icon

Mám žiadať vrátenie požičaných peňazí od priateľa?

24. júl 2025

Mám blízkeho priateľa, teda skôr som mala.
Pred niekoľkými rokmi zo zdravotných dôvodov skončil v práci. Bol na PN, ID mu neuznali, následne podpora. Po nej však už nemal žiadny príjem. Nežiadal odo mňa nič, to by nikdy neurobil. Mne ho bolo ľúto, veľa pre mňa v minulosti znamenal a stál pri mne. Požičala som mu dohromady 2.500 eur. Neskôr v roku 2024 sa krátko zamestnal, vrátil mi 300 eur. Opäť doma na dlhodobej PN. Aktuálne od novembra min. roka má ID, nie však vysoký. Každopádne sa snažil vracať po 50 - 100 eur, ako mu vyšlo. Ale bolo to tak, že mi 100 vrátil a pred koncom mesiaca pýtal 30. A tak vrátil 30, plus potom 70 a zase pred koncom mesiaca niečo pýtal. Ide mi ešte 1800 eur. V istom mojom veľmi empatickom momente som mu v máji povedala, nech mi už peniaze nevracia, napísala som mu to aj do správy. Že teda budem rada, ak bude vedieť vyžiť zo svojich peňazí bez vracania dlhu, že nech považuje dlh za splatený a nič od neho nechcem, že si môže vydýchnuť. On nesúhlasil, povedal že od septembra mi zase bude vracať, koľko to vyjde. Každopádne som to považovala aj považujem za svoj dobrý krok. V tom čase. Ale... veľmi ma ľudsky sklamal, keď som ja potrebovala jeho podporu, vykašľal sa na mňa ako kamarát. Nebolo to raz, nebolo to 2x. Vyeskovalo to pred 3 týždňami a ja som prerušila kontakt.

A teraz premýšľam... to moje dobré ľudské empatické ja, mu chce pomôcť.
Ale na druhej strane si hovorím, prečo mu mám nechať svoje peniaze, keď sa takto zachoval? Mne nikdy nikto nepomohol okrem rodičov, nikdy. Tak si hovorím, mám pýtať peniaze späť?
Ale na to len čaká, keď mu napíšem, on mi odpovie, vedel som to... vedel som aká si.

Aktuálne mi tých 1800 eur vyslovene nechýba, ale keby som ich mala, kúpila by som si novú posteľ s dobrými matracmi alebo si z toho dala urobiť dva zubné implantáty. Alebo išla po rokoch na dovolenku.

Momentálne to nechávam tak. Čo by ste urobili vy?

mircalla
27. júl 2025
@anonym_autor

@mircalla obvinila si mi, ze som klamarka a tu uz cesta nevedie spat. Prosim preskoc tuto temu. Dakujem.

@anonym_autor Tvoja storka ma skutocne vela trhlin a neznie pravdepodobne.

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
autor
27. júl 2025
@karolinakr
Odpoveď bola zmazaná

@karolinakr to som pisala o miracle - tebe - ze ked uz ONA nevie ako obvinit druhych ludi, tak napise, ze som ja klamarka. Nebudem na nu ani na auroru uz reagovat a toto davam adminom na spracovanie, nie je normalne aby sa tak zeny spravali na fore MK.

anonym_3e2908
27. júl 2025
@mircalla

@anonym_autor Tvoja storka ma skutocne vela trhlin a neznie pravdepodobne.

@mircalla Tajomstvo, ktoré všetko vysvetľuje, teda konanie, myšlienkové pochody a komunikáciu autorky na internete je, že autorka aj ten podivný kamarát majú ID na hlavu. Škoda s takýmito ľuďmi strácať čas.

mircalla
27. júl 2025
@anonym_autor

@karolinakr to som pisala o miracle - tebe - ze ked uz ONA nevie ako obvinit druhych ludi, tak napise, ze som ja klamarka. Nebudem na nu ani na auroru uz reagovat a toto davam adminom na spracovanie, nie je normalne aby sa tak zeny spravali na fore MK.

