poriadne nepoznáte, ostatní ho videli tiez len pár krát…
Daj potom niekedy vedieť, ako im to spolu funguje.

autor
25. dec 2024

bože nedá sa táto diskusia nejako zmazať? 😀😀😀 lebo sa to tu točí už dookola dookola a dookolaaaaaa… áno, je dospela, áno, asi nemám právo jej nič hovoriť a samozrejme, že ju budem podporovať ale ja nevidím nič zle na tom, že mám obavy o niekoho koho mám rada a kto si prešiel zlým rozchodom a hneď na to sa bezhlavo zalubim… kebyže je to moja sestra, tak jej bez problémov poviem svoje obavy štýlom: Jani, blahoželám, teším sa s vami… len nechceš ešte kúsok počkať? Že budete chvíľu spolu bývať, aby si vedela ako reaguje keď by bol nejaký problém atd? Veď svadbu (chcú na úrade iba) môžete mat kedykoľvek, nevravím, vyzerá byt super chlap, len svadba a dieťa je záväzok, buď si istá, že je to láska a nie zaľúbenie (nedaj bože “veď ja ti ukážem že má niekto chce” zaľúbenie)… s kludnym svedomím by som to sestre vravela a nie je to žiadna závisť, ziadne staranie sa do vzťahu, nič… u nás v rodine si veci rozprávame, nie v zlom, nie skodoradostne ale úprimne… aj mama mi povedala keď som mala bývalého, že toto a toto sa jej nepáči, že nič v zlom len si to vsimla… veď keď niekomu záleží na človeku … viem, že dlhoročný záväzok neznamená šťastie.. sama mám za sebou “prechodeny 6 ročný vzťah”, s mužom sme sa zasnúbili po 2 rokoch… len tým, že je to švagriná, tak som zaváhala… v živote by som jej nerobila napriek, neodhovarala ju, veď nech s ním je ak to tak cíti ale na čo take ponáhľanie, že od prvého sexu ideme robiť bábätko?? Veď dieťa je záväzok na cely život… to sa nedá odložiť kdesi, že veď nevyšlo.. a snáď každá chce pre to svoje kompletnú rodinu… 🙈

muchotrafka298
25. dec 2024

Myslis si, ze kazdy stoji o tvoje rady a nazory? A este vo veci vlastneho vztahu a svadby? Mozes to mysliet akokolvek dobre. Nestaraj sa o vztahy druhych, ries vlastny zivot. Nie je to mala skolkarka, je to dospela zena. A uz to konecne pochop.

maciatkolulu
25. dec 2024

Ty,jabked tak rozmýšľam,spoznala som sa s druhým mužom v máji a na Vianoce som už bola tehotná.a všetko je ok. Už 12.rokov. ja nechápem,nie ste ani kamarátky a riešiš. Čo máš strach,že bude babu a nebudeš na 1.mieste,ci ako?

autor
25. dec 2024

@maciatkolulu cooo? aká ja na prvom mieste?!? minuly rok sa skoro cely niesol v tom duchu, že sa s ňou ten jej ex rozišiel.. že ju nelubi.. tak sme ju u nás “dávali dokopy”… potom si nedala povedať a aj tak išla za ním a úplne otočila smer názorový a už všetko chcela presne tak ako on.. takze sa dali zase dokopy a bola z nej zo dňa na deň ina žena doslova a to sme videli všetci v rodine… no nepomohlo jej to, lebo ten ex aj tak došiel s tým, že ju nelubi stále… takze nejaký čas sa to zase riešilo, boli spolu/neboli.. svadba plánovaná raz, potom zrušená a dookola.. už aj jej rodičia jej hovorili nech sa konečne “dohodnú” že čo teda s nimi… a zrazu mi zavola, že ona má niekoho nového (ešte nerozijdena) a že je to ten pravý a dieťa a svadba atd… chápeš, že tu nejde o mna? Ja jej prajem všetko dobre, dvere má u nás otvorené kedykoľvek, aj toho nového sme privítali normálne, videla som ho teraz 2x ale aj darčeky sme mu kúpili pod strom, aby sa u nás cítil dobre, rešpektujem že sú spolu… len fakt chcem aby jej to teraz vyšlo, aby už sa netrápila… ja jej nič nepoviem, rozumiem, chápem všetkým čo mi tu písali.. len nechápem prečo je tu na mna úročené že ide o mna… o ňu mi ide.. nech je šťastná ale už na dlhe roky a nie, že sa zase namota že svadba a neviem čo a o pol roka sa všetko zrusi.. :/

