icon

Mám žiadať vrátenie požičaných peňazí od priateľa?

24. júl 2025

Mám blízkeho priateľa, teda skôr som mala.
Pred niekoľkými rokmi zo zdravotných dôvodov skončil v práci. Bol na PN, ID mu neuznali, následne podpora. Po nej však už nemal žiadny príjem. Nežiadal odo mňa nič, to by nikdy neurobil. Mne ho bolo ľúto, veľa pre mňa v minulosti znamenal a stál pri mne. Požičala som mu dohromady 2.500 eur. Neskôr v roku 2024 sa krátko zamestnal, vrátil mi 300 eur. Opäť doma na dlhodobej PN. Aktuálne od novembra min. roka má ID, nie však vysoký. Každopádne sa snažil vracať po 50 - 100 eur, ako mu vyšlo. Ale bolo to tak, že mi 100 vrátil a pred koncom mesiaca pýtal 30. A tak vrátil 30, plus potom 70 a zase pred koncom mesiaca niečo pýtal. Ide mi ešte 1800 eur. V istom mojom veľmi empatickom momente som mu v máji povedala, nech mi už peniaze nevracia, napísala som mu to aj do správy. Že teda budem rada, ak bude vedieť vyžiť zo svojich peňazí bez vracania dlhu, že nech považuje dlh za splatený a nič od neho nechcem, že si môže vydýchnuť. On nesúhlasil, povedal že od septembra mi zase bude vracať, koľko to vyjde. Každopádne som to považovala aj považujem za svoj dobrý krok. V tom čase. Ale... veľmi ma ľudsky sklamal, keď som ja potrebovala jeho podporu, vykašľal sa na mňa ako kamarát. Nebolo to raz, nebolo to 2x. Vyeskovalo to pred 3 týždňami a ja som prerušila kontakt.

A teraz premýšľam... to moje dobré ľudské empatické ja, mu chce pomôcť.
Ale na druhej strane si hovorím, prečo mu mám nechať svoje peniaze, keď sa takto zachoval? Mne nikdy nikto nepomohol okrem rodičov, nikdy. Tak si hovorím, mám pýtať peniaze späť?
Ale na to len čaká, keď mu napíšem, on mi odpovie, vedel som to... vedel som aká si.

Aktuálne mi tých 1800 eur vyslovene nechýba, ale keby som ich mala, kúpila by som si novú posteľ s dobrými matracmi alebo si z toho dala urobiť dva zubné implantáty. Alebo išla po rokoch na dovolenku.

Momentálne to nechávam tak. Čo by ste urobili vy?

mircalla
27. júl 2025

@autor A teda minul rychlo + 10 000 eur ale stale tvrdis, ze nie je gambler, len stavkuje
Fakt citaj po sebe tie nezmysly

autor
27. júl 2025
@mircalla

@anonym_autor Nejako ti neverim...Najprv super clovek, ktoreho poznas 20 rokov, neskor velky darebak, navyse stavkuje....Dostal obrovske odstupne (fakt ma zaujima, kde davaju take odstupne), ale potrebuje si od teba poziaciavat 30 eur, ale teda peniaze neprestavkoval, vraj gambler nie je, len stavkuje,. A zrazu aj ty mas invalidny, ale zaroven sa mas financne dobre, a tie peniaze nepotrebujes vlastne....Celkovo by som chcela vidiet cloveka co ma ID a velkoryso poziciava peniaze a este odpusti dlh cloveku, co dostal 10000 plus odstupne a stavkuje...Nejako tam dost veci nesedi

@mircalla no tak hadaj kde davaju rocne odstupne, ked rusia pozicie. Toto je velmi verejne dostupna informacia. To, ze mam ja invalidny som tu nechcela pisat, nevie to nikto okrem mojej mami, mojho priatela a tohto kamosa, kedze bol pritom zhodou okolnosti, ked mi SP poukazala peniaze na ucet a ja som este ani nevedela, ze mi ho uznali, lebo mi papier neprisiel, ze len je to v stadiu vypoctu... a pozri, ja nemam dovod klamat. Ani prikraslovat. Stale si nemyslim, ze je gambler. Ale nezijem s nim doma, neviem. Kazdopadne, nie je dovod dalej zivit tuto diskusiu, lebo je uz neaktualna.

mircalla
27. júl 2025
@anonym_autor

@mircalla no tak hadaj kde davaju rocne odstupne, ked rusia pozicie. Toto je velmi verejne dostupna informacia. To, ze mam ja invalidny som tu nechcela pisat, nevie to nikto okrem mojej mami, mojho priatela a tohto kamosa, kedze bol pritom zhodou okolnosti, ked mi SP poukazala peniaze na ucet a ja som este ani nevedela, ze mi ho uznali, lebo mi papier neprisiel, ze len je to v stadiu vypoctu... a pozri, ja nemam dovod klamat. Ani prikraslovat. Stale si nemyslim, ze je gambler. Ale nezijem s nim doma, neviem. Kazdopadne, nie je dovod dalej zivit tuto diskusiu, lebo je uz neaktualna.

