Mám žiadať vrátenie požičaných peňazí od priateľa?
Mám blízkeho priateľa, teda skôr som mala.
Pred niekoľkými rokmi zo zdravotných dôvodov skončil v práci. Bol na PN, ID mu neuznali, následne podpora. Po nej však už nemal žiadny príjem. Nežiadal odo mňa nič, to by nikdy neurobil. Mne ho bolo ľúto, veľa pre mňa v minulosti znamenal a stál pri mne. Požičala som mu dohromady 2.500 eur. Neskôr v roku 2024 sa krátko zamestnal, vrátil mi 300 eur. Opäť doma na dlhodobej PN. Aktuálne od novembra min. roka má ID, nie však vysoký. Každopádne sa snažil vracať po 50 - 100 eur, ako mu vyšlo. Ale bolo to tak, že mi 100 vrátil a pred koncom mesiaca pýtal 30. A tak vrátil 30, plus potom 70 a zase pred koncom mesiaca niečo pýtal. Ide mi ešte 1800 eur. V istom mojom veľmi empatickom momente som mu v máji povedala, nech mi už peniaze nevracia, napísala som mu to aj do správy. Že teda budem rada, ak bude vedieť vyžiť zo svojich peňazí bez vracania dlhu, že nech považuje dlh za splatený a nič od neho nechcem, že si môže vydýchnuť. On nesúhlasil, povedal že od septembra mi zase bude vracať, koľko to vyjde. Každopádne som to považovala aj považujem za svoj dobrý krok. V tom čase. Ale... veľmi ma ľudsky sklamal, keď som ja potrebovala jeho podporu, vykašľal sa na mňa ako kamarát. Nebolo to raz, nebolo to 2x. Vyeskovalo to pred 3 týždňami a ja som prerušila kontakt.
A teraz premýšľam... to moje dobré ľudské empatické ja, mu chce pomôcť.
Ale na druhej strane si hovorím, prečo mu mám nechať svoje peniaze, keď sa takto zachoval? Mne nikdy nikto nepomohol okrem rodičov, nikdy. Tak si hovorím, mám pýtať peniaze späť?
Ale na to len čaká, keď mu napíšem, on mi odpovie, vedel som to... vedel som aká si.
Aktuálne mi tých 1800 eur vyslovene nechýba, ale keby som ich mala, kúpila by som si novú posteľ s dobrými matracmi alebo si z toho dala urobiť dva zubné implantáty. Alebo išla po rokoch na dovolenku.
Momentálne to nechávam tak. Čo by ste urobili vy?
A tiež autorka v budúcnosti kašli na reči a ries skutky. Ak niekto s teba ťahá peniaze a hovorí ako ti raz pomôže je úplne jasné že potrebuje peniaze na teba kašle ale veľmi dobre vie že tebe stačí povedať nieco pekne a dostane co chce. Takéto reči raz ti pomôžem ja sú jasný signál že je to parazit a nikdy ti s ničím nepomôže dávaj si na to pozor a nenechaj sa zneužívať štýlom všetko za pekné kecy
Takže presne tak, čo som si myslela hneď na začiatku
Bude lepšie keď si uvedomíš aký si človek a veeela veci v budúcnosti nebudes musieť riesit
Peniaze nemá keď mu to vyhovuje alebo si zas od niekoho požičal. Tak si sa dúfam poučila a skončila s ním
🙈🤣 to fakt tomuto niekto veri?
@minenkaa nie pomsta. Prajem mu len to dobré, nech sa mi darí a nech sa mu polepší. Len chcem svoje peniaze späť, to je všetko. Nech so žije svoj život najlepšie ako vie, ale už mu nebudem večne pomáhať.