@anonym_autor Mozno by bolo zaujimave si precitat tu inu diskusiu, kde bol vlastne byvaly partner, teda teraz pises, ze nebol. No asi sama nevies
Kazdopadne peniaze ti zazracne behom dna vratil, mozno zase vyhral ako pises (ale nie je gambler), tak je to vyriesene

karolinakr
27. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor jaj, aha, chapem, zmazala som to..ano všimla som si, nielen z klamstva aj daleko horšich veci si bola obvinená

hovori sa, že ženy by mali držať spolu ale to tu nehrozi, skôr kto koho skôr zhodí alebo zdeptá, ..taketo veci musiš odfiltrovať, lebo vieš, že kto ti chce pomôcť a kto ťa potopiť

nemám potrebu robiť taketo veci a zraňovať druhych bezdôvodne, život nás bičuje aj bez toho dosť

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
aurora33
27. júl 2025
@karolinakr

@aurora33 samozrejme, že otázka o tvojom mene bola out of topic..dlhšie som nad tym rozmyšľala nad tymto menom, lebo je take nezvyčajne, sa mi páčilo a využila som priležitosť,, ked si sa tu mihla v diskusii sa ťa spytať, že prečo prave to..Lenin bola sranda samozrejme, to nebolo myslene važne, ale ty si tak nabrusena na cely svet, čo teda aj v diskusiach bežne dokazuješ, že ked ti niekto zloži kompliment, je ti to podozrive a hned ideš do útoku.
takym štylom - ako som sa opovažila..
.keby som sa spytala 10ludi, každy odpovie inač, ale teda mohlo ma napadnuť, sudiac podla tvojich reakcii na internete, že to vypali veľmi zle..ja nemam zaujem sa vrtať v tvojom živote, ale hadať sa s niekym, ked ti zloži kompliment, toto je úplne mimo môj pochop

@karolinakr jezin prepáč, občas neviem z písaného textu zistit či ide o kompliment, alebo sarkazmus. Myslela som, že to myslíš útočne, pretože už viackrát sa mi stalo, ako ma tu ľudia spájali prave s Leninom a slávnym výstrelom z Aurory.
Naozaj ma to mrzí, že som to nepochopila správne.
A k veci: mám syna, ktorý je odmalička velky nadsenec do astronómie. Stále o tom číta knihy a denno denne mi rozpráva čo nové sa dozvedel… Aurora borealis je polárna žiara. Takze toto je moja inšpirácia ☺️

karolinakr
27. júl 2025
@aurora33

@karolinakr jezin prepáč, občas neviem z písaného textu zistit či ide o kompliment, alebo sarkazmus. Myslela som, že to myslíš útočne, pretože už viackrát sa mi stalo, ako ma tu ľudia spájali prave s Leninom a slávnym výstrelom z Aurory.
A k veci: mám syna, ktorý je odmalička velky nadsenec do astronómie. Stále o tom číta knihy a denno denne mi rozpráva čo nové sa dozvedel… Aurora borealis je polárna žiara. Takze toto je moja inšpirácia ☺️

@aurora33 aha, čiže ten Lenin nebol zasa až tak vtipný..my bad

mircalla
27. júl 2025
@aurora33

@aurora33 Dost cool....

aurora33
27. júl 2025
@karolinakr

@aurora33 aha, čiže ten Lenin nebol zasa až tak vtipný..my bad

@karolinakr to je v poriadku, nemala si to odkial vedieť.

aurora33
27. júl 2025
@mircalla

@anonym_autor Ano, v tomto mas pravdu, beriem spat. A teda stale tvrdis, ze neni gambler a ty si mu dobrovolne davala peniaze aj na jeho hranie, hoci si vedela ze len odstupneho prehral 2500 eur, cim mu vlastne skodis...A skutocne si dufala ci verila, ze hrat nebude, lebo to mal nejaky cas blokovane, este si mu aj odpustila dlh. Tiez ti nevadilo, ze 200 eur prefajcil, poziciavala si. Ako som uz napisala, bud vymyslene, alebo si neuveritelne blba

@anonym_autor vôbec nie som naštvaná na celý svet, alebo samonasieraci typ. Ani si tu nevybijam frustráciu 🤣😀 už som jej to vysvetlila, že občas je pre mňa náročné zistit či sa človek vysmieva, alebo sa pýta naozaj so záujmom. A musíš sama uznat, že písany text a normálna komunikácia je rozdiel.
Síce u teba mozno nie. Keď ty aj napíšeš, že peniaze si nechaj nemusíš ich vracat a o chvíľu si ich pytas naspäť 😀😀😂😂
V tomto suhlasim s @mircalla že ti tu veľmi veľa veci nesedí.

