Mám si nájsť milenca?

29. aug 2020

Ahojte. S priateľom sme spolu 5 rokov. Mame spolu 1 ročného syna. Všetko bolo okej kým som robila všetko podľa jeho predstáv. Po rokoch tj pred 1 rokom som sa mu už postavila zoči. Oporujem mu vo veciach a nenechám si s*at na hlavu. K veci. V sexe to medzi nami vždy klapalo, lenže už asi pol roka sa cítim ako handra. Ma navarene, upratané, proste všetko a on mi nič neopatuje. Tzn ze všetko co povie sú len reči, nedodrží slovo. Príde mi, že ma využíva citovo aj fyzicky. O rozchode nechce. Veľakrát ma v poslednej dobe napadá myšlienka že si nájdem milenca lebo mam svoje fyzické potreby ako keby som jemu mala dávať všetko a potom sa cítim využívaná. Toto môžem robiť aj mimo neho. Aký máte názor?

zuzanka.zuzu
29. aug 2020

prečo by si si mala nájsť milenca a tomuto stále variť, prať? však ho vymeň komplet... načo ti je taký chlap?

punka24
29. aug 2020

Nie... maj charakter... ak je on debil nemusíš byť aj ty... buď rozchod, syna do opatery a nech ti platí výživné a až potom rieš inych mužov, alebo si uprac doma svojho nech sa spamätá, alebo ži ako teraz ale neodvádzaj... je to pod úroveň...

arianna25
29. aug 2020

Neurob zo seba lompu ze budes odbehovat k druhemu. Chapem ze sa snazis, ale radsej ukonc alebo nejak vyries jednu zalezitost, potom sa orientuj inde.

whatever1
29. aug 2020

Píšeš v afekte... Dobre rozumiem ze s nim nechceš spat a aby ti nechýbal sex tak si nájdeš milenca? Váš vzťah tým nevyriešiš, nakoniec budeš najhoršia ty. Radšej sa rozidte a az potom rieš niekoho iného. V čom konkrétne mu odporujes, čo on od teba očakáva a co ty od neho? Skúšali ste sa v kľude porozprávať bez hádky?

lintu
29. aug 2020

Velmi si sa voci nemu asi nepostavila, ked sa citis stale ako handra. Naco ti je taky chlap? A co ked on nechce pocut o rozchode? Ak nevidis ine vychodisko, zariad sa podla seba. Milenec niee...co by si tym vyriesila?

andreatytler
29. aug 2020

Nerozumiem ako milenec vyriesi tvoj problem.
Najst si milenca lebo sa citis nestastna je slabosske riesenie. Namiesto toho aby si sa postavila problemu zoci voci ho ides riesit pretvarkou, klamstvom a podvodom.

miadi
29. aug 2020

Ved na sex mas priatela ked uz na nic ine nie je dobry naco chces hladat inde a ostavat snim Ved to nema zmysel kludne ho využi aspon na ten sex A zapriahni ho do domacnosti ked sa nechce rozist tak by mal nieco zmenit aby si sa necitila ako handra. Daj mu dieta cez vikend a chod niekde von sa vyvetrat s kamoskou na kavu atd Mozno ti trochu hrabe z materskej. A potrebujes mat aj svoj život mimo domu.

pribinak
29. aug 2020

Máte dieťa, na to si akosi zabudla. Zo nebude, že buchnes dverami a odídeš, je tu to dieťa a problemy ešte len budú

Problemy ktoré máte teraz sa dajú vyriešiť komunikáciou, nastavením si pravidiel a hraníc