@anonym_autor spajas dve rozdielne veci,uz na zaciatku si pisala,ze nic od teba nepytal,ale ty si mu pozicala...nie je to pozicka ak si ju od teba nepytal,dala si mu dobrovolne,po tom ti splacal napriek tomu a ty si mu napislaa,ze netreba,nech to povazuje za splatene...a spajas to s tym ako sa k tebe zachoval..dala si mu nezistne,ze si chcela pomoct ci si za to ocakavala,ze bude k tebe taky akoby si chcela...
samozrejme ta jeho spravanie moze mrziet a mozes byt aj nastvana,ze ty si pomohla a on nie,ale nema to nic spolocne..
ja al niekomu nieco dam a poviem,ze je to ok,nikdy by mi nenapadlo pytat to spat,a mala som take situacie..
Nečítam všetky príspevky, on ti v minulosti veľa pomohol tak ty si mu neskôr na oplátku z ľútosti požičala peniaze ktoré on ani nepýtal, čiže predpokladám že si mu ich ponúkla sama ako pôžičku.
Neskôr si mu povedala že je dlh splatený ale keďže sa nesprava ako ty chces, nepreukázal ti láskavosť ako už kedysi v minulosti tak chcela zrazu peniaze naspät? Podľa mňa sa mu chce s akurát tak pomstiť.
Ja by som to neriešila,peniaze naspäť nepýtala aj keď to nie je najmenšia suma. A do budúcnosti si rozmyslela či chcem teda pomôcť nezištne alebo za to niečo očakávam
Nečítam všetky príspevky, on ti v minulosti veľa pomohol tak ty si mu neskôr na oplátku z ľútosti požičala peniaze ktoré on ani nepýtal, čiže predpokladám že si mu ich ponúkla sama ako pôžičku.
Neskôr si mu povedala že je dlh splatený ale keďže sa nesprava ako ty chces, nepreukázal ti láskavosť ako už kedysi v minulosti tak chcela zrazu peniaze naspät? Podľa mňa sa mu chce s akurát tak pomstiť.
Ja by som to neriešila,peniaze naspäť nepýtala aj keď to nie je najmenšia suma. A do budúcnosti si rozmyslela či chcem teda pomôcť nezištne alebo za to niečo očakávam
@sense vypytala ich, on jej ich normalne vratil, ide si za ne kupovat postel a je uz spokojna ako zelvicka (ako sa u nas hovori).
ja ak by som mu raz povedala, že je dlh splatený uz by som späť nepýtala, pre mna by to bolo trapne a ubohe
@sense vypytala ich, on jej ich normalne vratil, ide si za ne kupovat postel a je uz spokojna ako zelvicka (ako sa u nas hovori).
@moonlight1210 to som dočítala až neskor, osoba na pohľadanie...nechcela by som mať takú kamarátku
@sense ak za tebou chodí niekoľko krát za týždeň, že nemá ani cent, že mu je to už trápne, že nemá ani na tabletky, že neviem ísť ku zubárovi, lebo ho bolí zub, ale nemá eur na zubára, že by potreboval nové topánky, ale nemá na nich.. tak ty čo urobíš? Povedala som mu sama, že mu teda peniaze požičiam. Nie nedám, ani to nie je dar, že mu ich požičiam a teda keď sa dá dokopy a pôjde pracovať, začne mi ich vracať. Najprv to bolo 1,000 eur. Blížili sa Vianoce a on za tie peniaze čuduj sa svete pokupoval darčeky mame, sestre, synovcovi, neteri a sebe kúpil bundu za 150 eur. OK, ja mám bundu za 80 eur, ale požičala som mu ich, tak teda si s nimi môže robiť, čo chce. Táto prvotná pôžička bola iniciovaná mnou, keďže som počúvala stále jeho ponosy. Druhých 1,000 eur si však už vypýtal sám, v marci. Čiže požičaná 1,000 mu vydržala 5 mesiacov. V marci išla druhá 1,000 a neskôr ešte 500 eur. Chcel pôvodne 300 a 2x som sa ho pýtala, či mu teda 300 bude stačiť. Tak napokon sme sa dohodli, že mu dám 500 a bude to okrúhla suma. Denne vyfajčí krabičku cigariet za 5,90 eur, to je viac ako 180 eur mesačne čo minie na cigarety. Býva u mamy, dostáva 650 eur ID. Mame dáva 100 eur na všetko - na nájom, na stravu, na internet, telku, elektrinu, vodu apd. Mne mal dávať po 100 eur pôvodne. Čiže by mu ostalo 450 eur. Ale on minie 200 eur mesačne na cigarety, na peniaze na kaviarne a na niké/fortunu. Ale ok, je to zase jeho život. Ale keďže som videla, že nemá tendenciu sa zamestnať, ani popri ID, videla som, že toto nejde dobrým smerom. A to, že mi v minulosti veľmi pomohol? Áno, morálne, keď mi zomrela blízka osoba, tak chodil so mnou von, aby ma priviedol na iné myšlienky a áno, aj vďaka nemu som to napokon prekonala. Ale to kamaráti robia, že stoja pri sebe. To som si teda myslela, kým ma vyviedol z omylu.
