Mama s priateľom prespali v mojej izbe. Ako reagovať?
Bývam s mamou a jej priateľom a sestrami V 3 izbobom byte
Sestry majú izbu spolu mama zvlášť a ja zvlášť
No len tento víkend som nebola doma a mama s ním sa rozhodli bez môjho vedomia a opytania tam spať . Samozrejme že som o ničom nevedela potom až sestra sa prekecala že tam spali a oni sa tvárili že nič ani sa ma nebolí schopní opýtať či vlastne vôbec môžu...a ešte k tomu som prišla a vidím že ani neprezlečene periny plachta nič...ideo to že ak by tam spala mama tak by mi to nevadilo ale on je pre mňa viac menej cudzí človek a extrémne sa mi to hnusilo
To by nebol Modry Konik, ak by sme si k informacii A nedomyslali B a C - pise niekde ci vymenili periny? A sorry ale silne pochybujem, ze v byte, kde spali tri malolete dievcata (z toho jedna cudzia, mal ktokolvek chut sulozit), nie je to tvoj byt, predpokladam, ze prenajom plati mama, moze spat, kde chce a rozhodnut, kde, kto bude spat, verim, ze periny vymenili (lebo to jedine by mi naozaj vadilo) a ak sa ti to nepaci, co ciastocne chapem, nic ti nebrani sa odstahovat (predpokladam, ze v nejakom inom ubytovacom zariadeni si uz spala, vies kolko ludi tam spalo pred tebou) a ak na najom prispievas, tak asi bude lepsie riesenie ist do vlastneho prenajmu
@vroni ona sama to tak chcela nám pridelila izby ako uznala za vhodné....a ona mi nič neplatí ja na všetko prispievam 🤦♀️
Tak keď si platiš nájom u nej a nemalé peniaze tak šup šup do svojho . A možeš si tam robiť čo chceš.
@petamich nie nájom platím aj ja skús čítať .... A oni na to chuť majú vždy nech sa deje čokoľvek ...a periny vymenené neboli ak by ste čítali
Ospravedlnujem sa necitala som vsetky komentare 🤷♀️ nevymenene periny by mi teda vadili (vadia mi aj, ked v mojej izbe spia napr. nasi), takze toto by som urcite mame povedala, ze by som ocenila, ak by tam nespali, kedze na najom prispievam a ak sa s nou neda dohodnut, tak si dospela, najdi si vlastny podnajom (alebo aspon taky, kde izba bude len tvoja a mozes ju zamknut)
Ak platíš nájom, tak prečo si neplatíš nájom niekde inde? Nechápem...a ešte malá poznámka...výmenu zámku komunikuj s majiteľom bytu! Nie je to tvoj byt, nie je to váš byt...nie je to váš majetok, že si s tým môžeš robiť, čo chceš...
@earlgrey lebo stále to vychádza lepšie ako by som si zatiaľ mala platiť sama...nechápem prečo ? Veď mu tu nejdem búrať steny je to.len zámok
@andrea_82 v hoteli predsa prezlecu periny.
Ide len o to...
@kavasmliekom suhlasim s txmi dvermi.
Avsak nesuhlasim s vyssie napisanym.
Dospele dievca nemusi trpet spoteniny ziadneho muza vo vlastnej posteli.a niektori to neznesu ani po mame...
Ked sa clovek vyvija a dospieva,ma uz ine navyky a potreby.
To nie je ako s malymi detmi...
To nema nic spolocne s respektom od dcery.
Skor s /ne/respektom od mamy
A islo ozaj len o to,aby jej proste dali ciste postelne pradlo.....
@gribka1 No veď to som písala, že treba majiteľa informovať...akože nie je to veda...povolila by som to určite...a vlastne kebyže ja nemám kľúč vo dverách a je potrebný, tak ako majiteľ to na vlastné náklady spravím alebo proste poviem, nech si to vymenia..
A prečo tam nie je kľúč? netuším...ja som byt kúpila a neboli kľúce v žiadných dverách 🤷♀️ teraz samozrejme sú...
@osky presne tak ako píšete...
Takže ak by som ich chcela meniť mám kontaktovať majiteľa? Úplne d vami súhlasím ak by vymenili prádlo už by som to nejak prežila aj napriek tomu že sa neopytali to mi prišlo ako nehorazna drzosť
@earlgrey prečo veď by som ho tu kľudne aj s klucikom nechala ? Alebo prípadne vymenila za pôvodný
Prečo nejdeš do zdieľaného bytu?
@autorka
Neviem, ale ja mám aj v zmluve, že všetky úpravy bytu treba komunikovať so mnou, resp. ma o nich informovať. Vieš, ja som nedala tisíce eur za byt, aby si v ňom prenajímatelia menili, čo chcú, bez môjho súhlasu. Ale to som ja ... ty vieš akého máte majiteľa...a urob tak, ako uznáš za vhodné...
@gribka1 ide o to že sestry majú veľkú posteľ spoločnú ..
@earlgrey no to určite nie 🤦♀️
Platíš nemalé peniaze, ako píšeš,
Tak by si si radšej mohla platiť samostatné bývanie, napr. zdieľaná izba alebo ubytovňa, keď sa ti prenájom bytu zdá drahý.
@sisska96 tak to pridajte 🙂
@gribka1 áno je tu kľúč ale aj tu 3 a tie pasujú na každé dvere a z druhej strany sa zamknúť nedá 🤷♀️
Tak skús sa s rodinou dohodnúť, že nech ti tam nespia.
a co tak si s mamou pohovorit a vysvetlit jej akos a citis skor ako zalozis temu a nechas ti zeny hadat ako to vlastnedoma mate? ci to uz nieje dnes v mode sa doma rozpravat?
@ukgirls jasné skúsim ale až keď ten jej priateľ odíde lebo pred ním sa nechcela o Tom baviť neviem prečo a mňa zaujímalo názor ostatných čo sa týka toho zamku

@kavasmliekom ja som nepovedala že mi vyslovene vadí nemám s ním žiaden problém len toto jedine je to čo urobil čo mi vadí...