Mám synovi kúpiť viac darčekov?
Viem, že darčeky nie sú všetko
…aleeee… keďže sa blížia sviatky, postupne kupujeme darčeky. Všetko je v poriadku, iba s partnetom sa nevieme zhodnúť na darčekoch pre dieťa. Máme chlapca (7), na jeho darčeky sme mimuli okolo (1000€), keďže si prial Playstation a mobil. Už chodí do školy, tak sme si povedali, že už je správny čas, mu kúpiť aj niečo iné, než len hračky. No problém je, že nemáme v konečnom dôsledku pre neho žiadnu hračku, od rodiny dostane hry na playko, teda žiadne skutočne hračky nedostane pod stromček. Ja mu ešte chcem kúpiť detské spoločenské hry a nejaké lietadlo na diaľkové ovládanie, pripadne väčšieho plyšaka, lego, nech má aj normálne darčeky, nie iba elektroniku. Lebo mi príde, že v 7 rokoch pod stromčekom mať len 2 menšie krabice s mobilom a playkom je málo, no ale partner sa somnou háda. Jemu príde, že malého veľmi rozmaznávam, a že je zbytočne mu ešte kupovať niečo viac.
Lenže ja si neviem ani prdestaviť, ako bude reagovať, keď naozaj nájde pod stromom 2 menšie krabice. Určite sa poteší, lebo si prial aj playko aj mobil, no ale príde mi to málo pre 7 ročne dieťa. Čo si myslíte? Mám mu kúpiť ešte aj normálne hračky , aj keď partner nesúhlasí?
Dodám, že je zvyknutý mať veľa hračiek pod stromom, od kníh, po autodráhy a interaktívne zvieratká a vždy sa s nimi vyhráme celé prázdniny, neviem si predstaviť, čo budeme robiť s 1 mobilom a playkom celé Vianoce. Určite vyskúšame hry, ale nebudeme sa predsa celé prázdniny hrať virtuálne hry.
Mama, kúp mi röntgen
Nič a nič ma nebaví
Flexaret už nechcem
Ten to nespraví
Budem mať foto
Svoju kostru na ňom chcem
Na fotkách, čo máš tučný som
Dám ti druhú s röntgenom, kde kostra som.
YPS
@mircalla podľa mňa záleží na skole a rodičoch. A druhá vec je, že deti zvelicuju. Všetky majú smartfon kľudne môže znamenať dvaja majú:D
U nás ani 5taci všetci nemajú, kopa dostala tlačítkom
@simca06022011 Jasne, myslim, ze to nie je pravdiva info. Zvelicuje dieta alebo kamoska. Do skoly je to prisne zakazane, takze ci maju naozaj, dost pochybujem.
Tie co tvrdíte, že sa zvelicuje a je to ok, tak k tomu len toľko: ak chce mama aby sa dieťa tešilo, rokmi bude musieť aj latku dvíhať. Takéto deti všetko dostávajúce sa.tesit nevedia neskôr, nevedia si veci ani vážiť..
Ale jasne je to na rodičoch. Nech si spravi každý ako.chce. čiže realne ak sa má niečo stupňovať, dary dávať primerane veku.. tak neviem.co.dostane ako.10r, 12r, 15r... a teraz neriešim len cenu, ale aj typ darčeka. Mama chce detstvo dieťaťu, hračky ale kupi mobil...
@dankanka samozrejme. Mám doma tri. Existujú 😉 mladá radšej vytiahne kočík s bábikami a do blba ich prezlieka. Syn cez leto nonstop v bazéne, keby spať nemusel, tak aj v noci by sa máchal... PS je výborná alternatíva trebars ku knihe pri hnusných, upršaných a šedivých dňoch, keď nie sú krúžky alebo iné aktivity. Nehovoriac o tom, že keď si dokúpiš kameru a ovládač Move a Sports Games, tak môžete blbnúť celá rodina a nemusíte nikam jazdiť👍 Celé je to len a len o prístupe k týmto vymoženostiam.
@simca06022011 hroznú somarinu si teraz napísala, ale nevadí, nie si jediná🙄 Len dodám, že dieťa, ktoré je normálne vychované sa teší z každého darčeka bez ohľadu na jeho hodnotu
@tiezjedna co je to normalna vychova? Lebo ja ti z osobnej skusenosti napisem, ze mozes mat dve deti, davat im rovnako = vela, a jednemu to nic nesrpavi, druhemu znicis zivot/detstvo. Povahy su rozne.