@anonym_autor chápem, pomohla si kamarátovi, keďže si ho považovala za dobrého kamarata, tak by si mu tie peniaze aj nechala. To je pekne od Teba. Ale keď si ty potrebovala jehho pomoc tak ti pomocnú kamarátsku ruku nepodal ☹ je pochopiteľné, že sa cítiš blbo. Mala by som pocit že si to vôbec nezaslúži. Ja by som mu to povedala že ako kamarát ma dosť sklamal a povedala by som aj v čom. A navyše nie jeden krát. Tie peniaze by som chcela naspäť. Blbé, neblbe. Je to úplne pochopitelne. Je to veľa peňazí, len tak niekomu dať kto si toho nevie vážiť.
@anonym_autor chápem, pomohla si kamarátovi, keďže si ho považovala za dobrého kamarata, tak by si mu tie peniaze aj nechala. To je pekne od Teba. Ale keď si ty potrebovala jehho pomoc tak ti pomocnú kamarátsku ruku nepodal ☹ je pochopiteľné, že sa cítiš blbo. Mala by som pocit že si to vôbec nezaslúži. Ja by som mu to povedala že ako kamarát ma dosť sklamal a povedala by som aj v čom. A navyše nie jeden krát. Tie peniaze by som chcela naspäť. Blbé, neblbe. Je to úplne pochopitelne. Je to veľa peňazí, len tak niekomu dať kto si toho nevie vážiť.
@anonym_0009a0 to nie je kamarat ale vysávač ktorý zneužíva jej naivitu
Autorka tebe kto dá iba tak peniaze? Nevie hospodáriť možno je aj gambler a ty mu ponúknes peniaze dúfam že už nie ste v kontakte
Autorka tebe kto dá iba tak peniaze? Nevie hospodáriť možno je aj gambler a ty mu ponúknes peniaze dúfam že už nie ste v kontakte
@sova7 boli sme v kontakte písomnom včera a s priateľom telefonoval. Peniaze mi vrátil. Snažila som sa mu pomôcť, keď to naozaj potreboval, ale iba to zneužil. Prvý a jediný krát som niekomu požičala peniaze. Toto nerobí dobrotu a keď chceš stratiť priateľa, požičaj mu... nie, už nebudeme v kontakte.
nechápem že by si mala dotovať nejakého úbožiaka neschopného, odpustiť mu toľké peniaze. Chápem, že si mu požičala v dobrej viere , po citovom divadle, netušiac čo sa z neho vykľuje a ako sa zachová. Najme, ked si predtým mala s ním celkom dobré skúsenosti a bol ti časom oporou. Ale ľudia sa menia, zmenil sa aj on, aj ty, ale chrapúnsky iba on. Ty vo svojej malej naivite a dobrosrdečnosti, si nečakala, že sa zachová takto, že v priebehu mesiacov sa tak spustí a zmení svoj charakter k tebe, že ti nepomôže v ťažkej chvíli a ešte sa ti otočí chrbtom. Ja to považujem za adekvátne, ak si svoje peniaze vypýtala vrátiť, nepovažujem tvoju pôžičku za predplatné kamarátstva a nezištnej pomoci ktorú si očakávala ako obchodník. Ty si mu pomohla veľa krát, on si peniaze požičiaval pri dohode vrátenia;, že si ty v slabej chvíli možno mávla rukou, nie je až také podstatné ako to, že on sa zachoval chrapúnsky. tiež si myslím že v hlave kalkuloval, ako ťa vycicia s peňazí, lebo takéto indivíduá závislácke to majú vo vidine € na stávkovanie nastavené v tej kotrbe úplne inak. choro.
