icon

Mama s priateľom prespali v mojej izbe. Ako reagovať?

2. feb 2025

Bývam s mamou a jej priateľom a sestrami V 3 izbobom byte
Sestry majú izbu spolu mama zvlášť a ja zvlášť
No len tento víkend som nebola doma a mama s ním sa rozhodli bez môjho vedomia a opytania tam spať . Samozrejme že som o ničom nevedela potom až sestra sa prekecala že tam spali a oni sa tvárili že nič ani sa ma nebolí schopní opýtať či vlastne vôbec môžu...a ešte k tomu som prišla a vidím že ani neprezlečene periny plachta nič...ideo to že ak by tam spala mama tak by mi to nevadilo ale on je pre mňa viac menej cudzí človek a extrémne sa mi to hnusilo

autor
2. feb 2025

@kavasmliekom ja som nepovedala že mi vyslovene vadí nemám s ním žiaden problém len toto jedine je to čo urobil čo mi vadí...

petamich
2. feb 2025

To by nebol Modry Konik, ak by sme si k informacii A nedomyslali B a C - pise niekde ci vymenili periny? A sorry ale silne pochybujem, ze v byte, kde spali tri malolete dievcata (z toho jedna cudzia, mal ktokolvek chut sulozit), nie je to tvoj byt, predpokladam, ze prenajom plati mama, moze spat, kde chce a rozhodnut, kde, kto bude spat, verim, ze periny vymenili (lebo to jedine by mi naozaj vadilo) a ak sa ti to nepaci, co ciastocne chapem, nic ti nebrani sa odstahovat (predpokladam, ze v nejakom inom ubytovacom zariadeni si uz spala, vies kolko ludi tam spalo pred tebou) a ak na najom prispievas, tak asi bude lepsie riesenie ist do vlastneho prenajmu

autor
2. feb 2025

@vroni ona sama to tak chcela nám pridelila izby ako uznala za vhodné....a ona mi nič neplatí ja na všetko prispievam 🤦‍♀️

majkabr
2. feb 2025

Tak keď si platiš nájom u nej a nemalé peniaze tak šup šup do svojho . A možeš si tam robiť čo chceš.

autor
2. feb 2025

@petamich nie nájom platím aj ja skús čítať .... A oni na to chuť majú vždy nech sa deje čokoľvek ...a periny vymenené neboli ak by ste čítali

petamich
2. feb 2025

Ospravedlnujem sa necitala som vsetky komentare 🤷‍♀️ nevymenene periny by mi teda vadili (vadia mi aj, ked v mojej izbe spia napr. nasi), takze toto by som urcite mame povedala, ze by som ocenila, ak by tam nespali, kedze na najom prispievam a ak sa s nou neda dohodnut, tak si dospela, najdi si vlastny podnajom (alebo aspon taky, kde izba bude len tvoja a mozes ju zamknut)

earlgrey
2. feb 2025

Ak platíš nájom, tak prečo si neplatíš nájom niekde inde? Nechápem...a ešte malá poznámka...výmenu zámku komunikuj s majiteľom bytu! Nie je to tvoj byt, nie je to váš byt...nie je to váš majetok, že si s tým môžeš robiť, čo chceš...

autor
2. feb 2025

@earlgrey lebo stále to vychádza lepšie ako by som si zatiaľ mala platiť sama...nechápem prečo ? Veď mu tu nejdem búrať steny je to.len zámok

gribka1
2. feb 2025

@earlgrey Kľúčik v zámku dverí je nejaký luxus v prenajatom byte?

earlgrey
2. feb 2025

@gribka1 Nie je to luxus, ale keď písala, že by musela vymeniť zámok...tak neviem no...ja som nedávano prerábala byt, ktorý prenajímam..a dala som do prerábky nemalé peniaze...ak by mi nájomca vymenil zámok za iný...naštvalo by ma to...

earlgrey
2. feb 2025

@autorka
Tak si rob čo chceš...a nemalé peniaze sú podľa teba čo? keďže si písala, že nájom platíš ale 400eur niekde inde by už bolo veľa...

osky
2. feb 2025

@andrea_82 v hoteli predsa prezlecu periny.
Ide len o to...