karolinakr
27. júl 2025
@aurora33

@aurora33 film sa volá Cena za nežnosť - Debra Winger, Shirley MacLaine, 5 Oscarov

mircalla
27. júl 2025
@karolinakr

@aurora33 film sa volá Cena za nežnosť - Debra Winger, Shirley MacLaine, 5 Oscarov

@karolinakr To bol inak brutalne dobry film

karolinakr
27. júl 2025
@mircalla

@karolinakr To bol inak brutalne dobry film

@mircalla no práve, taký sladko trpký , nemala som odvahu ho aurore navrhnúť pozerať 😀

mircalla
27. júl 2025
@karolinakr

@mircalla no práve, taký sladko trpký , nemala som odvahu ho aurore navrhnúť pozerať 😀

@karolinakr Jeden z mojich top 10

aurora33
27. júl 2025
@karolinakr

@karolinakr Vďaka za odporúčanie ☺️

gabrielladan
27. júl 2025

Ty kokos ,vy nie ste normálne 😂😂😂 nechápem ten pičung na meno autorky, vôbec nemá v príbehu trhliny, všetko dovysvetlovala...som tu iba od júna a mám dosť 😅 reálne.... Nechajte ju už tak. A už vôbec žiadna mrcha ani nič.... Mám dosť....

oskvarka
27. júl 2025
@anonym_autor

@oskvarka je to tá istá situácia, len som v úvode nenapísala všetko - o mne, aby ma ľudia zbytočne neľutovali a o ňom, aby ho hneď nezatracovali. Nemyslím si, že je gambler. Ale áno, odstupné dostal, v kráľovskej výške. Nemá za celý život nič ušetrené. Robil roky, pýtala som sa ho, kde dával peniaze, kde ich investoval, prečo si neodkladal nič? Nevie na to odpovedať. Pritom ja ho vnímam ako veľmi šetrného človeka, čo prehodnocuje každé euro pri kúpe niečoho.

@anonym_autor no aj šetrný ľudia často majú zlú finančnú gramotnosť žiaľ ... ja napríklad mám tiež pre toto malo pochopenia aj vo svojom okolí...mozno pre to že mne mauika vždy išla nemám problém si nast vo svojich financiách logicku hranicu do čoho ísť a čo už nieje pre mňa... Ale poznám veľa ľudí ktorý naozaj z neznalosti toto nedokážu a aj keď sú šetrný niekedy im uchádzajú peniaze fakt bizardnymi spôsobmi a ani si to neuvedomujú... Ja by som takým nepožicala nikdy aj keď je to možno nefér že ja som sa narodila s genom na matiku a oni nie...no...
V tomto prípade ale úplne kvitujem tvoje rozhodnutie získať peniaze naspäť a fakt sa úprimne čudujem že sa ti to tak ľahko podarilo...nie že by som nebola optimista a pozitívne naladená do života ale žiaľ keď ide o peniaze bývajú vzťahy často zložité...a aj ja mám za sebou pár pôžičiek povedzme povedzme že nie úplnnero

oskvarka
27. júl 2025
@oskvarka

@anonym_autor no aj šetrný ľudia často majú zlú finančnú gramotnosť žiaľ ... ja napríklad mám tiež pre toto malo pochopenia aj vo svojom okolí...mozno pre to že mne mauika vždy išla nemám problém si nast vo svojich financiách logicku hranicu do čoho ísť a čo už nieje pre mňa... Ale poznám veľa ľudí ktorý naozaj z neznalosti toto nedokážu a aj keď sú šetrný niekedy im uchádzajú peniaze fakt bizardnymi spôsobmi a ani si to neuvedomujú... Ja by som takým nepožicala nikdy aj keď je to možno nefér že ja som sa narodila s genom na matiku a oni nie...no...
V tomto prípade ale úplne kvitujem tvoje rozhodnutie získať peniaze naspäť a fakt sa úprimne čudujem že sa ti to tak ľahko podarilo...nie že by som nebola optimista a pozitívne naladená do života ale žiaľ keď ide o peniaze bývajú vzťahy často zložité...a aj ja mám za sebou pár pôžičiek povedzme povedzme že nie úplnnero

+Nie úplne rozumných aj keď len vlastnej rodine..a boli tam aj vyššie sumy...našťastie sa mi tiež všetky peniaze vrátili...

autor
27. júl 2025
@gabrielladan

Ty kokos ,vy nie ste normálne 😂😂😂 nechápem ten pičung na meno autorky, vôbec nemá v príbehu trhliny, všetko dovysvetlovala...som tu iba od júna a mám dosť 😅 reálne.... Nechajte ju už tak. A už vôbec žiadna mrcha ani nič.... Mám dosť....