Nie je to možno "na úrovni" jednanie, ale úplne ťa chápem že si trvala na vrátení peňazí. Tvojich peňazí, a nie malej sumy. sumy, na ktorú musí niekto makať najmenej 2 mesiace a nič neminúť.
že ťa tu idú kameňovať, aká si hnusná a nemorálna, nech ťa netrápi, hrdinky sa idú biť do pŕs, ale asi iba za klávesnicou moralistky a v reálnom živote sú možno chrapúnskejšie ako ten tvoj bývalý kamarát.
@aurora33 o tom som inak písala, ak by si si čítala komentáre. Ale ok, neviem prečo potrebujem vysvetľovať, ale urobím to. Priateľ bol v práci, na 12h zmene mimo miesta bydliska do 22.00 hod, pracuje v inom meste (35km). Tento kamarát býva odo mňa 2 minúty autom. Nikoho iného s autom v tomto blízkom okolí nemám a ja som nebola schopná sadnúť do auta. Tak som volala priateľovi, že krvácam a nie je mi vôbec dobre, mala som veľmi nízky tlak a veľké bolesti. Na čo mi povedal, že mám skúsiť tohto kamoša, veď je tu blízko, má auto a bude to pár minút, že mi určite pomôže. Celé by mu to trvalo do 15 minút - aj prísť po mňa, aj ma odviezť, aj prísť naspäť domov, nemusel tam so mnou zostávať, to som od neho ani nechcela. Niekoľko krát mi povedal, že bude vždy stáť pri mne, že sa vždy budem môcť na neho spoľahnúť a tak ako ja kryjem jeho chrbát a pomáham mu, tak pomôže aj on mne, keď to budem potrebovať. A jedného dňa som ho potrebovala. Keď som mu zavolala, cca. o siedmej večer, je mám problém, krvácam a je mi veľmi zle, či by ma mohol hodiť do nemocnice, povedal mi, že on teraz večeria, že už je neskoro a že si mám zavolať sanitku alebo taxík. Ešte som sa ho pýtala, či to myslí vážne, že koľko krát som ho ja niekde hodila, ak potreboval, koľko krát som ho viezla niekde, keď mal auto v servise apd. Tak, že veď nemám dramatizovať a zavolať si taxík. A v tom momente ma veľmi ľudsky sklamal. Áno, odviezla som sa do nemocnice taxíkom, zostala som tam a priateľ mi v noci doniesol všetky veci, čo som potrebovala. To je to také, že keď ma budeš potrebovať, som tu pre teba. ... a áno v tomto kontexte som schopná vziať späť slovo, ktoré som mu dala a aj som to tak urobila. Nie nechcela som si za peniaze kúpiť jeho pozornosť, ani vybartrovať niečo za niečo. Jednoducho som len potrebovala jeho pomoc.
@anonym_autor vďaka za vysvetlenie. Aj tak si myslím že je to vymyslené.