@anonym_autor Ok, minul 10000 hned, neni gambler a pyta si 30 eur. No kde davaju rocne odstupne, pouc ma....

autor
27. júl 2025
@mircalla

@anonym_autor Ok, minul 10000 hned, neni gambler a pyta si 30 eur. No kde davaju rocne odstupne, pouc ma....

@mircalla no odstupne dostal v roku 2019/2020 a peniaze som mu prve dala v zavere 2022. Cize mal dva roky na to, aby minul odstupne. No a skus si pogooglit trochu a zistis. Citujem: „Kolektívna zmluva obsahuje aj takýto dodatok, že v prípade dohody o skončení pracovného pomeru medzi našou spoločnosťou a zamestnancom, mu bude priznaná jednorazová odmena vo výške dvanástich jeho priemerných mesačných platov.

mircalla
27. júl 2025
@anonym_autor

@mircalla no odstupne dostal v roku 2019/2020 a peniaze som mu prve dala v zavere 2022. Cize mal dva roky na to, aby minul odstupne. No a skus si pogooglit trochu a zistis. Citujem: „Kolektívna zmluva obsahuje aj takýto dodatok, že v prípade dohody o skončení pracovného pomeru medzi našou spoločnosťou a zamestnancom, mu bude priznaná jednorazová odmena vo výške dvanástich jeho priemerných mesačných platov.

Ja fakt neverim tejto rozpravke. 2500 eur z odstupneho prehral na tipoch a stavkach, ale nie je gambler. Peniaze si mu dala az potom v roku 2022. V inej casti diskusii pises, ze si mu najprv pozicala, az potom zacal stavkovat. Tak sa rozhodni, co je pravda

autor
27. júl 2025
@mircalla

Ja fakt neverim tejto rozpravke. 2500 eur z odstupneho prehral na tipoch a stavkach, ale nie je gambler. Peniaze si mu dala az potom v roku 2022. V inej casti diskusii pises, ze si mu najprv pozicala, az potom zacal stavkovat. Tak sa rozhodni, co je pravda

@mircalla ked som mu poziciavala peniaze, nemohol stavkovat, lebo bol poberatelom v hmotnej nudzi, oni maju zablkovane stavkovanie. Kvoli tomu som mu aj tie peniaze pozicala, lebo poberal nieco vyse 80 eur z uradu prace ako hmotnu nudzu. Neskor, ked mu priznali ID - v roku 2024, tak hmotna nudza sa automaticky zrusila. Urcite viem, ze v tomto obdobi nemohol stavkovat. Co sa dialo neskor mi je jasne.

karolinakr
27. júl 2025
@aurora33

@anonym_autor no ja žasnem. Čiže keď som napísala, že si máš stáť za slovom tak ja som najhorší človek? Tu už človeka naozaj nič neprekvapí 😀😀 ok, tak idem tvojim štýlom a ďakujem. Tiež ti odrážam tvoju zlu energiu.

@aurora33 samozrejme, že otázka o tvojom mene bola out of topic..dlhšie som nad tym rozmyšľala nad tymto menom, lebo je take nezvyčajne, sa mi páčilo a využila som priležitosť,, ked si sa tu mihla v diskusii sa ťa spytať, že prečo prave to..Lenin bola sranda samozrejme, to nebolo myslene važne, ale ty si tak nabrusena na cely svet, čo teda aj v diskusiach bežne dokazuješ, že ked ti niekto zloži kompliment, je ti to podozrive a hned ideš do útoku.
takym štylom - ako som sa opovažila..
.keby som sa spytala 10ludi, každy odpovie inač, ale teda mohlo ma napadnuť, sudiac podla tvojich reakcii na internete, že to vypali veľmi zle..ja nemam zaujem sa vrtať v tvojom živote, ale hadať sa s niekym, ked ti zloži kompliment, toto je úplne mimo môj pochop

anonym_64dd14
27. júl 2025

odstupne sa dava vo vela firmach, nie je to nic neobvykle nechapem co sa vzdy do vsetkeho ludia rypaju. Moj muz dostal teraz tiez odstupne 32000 a nebol to ani rocny prijem.

