icon

Máme 4 deti a naše manželstvo neklape

7. okt 2025

Ahojte, mamičky,
prepáčte, že toto píšem anonymne, ale neviem, kam inak s tým ísť. Potrebujem počuť váš názor nie len radu, ale skutočne, čo si o tom myslíte.
Mám 27 rokov, s mojím manželom sa poznáme už 10 rokov, z toho 4 roky sme manželia a máme 4 malé detičky. Lenže naše manželstvo vôbec neklape a ja sa cítim veľmi zmätene a sama. Niekedy sa zamýšľam, či je vôbec možné, že by si ma niekto všimol alebo by si o mňa zaujímal keď mám štyri malé deti.
Bola by som veľmi vďačná za akýkoľvek úprimný názor alebo skúsenosť, ktorú by ste sa so mnou podelili.

Strana
z3
magic08
7. okt 2025

a aj si si odkomunikovala svoje pocity zmätenosti a samoty s manzelom? Vie o tom ako sa citis?

christina_petrikova
7. okt 2025

@anonym_autor a co keby si radsej riesila to, aby ti to s manzelom zacalo klapat? ako to hned hadzat za hlavu? ved existuju manzelske poradne alebo sa skuste porozpravat, co by vas vztah mohlo posilnit, ako to on vnima. nenechaj to len tak plavat a odist, lebo ako 4 malicke deticky, to nie je sranda s nimi zostat sama a spoliehat sa, ze si najdes nejakeho chlapa. teraz je to s chlapmi tazko

stellarstar
7. okt 2025

@anonym_autor a s ním si to prebrala?? Na akom leveli je vaša komunikácia?

katarinaba
7. okt 2025

Tebe nefunguje manzelstvo ale rozmyslas nad tym, ci by ta niekto iny chcel?
No asi by som popracovala na tom manzelstve. Alebo naopak, ukoncila manzelstvo, ak to inak nejde. Az potom, co by som bola rozvedena a hlavne vnutorne vysporiadana s tym vsetkym, by som sa zamyslala nad tym, ci by ma niekto chcel aj s detmi.
Urcite by ta niekto chcel. Ale pamataj, lepsie byt sama a spokojna, ako nasilu zit s niekym, len aby som nebola sama.

sissy27
7. okt 2025

@anonym_autor jediné, čo ťa drží pri mužovi je neistota, či by ťa niekto chcel? To je jediný tvoj životný cieľ byť zavesená niekomu na krku?

domkakvet
7. okt 2025

@anonym_autor popracuj na vasom vztahu s manzelom.

petronelag
7. okt 2025

Pravdu povedané - mať nevyriešny vzťah a 4 malé deti, to veľkú väčšinu mužov odstraší.

autor
7. okt 2025
@magic08

a aj si si odkomunikovala svoje pocity zmätenosti a samoty s manzelom? Vie o tom ako sa citis?

@magic08 v skratke ….
áno, môj muž vie, že máme problémy. Táto naša manželská kríza trvá už dlhšie niekedy je to lepšie, niekedy horšie. Aj sa začal snažiť, ale ja som si už povedala dosť. Cítim, že je medzi nami veľký rozdiel ja potrebujem cítiť lásku a byť šťastná, nie len byť žena v domácnosti on je odo mňa starší o 9 rokov a prešiel si už všelijakými vzťahmi, ja som pred ním mala jeden vzťah a ja som bola doteraz na ňom emočne závislá a ani som si nechcela pripustiť, že by sme spolu neboli.
Lenže niečo sa vo mne zlomilo a cítim potrebu zoznámiť sa, spoznať niekoho iného. presťahovali sme sa do mesta, kde nemám rodinu ani kamarátov. Som už dlho na materskej. S Peniazmi problémy nemáme, mám školu a verím, že by som sa uchytila v nejakej marketingovej firme. Ale vnútri cítim, že potrebujem zmenu.
Navonok si hovorím, že naše deti sú malé a potrebujú aj otca, aj mamu. Ale ja neviem, či dokážem ďalej žiť bez lásky. Vôbec neviem, čo mám robiť… čo sa týka deti, tie milujeme on je dobrý otec a ja dobrá mama a tým by sa nič nezmenilo keby ideme od seba. Manželskú poradňu sme ešte neskúšali.

parvinka0001
7. okt 2025

Viac detí sa nedalo narobiť ? Ako fakt na 27 rokov ich máš až až . Mala ste aj inak sebe venovať ako narobiť si toľko detí .

autor
7. okt 2025
@parvinka0001

Viac detí sa nedalo narobiť ? Ako fakt na 27 rokov ich máš až až . Mala ste aj inak sebe venovať ako narobiť si toľko detí .