@sense ak za tebou chodí niekoľko krát za týždeň, že nemá ani cent, že mu je to už trápne, že nemá ani na tabletky, že neviem ísť ku zubárovi, lebo ho bolí zub, ale nemá eur na zubára, že by potreboval nové topánky, ale nemá na nich.. tak ty čo urobíš? Povedala som mu sama, že mu teda peniaze požičiam. Nie nedám, ani to nie je dar, že mu ich požičiam a teda keď sa dá dokopy a pôjde pracovať, začne mi ich vracať. Najprv to bolo 1,000 eur. Blížili sa Vianoce a on za tie peniaze čuduj sa svete pokupoval darčeky mame, sestre, synovcovi, neteri a sebe kúpil bundu za 150 eur. OK, ja mám bundu za 80 eur, ale požičala som mu ich, tak teda si s nimi môže robiť, čo chce. Táto prvotná pôžička bola iniciovaná mnou, keďže som počúvala stále jeho ponosy. Druhých 1,000 eur si však už vypýtal sám, v marci. Čiže požičaná 1,000 mu vydržala 5 mesiacov. V marci išla druhá 1,000 a neskôr ešte 500 eur. Chcel pôvodne 300 a 2x som sa ho pýtala, či mu teda 300 bude stačiť. Tak napokon sme sa dohodli, že mu dám 500 a bude to okrúhla suma. Denne vyfajčí krabičku cigariet za 5,90 eur, to je viac ako 180 eur mesačne čo minie na cigarety. Býva u mamy, dostáva 650 eur ID. Mame dáva 100 eur na všetko - na nájom, na stravu, na internet, telku, elektrinu, vodu apd. Mne mal dávať po 100 eur pôvodne. Čiže by mu ostalo 450 eur. Ale on minie 200 eur mesačne na cigarety, na peniaze na kaviarne a na niké/fortunu. Ale ok, je to zase jeho život. Ale keďže som videla, že nemá tendenciu sa zamestnať, ani popri ID, videla som, že toto nejde dobrým smerom. A to, že mi v minulosti veľmi pomohol? Áno, morálne, keď mi zomrela blízka osoba, tak chodil so mnou von, aby ma priviedol na iné myšlienky a áno, aj vďaka nemu som to napokon prekonala. Ale to kamaráti robia, že stoja pri sebe. To som si teda myslela, kým ma vyviedol z omylu.
@anonym_autor prepáč ale to je tvoja hlúposť že si ponúkala peniaze kto potrebuje vyfajčiť krabičku denne. Napriek tomu že si mu ich požičala, potom si povedala že ich vracať nemusí že je dlh splatený. Si ich žiadala späť, ešte aj pod vyhrážkou že to povieš jeho mame.... Nie si o nič lepšia ako on , aj keď sa hráš na samaritanku ktorá nezištne pomaha. Nie nepomahas. Ale ako to na MK chodí, zázračné sa behom dňa problémy vyriešia...
A celá téma príde divné že je to len kamarát a vieš presne dopodrobna čo kde Nina koľko kde čo dostáva a máš to pekne rozkalkulovane
@anonym_autor prepáč ale to je tvoja hlúposť že si ponúkala peniaze kto potrebuje vyfajčiť krabičku denne. Napriek tomu že si mu ich požičala, potom si povedala že ich vracať nemusí že je dlh splatený. Si ich žiadala späť, ešte aj pod vyhrážkou že to povieš jeho mame.... Nie si o nič lepšia ako on , aj keď sa hráš na samaritanku ktorá nezištne pomaha. Nie nepomahas. Ale ako to na MK chodí, zázračné sa behom dňa problémy vyriešia...
A celá téma príde divné že je to len kamarát a vieš presne dopodrobna čo kde Nina koľko kde čo dostáva a máš to pekne rozkalkulovane
@sense samozrejme, že ja som z toho celého tá najhoršia, ako inak. A to len preto, že som povedala, že nech si peniaze nechá. Ak by som to nebola povedala, tak je to uz ok a neseriem si do huby, tak? Lebo som akurat vedela, ze budem mat problem a on mi nepomoze.. na druhej strane som rada, ze sa to stalo. Lebo sa ukazali charaktery, aj jeho, aj moj. Ja si za svojim stojim. Chcela som mu pomoct, dokonca som mu chcela peniaze nechat. Ale kedze sa ukazal ako totalny chrapun, tak som svoje rozhodnutie prehodnotila a vzala spat svoje vyjadrenie. Kazdopadne problem je vyrieseny. A cuduj sa svete citim sa lepsie. CIze mission completed.
@minenkaa bije sa to vo mne. Už som mu raz povedala a napísala, že si ich má nechať. Teraz by som vlastne porušila svoje slovo a nestála za svojím rozhodnutím.
