Mám zotrvať v toxickom vzťahu?
Zdravím som s priateľom už 5 rokov . Mám 21. Bývam s ním niečo cez dva roky . Ale je to čistá hrôza . Začnem asi tým že s ničím nepomáha. Bývame síce u neho v dome. Ale ja robím všetko od upratovania po varenie.( Mám aj prácu ale nie takú že tam chodím stále čiže mám dostatok voľna. Ale to isté aj on keďže má prácu sezónnu skôr leto atď a chodí sem tam vypomáhať kde ho zavolajú. ) Musím do neho už tlačiť aby niečo urobil a to tiež iba potom frfle. Aj jeho kamaráti mi dohovárali a ignoroval ich.
Horšie veci sú že po mne kričí a nadáva mi. Že som nemožná, jebnutá , atď. Keď má nervy trieska do stien . Raz nám rozbil sklo na kuch.linke. Ked mu poviem že mi niečo vadí tak úplne vybuchne a skončí to tak že mi hovorí niečo v zmysle " kebyže mi nerobíš nervy tak som pohode doteraz som bol pohode ale ty stále dačo musíš , no áno a pamätáš keď si ty ?.." Vždy to nejak preformuluje na mňa. Niekedy začne hystericky plakať a potom do mňa striedavo kričí prečo ho neukľudním a potom že nemám otravovať.
Ja som človek čo má úzkosti( mám ich normálne diagnostikovane ale lieky nemusím brať). Všimla som si že dosť sa mi pri ňom zhoršujú. Niekedy mám také stavy že nedokážem zniesť ani jeho dotyk ako sa mi hnusí kvôli tomu ako sa správa ..potom je tu ďalšia vec . Nalieha na mňa so sexom. Stále sa na mňa lepí aj keď vidí že mi je to nepríjemné. Raz sa mi stalo že keď som zaspala tak som za vzbudila na to že mám dole nohavičky že ma vyzliekal....asi chvála bohu...alebo že mi mizne spodné prádlo.
Rozmýšľam že by som od neho odišla ale vždy stropí scénu postaví sa pred dvere a nepustí ma... Čo mám robiť ?
Odist ked nebude doma, mam 20r dceru ale ak by toto zazivala ja s muzom by sme mu prisli drzku rozbit
@eeffka veď môj kamarát mi ponúka pomoc že príde mi aj pomôcť pobaliť alebo aj ako " ochrana" ak by niečo skúšal . Už som z tohto všetkého za ten čas unavená.
Nepusti ťa dvermi, vyskoč oknom.
Snáď si dospelá, máš OP.
Tak na co cakas?
@eeffka skôr sa ho tak trochu bojím . Vždy to sú scény že si niečo urobí . Že to budem mať na svedomí
Uz davno si s nim nemala byt..
tak mu nerob nervy, a odid od neho, cim skor tym lepsie. A moze byt v pohode. Ty mas priklopky na ociach, predpokladam, ze okrem neho nikoho si nemala este, toto nie je vztah. Takto len zdravotne problemy si vyrobis.
Bude robit sceny? nic ta do toho.. vsak nech si urobi. Nebudes to mat na svedomi, je to jeho rozhodnutie, jeho problem.
Nic si neurobi, a ak by aj, jeho rozhodnutie. Nie tvoje.
Mne az uzko ostalo po precitani. Co mu mas co vysvetlovat. Ked nebude doma,zbal najnutnejsie veci a chod prec. Prosim ta,netoleruj taketo spravanie a necakaj,ze sa to zlepsi. Znici ta uplne. Si mlada,mas zivot pred sebou. Mnohe dokazali odist od tyrana,dokazes to aj ty. Popros rodinu,kamaratky o pomoc,len s nim neostavaj.
neboj sa on si ani náhodou nič nespraví...to len má plno rečí...
odíď od neho keď bude v práci.
Veď na to spolieha a chce, aby si bola z toho unavená, deptá ťa, aby si sa ani nebránila, ani mu neoponovala..
Je to manipulácia, čím viac budeš z toho unavená, tým viac si k tebe dovolí..
urobí z teba trosku čo sa bude báť aj pípnuť..
Uteč🙏🏼
zajtra to bude horsie ako dnes.. o rok horsie ako teraz.
takze cim skor, tym lepsie..