autor
27. júl 2025
@karolinakr

@aurora33 samozrejme, že otázka o tvojom mene bola out of topic..dlhšie som nad tym rozmyšľala nad tymto menom, lebo je take nezvyčajne, sa mi páčilo a využila som priležitosť,, ked si sa tu mihla v diskusii sa ťa spytať, že prečo prave to..Lenin bola sranda samozrejme, to nebolo myslene važne, ale ty si tak nabrusena na cely svet, čo teda aj v diskusiach bežne dokazuješ, že ked ti niekto zloži kompliment, je ti to podozrive a hned ideš do útoku.
takym štylom - ako som sa opovažila..
.keby som sa spytala 10ludi, každy odpovie inač, ale teda mohlo ma napadnuť, sudiac podla tvojich reakcii na internete, že to vypali veľmi zle..ja nemam zaujem sa vrtať v tvojom živote, ale hadať sa s niekym, ked ti zloži kompliment, toto je úplne mimo môj pochop

@karolinakr nerob si z toho nic. Tiez ju sledujem v diskusiach, obcas ked na nu natrafim a to je ten typ zeny, nastvatej na cely svet, tzv. samonasieraci typ. Ale aj take zeny su. Vybiaju si tu na MK frustraciu zo svojho zivota.

autor
27. júl 2025
@anonym_64dd14

odstupne sa dava vo vela firmach, nie je to nic neobvykle nechapem co sa vzdy do vsetkeho ludia rypaju. Moj muz dostal teraz tiez odstupne 32000 a nebol to ani rocny prijem.

@anonym_64dd14 samozrejme, ze sa dava. Len ja mam v mojom okoli asi 5tich ludi, ktorych osobne poznam, co zobrali odstupne a odisli po rokoch v tejto firme. Zase poznam cloveka, co tam odpracoval 39 rokov, podal si ziadost o uvolnenie s tymto odstupnym a firma mu to neuznala. Cize pokial viem, tie odchody stale prebiehaju kontinualne. Pri priemernej vyske mzdy v tomto podniku na obycajnych R poziciach 1800 eur by to malo byt okolo 21 600 eur. A samozrejme su ludia, co maju ovela vyssie mzdy ako 1800 eur. Pred covidovom obdobi tam kamosi zarobili v cistom tuto sumu uplne v pohode.

mircalla
27. júl 2025
@anonym_64dd14

@anonym_64dd14 Fakt som si precitala tuto storku o strasne dobrej kamoske, co poziciava peniaze gamblerovi, hoci viem, ze prehral minimalne 2500 eur, pricom planuje dieta, zaroven ma ID. Zhodou nahodou bol pri tom, ako jej poistovna vyplatila peniaze, ona bola zhodou nahod pri tom ako opustal stavkovu kancelariu a ma dokonaly prehlad, co prehral ci vyhral ale tak mu gamblerovi a zavislemu na cigaretach pozicia dalej a nakonec odpusti dlh. Najlepsi kamarat inak super je socka, co ju roky vyuziva, presne vie, ze kolko minie mesiacne na cigarety aj kolko stoja. Ale teda nehovorte to jeho mame. No ja taketo nezeriem
Takze bud je extremne blba alebo si to vymyslela

anonym_998a4a
27. júl 2025
@mircalla

@anonym_64dd14 Fakt som si precitala tuto storku o strasne dobrej kamoske, co poziciava peniaze gamblerovi, hoci viem, ze prehral minimalne 2500 eur, pricom planuje dieta, zaroven ma ID. Zhodou nahodou bol pri tom, ako jej poistovna vyplatila peniaze, ona bola zhodou nahod pri tom ako opustal stavkovu kancelariu a ma dokonaly prehlad, co prehral ci vyhral ale tak mu gamblerovi a zavislemu na cigaretach pozicia dalej a nakonec odpusti dlh. Najlepsi kamarat inak super je socka, co ju roky vyuziva, presne vie, ze kolko minie mesiacne na cigarety aj kolko stoja. Ale teda nehovorte to jeho mame. No ja taketo nezeriem
Takze bud je extremne blba alebo si to vymyslela