@gabrielladan prišla som si sem vypočuť názor ľudí v čase, keď som peniaze ešte nemala. Keď sa mi ich podarilo získať späť, láskavé mamičky začali pritvrdzovať.
Toto som postúpila @admin MK, aby sa pozreli na správanie úžívateľov tohto fóra. Urážanie, invektíva, nadávky, dokonca spochybňovanie zdravotného stavu.

Kódex správania na MK hovorí:
Na stránke sa snažíme šíriť príjemnú atmosféru. Každý z nás je iný a je dôležité uvedomiť si, že to, čo viem ja, nemusí vedieť každý. Preto sa, prosím, vyjadruj slušne a vyhni sa výsmechu, nadávkam.

Na koníkovi si vzájomne pomáhame. Podporujeme šikovné mamičky a podporujeme informácie a aktivity, ktoré sú nápomocné. Ak máš v úmysle robiť opak, táto stránka nie je pre teba to správne miesto. Rasizmus, šikana, násilie a taktiež šírenie nenávisti, strachu a klamstiev za účelom manipulácie iných na koníka naozaj nepatria.

A ak sa predsa len dostaneš do situácie, kedy bude pre teba ťažké reagovať priateľsky a s dobrým úmyslom, radšej nereaguj vôbec.

Nižšie uvedené citácie sú len úryvky z toho, čo tu za 4 dni odoznelo na MK.
Autorov tam nepridávam, nájdu sa sami. Uvedené správanie nie je v súlade s tým, ako sa Modrý koník profiluje a chce profilovať ako priateľské a bezpečné prostredie. Preto to riešim s Adminmi MK. Tým nemyslím len samotné príspevky, ale aj ich užívateľov, či už anonymných alebo vystupujúcim pod svojím nickom.

- je to pomsta a vydieranie z tvojej strany
- neser si do huby
- si manipulátorka, peniazmi si nekúpiš jeho starostlivosť ( 46 likov),
- veľké gestá, silne reči, ale správanie ako u strnastrocnych
- teba by som ako kamošku nechcela
- nie si kamarátka, takto sa kamaráti nesprávajú
- si amorálna
- chcela si si kúpiť dobrý pocit a priateľstvo
- vynucuješ si pozornosť za peniaze, čistá pomsta nič iné
- prečo ťa tvoj priateľ neodviezol, nesedí mi to
- je to vymyslené
- serieš si do huby, nie si charakter
- manipulátorka ako vyšitá
- obaja dokonale prototypy manipulátorov
- mala by si mať platobnú disciplínu a ochranu nejakú
- neverím ti, čítaj po sebe tie nezmysly
- už si tu písala, ale nebol to kamoš, ale tvoj priateľ
- to by aj sedelo, že by to bol jej expriateľ
- pouč ma, kde dávajú také odstupné
- ja fakt neverím tvojej rozprávke
- buď si extrémne blbá alebo si si to vymyslela
- fakt klameš
- mne nemusíš dávať google vyznám sa v tom ( register vylúčených osôb a hmotná núdza )
- ak si raz registri vylúčených osôb, si tam navždy. Žiadne 2 mesiace. Proste si obyčajná klamárka.
- Tvoja storka ma skutočne veľa trhlín a neznie pravdepodobne
- .. že autorka aj ten podivný kamarát majú ID na hlavu. Škoda s takýmito ľuďmi strácať čas

mircalla
27. júl 2025
@anonym_autor

@gabrielladan prišla som si sem vypočuť názor ľudí v čase, keď som peniaze ešte nemala. Keď sa mi ich podarilo získať späť, láskavé mamičky začali pritvrdzovať.
Toto som postúpila @admin MK, aby sa pozreli na správanie úžívateľov tohto fóra. Urážanie, invektíva, nadávky, dokonca spochybňovanie zdravotného stavu.