Akože nerozumiem či vyrieši milenec. Ten podľa mna situáciu ešte len skomplikuje. Keď budeš sexovat s milencom, kde bude dieťa? Bude ho strážiť on - doterajší priateľ? Hm, to bude paradicka. Určite si tým získaš úctu svojho syna keď trosku povyrástol s začne niektorým veciam rozumieť

autor
29. aug 2020

@punka24
@whatever1
@pribinak práve preto to nechcem zahadzovat lebo stále čakám ze sa zmení. Ale z druhej strany si neviem predstaviť byť mu handrou a to robiť full service a plus este aj sex. V poslednej dobe po sexe sa cítim hrozne, že aha zas na využil. Jednoducho to nedávam. Ale aj kvôli synovi to nechcem zahodiť. Komunikácia s nim je mega ťažká. To si ani neviete predstaviť. Stále prídem za ním a začnem komunikáciu on nič, je úplne ticho alebo povie ze áno mam pravdu a tým to končí. Ale zmeniť to nejak nezmení. Ide mi hlavne o to ze ako sa ku mne správa. Sú veci ktoré nestoja ani peniaz a nespraví ich. A ja som už tiež rezignovala lebo mi to príde ako jednostranne. A keď mu to poviem tak mi dá za pravdu a to je cele. Nechápem ako sa takto môže človek zmeniť. Ja som už navrhla aj rozchod, odíde keď sa po hádame, ja si vydychnem že konečne a potom vzápätí sa vráti s tým ze príde pozrieť len syna a už tu zas ostane. A je to kolotoč. A chce po mne ešte aj sex, čo by nebol problém, lenže v tomto prípade sa cítim zneužitá. A preto to chcem riešiť takto a časom uvidím behom pol roka cca ci sa niečo zmení ci nie.

taga
29. aug 2020

Nejako nechapem, co ti vlastne robi? Co je zle? Trosku sa mi zda, ze sa stavias do pozicie obete, ľutujes sa, ale nejako nechapem preco... nestara sa o vas? Je na teba hruby? Pije / gambluje alebo co?

luccija
29. aug 2020

Čo Ti neopatuje pozornosť, lásku, nič nepomôže?
Nerozumiem aký je problém.Chyba bolo, že si roky robila podľa jeho predstáv s čím si sekla a to je dobre.Asi je menej výrečný ako ty.Chodi do práce asi sa neflaka ty varíš, upratujes bežný život ženy s dieťaťom doma.Ak po hádke nechceš, aby sa vrátil tak to sprav.Nevyhovsraj sa, že príde za synom a už tam zostane

pribinak
29. aug 2020

Možno by tejto diskusii pomohlo, keby si bola konkrétna. V com je vlastne problém?
Že ty si doma a robíš všetko? Ale on je zrejme v práci a tak asi nemôže robiť doma toľko čo ty
Ja začínam mat z toho pocit, že tá ubíja stereotyp na materskej. Proste tá to nenapĺňa
Tak daj dieťa do jaslí a chod do roboty a rozdelíte so domáce prace

nistika
29. aug 2020

skutočne je dôležitý náš názor, ak si nešťastná ty?

andreatytler
29. aug 2020

Ja nerozumiem tvojmu problemu a vidim ze nie som sama. Opisujes to, vysvetlujes ale nikto to nechape o com rozpravas. Mozno je ten ist problem medzi vami dvoma... ani tvoj muz nechape o com hovoris preto je rozhovor s nim nemozny.
Skus vysvetlit este raz.

lija22
29. aug 2020

preco sex neodmietnes?