@parvinka0001 posledné tretie tehotenstvo boli dvojičky a v ďalšom rade, nikdy nebudem ľutovať že mám toľko deti, aj keby mám byť do smrti sama, sú úžasne, šikovné…

abbey1
7. okt 2025

@anonym_autor Prepáč. Máš 27 rokov, 4 maličké deti a teba trápi, či by ťa raz chcel iný muž? Veď sa zanwraj na seba, svoje deti a nerieš potencionálneho chlapa do budúcnosti. So súčasným manželom ste mladučkí, mate zodpovednosť za 4 maličké deti. Pracujte na svojom vzťahu. Snáď ste sa ešte nedávno ľúbili, keď ste splodil to najmladšie dieťa. Zahodiť za hlavu čerstvé manželstvo kvôli prvej kríze, nie je najrozumnejšiw. Krízy prichádzajú a odchádzajú aj v stabilných vzťahoch.

parvinka0001
7. okt 2025
@anonym_autor

@parvinka0001 posledné tretie tehotenstvo boli dvojičky a v ďalšom rade, nikdy nebudem ľutovať že mám toľko deti, aj keby mám byť do smrti sama, sú úžasne, šikovné…

@anonym_autor tu ale ide o to že len sa staráš o deti a tým pádom s mužom na seba nemáte čas , manželstvo nefunguje a ty už rozmýšľaš nad ďalším chlapom🤦 . Aj keby si mala tri deti má svoj vek aj tak dost

magic08
7. okt 2025
@anonym_autor

@magic08 v skratke ….
áno, môj muž vie, že máme problémy. Táto naša manželská kríza trvá už dlhšie niekedy je to lepšie, niekedy horšie. Aj sa začal snažiť, ale ja som si už povedala dosť. Cítim, že je medzi nami veľký rozdiel ja potrebujem cítiť lásku a byť šťastná, nie len byť žena v domácnosti on je odo mňa starší o 9 rokov a prešiel si už všelijakými vzťahmi, ja som pred ním mala jeden vzťah a ja som bola doteraz na ňom emočne závislá a ani som si nechcela pripustiť, že by sme spolu neboli.
Lenže niečo sa vo mne zlomilo a cítim potrebu zoznámiť sa, spoznať niekoho iného. presťahovali sme sa do mesta, kde nemám rodinu ani kamarátov. Som už dlho na materskej. S Peniazmi problémy nemáme, mám školu a verím, že by som sa uchytila v nejakej marketingovej firme. Ale vnútri cítim, že potrebujem zmenu.
Navonok si hovorím, že naše deti sú malé a potrebujú aj otca, aj mamu. Ale ja neviem, či dokážem ďalej žiť bez lásky. Vôbec neviem, čo mám robiť… čo sa týka deti, tie milujeme on je dobrý otec a ja dobrá mama a tým by sa nič nezmenilo keby ideme od seba. Manželskú poradňu sme ešte neskúšali.

@anonym_autor ja neviem, nerozumiem ti, ale spravis si 4 deti a teraz uvazujes o rozchode a novom vztahu? si len vyhorena z deti a domacnosti, chod do prace, viac komunikuj s muzom o pocitoch, povedz mu ako sa citis a co potrebujes! a nerozbijaj si rodinu len preto, ze chces byt stastna. Stastna mozes byt aj so sučasnym muzom, len si treba urcit priority pracovat na vztahu. Vztah sa manzelstvom nekonci, ale zacina a na kvalitnom vztahu treba pracovat cely zivot, nielen ked sa robia deti. Zahodis v celku fungujuce manzelstvo za neistotu s inym chlapom, so 4 detmi. Uvedomujes si, ake tazke je zostat sama s 1 dietatom, nie so štyrmi? bez prijmu, bez praxe, bez penazi na vsetko sama, choroba, skoly, skolky?
Vase manzelstvo nefunguje, lebo ho beries , beirete ako samozrejmost a to tak nefunguje

deedol
7. okt 2025

mate 4 malicke deti, to je zataz aj na ten najidealnejsi vztah. preco myslis, ze s niekym inym to bude lepsie?
ak nemate nejake vazne problemy, tak skuste poradnu, a ak nemate problem s peniazmi, tak si zaplatte raz za cas opatrovatelku a budujte svoj vztah.

autor
7. okt 2025
@abbey1

@anonym_autor Prepáč. Máš 27 rokov, 4 maličké deti a teba trápi, či by ťa raz chcel iný muž? Veď sa zanwraj na seba, svoje deti a nerieš potencionálneho chlapa do budúcnosti. So súčasným manželom ste mladučkí, mate zodpovednosť za 4 maličké deti. Pracujte na svojom vzťahu. Snáď ste sa ešte nedávno ľúbili, keď ste splodil to najmladšie dieťa. Zahodiť za hlavu čerstvé manželstvo kvôli prvej kríze, nie je najrozumnejšiw. Krízy prichádzajú a odchádzajú aj v stabilných vzťahoch.

