Mám strach, že kolegyňa zvádza môjho priateľa
Priatel ma novu kolegynu. Nechcem to moc rozvadzat, ale pracuje vo velkom muzskom kolektive, je tam pomerne malo zien. Je to statna sprava....prisla im tam nova kolegyna. Prednedavnom mali teambuilding a tato dotycna sa tam vyspala s dvoma kolegami a zevraj tam polonaha tancovala. Momentalne prechadzam s priatelom krizou a bojim sa, ze tato dievčina to vyuzije a bude sa pokusat aj o neho, nakolko ma v praci vyssiu poziciu. Po tomto zisteni som prezrela frajerovi mobil a zistila som ze si s dotycnou pise...boli to len take hluposti, ale viem, ze mak s nou aj sluzbu. Mam totalnu uzkost z toho vsetkeho. Neviem vobec, ako sa sa zachovat. Dotycna ma tesne po 20tke a nechapem, ako mozu byt chlapi tak debilni a vyspat sa so zenou, ktoru tam mali viaceri. Je mi z toho na grcanie. Mam 4 rocny vztah a normálne zacinam o nom po tomto vsetkom pochybovat
Je normalne citit sa niekedy slabsi a mat o sebe pochybnosti. Dolezite ale je, aby mal clovek nad tym nadhlad a nenechal, aby mu to ovladlo konanie. V takom stave ho aj tak nic zvonku velmi neukludni, alebo ukludni len na chvilu. Dnes sa v mobile nic nenajde, no namiesto kludu pride zajtra nutkanie kontrolovat znova. Do tohto sa fakt treba snazit nespadnut a urcite sa nema ani kusok zodpovednosti za tento stav prisudzovat partnerovi.
dostala si sa mu do mobilu,to znamená,že ho pred tebou neschováva a dôveruje ti a ty si túto dôveru otrane narušila.......modli sa,aby to nezistil.
@konicekmodry prepac, ale ja ziadna hysterka nie som a ani ho nedrzim na kratko. Ja som sa o dotycnej dozvedela od partnerky frajerovho kolegu, lebo sama prisla s tym, ze co tam maju za ženskú. V tom momente ma popadol hrozný strach, preto som mu nazrela do mobilu. Za mna Radsej vediet pravdu, ako byt chyderka, co jej za chrbtom robi partner taketo veci. To, ze niektoré z vas sa spoliehaju len na doveru neznamena, ze niektoré si sem tam veci nepreveria. Lepsie, ako potom byt prekvapeny, ze vam partner zdrhne s inou alebo sa dozvies po rokoch, ze ta niekto cely cas podvádzal. Je dost takych pripadov. Mozno keby tie dotycne neboli take poslusne, doverychodne a chaoave partnerky, tak by si ten chlap nedovoloval
Minule som niekde pocula velmi pekne slova o ziarlivosti. V necakanej suvislosti.
Bolo to o tom, ze ktorym smerom v zivote sa clovek ma vydat. Ze casto sa hovori, ze vyber si nejakeho cloveka, co ta inspiruje a skus sa pozriet, ako zije, co je to to, co chces, aby si dosiahla ako on, a co on preto robi... skus napodobnit jeho kroky...
A potom ta speakerka povedala, ze ona radi este cosi viac - najst si vo svojom okoli tych, na ktorych ziarlime. A uvedomit si, ze na co presnejsie pri tej osobe ziarlime. A ak toto ma byt nas smer, premysliet si, co urobit, aby sme ho dosiahli.
Ziarlis, lebo ona sa ti zda silna zvodkyna? Hoci nema ine ako svoju mladost? Inak nema ziadne spravne hodnoty ani mudrost ani nic...? Tak vies co? Skus si rozmysliet, co mozes spravit ty, aby si bola pre svojho muza zvodna. Malicke tri kroky, ktore k tomu podniknes zajtra, pozajtra, popozajtra... Nebude mat dovd pozerat sa inde.
Obcas je to taka mozno bolava pravda, ale zase, ak to spravne pochopis a spravne samu seba skrotis a nasmerujes, nemusis si ziarlivymi vystupmi znicit vztah. Jedine, co mozes v tejto situacii zmenit a ovplyvnit si ty sama.
--> Bud sa vykasli na priatela, ktory za to nestoji a hladaj novvy vztah.
--> Alebo ak stojis o tento vztah a bojis sa zvodnosti mladej kolegyne, stan sa sama tou zvodnou divou pre svojho partnera, nech nemusi kukat inde. A skuste pracovat na posilneni dovery vo vztahu, skuste sa porozpavat na temu vernost - uprimne povedat jeden druhemu, kde su vase hranice, co uz by ste akceptovat vo vztahu nedokazali. Skuste to o sebe vediet skor, ako by niekto tie hranice prekrocil. Nerozpravajte sa o konkretnych ludoch a situaciach, ale o vasich vnutornych hodnotach.
