icon

Mám synovi kúpiť viac darčekov?

11. dec 2023

Viem, že darčeky nie sú všetko
…aleeee… keďže sa blížia sviatky, postupne kupujeme darčeky. Všetko je v poriadku, iba s partnetom sa nevieme zhodnúť na darčekoch pre dieťa. Máme chlapca (7), na jeho darčeky sme mimuli okolo (1000€), keďže si prial Playstation a mobil. Už chodí do školy, tak sme si povedali, že už je správny čas, mu kúpiť aj niečo iné, než len hračky. No problém je, že nemáme v konečnom dôsledku pre neho žiadnu hračku, od rodiny dostane hry na playko, teda žiadne skutočne hračky nedostane pod stromček. Ja mu ešte chcem kúpiť detské spoločenské hry a nejaké lietadlo na diaľkové ovládanie, pripadne väčšieho plyšaka, lego, nech má aj normálne darčeky, nie iba elektroniku. Lebo mi príde, že v 7 rokoch pod stromčekom mať len 2 menšie krabice s mobilom a playkom je málo, no ale partner sa somnou háda. Jemu príde, že malého veľmi rozmaznávam, a že je zbytočne mu ešte kupovať niečo viac.
Lenže ja si neviem ani prdestaviť, ako bude reagovať, keď naozaj nájde pod stromom 2 menšie krabice. Určite sa poteší, lebo si prial aj playko aj mobil, no ale príde mi to málo pre 7 ročne dieťa. Čo si myslíte? Mám mu kúpiť ešte aj normálne hračky , aj keď partner nesúhlasí?

Dodám, že je zvyknutý mať veľa hračiek pod stromom, od kníh, po autodráhy a interaktívne zvieratká a vždy sa s nimi vyhráme celé prázdniny, neviem si predstaviť, čo budeme robiť s 1 mobilom a playkom celé Vianoce. Určite vyskúšame hry, ale nebudeme sa predsa celé prázdniny hrať virtuálne hry.

Strana
z8
pallacinka29
16. dec 2023

@jj298 malomestiacka ako vysita… chuda dieta

misana84
17. dec 2023

Autorka a môžem vedieť čo znamená vo vašom zmýšľaní, že sa naozaj venujete dieťaťu?ako to má vyzerať aby dieťa, ktoré má všetko neskĺzlo na zle chodníčky

autor
17. dec 2023

@misana84 no že ho nezavriem niekam do izby a nenechám ho bez dozoru. Venujem sa mu, máme spoločné koníčky, športujeme - buď spolu alebo on rad “cvičí” s tatinom. Máme nejaký ten poriadok v životoch. A hlavne máme záujem a snahu byť tu pre seba navzájom. Ja nemám problém sadnúť si s dieťaťom a hrať sa s labkovou patrolou pol dňa, nevyhováram sa na to, že mám 1000 iných dôležitejších povinností, ako venovať čas a pozornosť dieťaťu. Taktiež domáce práce robíme spolu. Keď sa s ním niečo deje, tak sa mu venujem, zisťujem čo je za tým. Máme iné priority v živote ako zavislacenie na elektronike. Celé týždne ani telku nezapneme. Ja sa radšej porozprávam a zahrám si spoločenské hry s rodinou po večeroch, než by sme čumeli do blba do telky celá banda. Viem že v mnohých “normálnych” rodinách je komunikácia a pozornosť zanedbávaná. Tak asi tá pozornosť a láska a záujem by tam mali byť hlavne, aj keď tato téma o tom nebola, tak keď sa pýtate toľké na tu moju výchovu, tak tu máte odpoveď už.

romanovic
8. jan 2024

Toto je presne ten typ prispevku, kedy som nenormalne vdacna za moje deti a ich pristup k darcekom a zivotnym nakladom celkovo 🙏

Strana
z8