autor
25. dec 2024

@muchotrafka298 ale veď ja som to pochopila, nič jej nepoviem, ja ďakujem za názory, len sa mi niektoré nepáčili (na to som reagovala) keď mi tu napísali, že im závidím, či sa chcem hrať na mudru a neviem čo… že áno, máte pravdu, nemám právo sa starať v zmysle, že jej niečo povedať ale myslím, že mám právo sa o ňu báť a že je to prirodzená vec… tak som chcela vedieť, že ako by sa iné ženy zachovali, že či povedať alebo nepovedať… odpoved už poznám, nepoviem jej nič

muchotrafka298
25. dec 2024

Vsetky do radu co sme Ti napisali rozumieme tomu, ze mas obavu o blizkeho cloveka, aby sa znova nepopalila. V istom zmysle. Len je lepsie nestarat sa do druhych a nechat ich rozhodovat za seba. Lebo ty nemozes dospelu zenu priviazat niekde do pivnice a povedat jej, ze tu budes sediet pol roka, lebo mne sa zda, ze skoro sa idete brat, ze sa nepoznate, tak tu budes cakat a rozmyslat. Kocky Ti tu pisali, ze maju stastne vztahy po par mesacnej znamosti, skus pozerat na vec tak, ze je to jej zivot a ty jej mozes len drzat palce, aby jej to vyslo. Lebo je to jej zivot, jej ups and downs. Muz, ktory je jej pokrvny pribuzny sa do toho miesat nechce a vie velmi dobre preco.

petraa2022
25. dec 2024

A čo s tým ty spravíš? Niečo snáď zmeníš?

maciatkolulu
25. dec 2024

Ako nie,neutocum,len keď raz nie som s niekým kamarátka, blízka...tak neriešim. Aj tak nič nezmenis

mameha7
25. dec 2024

Keby sa ťa spýta sama na názor, tak ho povedz. Inak nemá zmysel niečo hovoriť.

aandrea9
25. dec 2024

Nestaraj sa.

plamienka555
25. dec 2024

Mám kamaráta, ktorému od stretnutia po svadbu neubehol ani rok. Videli sa málo a brali schody rovno po troch. Hlúposť? Odvaha? Kto vie. Priali sme mu šťastie aj napriek našim pochybám. Neubehol ani rok od ich svadby a dopočula som sa, že nie sú šťastní. Niekedy sa rozprávka nevydarí.

sparrows
25. dec 2024

Plánovať dieťa s niekým, koho ešte začiatkom roka ani nepoznala, je veľmi trúfalé (pekne povedané💀). Hádam im to výjde

clementisa
26. dec 2024

Tiež si myslím že idú nato zhurta

margotka17
26. dec 2024

Pozri, mám susedku, v auguste sa zoznámili a v októbri mali svadbu. Žijú výborne, majú dve dcérky. Ak má byť dobre, budú ak nie, nezaručí im dlhé spoznávanie šťastný život. Tes sa s nimi a nerieš, čo ak....

portret7
26. dec 2024

Myslim, že dievcata sa tu do teba zbytocne ubuvaju do teba potom, čo si už x-krát napisala, že za nou nepôjdeš - hold modrý konik - kopať za každú cenu. Je super, že si sa prišla poradit - či už tu alebo s niekym ešte predtym, akoby si sa zastarala niekomu do zivota v tak dôležitej chvíli. Chapem, že si to nemyslela zle a dala na nazor väčšiny, že sa to nehodí👍.