Za mna darceky primerane. Primerane veku, potrebam. A nie potom dumat, ze nebude mat dostatocnu radost :D no nebude...
Fúúúha.. a naša dostane hračku za 10€ a knihu za 25€ hotovo. Veď všetko sa kupuje priebežne počas roka, nič extra nepotrebujeme 🙄
Myslím ze 1000 euro na darčeky je veľmi veľa. Skôr myslím ze ste mu mali kúpiť len jednu vec z toho a normálne hračky a na ďalší sviatok druhu vec
@simca06022011 čo chces stupňovať?? Dostane dva darčeky a neuvedomuje si ich hodnotu takže tento komentár je trochu odveci keby dostal veci za 1000€ a ďalších 20 balíkov tak je to už na zamyslenie
@mateson auto
to fakt musia mať tie decká playjko? Potom sa rodičia sťažujú že sú deti závislé od PC a hier. Čo tak hrať miesto toho spoločenské hry + dať ho na nejaký šport.
Mne švagor chcel darovať playstation, že pre deti. Mám ich 5 . detí. Odmietla som to. Nechcem, aby túto vec moje deti mali. Mobil by som dala tak v 12 rokoch aj neskôr. Pre tak malé dieťa mi toto prídu nevhodné darčeky. Ja mám tiež 7 ročného. Dostane knižky, hračky. Tiež mám rada tie chvíle Vianoc a prázdnin, kedy sa môžeme hrať s novými hračkami, skladať lego čítať knižky. Na mobil má ešte čas. To môže dostať neskôr. Ja by som ten mobil zrušila a kúpila mu normálne hračky.
@tatianamaria presne tak. Aj mojej dcére chceli kúpiť playko ale odmietla som. My sme fičali na spoločenských hrách, takto sme aj čas trávili spolu.
@natall113 jasne :DDD spi dalej, nie dieta si neuvedomuje ze dostalo mobil a ps, oproti tomu ked dostane hru a knihu a auticko...
A inak zase, PS je podla mna lepsie na zabavu ako mobil ...
@simca06022011 záleží na škole? čo má škola s vianočnými darčekmi? bolo by na čase prestať hádzať nezmyselnú vinu za každú sprostosť na učiteľov..
@simca06022011 spíš asi ty dieťa si uvedomuje že dostalo ps a mobil neuvedomuje si koľko je 1000€ trochu iný pohľad na vec by ti nezaškodil
Aký je problém darčeky ešte vymeniť? ak dávate dieťaťu mobil skrz kontrolu, viete ich nahradiť hodinkami. Sú lacnejšie, vie z nich zavolať a vieš tým pádom dokúpiť ešte nejakú hračku. Nerozumiem načo má mať tak malé dieťa mobil 🙄
@simca06022011 vychované normálne = vedia, že peniaze nerastú na strome a vedia, že by sme nikdy nekúpili nič, čo je nad naše možnosti. Vedia aj dôvody prečo, primerane veku ich vedieme k finančnej zodpovednosti. Zároveň sa vždy snažíme na darčeky pozerať nie podľa ceny, ale podľa toho, či ich naozaj rozžiaria, či budú mať takú tú úprimnú radosť. Vianoce a narodeniny su u nás na to hlavné príležitosti. Uvediem príklad, aby sme sa správne pochopili. Kúpili sme PS5 asi pred tromi rokmi. Radosť obrovská, samozrejme. Rok na to dostal syn na Vianoce ako hlavný darček autodráhu, radosť obrovská. Vlani sa zamiloval do skákania v Jump aréne, tak dostal 4 vouchre na skákanie s trénerom. No myslela som, že prerazí strop od radosti. Tú cenovú priepasť si iste dokážeš predstaviť. Takže nie cena, ale čisto fakt, že dieťa dostane darček, po ktorom v danom období túži, ktorý ho baví a urobí mu radosť - to je dôležité. Ten finančný aspekt im podsúvame my dospelí, ale osobne som toho názoru, že pri týchto príležitostiach by nemal byť vypichovaný (samozrejme každý má strop inde, podľa vlastných možností). Mňa by teda hrozne mrzelo, keby si deti vážili len drahé darčeky, pretože ich učíme, že vážiť si majú všetko.
@guliver19 nech sa páči, ak si myslíš, že máš dôvod, poslúž si😉

@emma022 To sa mi zase nezda, pretoze dcera je druhacka a vacsina deti nema telefon