@kavasmliekom suhlasim s txmi dvermi.
Avsak nesuhlasim s vyssie napisanym.
Dospele dievca nemusi trpet spoteniny ziadneho muza vo vlastnej posteli.a niektori to neznesu ani po mame...
Ked sa clovek vyvija a dospieva,ma uz ine navyky a potreby.
To nie je ako s malymi detmi...
To nema nic spolocne s respektom od dcery.
Skor s /ne/respektom od mamy
A islo ozaj len o to,aby jej proste dali ciste postelne pradlo.....

gribka1
2. feb 2025

@earlgrey Tak jasné, bez informovania nie, ale prečo tam kľúče nie sú? Mal by to byť štandard.

earlgrey
2. feb 2025

@gribka1 No veď to som písala, že treba majiteľa informovať...akože nie je to veda...povolila by som to určite...a vlastne kebyže ja nemám kľúč vo dverách a je potrebný, tak ako majiteľ to na vlastné náklady spravím alebo proste poviem, nech si to vymenia..
A prečo tam nie je kľúč? netuším...ja som byt kúpila a neboli kľúce v žiadných dverách 🤷‍♀️ teraz samozrejme sú...

sisska96
2. feb 2025

@earlgrey predpokladám dá stovku za izbu

earlgrey
2. feb 2025

@sisska96 Akože prispieva do nájmu? a to sú nemalé peniaze? 🤔

gribka1
2. feb 2025

@earlgrey Možno by stačila dohoda a pravidlá. Keď si sestra nosí kamošky, nech spia v jednej posteli, mama nech sa s priateľom drží v tej svojej😂.

autor
2. feb 2025

@osky presne tak ako píšete...

Takže ak by som ich chcela meniť mám kontaktovať majiteľa? Úplne d vami súhlasím ak by vymenili prádlo už by som to nejak prežila aj napriek tomu že sa neopytali to mi prišlo ako nehorazna drzosť

autor
2. feb 2025

@earlgrey prečo veď by som ho tu kľudne aj s klucikom nechala ? Alebo prípadne vymenila za pôvodný

earlgrey
2. feb 2025

@gribka1 Veď samozrejme...len asi si mamka robí čo chce 🤷‍♀️

enmery
2. feb 2025

Prečo nejdeš do zdieľaného bytu?

earlgrey
2. feb 2025

@autorka
Neviem, ale ja mám aj v zmluve, že všetky úpravy bytu treba komunikovať so mnou, resp. ma o nich informovať. Vieš, ja som nedala tisíce eur za byt, aby si v ňom prenajímatelia menili, čo chcú, bez môjho súhlasu. Ale to som ja ... ty vieš akého máte majiteľa...a urob tak, ako uznáš za vhodné...

autor
2. feb 2025

@gribka1 ide o to že sestry majú veľkú posteľ spoločnú ..

autor
2. feb 2025

@earlgrey no to určite nie 🤦‍♀️

patka06
2. feb 2025

Platíš nemalé peniaze, ako píšeš,
Tak by si si radšej mohla platiť samostatné bývanie, napr. zdieľaná izba alebo ubytovňa, keď sa ti prenájom bytu zdá drahý.

autor
2. feb 2025

@sisska96 tak to pridajte 🙂

autor
2. feb 2025

@gribka1 áno je tu kľúč ale aj tu 3 a tie pasujú na každé dvere a z druhej strany sa zamknúť nedá 🤷‍♀️

gribka1
2. feb 2025

Tak skús sa s rodinou dohodnúť, že nech ti tam nespia.

ukgirls
2. feb 2025

a co tak si s mamou pohovorit a vysvetlit jej akos a citis skor ako zalozis temu a nechas ti zeny hadat ako to vlastnedoma mate? ci to uz nieje dnes v mode sa doma rozpravat?

autor
2. feb 2025

@ukgirls jasné skúsim ale až keď ten jej priateľ odíde lebo pred ním sa nechcela o Tom baviť neviem prečo a mňa zaujímalo názor ostatných čo sa týka toho zamku