bielasovicka
26. dec 2024

Vieš čo, kašli na ňu. Samozrejme ze to nemôže dobre dopadnúť, ved sa ledva poznajú. Teraz je tam veľké I love you, ale to časom opadne keď sa poriadne spoznajú. Takým ľuďom budeš darmo vysvetľovať. Musí sa popáliť na vlastnej koži (a hlúposti)

veronika150999
26. dec 2024

Ries gramatiku a nie druhych

lienka.7
26. dec 2024

@autorka za mna je lepšie sa zobrať hoci aj po polroku ako napr.po 10 rokoch. A inak, toho druhého aj tak najlepšie spoznáš pri rozvode 😉
Cize naozaj švagrine nezávid a teš sa spolu s nou 😊

duppka13
26. dec 2024

Jeden znamy stretol zenu ked on mal 23 a ona 21 rokov, po pol roku sa brali, ani tehotna nebola. Su spolu uz 23 rokov a maju 2 deti, sporadicky ich stretavam a su ozaj stastni. Ked som im bola na svadbe neverila aom tomu ze im to vydrzi.

duunlo
26. dec 2024

Svagrine to povedz a dufam, ze ta posle do prdele 🙂 to jedine potrebujes a potom sa tu prid vyplakat ako nechape, ze jej chces dobre. Zjavne sa doma nudis …

autor
26. dec 2024

@duunlo a Ty keď sa chceš zapájať do konverzácie, tak si pozri aspoň nejaký update aby si videl, že táto diskusia je už dávno uzatvorená z mojej strany ale pooooood, asi boli slabé darčeky, treba sa niekde vyzurit 🤣

autor
26. dec 2024

@veronika150999 akože vazne? 🤣🤣🤣🤣

autor
26. dec 2024

@portret7 ďakujem veľmi pekne za milý komentár… už tu radšej ani nechodim poriadne citát a asi to je posledná diskusia na MK čo som kedy založila… Neviem prečo slovac takú povahu má 🤷🏽‍♀️

najstastnejsia
26. dec 2024

Tvoj muž má pravdu! Nestaraj sa!

tiika
26. dec 2024

Ani ja neviem, teda mám na to iba nejaký svoj názor. No i o tom sa diskutuje 😁
https://www.modrykonik.sk/forum/internetova-vsehochut/preco-zeny-zosmiesnuju-autorky-na-diskusnych-forach/#post-88573211

Minule niekto napísal, že nikto normálny tu ani problémy nerieši. S cim som súhlasila, pretože takému človeku staci jedna takato skúsenosť. A to sa potvrdilo 😏

kikappp
26. dec 2024

Prepáč ale nerozumiem prečo sa do nich staráš,čo ťa je vlastne po tom ?Ty netušíš co je medzi nimi a co cítia a prečo sa tak rozhoduju .Akoze teraz jej povieš no no zamysli sa a ona zmení rozhodnutie ?Takj to si riadne naivná.
Predstav si sú aj ľudia co sa poznaju krátko a su jeden pre druhého a žijú krásne životy a šťastnejšie ako ty ak mas potrebu starať sa do vzťahu dvom ľuďom čo sa ľúbia.

kaciato
26. dec 2024

Nestaraj sa do toho ja som svojho terajsieho muza spoznala mesiac po odchode zo 4 rocneho vztahu v ktorom som bola po rozvide 9 rocneho manzelstva ...mala som dve deti a s mojim som zostala tehu po 5 mesiacoch chodenia a nie nebola to nehoda 🙂 maly ma tri roky a musim si zaklopat stale je to idealne 😉 niekedy sa proste ti dvaja najdu 🤷 a keby aj nie urcite sa do toho nestaraj neni su to tvoje topanky budes za najhorsiu 🤷 urcite by som sa do toho neplietla neni tvoja vec

evansova
26. dec 2024

Sama pises, ze v predchádzajúcom vztahu to bolo zle. Tak preco riesit ci je uz presiel dostatok casu od tohto vztahu? Ak obaja chcu svadbu a spolocny zivot je to ich vec. Nechaj ich na pokoji a nehas co ta nepali. A ak vztah dopadne zle bude to ich vec. Vztahy sa rozpadavaju aj tam, kde spolu chodili roky, zaruka neexistuje. Hlavne si nepokaz vztah so svagrinou, nastavajuce nevesty byvaju citlive a dobre si pamataju.