@anonym_autor vypytat si ich mozes, ale ak ti ich odmietne dat, asi si nepomozes. ale suhlasim - ako deti v skolke
@anonym_autor vypytat si ich mozes, ale ak ti ich odmietne dat, asi si nepomozes. ale suhlasim - ako deti v skolke
@princezna_bosorka peniaze som včera dostala.
@sense samozrejme, že ja som z toho celého tá najhoršia, ako inak. A to len preto, že som povedala, že nech si peniaze nechá. Ak by som to nebola povedala, tak je to uz ok a neseriem si do huby, tak? Lebo som akurat vedela, ze budem mat problem a on mi nepomoze.. na druhej strane som rada, ze sa to stalo. Lebo sa ukazali charaktery, aj jeho, aj moj. Ja si za svojim stojim. Chcela som mu pomoct, dokonca som mu chcela peniaze nechat. Ale kedze sa ukazal ako totalny chrapun, tak som svoje rozhodnutie prehodnotila a vzala spat svoje vyjadrenie. Kazdopadne problem je vyrieseny. A cuduj sa svete citim sa lepsie. CIze mission completed.
@anonym_autor proste si series do huby. To je všetko. Nie si charakter. A je to tvoja chyba akých kamarátov si vyberáš.
@anonym_autor pozri celá táto téma nemá význam....už keď si ju písala bola si rozhodnutá žiadať peniaze späť. Čo si čakala od tejto témy? Že ti každý pritaka že robíš dobre, a aka si ty dobrá a tvoj kamarát nevdacny. A keď si dostala aj iné odpovede ako si čakala tak príde typické...sebaobranovanie ako si ty ta najhoršia a nie on vyciciavac ktorý si pomoc nevazil, a nesprával dá podľa tvojich očakávaní
@anonym_autor pozri celá táto téma nemá význam....už keď si ju písala bola si rozhodnutá žiadať peniaze späť. Čo si čakala od tejto témy? Že ti každý pritaka že robíš dobre, a aka si ty dobrá a tvoj kamarát nevdacny. A keď si dostala aj iné odpovede ako si čakala tak príde typické...sebaobranovanie ako si ty ta najhoršia a nie on vyciciavac ktorý si pomoc nevazil, a nesprával dá podľa tvojich očakávaní
@sense do bodky s tebou suhlasim. Manipulatorka ako vyšitá.
@sova7 boli sme v kontakte písomnom včera a s priateľom telefonoval. Peniaze mi vrátil. Snažila som sa mu pomôcť, keď to naozaj potreboval, ale iba to zneužil. Prvý a jediný krát som niekomu požičala peniaze. Toto nerobí dobrotu a keď chceš stratiť priateľa, požičaj mu... nie, už nebudeme v kontakte.
@anonym_autor to nie je priateľ ani kamarat len parazit
nechápem že by si mala dotovať nejakého úbožiaka neschopného, odpustiť mu toľké peniaze. Chápem, že si mu požičala v dobrej viere , po citovom divadle, netušiac čo sa z neho vykľuje a ako sa zachová. Najme, ked si predtým mala s ním celkom dobré skúsenosti a bol ti časom oporou. Ale ľudia sa menia, zmenil sa aj on, aj ty, ale chrapúnsky iba on. Ty vo svojej malej naivite a dobrosrdečnosti, si nečakala, že sa zachová takto, že v priebehu mesiacov sa tak spustí a zmení svoj charakter k tebe, že ti nepomôže v ťažkej chvíli a ešte sa ti otočí chrbtom. Ja to považujem za adekvátne, ak si svoje peniaze vypýtala vrátiť, nepovažujem tvoju pôžičku za predplatné kamarátstva a nezištnej pomoci ktorú si očakávala ako obchodník. Ty si mu pomohla veľa krát, on si peniaze požičiaval pri dohode vrátenia;, že si ty v slabej chvíli možno mávla rukou, nie je až také podstatné ako to, že on sa zachoval chrapúnsky. tiež si myslím že v hlave kalkuloval, ako ťa vycicia s peňazí, lebo takéto indivíduá závislácke to majú vo vidine € na stávkovanie nastavené v tej kotrbe úplne inak. choro.