@mircalla ja si pamatam ze tu uz pisala vtedy rieisla primarne jeho mamu ze jej nechcela dovolit pomoct jej synovi ale vtedy bol on v pozicii priatela/partnera
ktovie ako to je v realite

autor
27. júl 2025
@anonym_998a4a

@mircalla ja si pamatam ze tu uz pisala vtedy rieisla primarne jeho mamu ze jej nechcela dovolit pomoct jej synovi ale vtedy bol on v pozicii priatela/partnera
ktovie ako to je v realite

@anonym_998a4a dakujem, o tomto som tu nikdy nepisala. Jeho mama o mne vela veci ani nevie. Mam svojho partnera dlhodobo, mame uz jedno dieta a druhe sme velmi chceli a tuzili po nom, zial aktualne to nevyslo. Ked sa dam dokopy zdravotne, tak to este skusime, ale nebudeme tlacit na pilu.

karolinakr
27. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_998a4a dakujem, o tomto som tu nikdy nepisala. Jeho mama o mne vela veci ani nevie. Mam svojho partnera dlhodobo, mame uz jedno dieta a druhe sme velmi chceli a tuzili po nom, zial aktualne to nevyslo. Ked sa dam dokopy zdravotne, tak to este skusime, ale nebudeme tlacit na pilu.

@anonym_998a4a
@anonym_autor
aj veľa by to vysvetľovalo, prečo si mu chcela požičiať, ak to bol byvaly frajer, ja som to aj niekde písala, či spolu mali niečo ...
ja som tiež požičala ale maximalne 50ku, čo mi nebolo vratene, odpisala som to a dovidenia
4000 eur, neviem, či sa taky človek narodil, žeby som mu dala

autor
27. júl 2025
@karolinakr

@anonym_998a4a
@anonym_autor
aj veľa by to vysvetľovalo, prečo si mu chcela požičiať, ak to bol byvaly frajer, ja som to aj niekde písala, či spolu mali niečo ...
ja som tiež požičala ale maximalne 50ku, čo mi nebolo vratene, odpisala som to a dovidenia
4000 eur, neviem, či sa taky človek narodil, žeby som mu dala

@karolinakr nikdy sme spolu nič nemali. On je iba môj kamarát od detstva, poznáme sa od základnej školy. S mojím partnerom sme spolu už mnoho rokov, máme spolu 5 ročnú dcérku a teraz sme sa tešili na druhé bábo.
Prečo som mu požičala? Vraví sa, že v núdzi spoznáš priateľa. A takisto od dobroty na žobrotu.

karolinakr
27. júl 2025

ale to, že človek sklame sa môže stať veľmi ľahko,,rodičia prepíšu barak na dieťa kvôli pomoci, a on všetko možne robi, len nepomaha tak aj rodičia maju pravo byť sklamaní, nahnevaní alebo dokonca žiadať dar späť
čiže nie je to nič neobvyklé
človek mení svoje názory a prehodnocuje svoje rozhodnutia
nevidím na tom nič nezvyčajné

mircalla
27. júl 2025
@anonym_autor

@mircalla ked som mu poziciavala peniaze, nemohol stavkovat, lebo bol poberatelom v hmotnej nudzi, oni maju zablkovane stavkovanie. Kvoli tomu som mu aj tie peniaze pozicala, lebo poberal nieco vyse 80 eur z uradu prace ako hmotnu nudzu. Neskor, ked mu priznali ID - v roku 2024, tak hmotna nudza sa automaticky zrusila. Urcite viem, ze v tomto obdobi nemohol stavkovat. Co sa dialo neskor mi je jasne.

@anonym_autor Akoze nemohol takovite, vsak si ho videla sama vychadzat so stavkovej ci nie? To su tvoje slova. Hmotna nudza a zabklokovane stavkovanie? Nehovor.
Vysvetlim ti ako to funguje, hrac sa moze na urcite obdobie ale aj nastalo samovylucit z konkretnej stavkovej spolocnosti, ma to docasne blokovane.
Este je register vylucenych osob, to je totalne nastalo a nemoze stavkovat uz nikdy a nikde. Akurat, ze hmotna nudza s tym nema nic spolocne, ani ONI (neviem kto su oni) nic neblokuju. Vsetko je na vlastnu ziadost, pri tom egistri este na ziadost sudu, ak slo o tresny cin. Fakt klames

autor
27. júl 2025
@mircalla

@anonym_autor Akoze nemohol takovite, vsak si ho videla sama vychadzat so stavkovej ci nie? To su tvoje slova. Hmotna nudza a zabklokovane stavkovanie? Nehovor.
Vysvetlim ti ako to funguje, hrac sa moze na urcite obdobie ale aj nastalo samovylucit z konkretnej stavkovej spolocnosti, ma to docasne blokovane.
Este je register vylucenych osob, to je totalne nastalo a nemoze stavkovat uz nikdy a nikde. Akurat, ze hmotna nudza s tym nema nic spolocne, ani ONI (neviem kto su oni) nic neblokuju. Vsetko je na vlastnu ziadost, pri tom egistri este na ziadost sudu, ak slo o tresny cin. Fakt klames