Neboj sa, nic si neurobi. Taki ako on sa maju privelmi radi na to aby si ublizili. Manipuluje ta, ponizuje, obtazuje, vydiera ta, nic nerobi, necha sa obsluhovat. Preco si s nim? Ma zlateho vtaka alebo co?
@viestta Už skôr zo zviku by som povedala.
Nič mu nehovor, len sa zbaľ , keď nebude doma. Neodpovedaj mu na som, zablokuj ho. Neboj nič si neurobí.
Tak si odvykni a odid. Pretoze o 5 rokov budes mat dve deti a debila na krku, budes na praskoch a nebudes mat ziadne vychodisko
Keby sa toto dialo niektorej z našich dcér a ona by si to nechala, tak by som si sypala popol na hlavu, kde sme urobili v jej výchove vážnu chybu. Takýto slovník v normálnom partnerstve nemá miesto! Nehovor, že predtým nebol vulgárny. Len už teraz nemá sprosté reči (ktoré jasne ukazujú, aký je primitív), čo ti možno kedysi lichotilo, veď je frajer!, voči druhým, ale voči tebe. A to vyhrážanie sa, že si niečo urobí? To robia len slabosi. Zbaľ sa a odíď. Má ťa kto podporiť, tak neváhaj.
So strachom takto žiť, nie je život, lepšie to nikdy nebude, iba horšie..
Bude mu o chvíľu vadiť úplne všetko, aj to že kýchneš..
Má ťa iba na to, že mu robí dobre, keď ťa ponižuje a to nie je láska..
Koľko má rokov?
@macatt on má tiež 22 je medzi nami rozdiel iba mesiac.
Tak nech sa zabije 🙄 o jedneho debila menej, hned zajtra popros kamosa a chod prec od toho manipulatora.
Keby si bola moja dcera a vidim akeho idiota mas vedla seba, dostanes o do mna facku a do pol hodiny si zbalena a sedis v aute. Ty si este mladucka a dala si sa s nim dohromady este ako naivne decko, ale aspon tvoje okolie by Ti mohlo otvorit oci. Ak potrebujes podporu zober kamarata, brata alebo kohokolvek a vypadni odtial co najskor. Mas este sancu. Ak ostanes poseres si zivot. Nic medzitym neexistuje.… bohuzial on si nejaku dalsiu naivnu dusu najde … ma barak tak co na tom, ze je idiot … hlavne, ze chalupa je … smutna svk realita🤦♀️
chod prec. ty nie si zodpovedna za jeho ciny. ak si nieco urobi nie je to tvoja chyba. ty nie si povinna ho zachranovat.
odid, zachranuj seba. on lepsi nebude
Autoeka,prosim ta odid od neho. Pobal sa a s pomocou kamarata odid. Si velmi mlada na to,aby si si pokazila zivot. Zasluzis si cloveka,ktory si ta bude vazit ako zenu a partnerku. Prajem vela sil.
Ahoj! Poznáš jeho rodinu? Ako sa jeho otec správa k jeho mame? On asi kopíruje model akéhosi chorého správania sa a Teba sa snaží vycvičiť, aby si poslúchala a skákala, ako on píska! O chvíľu sa budeš cítiť ako handra a Tvoja psychika to nemusí zvládnuť. Odíď, aby si to neskôr neľutovala!
Ani som to cele nedocitala, netreba. Odid ked nebude doma, alebo tam chod s niekym. To, ze si nieco spravi je blbost, vydieracky. Cim skor odides, tym lepsie pre teba a tvoje zdravie. Si mlada, naco mat takeho parchanta pri sebe.
Prosim ta odid od neho. Vyuzi ponuku kamarata pomoze ti. Ulavi sa ti. Radsej sama ako s takymto psychopatom
Potajomky sa zbal a definitivne odid ked nebude doma. Zablokovat a nereagovat na ziadne spravy a citove vydieranie. Jeho vylevy = jeho problem.
Kamoska postupne vyniesla pol bytu a on si nic nevsimol. 🙈 posledna isla pracka aj s nou.

stacilo docitat sem "po mne kričí a nadáva mi. Že som nemožná, jebnutá" neviem co cakas aku radu. Zbal sa a odid skor ako budete mat 3 deti. Sceny budu tak ci tak, ale ty budes aspon v bezpeci