autor
29. aug 2020

@pribinak
@andreatytler
@lija22 tak to upresním. Napríklad peniaze. Pomáhala som mu aby sme nasetrili na dovolenku. Za 5 rokov nič. Okej brala som to tak ze veď nemá. Predtým nez sme mali dieťa tak podmienka bola aby sme mali spoločný účet alebo resp vedeli sme ako je na tom ten druhy. On vedel všetko a ja len koľko zarába, žiadne výdavky atď. Keď sa nám narodil syn, platila som z MD všetko na poli, po MD keď som dostávala malo peňazí, nedal mi nič ale ani nekúpil. No a predostrela som mu ze nech mame spoločný účet že takto to nejde. Po hádkach a sluboch že mi teda vybaví kartu od jeho účtu zas klamstvo. Klamal 4 mesiace že banka neposlala ešte kartu, potom som mu ju našla v taške náhodne. Jeho mama, kameň úrazu. Na Vianoce sme išli ku nim, prestrety stôl, sadla som si a postavili na že to je miesto pre priateľovu sestru. Ze mam si sadnúť vedľa na stoličku ja ze fajn teda, oni večeralu všetci a ja jediná som sedela na drevenej stoličke. Cítila som sa ponížene že načo tam volajú nás ako rodinu keď mňa berú ako navyše. A vtedy to u mňa skončilo. Vtedy som sa ho opýtala že tebe nie je trápne že moji rodičia nám automaticky bez môjho upovedomenia vyvaraju a ty nechas bez slova to aby toto spravili. Po tretie, správa sa ku mne veľmi ponižujuvo aj on. Ze mňa muži budú chcieť na sex a potom ma odhodia jaj handru. Takéto reči ma. Po štvrté, vadí mi aj to ze si ma nechcel vziať za ženu ale budis no. Ohľadom tohto tiež reči tipu že to je len papier, pritom ja by som bola rada. Po piate. Nie, nenudím sa pri dieťati a nie je to pre mňa stereotyp, pracujem na skrátený úväzok a 5x do týždňa chodím do fitka. Vadí mi to ako sa ku mne správa, najviac ten full service a úcta nikde. Práve preto si myslím ze bud sa uvedomí alebo to skončí rozchodom. Dávam tomu čas, ale zas dovtedy byť bez sexu, no neviem. A najlepšie keď mu spomeniem že či sa nebojí že si nájdem iného kvôli jeho správaniu, tak sa mi vysmieva.

pribinak
29. aug 2020

Hm, fakt by si sa chcela vydať za takéhoto chlapa? Ja nie

jajka71
29. aug 2020

Ja to vidim tak,ze ak si najdes ineho (milenca), tak ti urobi peklo na zemi a bude ti chciet vziat dieta. Robis okolo neho vsetko, staras sa aj o seba, nedrankas od neho peniaze a pritom si sama neveris. Jeho rodina ti neda najest, necha teba aby si platila ucty a pritom svoj plat mina len na seba a ty napriek tomu tuzis potom, aby si ta zobral za zenu. Ked sa pohadate on odide (nevies kam) ked sa vrati, si mu po voli a este mu aj zobes z ruky aby len bol spokojny. On si s tebou moze robit co chce, no len preto, ze mu to dovolis. Myslis, ze ak mu "nedas" tak da ti iny ale v tom momente ty budes v jeho ociach lahka zena. Z precitaneho co si napisala on stanovil ako to bude: tvoje peniaze su na vase vydaje, jeho peniaze su na jeho zvazeni naco sa minu. Nieje to len o peniazoch ale absolutne ziadna zmienka o tom ci a ako ti pomaha v domacnosti ci s malym. Takto si to dovolila. Chces chlapa, ktory si ta nevazi a si prenho len zienka domaca, ktora urobi vsetko preto, aby bol spokojny a jemu staci trosku zatrucovat na chvilku sa vyparit a uz skaces ako piska....

lija22
29. aug 2020

len to citam a som nasrata. za take sproste reci by dostal facku asvokrovci kop do zadku..ach vas vztah to ma spocitane. cim skor ukonicis tym lepsie pre oboch

whatever1
29. aug 2020

Tvoj chlap ta nechal sedieť samu a v kľude si večeral so svojou rodinou za jedným stolom? 😳

andreatytler
30. aug 2020

Teraz je to uz jasnejsie.
V podstate od zaciatku vztahu mas urcite naroky a poziadavky a on ich cele roky ignoruje. A teraz pohar pretiekol a potrebujes nieco urobit aby sa to zmenilo.
Tvoj plan je ze budete stale rodina ale nebudes mat s nim sex. Pockas pol roka a ak sa nezmeni, rozidete sa. Lenze nechces byt pol roka bez sexu a tak si najdes milenca.
Ak je toto tvoj plan tak mi to stale nedava zmysel.
Co ak sa splni tvoje prianie a tvoj priatel sa zmeni po tom pol roku. Budes mat konecne vztah po ktorom si tuzila. Das milencovi zbohom a budes stastna s priatelom? Povies mu o milencovi? Nebude ta trapit svedomie? Myslis ze mu nebude vadit ze si mala milenca? Ak by ste sa aj na pol roka rozisli s tym ze potrebujete od seba odstup ale po 6 mesiacoch sa stretnete a prehodnotite vztah, ten milenec tam stale bude navrat k priatelovi komlikovat.
Co ak sa zalubis do milenca? Priatel sa zmeni po 6 mesiacoch ale teba to bude viac tahat k milencovi.
Milenec je podla mna zla vec bez ohladu na to v akej si situacii.