@mircalla Osoby vylúčené z účasti na hazardných hrách
Všetky fyzické osoby vylúčené z účasti na hazardných hrách, ktorými sú podľa § 34 ods. 2 zákona o hazardných hrách fyzické osoby, ktoré dovŕšili 18 rokov veku a:

ktoré na účely poskytovanej pomoci v hmotnej núdzi tvoria domácnosť,
ktoré sami požiadali o vylúčenie,
ktorým bola diagnostikovaná choroba patologického hráčstva podľa medzinárodnej klasifikácie chorôb,
ktoré študujú na verejnej vysokej škole, súkromnej vysokej škole alebo štátnej vysokej škole v dennej forme štúdia, v študijnom programe prvého stupňa, v študijnom programe druhého stupňa alebo v študijných programoch spojeného prvého a druhého stupňa a zároveň im bolo priznané sociálne štipendium,
ktorým bol súdom uložený zákaz účasti na hazardných hrách,
ktorým bola rozhodnutím súdu alebo súdom schválenou dohodou uložená povinnosť platiť výživné nezaopatrenému dieťaťu, ktoré má nárok na náhradné výživné,
voči ktorým bolo začaté trestné stíhanie pre trestný čin zanedbania povinnej výživy.

anonym_711bb2
27. júl 2025

@anonym_autor nepozicala by som priateľovi

mircalla
27. júl 2025
@anonym_autor

Všetky fyzické osoby vylúčené z účasti na hazardných hrách, ktorými sú podľa § 34 ods. 2 zákona o hazardných hrách fyzické osoby, ktoré dovŕšili 18 rokov veku a:

ktorým bola diagnostikovaná choroba patologického hráčstva podľa medzinárodnej klasifikácie chorôb,
ktoré študujú na verejnej vysokej škole, súkromnej vysokej škole alebo štátnej vysokej škole v dennej forme štúdia, v študijnom programe prvého stupňa, v študijnom programe druhého stupňa alebo v študijných programoch spojeného prvého a druhého stupňa a zároveň im bolo priznané sociálne štipendium,
ktorým bola rozhodnutím súdu alebo súdom schválenou dohodou uložená povinnosť platiť výživné nezaopatrenému dieťaťu, ktoré má nárok na náhradné výživné,
voči ktorým bolo začaté trestné stíhanie pre trestný čin zanedbania povinnej výživy.

@anonym_autor Ano, a ako je mozno, ze nasledne zase stavkoval? Vsak si ho videla vychadzat zo stavkovej, to si sama napisala....Ze to mal blokovane a zase stavkoval....Toto vylucenie je trvale. Ako to mal zase odblokovane?
Mne nemusis davat google, vyznam sa v tom

autor
27. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor len mi je zahadou, ze ak tvrdis, ze to nie je kvoli hmotnej nudzi, preco mu zablokovali tipovanie 2 mesiace po zacati poberanie DvHN a odblokovali ho asi mesiac a nieco potom, co mu HN zrusili automaticky, lebo mu bol priznany ID.

autor
27. júl 2025
@mircalla

@anonym_autor Ano, a ako je mozno, ze nasledne zase stavkoval? Vsak si ho videla vychadzat zo stavkovej, to si sama napisala....Ze to mal blokovane a zase stavkoval....Toto vylucenie je trvale. Ako to mal zase odblokovane?
Mne nemusis davat google, vyznam sa v tom

@mircalla nie je trvale, ideme mat teraz polemiku na tuto temu, to vazne? Nie je trvale, ak je z titulu poberania davky v HN, z registra ta odstrania po odobrati davky. Prosim nastuduj si tieto veci, predtym nez ides vstupovat do diskusie a zbytocne to tu riesit.

mircalla
27. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor len mi je zahadou, ze ak tvrdis, ze to nie je kvoli hmotnej nudzi, preco mu zablokovali tipovanie 2 mesiace po zacati poberanie DvHN a odblokovali ho asi mesiac a nieco potom, co mu HN zrusili automaticky, lebo mu bol priznany ID.