Kódex správania na MK hovorí:
Na stránke sa snažíme šíriť príjemnú atmosféru. Každý z nás je iný a je dôležité uvedomiť si, že to, čo viem ja, nemusí vedieť každý. Preto sa, prosím, vyjadruj slušne a vyhni sa výsmechu, nadávkam.

Na koníkovi si vzájomne pomáhame. Podporujeme šikovné mamičky a podporujeme informácie a aktivity, ktoré sú nápomocné. Ak máš v úmysle robiť opak, táto stránka nie je pre teba to správne miesto. Rasizmus, šikana, násilie a taktiež šírenie nenávisti, strachu a klamstiev za účelom manipulácie iných na koníka naozaj nepatria.

A ak sa predsa len dostaneš do situácie, kedy bude pre teba ťažké reagovať priateľsky a s dobrým úmyslom, radšej nereaguj vôbec.

Nižšie uvedené citácie sú len úryvky z toho, čo tu za 4 dni odoznelo na MK.
Autorov tam nepridávam, nájdu sa sami. Uvedené správanie nie je v súlade s tým, ako sa Modrý koník profiluje a chce profilovať ako priateľské a bezpečné prostredie. Preto to riešim s Adminmi MK. Tým nemyslím len samotné príspevky, ale aj ich užívateľov, či už anonymných alebo vystupujúcim pod svojím nickom.

- je to pomsta a vydieranie z tvojej strany
- neser si do huby
- si manipulátorka, peniazmi si nekúpiš jeho starostlivosť ( 46 likov),
- veľké gestá, silne reči, ale správanie ako u strnastrocnych
- teba by som ako kamošku nechcela
- nie si kamarátka, takto sa kamaráti nesprávajú
- si amorálna
- chcela si si kúpiť dobrý pocit a priateľstvo
- vynucuješ si pozornosť za peniaze, čistá pomsta nič iné
- prečo ťa tvoj priateľ neodviezol, nesedí mi to
- je to vymyslené
- serieš si do huby, nie si charakter
- manipulátorka ako vyšitá
- obaja dokonale prototypy manipulátorov
- mala by si mať platobnú disciplínu a ochranu nejakú
- neverím ti, čítaj po sebe tie nezmysly
- už si tu písala, ale nebol to kamoš, ale tvoj priateľ
- to by aj sedelo, že by to bol jej expriateľ
- pouč ma, kde dávajú také odstupné
- ja fakt neverím tvojej rozprávke
- buď si extrémne blbá alebo si si to vymyslela
- fakt klameš
- mne nemusíš dávať google vyznám sa v tom ( register vylúčených osôb a hmotná núdza )
- ak si raz registri vylúčených osôb, si tam navždy. Žiadne 2 mesiace. Proste si obyčajná klamárka.
- Tvoja storka ma skutočne veľa trhlín a neznie pravdepodobne
- .. že autorka aj ten podivný kamarát majú ID na hlavu. Škoda s takýmito ľuďmi strácať čas

@anonym_autor Ja si za svojim stojim. Zazracne ti peniaze potom ako si finanacovala jeho gambling do 24 hodin vratil, hoci ich nevedel vratit 3 roky a nemal ani na topanky. Zazrak na pockanie. Myslim, ze sa k tejto teme uz nemusime vracat. Je to vyriesene, osobne ti to neverim, bohuzial, ale to ta nemusi zaujimat.

autor
27. júl 2025
@mircalla

@anonym_autor Ja si za svojim stojim. Zazracne ti peniaze potom ako si finanacovala jeho gambling do 24 hodin vratil, hoci ich nevedel vratit 3 roky a nemal ani na topanky. Zazrak na pockanie. Myslim, ze sa k tejto teme uz nemusime vracat. Je to vyriesene, osobne ti to neverim, bohuzial, ale to ta nemusi zaujimat.

@mircalla nie je to vyriesene za mna, obvinila si ma niekolko krat z klamstva, co nie je pravda. A opakujem, mam za to, ze tvoje chovanie je proti zasadam spravania sa na tomto fore a budem to riesit.

mircalla
27. júl 2025
@anonym_autor

@mircalla nie je to vyriesene za mna, obvinila si ma niekolko krat z klamstva, co nie je pravda. A opakujem, mam za to, ze tvoje chovanie je proti zasadam spravania sa na tomto fore a budem to riesit.

