icon

Mám vzťah s Rómom a moja matka je proti

malamrkvicka
8. mar 2025

Ahojte, mam tu taky menší problém. Mám vzťah s Rómom už cca 9 mesiacov. Kamaráti o nom vedia, a už aj mama. Niekoľko krát ma s nim pristihla. Zakázala mi sa s nim stretávať a kontaktovať... lenže vzťah po deviatich mesiacoch sa len tak zahodiť nedá. Jeho rodicia o mne vedia, aj cela jeho rodina. Im to nevadi... lenže mojej mame áno, neviem co mam teraz robiť. Doslova jej vadí ze on Róm je, a ja nie. Ze sa k sebe nehodíme. Musela som si ho blocknut. A začala mi kontrolovať mobil.

Prosím o nejaké rady. (ako jej mam povedať ze ho milujem)

Ďakujem 🤍

bystrozraky
8. mar 2025

Kolko mate rokov? 🙂

malamrkvicka
autor
8. mar 2025

@bystrozraky ja 16 on 18

ariannazara
8. mar 2025

Mala som tiež frajera niekedy dávno, a bol tiež rom ale nakoniec sme sa rozišli ale aj po rokoch spolu vychádzame super;)

michaela789
8. mar 2025

@malamrkvicka A mama vás pristihla pri čom? Možno to jej nereže. Ak s ním už aj spávaš, to niektorí rodičia nesú aj v dnešnej dobe ťažko - zvlášť keď on má 18 a je de facto dospelý a ty nie.

malamrkvicka
autor
8. mar 2025

@michaela789 iba ze sme volali, stretávame sa naozaj velmi málo

michaela789
8. mar 2025

@malamrkvicka nuž, ťažko hľadať cestu. Si veľmi mladá a mama je za teba zodpovedná.
Chápem aj teba ale aj ju. Môžeš navrhnúť stretnutie, nech sa zoznámia a opadne nedôvera z neznámeho... Ale ak je mama rozhodnutá, že vzťah neschváli tak s tým veľa nenarobíš. Moja mama raz jedného môjho nápadníka vyrazila aj s dverami (dnes som jej vďačná, lebo dopadol ako dopadol, takže asi správne zapracovala skúsenosť a intuícia) a mne dala dva pohlavky so sľubom, že ak ho ešte niekedy dovediem nech si ju neprajem. Tiež som to vtedy nechápala ale, ako vravím, vďakabohu za to.
Otvorene sa s ňou porozprávaj, vysvetli že sú tam emócie a nech ona objasní čo konkrétne sa jej nezdá, aby ti pomohla vidieť to z jej strany.

marhulka13
8. mar 2025

@malamrkvicka mne by ani nevadilo keby dcéra privedie Róma , ale akého. Ak je zo slušnej pracovitej rodiny , sam ma ambície a určite vzdelanie, tak by som s tým bola ok. Ak to ma byt vyciciavac a dávkar, tak ruky prec

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
lindusss2016
8. mar 2025

No ja uplne bez hanby narovinu poviem, ze mne by to tiez ako mame vadilo. A to som si vedoma, ze existuju aj ti slusni, vzdelani, atd. Ale ja by som toto pre svoju dceru jednoducho nechcela. Ako kamarati uplne ok, ale na vztah nie a uz vobec nie do zivota. Na 99% sa s tym chlapcom aj tak rozides skor ci neskor, tak radsej pocuvni mamu a nekaz si vztahy v rodine. Mas este kopec casu na vazne znamosti.

ahhola
8. mar 2025

Aky rom? Ak integrovana rodina pracujicich rodicov medzi majoritou, no povedzme. Len vacsina si predstavi exotov z Velkej Lomnice😅

marca12
8. mar 2025

@lindusss2016 Mne by to tiez vadilo. Nie som rasista,ale roma by som v rodine tazko prijala. Nech by bol akokolvek pracovity,je to trapenie na cely zivot. Nechcela by som,aby si moje dieta zazivalo sikanu a celozivotny posmech za to,ze zije s romom. Je to ina mentalita a kultura. Nech je akokolvek socializovany a slusny,rozdiely tam vzdy budu.