@anonym_autor Ak si raz registri vylucenych osob, si tam navzdy. Ziadne 2 mesiace. Proste si obycajna klamarka.

autor
27. júl 2025
@mircalla

@anonym_autor Ak si raz registri vylucenych osob, si tam navzdy. Ziadne 2 mesiace. Proste si obycajna klamarka.

@mircalla nie je trvala, prosim informuj sa. Videla som jeho zablokovany ucet a teraz ho ma odblokovany,

autor
27. júl 2025
@mircalla

@mircalla Žiadosť o výmaz môžu podať iba tie osoby, ktoré sami požiadali o zápis do registra vylúčených osôb. Osoby, ktoré poberajú ktorúkoľvek dávku hmotnej pomoci (dávka v hmotnej núdzi, aktivačný príspevok, ochranný príspevok, príspevok na nezaopatrené dieťa, príspevok na bývanie), sú zapisované do registra vylúčených osôb z podnetu Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR a tento orgán podáva podnet pre výmaz osoby z registra vylúčených osôb, ktorý nastane vždy do 20. dňa kalendárneho mesiaca nasledujúceho po mesiaci, v ktorom nadobudlo právoplatnosť
rozhodnutie Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR odôvodňujúce vykonanie výmazu.

karolinakr
27. júl 2025
@anonym_autor

@mircalla Žiadosť o výmaz môžu podať iba tie osoby, ktoré sami požiadali o zápis do registra vylúčených osôb. Osoby, ktoré poberajú ktorúkoľvek dávku hmotnej pomoci (dávka v hmotnej núdzi, aktivačný príspevok, ochranný príspevok, príspevok na nezaopatrené dieťa, príspevok na bývanie), sú zapisované do registra vylúčených osôb z podnetu Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR a tento orgán podáva podnet pre výmaz osoby z registra vylúčených osôb, ktorý nastane vždy do 20. dňa kalendárneho mesiaca nasledujúceho po mesiaci, v ktorom nadobudlo právoplatnosť
rozhodnutie Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR odôvodňujúce vykonanie výmazu.

@anonym_autor ked si bude chcieť žiadať hypoteku, nedaju mu..povedz mu nech sa da čim skôr dokopy

autor
27. júl 2025
@karolinakr

@anonym_autor ked si bude chcieť žiadať hypoteku, nedaju mu..povedz mu nech sa da čim skôr dokopy

@karolinakr on už nie je v registri, za druhé o hypo si žiadať nebude, neviem z čoho by ju splácal a za tretie nebudem ho už informovať o ničom, keďže s ním nie som v kontakte. Mám spolužiačku z VŠ, ktorá robí na UP, informovala som sa u nej, keď som ju stretla, veľmi ma to zaujímalo, ako to prebieha. A naozaj ma veľmi prekvapuje, že je tu niekto, kto nemá o tom ani poňatia, ale mňa obviňovať, že som klamárka.. Lebo už keď nevieš, kde zaútočiť, tak napíšeš, že klame. Na úrovni 10 ročného dieťaťa.

mircalla
27. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Ano, v tomto mas pravdu, beriem spat. A teda stale tvrdis, ze neni gambler a ty si mu dobrovolne davala peniaze aj na jeho hranie, hoci si vedela ze len odstupneho prehral 2500 eur, cim mu vlastne skodis...A skutocne si dufala ci verila, ze hrat nebude, lebo to mal nejaky cas blokovane, este si mu aj odpustila dlh. Tiez ti nevadilo, ze 200 eur prefajcil, poziciavala si. Ako som uz napisala, bud vymyslene, alebo si neuveritelne blba

autor
27. júl 2025
@mircalla

@anonym_autor Ano, v tomto mas pravdu, beriem spat. A teda stale tvrdis, ze neni gambler a ty si mu dobrovolne davala peniaze aj na jeho hranie, hoci si vedela ze len odstupneho prehral 2500 eur, cim mu vlastne skodis...A skutocne si dufala ci verila, ze hrat nebude, lebo to mal nejaky cas blokovane, este si mu aj odpustila dlh. Tiez ti nevadilo, ze 200 eur prefajcil, poziciavala si. Ako som uz napisala, bud vymyslene, alebo si neuveritelne blba

@mircalla obvinila si mi, ze som klamarka a tu uz cesta nevedie spat. Prosim preskoc tuto temu. Dakujem.

karolinakr
Autor odpoveď zmazal