@anonym_autor Nech sa paci, len do toho🙂

autor
27. júl 2025

@mircalla nie, nikto nemá právo beztrestne urážať, atakovať alebo ponižovať druhých, či už v diskusiách, alebo kdekoľvek inde. Sloboda prejavu má svoje hranice, a tie končia tam, kde začína zasahovanie do dôstojnosti, práv či slobody iného. Ak niekto porušuje pravidlá slušnej komunikácie, môže byť postihnutý, či už administrátorom diskusie, prevádzkovateľom platformy - vylúčením z MK alebo v závažnejších prípadoch aj inak.

tatiana288
27. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Teeda, tebe sa ale bude luxusne spať. Nová posteľ za vrátené peniaze pod vyhrážkou matky a ešte k tomu si trocha pohoníš ego tým, že "postúpiš urážky na svoju osobu adminovi". Tak na čo sa tu potom pýtaš na názory, keď ich nechceš počuť? Ty musíš byť celkom dosť nepríjemná osoba, a to nemyslím ako urážku, ale ako fakt. Ale pokojne to nahlás, ak ťa to uspokojí. Hlavne nech si spokojná.

autor
27. júl 2025
@tatiana288

@anonym_autor Teeda, tebe sa ale bude luxusne spať. Nová posteľ za vrátené peniaze pod vyhrážkou matky a ešte k tomu si trocha pohoníš ego tým, že "postúpiš urážky na svoju osobu adminovi". Tak na čo sa tu potom pýtaš na názory, keď ich nechceš počuť? Ty musíš byť celkom dosť nepríjemná osoba, a to nemyslím ako urážku, ale ako fakt. Ale pokojne to nahlás, ak ťa to uspokojí. Hlavne nech si spokojná.

@tatiana288 vyjadriť svoj názor sa dá bez útoku, s rešpektom a bez urážok. Ak poznáte iba takýto štýl komunikácie, niekde rodičia urobili chybu.

tatiana288
27. júl 2025

Si nejaká útlocitná a zasa si serkáš do pusy. Ak niekto označí tvoj spôsob jednania za amorálny, považuješ to za urážku. Ale zároveň tu útočíš na výchovu mojich rodičov, a to už ti príde v poriadku. Tak teda nech už sa máš prečo cítiť urazene. Podľa mňa si arogantná, úzkoprsá a povýšenecká koza, ktorá si v celej svojej pomyselnej nadradenosti nestačila všimnúť, že svet sa netočí len okolo nej. Napriek tomu, a to hlavne preto, že ma moji rodičia narozdiel od tvojich vychovali dobre, ti prajem pokojné tehotenstvo a veľa zdravia tebe aj bábätku.

autor
27. júl 2025
@tatiana288

Si nejaká útlocitná a zasa si serkáš do pusy. Ak niekto označí tvoj spôsob jednania za amorálny, považuješ to za urážku. Ale zároveň tu útočíš na výchovu mojich rodičov, a to už ti príde v poriadku. Tak teda nech už sa máš prečo cítiť urazene. Podľa mňa si arogantná, úzkoprsá a povýšenecká koza, ktorá si v celej svojej pomyselnej nadradenosti nestačila všimnúť, že svet sa netočí len okolo nej. Napriek tomu, a to hlavne preto, že ma moji rodičia narozdiel od tvojich vychovali dobre, ti prajem pokojné tehotenstvo a veľa zdravia tebe aj bábätku.

@tatiana288 Táto správa je maximálne nevhodná a upozorňujem, že porušuje hranice slušnej komunikácie. Ja som poukázala na spôsob komunikácie a ty odpovedáš urážkami, takže zrejme si len zrkadlíš vlastnú frustráciu. Poznámka o rodičoch nepatrila iba tebe, ale bola všeobecná. Lebo mám za to, že základy slušného správania a komunikácie nám nastavujú doma rodičia. Rozhodne nič neospravedlňuje takýto výlev, aký si poslala. Toto správanie svedčí o tebe. Toto tu je tvoj problém, rieš si ho sama v sebe. P.S. O bábätko sme prišli, v ten večer, keď som išla do nemocnice. Písala som to tu.

aurora33
27. júl 2025
@tatiana288

@tatiana288 suhlasim s tebou. Autorka je veľmi nepríjemná. Dobre si ju vystihla.