@abbey1 máte pravdu, toto som potrebovala počuť, s nikým som sa o tom nerozprávala.

autor
7. okt 2025
@magic08

@anonym_autor ja neviem, nerozumiem ti, ale spravis si 4 deti a teraz uvazujes o rozchode a novom vztahu? si len vyhorena z deti a domacnosti, chod do prace, viac komunikuj s muzom o pocitoch, povedz mu ako sa citis a co potrebujes! a nerozbijaj si rodinu len preto, ze chces byt stastna. Stastna mozes byt aj so sučasnym muzom, len si treba urcit priority pracovat na vztahu. Vztah sa manzelstvom nekonci, ale zacina a na kvalitnom vztahu treba pracovat cely zivot, nielen ked sa robia deti. Zahodis v celku fungujuce manzelstvo za neistotu s inym chlapom, so 4 detmi. Uvedomujes si, ake tazke je zostat sama s 1 dietatom, nie so štyrmi? bez prijmu, bez praxe, bez penazi na vsetko sama, choroba, skoly, skolky?
Vase manzelstvo nefunguje, lebo ho beries , beirete ako samozrejmost a to tak nefunguje

@magic08 poraďte mi prosím, ako začať čo mám robit..

anonym_940ef5
7. okt 2025

keby som mala 4 maličké deti tak v prvom rade riešim ich a nie sex s mužom... nie si ty tá herečka Dominika Morávková?

natalka13
7. okt 2025

v 17 si zacala chodit s 26r, dlhsie mate nezhody dlhsie je kolko 3?roky dost skoro po uzavreti manzelstva.
pri 4detoch to chce poradnu nie mysliet na novy vztah

zmrzlinka2021
7. okt 2025

@anonym_autor

Pristupujes k veciam velmi hrrrrr...
Mat 4 male deti, tak som nonstop v krize. Jedno dieta vie rozhodit cloveka, aj cely vztah, 4 deti je extremny zahul.
Ak vam doteraz vztah fungoval a je to vecou poslednych par mesiacov, urcite to nie je dovod na to, aby si rozbila rodinu... proste je to narocne obdobie, pre teba, pre neho a ano, pri 4 detoch musí byt jeden z rodicov ten "v domacnosti". Proste kym budu deti mensie, celé vase zivoty budu o nich - s tym musí pocitat kazdy, kto chce viac detí.

Po druhé - preco rozmýslas, ci by ta chcel niekto druhý so 4 detmi? Mas v zivote svoje bolacky, to co riesis, a uz rozmyslas nad dalsim muzom?

Ak sa chces rozviest, chod do toho s tym, ze budes sama a budes musiet vsetko zvladat sama, nie sa na niekoho spoliehat. A moze to kludne skoncit tak, ze uz proste schopneho partnera nenajdes a cely zivot sa budes pretlkat...

Rozvoj je velmi vazna vec a vie velmi poznacit vsetkych clenov rodiny. Ma to byt uplne posledna moznost, ked su velmi vazne dovody - agresivita, gemblerstvo, drogy... nie "kríza". Kríz zazijes este dost

anonym_209ab1
7. okt 2025

@anonym_autor Úprimne. 27-rocná si štyrmi deťmi si stratená existencia. Normálny muž o Teba záujem mať nebude, lebo by musel živiť a strpieť štyri cudzie deti. Iba ak nejaká mužská troska, feťák, gembler, cigán, človek s nízkym intelektom, ktorý bude rád, že si môže s Tebou zasexovať a popritom ti urobí aj piate, šieste...
Radšej sa snaž udržať vzťah s manželom. Alebo sa nauč žiť sama a nezháňaj chlapa za každú cenu. Tvoje potreby sú teraz nepodstatné, máš deti, teraz sa treba venovať im, aby si raz zariadili život lepšie ako Ty. Dočasne zabudni na svoje túžby. Predpokladám, že u vás doma to ideálne nebolo, keď si sa už v 17. vláčila s chlapom, rýchlo sa vydala a začala rodiť. Deti, ktoré sú vychované v láskavom prostredí sa takto neponáhľajú.