Priatel sa k tebe sprava velmi neuctivo. Nepostara sa financne, nema v plane urobit vztah legalny, nezastane sa ak ti jeho rodina krivdi, on sam ta ponizuje. Myslim ze vie ze bez sexu nedokazes byt a vyuziva to. To co mas neni vztah, len ta vyuziva na sex.

Ja by som si spisala poziadavky: Spolocny ucet, spolocne vydavky, svadba, sediet spolu s rodinou cez vianoce a pod. Bud by som mu to povedala alebo dala na papiery. Urcila pre kazdu poziadavku cas a povedala ze ak sa to neuskutocni, tak je koniec.

Zaujimave ako materstvo zmeni zenu. Narodilo sa ti dieta a prestala si si nechat skakat po hlave. To je dobre.

terezka1947
30. aug 2020

Aky cas mu davas????
Ja celkom nerozumiem,preco ste stale spolu.
Ma s tebou dieta,nevazi si ta,nechce vziat za zenu...preco si s nim?
Ved sa rozidite.

sense
30. aug 2020

Takto... Vadí ti veľa vecí napriek kt boli určite aj pred dieťaťom.... Čiže tým ze si nájdeš milenca sa tvoj problém nevyrieši.... Veď keď ta ma za handru tak tu handru nerob.... Úprav svoje, navar sebe a synovi okrem toho aj vo vzťahu môžeš žiadať výživné na dieťa ak ti neprispieva... A nemusíš s nim mmat sex keď nechceš stačí povedať niie...

Sadnite si porozprávajte sa, s práve si kľudne medi sebou písomnú dohodu... Ak sa nič nezmení tak odid, a začni od znova... Ale nerieš to millencom, šťastnejší nebudeš

autor
30. aug 2020

@jajka71
@lija22
@whatever1
@andreatytler
@sense to si nemyslím ze by sa co i len vyhrážal že mi zoberie dieťa, on je nato dosť egoisticky a múdry a vie s čím chodí vychovávať dieťa. A v afekte mi už povedal všeličo okrem tohto. Skôr stále tvrdí že aká som dobrá matka a ako ma syn potrebuje. Navyše z RD by on zo svojimi nárokmi nevyzil...ano,nechal ma tam takto sedieť ako debila a ešte sa matky ani nepopytal co to ma znamenať. Vtedy sa to tak vo mne zlomilo. Hlavne ze on chodí do záhrady k našim rodičom ako keby bola jeho, navarene ma stále aj od mojich rodičov a on dovolí toto. A keď mu to spomeniem tak je oheň na streche a obranu je svoju matku... Hovorím mu už mesiace že s ním byť nechcem, odíde, vráti sa a ja nemám chuť sa s ním hádať po každom príchode. Bývame v podnájme, no je písaný na nás oboch. Mne je komfortnejšie tu ostať s malým, mame blízko všetko, v najhoršom môžem ísť k rodičom, ale to zas nechcem. Sú super aj starostlivi ale chcem žiť zvlášť. Po niečom sa poobzeram. On by mal kam ísť, majú 3 byty. A 1 sa im uvoľnil. Ale ani za svet neodíde. Ešte pred pol rokom som sa mu aj prosikala, ponizovala, plakala nech sa zmení, no a čuduj sa svetu, vtedy keď sme sa pohádali vedel odísť aj na týždeň a ako keby si užíval že trpím. A teraz keď ho už mám na háku, a vidí že žiaden plač len ignoracia tak sa docupita. O jeho recoch ani nehovorím, ponižujúce to je, mňa by chcel každý len na sex a potom by ma odhodil, kto by ma chcel z dieťaťom atď. A naposledy keď si vyprosil že som nenavarila a v to ráno prišiel od matky a doniesol LEN sebe obed tak mu hovorím ze ved ty máš tak o co ti ide. Ze on si to chce zobrať zajtra do prace a rátal s tým ze dnes bude obed. Ja ze nie, nebude, budeš s malým a ja idem cvičiť. Začal ma zas zhadzovať s tými rečami, že nech len chodím do fitka a nech si užívam pokiaľ vyzerám takto a nedajbože aby sa mi niečo stalo fyzicky lebo ma už ani na sex nebude nikto chcieť. Vtedy mi tak pukli nervy, že som bola veľmi blízko aby som mu rovno 4 bomby dala, ale udržaala som sa a povedala som mu nech rýchlo vypadne lebo mu vystrelím že aj sama olutujem. Viem ze milenec nevyrieši nič, ale vždy lepšie ako sa cítiť takto. A dávam mu šancu len kvôli synovi. V tej viere že sa zmení a v tej že som rodinný tip a snažím sa, no už mi to nejde. A požiadavky som mu už spisala, nedodržal.