@jumama dakujem velmi🙏🏼 velmi pekne a pravdive 🙂
Mňa by zaujímalo ako si sa to dozvedela?o novej kolegyni hneď vieš také veci?
No tak to by ma dobre vytocilo.Ja nechapem kam sa posuvaju hranice vztahov.Ved bud vo vztahu chcem byt a zalezi mi na tom,nebudem si s nikym privatne vypisovat-so ziadnym muzom/muz so ziadnou zenou-lebo nechapem naco?Alebo bude slobodna a moje spravanie nebude nikomu ublizovat,budem flirtovat na kazdom rohu ,vypisovat si s kym chcem .Nerozumiem,ci je to take tazke.a hlavne -nerob druhym to,co nechces aby robili oni tebe,takze silne pochybujem,ze by tvoj chlap bol stastny,keby chvalis cez spravy podriadeneho a podobne.Vztahy maju robit zivot krajsim a nie si ublizovat.Ja by som mu povedala,ze sa ma spravat bud ako chlap,ktory chce vztah alebo ako chlap ktory vztah nechce a moze ist,nedrzis ho.Mozno je to prilis prehnana reakcia ale chlapi su dost casti natvrdli, tak mu aspon zablika kontrolka a mozno zacne rozmyslat.
no toto nie je o nej ale o vas dvoch. ak mu neveris tak to ukonci, robit stihacku by som nedokazala. uz si prekrocila pomyselnu ciaru ked si mu vliezla do mobilu natajnasa ...
a tiez by som neverila neoverenym klebetam, aj muzi vedia sirit bludy.
Nevieme podrobnosti, co sa Ti stalo, tak sa tazko vyjadovat k tomu, preco mas zrazu strach. Pises, ze je vztah naruseny, tak musis zvazit, ci Ti stoji za to, to ustat. Bud zabojujes, alebo to pojde do kytek. Ale nie tym, ze mu budes vesat, ze o niecom vies a mas nejake podozrenie, skus zenske zbrane, to zabera najviac. Ale teda, nevieme, co Ta v zivote zlomilo, ci to nebolo nieco zo strany partnera a nebudes sa vediet na to v kratkej dobe povzniest, potom to bude len a len o trapeni, naslednej ziarlivosti, kontrole, podozrievani... a taky zivot nestoji za nic.
Toto nie je o kolegyni, ale o vás dvoch, o tom aky silný máte vzťah, ako doma komunikujete a hlavne ako mu ty dôveruješ
@autorka nič v zlom, ale už to, ze jej vypisuje, co a ako... ci došla v pohode domov (ci co si ti pisala) je za mna cez čiaru. V živote som žiadnemu kolegovi nevypisovala, či prišiel domov ok, a ani on mne. A to sme teda mali super kamaratske vzťahy.
Myslím, že máte, resp.budete mat klasickú krízu po 7 rokoch. Ja by som sa skôr zamyslala nás tým, prečo som stále po takej dlhé dobe iba priateľka
Autorka, máš oprávnene strach. Už len to,že spolu komunikujú aj mimo práce je znepokojivé. A kto tvrdí iné, robí to pravidelne na hladkanie si ega. V práci riešim prácu, mimo nej ma kolegovia nezaujímajú. Nepoviem nejake kolegyne, s ktorými sa stretávam, chodím na kávu a som s nimi aj priateľka. Sama som zažila niečo podobné a tiež mi to vadilo. A poviem ti, nespravíš s tým nič. Keby nechcel, nevyhľadáva žiadnu komunikáciu. Mne tiež nadriadený nepíše, či som došla dobre domov a nechváli ma mimo práce. Videla by som z jeho strany za tým viac,keby to robil. Iba toľko. Je to neprofesionálne a lichotí mu, že s ním kolegynka drží kontakt.

@zuzana9393 nikto nemoze dat za druhehi ruku do ohna. Vzdy je to len o dovere, ktoru sme aj vzdy mali. Ale ako pisem, mam zle obdobie, prenieslo sa to aj do vztahu. Uz je v nom viac napatia, hadok. Snazim sa s tym nieco robit, ale chce to proste cas. Jednoducho ma len prepadla hrizna uzkost, ze akurat v tomto zlom obdobi tu je takato osoba, ktorej nerobi problem zvadzat chlapov a sama ma doma frajera