magic08
7. okt 2025

sadnut si s muzom a povedat o pocitoch. Komunikacia je zaklad zdraveho vztahu, aj ta neprijemna. Nemate cas na seba popri detoch a povinnostiach. Musite si na seba najst čas a opat zapalit tu iskru, ktora vas spajala. Spravte vsetko pre obnovenie vztahu a az ked si budes ista, ze si spravila vsetko a nejde to, vtedy odid a zariad sa po svojom. Kazdopadne nemate zasadne problemy, ktore by sa nedali vyriesit. No chce to komunikovat. Otvorene a uprimne, bez emocii a vycitiek. Hovorit za seba, co ti chyba, nie co on robi zle.

ivik4
7. okt 2025

No... treba sa zamerat aj na Vas dvoch ,najst si cas na seba. Ale k otazke, so 4 malymi detmi by bolo naozaj velmi tazke najst si noveho partnera, zial nebudeme si klamat

magic08
7. okt 2025

aky ste mali vztah bez deti? ako ste fungovali? Ake velke su deti?

kitycat
7. okt 2025
@anonym_autor

@magic08 v skratke ….

@anonym_autor vam to neklape lebo ty si uz vecnost na materskych a RODICOVSKYCH dovolenkach.
Muz taha financne, ved je vas 6! Ty nemusis byt zena v domacnosti mohli ste pouzivat antikoncepciu alebo ich sup i so jasli a chod robit.

Chyta ta druha puberta lwbo si od 17 s jednym a vas velovy rozdiel vas dobieha.

A ci by ta nejaky chcel? To je hamletovska otazka

anonym_913af5
7. okt 2025

Pises, ze je tvoj muz dobrym otcom, myslis, ze iny muz by ho dokazal nahradit? Normalny, schopny muz by sa o to ani nepokusil. Aby si raz nelutovala, ze takto rozmyslas. Ak si nebola stastna vo vztahu, mohla si pockat s detmi, mat ich menej.

zmrzlinka2021
7. okt 2025
@anonym_209ab1

@anonym_autor Úprimne. 27-rocná si štyrmi deťmi si stratená existencia. Normálny muž o Teba záujem mať nebude, lebo by musel živiť a strpieť štyri cudzie deti. Iba ak nejaká mužská troska, feťák, gembler, cigán, človek s nízkym intelektom, ktorý bude rád, že si môže s Tebou zasexovať a popritom ti urobí aj piate, šieste...
Radšej sa snaž udržať vzťah s manželom. Alebo sa nauč žiť sama a nezháňaj chlapa za každú cenu. Tvoje potreby sú teraz nepodstatné, máš deti, teraz sa treba venovať im, aby si raz zariadili život lepšie ako Ty. Dočasne zabudni na svoje túžby. Predpokladám, že u vás doma to ideálne nebolo, keď si sa už v 17. vláčila s chlapom, rýchlo sa vydala a začala rodiť. Deti, ktoré sú vychované v láskavom prostredí sa takto neponáhľajú.

@anonym_209ab1

Nazvat cloveka na zaklade par prispevkov stratenou existenciou chce velku mieru chrapunsstva. Hanbi sa.

zmrzlinka2021
7. okt 2025
@kitycat

@anonym_autor vam to neklape lebo ty si uz vecnost na materskych a RODICOVSKYCH dovolenkach.
Muz taha financne, ved je vas 6! Ty nemusis byt zena v domacnosti mohli ste pouzivat antikoncepciu alebo ich sup i so jasli a chod robit.

Chyta ta druha puberta lwbo si od 17 s jednym a vas velovy rozdiel vas dobieha.

A ci by ta nejaky chcel? To je hamletovska otazka

@kitycat Pocet deti je vecou oboch v pare. On musel ratat s tym, ze ked bude tolko deti, musi ich uzivit. Je logicke ze pri takej velkej rodine musi jeden z rodicov ostat na plny uvazok doma - aj je to praca na plny uvazok.

anonym_285
Odpoveď bola odstránená
bluka2
7. okt 2025

Mna by zaujimalo, ci sa pri 4 malych detoch vobec da randit. Ja by som povedala, ze zrejme tak odhadom od 5 rokov tych poslednych dvojiciek. A vyber budes mat mensi, to je jasne, ale zas nie je to nemozne. Vy ste neskusali ani manzelsku poradnu - tak jedno za druhym, zacni tymto, ale s uprimnym umyslom pochopit, ci sa u vas laska da este obnovit

anonym_132a11
7. okt 2025

Ja som v tvojom veku a neviem si ani predstaviť žeby som mala 4 deti. Hrôza pomyslieť.
Naprávaj si manželstvo alebo sa rozveď a hľadaj si chlapa, keď to tak veľmi chceš.

Strana
z3