icon

Mama s priateľom prespali v mojej izbe. Ako reagovať?

2. feb 2025

Bývam s mamou a jej priateľom a sestrami V 3 izbobom byte
Sestry majú izbu spolu mama zvlášť a ja zvlášť
No len tento víkend som nebola doma a mama s ním sa rozhodli bez môjho vedomia a opytania tam spať . Samozrejme že som o ničom nevedela potom až sestra sa prekecala že tam spali a oni sa tvárili že nič ani sa ma nebolí schopní opýtať či vlastne vôbec môžu...a ešte k tomu som prišla a vidím že ani neprezlečene periny plachta nič...ideo to že ak by tam spala mama tak by mi to nevadilo ale on je pre mňa viac menej cudzí človek a extrémne sa mi to hnusilo

Strana
z5
kavasmliekom
3. feb 2025

Autorka, neviem na ktorej strane, píšeš, že polku nájmu platíš ty, energie len ty, že oni neplatia energie. Ďalej píšeš, že platíš polku a v tom je už aj energia. 😁 Skus si písať na papier co chceš komu napísať, lebo sa zamotavas.
A mne si stsle neodpovedala, pracuješ?

kavasmliekom
3. feb 2025

@earlgrey aké sú tie iné faktory? Nerozumiem...

earlgrey
3. feb 2025

@kavasmliekom No napr. to, že som dala byt zrekonštruovať na úplný luxus 🫣 vrazila nemalé peniaze do prerábky...a ten, kto má o ten byt záujem si samozrejme musí priplatiť...pretože nedávala som napr. sprchový kút za 1000€ preto, aby kebyže ho nikto zničí, tak nebudem mať na výmenu...atď. atď. atď. proste sú ľudia, ktorí si potrpia na luxusnejšie bývanie a takí ľudia nemajú problém zaplatiť za prenájom aj tých 1000€ mesačne...proste ja ponúkam plne zariadený byt, so všetkým...stačí sa tam nasťahovať a kedže nábytok, spotrebiče atď. sa opotrebúvajú, tak potrebujem mať peniaze v zálohe na prípadnú výmenu...Ak by som prenajímala neprerobený, prázdny byt...tak samozrejme to za takú cenu neponúkam...

kavasmliekom
3. feb 2025

@earlgrey zrejme neponukas bežným ľuďom 😄 1000e sprchový kút 🙈 Ale ok. Verím ti.
Prosím ťa, chcem sa opýtať, ako to riešiš s danou za odpad? Kto to platí v tom prenajatom byte? Ty, alebo nájomca? Nejak sa nevieme zhodnúť s manželom, kto to ma platiť.

earlgrey
3. feb 2025

@kavasmliekom No či veríš či nie 😉 kút 500€, vanička 350€, doplnky ďalšie eurá 🫣 a nie, bežný človek si také miesto nevezme...odpad mám zahrnutý v nájme..vlastne ja mám všetko zahrnuté v nájme...ale tak je to vec dohody...poznám ľudí, čo žijú v prenájme a odpad si platia samí...a sú ľudia, ktorí si aj energie platia zvlásť...

kavasmliekom
3. feb 2025

@earlgrey už dlho prenajimas? Preplatky(nedoplatky) za energie ako riešite? Keď máš všetko v jednej sume?

earlgrey
3. feb 2025

@kavasmliekom Pár mesiacov tento už prerobený byt..predtým som mala starší, ktorý som prenajímala cca 5 rokov...preplatky sťahujem z nájmu...a nedoplatky platia nájomcovia...takto to mám v zmluve...ale zatiaľ nedoplatky neboli...teda v tom staršom byte.. v novom...uvidíme neskôr😀

enmery
3. feb 2025

@earlgrey Ty si realitná magnátka. Až sa čudujem, že krasoň za Tebou neprišiel aj na tom bicykli😄

bluka2
3. feb 2025

Mohli vymenit to pradlo, ale mozes ho proste vymenit aj ty. Vsetci su zivi a zdravi, staci sa porozpravat

earlgrey
3. feb 2025

@enmery Aaale toho princa mi ani nespomínaj 🤣 nemá sa k činu...je jak mletá sladká papirka v sáčku 🙄

kavasmliekom
3. feb 2025

@earlgrey a co je teraz s tým starším bytom? Už ho neprenajimas?

earlgrey
3. feb 2025

@kavasmliekom Nemám ho...predala som ho a kúpila tento, väčší...

enmery
3. feb 2025

@earlgrey On asi nevie ani trtkať.😃

s1s4
3. feb 2025

autorka, treba len hladat a stale sa pytat, my sme s priatelom hladali a nasli sme mensi 2izbak za 400€ s tym ze v cene su aj energie
je mi jasne ze tato cena bola vyborna uz ked sme tu isli ale jednoizbak ked sa uskromnis a nepotrebujes 30stvorcov tak vies najst aj za menej
nebyvam vo velkom meste ale ani na dedine, su tu byty za 700 ale aj za 1200 mesacne
treba pozerat a najma chciet, ked chces tak najdes aj ked nie je 🫡

hellwant
3. feb 2025

@enmery ved ani v rozpravke nesexoval, iba sa kraslil🙃

enmery
3. feb 2025
earlgrey
3. feb 2025
earlgrey
3. feb 2025

@enmery Spýtaj sa ho 😀 ja som ho vyplašila už dosť 🫣

123profil321
3. feb 2025

U nás, čo som pozerala idú izby po 200-250€, garsónky od 380 a 1-izbáky od 450. Občas sa vyskytne aj niečo za lepšiu cenu, ale samozrejme, sú aj 1-izbáky za 600, ale to sú poväčšine novostavby

Strana
z5