Mám zostať vo vzťahu?
Ahojte baby, neviem čo mám robiť 😔mám priateľa, náš vzťah nie je ideálny mám pocit že si obaja zaslúžime viac, aj on niekoho kto si je ním istý, aj ja niekoho kto mi vyhovuje. Proste sú veci ktoré mi na ňom vadia a ja neviem či si s ním viem predstaviť prežiť celý život, ale zároveň to s ním nedokážem skončiť😭
@anonym_autor no, keď sa objaví niekto nový, tak budeš hneď odmilovaná
.....,😁
@ivicatolic to si nemyslím, horšie je že ja neviem možno už odmilovana som len ho nedokážem pustiť a žiť život bezomna a ja bez neho
To je skôr strach, že zostaneš sama a nikoho iného si nenájdeš ... keď vzťah nefunguje, treba ho ukončiť, chvíľu posmútiť a ísť dopredu ... chlapov sú mrte.
To je skôr strach, že zostaneš sama a nikoho iného si nenájdeš ... keď vzťah nefunguje, treba ho ukončiť, chvíľu posmútiť a ísť dopredu ... chlapov sú mrte.
@dzulli1980 máte pravdu, ja asi nedokážem sa rozísť. Raz som mala vzťah 3 mesiace on sa rozišiel so mnou, potom ešte jeden vzťah ktorý sa mi nejak podarilo ukončiť ale on vtedy skončiť nechcel tak sme sa ešte nejak ťahali lebo som nevedela povedať nie, s jedným som sa stretávala až ma ghostol, a teraz tento
@anonym_autor
Pises, ze ti tvoj frajer nevyhovuje. Ak sa nechces s nim rozist, co teda ocakavas? Lebo realne mozes takto prist o moznost vztahu s muzom, s ktorym sa budete lubit, vzajomne doplnat a mozno s nim aj zostarnes.
Vies, iba ty tvoris svoj zivot (v 95 % vecí) a je na tebe, ci chces zit taky zivot ako zijes alebo sa chces v zivote posunut. A nemusí to byt nutne ani dalsi vztah. Moze to byt etapa dozrievanie, spoznavania sa.
@anonym_autor
Pises, ze ti tvoj frajer nevyhovuje. Ak sa nechces s nim rozist, co teda ocakavas? Lebo realne mozes takto prist o moznost vztahu s muzom, s ktorym sa budete lubit, vzajomne doplnat a mozno s nim aj zostarnes.
Vies, iba ty tvoris svoj zivot (v 95 % vecí) a je na tebe, ci chces zit taky zivot ako zijes alebo sa chces v zivote posunut. A nemusí to byt nutne ani dalsi vztah. Moze to byt etapa dozrievanie, spoznavania sa.
@zmrzlinka2021 ach to máte pravdu, mám z toho už dlhšie úzkosť a viem že jediný kto mi to spôsobuje a ktorom môže vyriešiť som ja. Ja sama si to robím. Len nedokážem sa nejak posunúť ďalej niekam. Presne, že toto si ja zvolim na cely život svojou hlúposťou, a ešte aj jemu to ubližuje
@zmrzlinka2021 ach to máte pravdu, mám z toho už dlhšie úzkosť a viem že jediný kto mi to spôsobuje a ktorom môže vyriešiť som ja. Ja sama si to robím. Len nedokážem sa nejak posunúť ďalej niekam. Presne, že toto si ja zvolim na cely život svojou hlúposťou, a ešte aj jemu to ubližuje
@anonym_autor A z čoho mas strach ohladom toho rozchodu?
@anonym_autor A z čoho mas strach ohladom toho rozchodu?
@zmrzlinka2021 neviem asi z toho že či je to naozaj to čo chcem.. z toho bytia bez neho, alebo či niekedy k niekomu vôbec dokážem cítiť 100% (nie toho že si nikoho nenajdem, to viem že by som si našla a aj viem že možno “lepšieho”) alebo toho že už nebude v mojom živote vôbec ani ja v jeho a to čo sme chceli budeme mať s niekým iným
@dzulli1980 máte pravdu, ja asi nedokážem sa rozísť. Raz som mala vzťah 3 mesiace on sa rozišiel so mnou, potom ešte jeden vzťah ktorý sa mi nejak podarilo ukončiť ale on vtedy skončiť nechcel tak sme sa ešte nejak ťahali lebo som nevedela povedať nie, s jedným som sa stretávala až ma ghostol, a teraz tento
@anonym_autor ty mas problem s tym, aby si celila vlastnej zodpovednosti za svoje rozhodnutie byt sama (a mozno aj strach z koncov). Ked by si to nahodou olutovala. To nechces zazit.
Radsej drzis a cakas na moment, kedy to potom mozes zvalit na osud (on ma ghostol). Je ti tak lahsie. Ze to niekto urobil za teba.
Nechces si povedat: to ja som sa rozhodla.
Lenze ono v tom rozhodnuti je aj kus sebavedomia: Urobila som, co som ja chcela (aj ked to nejaku dobu ma neprijemne nasledky).
Ked to nechavas takto, tak vlastne rozhodnutie za tvoje stastie nechavas v rukach druhych, ktorym na tom nezalezi (a kratia ti tvoj cas. Stracas ho s nimi.). A na svoju skodu si tak vyrabas postupne navyk nepreberat zodpovednost, nechat sa vlacit s prudom, a potom bedovat nad tym (a nad sebou, vidiet sa ako obet).
Kym teraz stracas dalsi cas s tymto muzom, hoci vies, ze z toho nic pozitivne nebude, nejaky vhodnejsi uz moze byt v tvojom okoli, ale ty nie si volna. Tak tvoju existenciu kludne prehliadne. Lebo si mohla byt jedna z kadidatiek, ktore ho zaujali, ale zial nie si volna, tak da prednost menej komplikovanej, volnej.
Takze - vies, co mas urobit.
Toto ma asi korene kdesi v povahe, kombinovanej s vychovou. No nad tym uz musis pouvazovat sama (sama sa najlepsie poznas) a uvedomit si, ze s tym musis zacat nieco robit. Nenechat tomu ta vlacit zivotom.
@moonlight1210 áno to ste veľmi rozumne a vecne napisali. Môj problem bude asi niekde hlbšie, možno presne aj v detstve, podobný scenár som videla doma. A aj tie osobnosti priateľa a otca, mama ho nikdy neopustila aj keď sme vsetci vedeli ako jej ubližuje. A priateľ je podobná povaha. Len niekedy neviem či si to sála nerobím, že do neho vkladám zle vlastnosti otca a možno nie je az taky zly.
Porozprávaj sa o tom snim ako to vidí on .Možno to vidí rovnako a zbytočne sa trápiš
Stane sa ti niečo zle ,keď budeš sama? veď maj kamarátov,na čo mať akože vzťah bez citov a budúcnosti
Z nudy
Veď nájdi si koníčky

@anonym_autor no, keď sa objaví niekto nový, tak budeš hneď odmilovaná
.....,😁