malamrkvicka
autor
Autor odpoveď zmazal
huxy
9. mar 2025

@malamrkvicka chces rady, a pritom sa urazas. Mimochodom, kde nemá @lindusss2016 správny pravopis? 🤔

lindusss2016
Autor odpoveď zmazal
lindusss2016
9. mar 2025

@malamrkvicka milá mrkvička, ak ti tam chýbali diakritické znamienka, pokojne doplním. Myslím, že vo virtuálnom priestore je to bežný jav, že sa nepoužíva, ale povedz mi, prosím, kde som ja urobila pravopisnú chybu. Vo svojom veku už musíš mať zvládnuté všetky pravidlá slovenského pravopisu, tak ma nesmierne zaujíma tvoja odpoveď ❤️ Plus som si prebehla tvoj úvodný príspevok a chýb som tam našla niekoľko: NIEKOĽKOKRÁT sa píše spolu, pred ŽE sa píše vždy čiarka a ešte tam máš aj nejaké čiarky navyše.

Som teda rada, že sa zaujímaš o veci, o ktoré by si sa v tvojom veku zaujímať mala a namiesto frajera tu riešime pravopis. Teším sa na toto debatné okienko.

domka222
9. mar 2025

@lindusss2016 ona si podľa mňa myslí,že aj tí slušní a vzdelaní malo byť y 🤭

judar
9. mar 2025

@malamrkvicka mas 16 a este nic poriadne nevies o zivote...moze byt slusny, snazivy, mat v buducnosti aj 2-3 vysoke skoly, ...ale aj tak...mala by si to radsej vzdat lebo oni maju svoje povahy, temperament a zenske su aj tak pre nich podradne oproti muzom a mnoho ineho...pff ja uz taku skusenost mam pisat to tu nebudem a to som mala vtedy o dost rokov viac nez co mat ty teraz a tiez to pohorsilo moju rodinu a hlavne mamu, bolo to skratka peklo a ja ti mozem len poradit ze zutekaj z toho vztahu kym mozes

lindusss2016
9. mar 2025

@domka222 aj ja si myslím, že toto považuje za chybu, preto som zvedavá na jej odpoveď. Uznávam, že mnoho dospelých ešte doteraz nepochopilo, že plurál prídavných mien mužského rodu sa píše s mäkkým i, ale tak počkám si na jej hlásenie chýb, nechcem predbiehať 🤭

lindusss2016
9. mar 2025

@judar presne tak, nie je vsetko len o tom, ci je tzv. "Slusny" alebo "neslusny" rom. Je to potom nasledne odsudzovanie, sikana a urcite aj zvyky, tradicie, temperament, atd, atd... Z rovnakeho dovodu by som nechcela ani Madara (zijem na juhu Slovenska).

judar
9. mar 2025

@lindusss2016 ono je tam toho strasne vela za oponou co mlada 16 rocna nema ani sajnu aka hroza a peklo to snimi je ...ono vidi len jedneho chlapca ale jeho rodina to je klasika rozvetvena ako koruna stromu a ked sa zidu na oslavach, pocas sviatkov atd...zabava im len tak prudi zilami ...ja som sa snimi nevedela vobec stotoznit a to tie ich reci ked na mna kukali hlavne aku mam tenku postavu a reci o mojej panve aku ju mam siroku ze dieta len tak vyleti no konec 😂, je to svet kam doslova vacsina bielych ludi proste nezapadne...

qrstxyz
9. mar 2025

Počúvni mamu, ušetríš si kopu problémov a trápenia. Poznám niekoľko prípadov, kedy sa ženy dali do kopu s Cigánom, ani raz to dobre nedopadlo, pritom to boli slušní a vzdelaní ľudia, ale ich mentalita sa skôr či neskôr prejaví a s tou našou nie je moc kompatibilná. Ja sama som mala kamarátku tiež z tohto etnika a postupne sa vzťah medzi nami stal neúnosný, musela som to ukončiť...

malamrkvicka
autor
9. mar 2025

@marhulka13 ďakujem, má prácu všetko, s jeho rodičmi si tiež vychádzam