Mám synovi kúpiť viac darčekov?
Viem, že darčeky nie sú všetko
…aleeee… keďže sa blížia sviatky, postupne kupujeme darčeky. Všetko je v poriadku, iba s partnetom sa nevieme zhodnúť na darčekoch pre dieťa. Máme chlapca (7), na jeho darčeky sme mimuli okolo (1000€), keďže si prial Playstation a mobil. Už chodí do školy, tak sme si povedali, že už je správny čas, mu kúpiť aj niečo iné, než len hračky. No problém je, že nemáme v konečnom dôsledku pre neho žiadnu hračku, od rodiny dostane hry na playko, teda žiadne skutočne hračky nedostane pod stromček. Ja mu ešte chcem kúpiť detské spoločenské hry a nejaké lietadlo na diaľkové ovládanie, pripadne väčšieho plyšaka, lego, nech má aj normálne darčeky, nie iba elektroniku. Lebo mi príde, že v 7 rokoch pod stromčekom mať len 2 menšie krabice s mobilom a playkom je málo, no ale partner sa somnou háda. Jemu príde, že malého veľmi rozmaznávam, a že je zbytočne mu ešte kupovať niečo viac.
Lenže ja si neviem ani prdestaviť, ako bude reagovať, keď naozaj nájde pod stromom 2 menšie krabice. Určite sa poteší, lebo si prial aj playko aj mobil, no ale príde mi to málo pre 7 ročne dieťa. Čo si myslíte? Mám mu kúpiť ešte aj normálne hračky , aj keď partner nesúhlasí?
Dodám, že je zvyknutý mať veľa hračiek pod stromom, od kníh, po autodráhy a interaktívne zvieratká a vždy sa s nimi vyhráme celé prázdniny, neviem si predstaviť, čo budeme robiť s 1 mobilom a playkom celé Vianoce. Určite vyskúšame hry, ale nebudeme sa predsa celé prázdniny hrať virtuálne hry.
Autorka a môžem vedieť čo znamená vo vašom zmýšľaní, že sa naozaj venujete dieťaťu?ako to má vyzerať aby dieťa, ktoré má všetko neskĺzlo na zle chodníčky
@misana84 no že ho nezavriem niekam do izby a nenechám ho bez dozoru. Venujem sa mu, máme spoločné koníčky, športujeme - buď spolu alebo on rad “cvičí” s tatinom. Máme nejaký ten poriadok v životoch. A hlavne máme záujem a snahu byť tu pre seba navzájom. Ja nemám problém sadnúť si s dieťaťom a hrať sa s labkovou patrolou pol dňa, nevyhováram sa na to, že mám 1000 iných dôležitejších povinností, ako venovať čas a pozornosť dieťaťu. Taktiež domáce práce robíme spolu. Keď sa s ním niečo deje, tak sa mu venujem, zisťujem čo je za tým. Máme iné priority v živote ako zavislacenie na elektronike. Celé týždne ani telku nezapneme. Ja sa radšej porozprávam a zahrám si spoločenské hry s rodinou po večeroch, než by sme čumeli do blba do telky celá banda. Viem že v mnohých “normálnych” rodinách je komunikácia a pozornosť zanedbávaná. Tak asi tá pozornosť a láska a záujem by tam mali byť hlavne, aj keď tato téma o tom nebola, tak keď sa pýtate toľké na tu moju výchovu, tak tu máte odpoveď už.
Toto je presne ten typ prispevku, kedy som nenormalne vdacna za moje deti a ich pristup k darcekom a zivotnym nakladom celkovo 🙏

@jj298 malomestiacka ako vysita… chuda dieta