jajka71
30. aug 2020

Lomu niet rady, tomu niet pomoci. Ak chces byt zneuzivana bud, bude robit len tolko, kolko mu dovolis a ked dieta vyrastie, budes priklad pren? Chces aby sa tvoj syn takto spraval raz k svojej zene? Nech sa paci....

taga
30. aug 2020

A naco ti je milenec??? Chces si poriesit zivot alebo chces druheho na krk? Prepac, ved s tymto debilom sa normalne rozid, usporiadaj si zivot a uvidis, ci a kedy pride nejaky normalny vhodny partner. Co poriesi milenec?

pupi14
30. aug 2020

milenca niee, to zbytočne by si bola ešte viacej vyťažená a myslím, že by si na to len zbytočne doplatila :/

karmen118
30. aug 2020

Zbytočne s ním strácaš čas, ľudia sa málokedy zmenia, a ak skorej k horšiemu, a to čo si o ňom napísala - nepríde mi ako chlap vhodný na vzťah - ponižuje ťa, neváži si teba ani tvoju prácu, nezastane si ťa, správa sa k tebe ako k handre...
Máš malého syna a ten odpozoruje správanie od otca, ak s ním ostaneš. A existuje veľká pravdepodobnosť, že sa bude časom rovnako správať k tebe aj k svojim partnerkám. Navyše deti vnímajú viacej ako si dospelí myslia, myslíš že nevidí ako zle sa správa k tebe, že necíti aké je doma dusno a napätie? To je všetko pre deti veľký stres a ovplyvňuje to ich psychický vývoj. Ostávať v nefungujúcom vzťahu kvôli deťom je veľmi zlý dôvod.
Je to len na tebe ako sa rozhodneš, ale milenec nič nevyrieši, skôr všetko zhorší, lebo ak sa na to príde, ty budeš tá ktorá rozbila vzťah a podviedla svojho partnera, a on z toho vyjde ako ten dobrý. Ja by som odišla, načo trpieť v nefunkčnom vzťahu?

mpg
30. aug 2020

Tiež si myslím, že milenec by nič nevyriešil, skôr by bolo dobré nájsť si podnájom len na svoje meno a postupne sa rozhliadať po perspektívnom mužovi.

andreatytler
30. aug 2020

Autorka pises ze: Viem ze milenec nevyrieši nič, ale vždy lepšie ako sa cítiť takto.
Prestan uz s tym milencom, preboha!
Ty riesis svoje sexualne porteby a pritom by si mala riesit vztah z priatelom alebo sa rozist a potom riesit ako zaobstarat seba aj dieta.
Ak mam male dieta a partnera ktory ma nechce a ponizuje ma, nedostatok sexu by bolo to posledne co ma trapi.
Toto nechapem a pritom mam sex rada.