Nie je to možno "na úrovni" jednanie, ale úplne ťa chápem že si trvala na vrátení peňazí. Tvojich peňazí, a nie malej sumy. sumy, na ktorú musí niekto makať najmenej 2 mesiace a nič neminúť.
že ťa tu idú kameňovať, aká si hnusná a nemorálna, nech ťa netrápi, hrdinky sa idú biť do pŕs, ale asi iba za klávesnicou moralistky a v reálnom živote sú možno chrapúnskejšie ako ten tvoj bývalý kamarát.
@cacianka myslím že tu nie je podstatou to že chcela potom nechcela a zase chcela vrátiť peniaze. To je skôr vysvetlenie jej nastavenia nerozhodnost strach postaviť sa za seba obavy možno ze bude za zlú stratí kamaráta. Ideálna korist pre hentakych vysávačov zavyslakov nezodpovedných vysávačov. No nezober peniaze a pomoc keď niekto nuka a nazad mu stačia reči. Ešte si pride pre dupľu. Až sa čudujem že jej peniaze vratil len sa obávam že keď vie kde dostane za nič ešte sa vráti
Ano, jasne, pytaj ich nazad. Ci ti ich vrati je druha vec. Ale tuto blaboly o tom ako si nemas srat do huby pytanim vlastnych penazi nazad sa neriad. Nikto z ludi tuto by nedaroval svojich 1800 eciek nejakemu nymandovi, ktory ti sam povedal ze ti ich vrati. To uz nie je sranie si do huby, ze ich teraz vracat(zrejme)nechce? Pekne ich vypytaj a vobec sa necit blbo, sama dobre vies ze tebe nikto len tak tolko penazi nedaruje, tak preco by si mala rozdavat ty.
@zooeynka 😅 tak tak
@anonym_autor ja som na tvojej strane. Po odmietnuti pomoci by som kaslala na slovo, ktore dom dala v dobrych casoch a v dobrej viere, ktora vsak bola nalomena vykaslanim sa na teba v nudzi, lebo v nudzi poznas priatela - ty si nim bola, on nie.
@anonym_autor ja na tvojom postoji nevidím nič zle
chod za jeho mamou, nedavaj žiadne ultimata
aj ty si sa mohla v človeku sklamat, väčšinou sa clovek vyfarbi pri problemoch
len sama pišeš, že pruserov mal viac než dosť, čiže si vedela do akèho rizika ideš, že je troublemaker.. a 2000 je dost a i tak si mu ich dala.🤔
každopadne aj on je hlupak, že kvôli 100 metrom jazdy si popudil človeka, čo mu pomohol až nad mieru..
a taka sukromna dedukcia - spali ste spolu v minulosti, že? tych 2000 nebolo až tak nezištne, moj skromný názor
@anonym_autor ja som na tvojej strane. Po odmietnuti pomoci by som kaslala na slovo, ktore dom dala v dobrych casoch a v dobrej viere, ktora vsak bola nalomena vykaslanim sa na teba v nudzi, lebo v nudzi poznas priatela - ty si nim bola, on nie.
@mandzula konečne jeden súhlas

Povedz mu že bohužiaľ teraz tebe nevyšlo máš blbé obdobie takže potrebuješ peniaze vrátiť. A to že sa necháš zneužívať neoznacuj ako empatia. A keď sa to s ním nejako vyriešiť tak ho odstrihni a zablokuj a prestaň sa s ním stretávať. Zachraňovať ľudí čo zneužívajú druhých je blbosť ktorú označujes za empatiu s ktorou to nemá nič spoločné. Peniaze by som nepožičala ani rodine. Empatia je niečo iné. Neospravedlňuj tým slovom to že si mäkká a necháš sa oblbnut vidinou že niekoho budeš mať. Priateľstvo a láska sa nekupujú
@sova7 peniaze so už dostala včera večer, tie peniaze, ktoré nemá. Neviem, či ich vyhral, či si požičal alebo odkiaľ ich má. Dôležité, že túto kapitolu mám vyriešenú, sama v sebe, aj s ním.