Máme 4 deti a naše manželstvo neklape
Ahojte, mamičky,
prepáčte, že toto píšem anonymne, ale neviem, kam inak s tým ísť. Potrebujem počuť váš názor nie len radu, ale skutočne, čo si o tom myslíte.
Mám 27 rokov, s mojím manželom sa poznáme už 10 rokov, z toho 4 roky sme manželia a máme 4 malé detičky. Lenže naše manželstvo vôbec neklape a ja sa cítim veľmi zmätene a sama. Niekedy sa zamýšľam, či je vôbec možné, že by si ma niekto všimol alebo by si o mňa zaujímal keď mám štyri malé deti.
Bola by som veľmi vďačná za akýkoľvek úprimný názor alebo skúsenosť, ktorú by ste sa so mnou podelili.
A na čo si robíš deti s niekým, s kým nie si šťastná?
@anonym_285 stále myslim na deti, vždy boli na prvom mieste aj budú, len chcem byť jednoducho šťastná.
@anonym_autor
Lenze nase stastie nikdy nezazlezi od druhych ludi. A hlavne je uplne OK mat v zivote obdobia, kedy proste nie si stastna, kedy sa trapis. Taky je zivot.
@anonym_autor tak načo si si s ním robila 4 deti??? Komunikovala si s ním o daných pocitoch či už si sa rovno rozhodla aj za neho že to neklape?
A ešte jedna vec. Nemáš ukončený jeden vztah a už rozmýšľaš nad druhým? Či čakáš kým o teba niekto prejavy záujem a potom kopnes muža do zadku lebo zadné dvierka treba mat????
@anonym_285 stále myslim na deti, vždy boli na prvom mieste aj budú, len chcem byť jednoducho šťastná.
@anonym_autor ospravedlnuje ta, ze si mlada... takze chces byt stastna? A s inym chlapom budes, to si fakt myslis?! Chudata tie deti...
keby som mala 4 maličké deti tak v prvom rade riešim ich a nie sex s mužom... nie si ty tá herečka Dominika Morávková?
@anonym_940ef5 ta ma viac rokov
Tak zas neviem aka mlada soplana nieje,nemala 20 predsa a uz pri tych 2 detoch musela vediet na com ich manzelstvo je a nie chciet este 3tie dieta . Zial sama si sa ocitla v tejto situacii. Riesit treba ochranu ked vravis ze nieste OK,skusit zachranit manzelstvo a ked to nepojde, chodte od seba
A na čo si robíš deti s niekým, s kým nie si šťastná?
@yelena159 prosím ťa viem mimo témy ale prečo máš v profilovke foto herečky?
Ženy ja nerozumiem prečo riešite deti, deti sú aj budú na prvom mieste u mňa a u manžela, ja som zdedila byt ktorý dávam aktuálne do podnájmu, nemusím riešiť hypoúver, je to veľký 3 izbový byt bez hypotéky deťom naozaj nič nechýba a ani nič chýbať nebude, len musím pracovať na našom manželstve aj ja aj manžel, ja neľutujem že mám toľko deti, nevymenila by som ich za nič na svete.
@magic08 poraďte mi prosím, ako začať čo mám robit..
@anonym_autor začni pracovať na svojom šťastí. A zatiahni do tejto prace aj manžela. Všímaj si každé malé dobro čo máš a uvedomuj si ho a teš sa z neho vnutorne. Sadni si a zamysli sa nad tým čo si dobre zažila a nie to čo bolo zlé. S mužom potrebujete zapracovať na intimite. Čo to je?
- milý pohľad s úsmevom
- pohladenie po líci, po ramenách
- objatie
- kvety, nečakaný malý darček
- sooločné posedenie hoci len 20 minút večer keď deti zaspia. Poviete si čo ste dnes zažili.
- pochväliš ho, pochváli ťa. Uprimne aj keď to nebudeš tak cítiť aj snaha sa počíta. Pocity prídu neboj sa.
- sex máte?
Zatiaľ stačí. Robiť povinne a denne ako recept od doktora. Aj keď pilulka nechutná.
Takze vsetko je slnieckove, mas byt, deti, aj robota by sa urcite nasla, kebyze ostanes so 4 detmi sama.... Problem je len ten manzel. A co vlastne medzi vami nefunguje, co sa ti nepaci? Lebo ak si myslis, ze to hned najdes pri inom chlapovi, tak ta sklamem.
Ja myslím že už je ti doma dlho a nevieš čo od dobroty.
@anonym_autor 27 a 4 deti. No super. Asi si ešte nikde poriadne ani nerobila. Ani sa ti nečudujem, že máš dellu, keď ta necha chlap. Aj ja by som veru mala, kto si na krk dobrovolne uviaze 5 ks.
Pracuj najprv na vzťahu, potom na robote a až niekde na poslednom mieste je nový chlap.
4 deti za 4 roky, dobre zarábajúci muž, zdedený byt v prenájme, prestávam veriť, že je to reálna téma
Inak na 1.mieste by si mala mat manžela a nie deti. Tie raz odídu z domu a tebe "zostane" len manzel. Takze sa trosku zamysli a popracuj/te na vzťahu.
@anonym_autor na margo dojmu, ze si pracu najdes - najprv to skus... lebo mas 27 a teda "mas skolu" - predpokladam nejaku vysku... ale 4 deti a skola + nejaka relevantna prax - to sa tazko veri, ze mas... takze ako prve - behom do prace..
Ty prides na ine myslienky a "vypadnes z kolotoca" / z domu, manzel zisti, ze nebudes iba sluzka a podelte si povinnosti... a zaroven zistis, ci pracu dostanes a aku.
Mozno zistis, ze svet a vas vztah nie je taky zly...
Ženy ja nerozumiem prečo riešite deti, deti sú aj budú na prvom mieste u mňa a u manžela, ja som zdedila byt ktorý dávam aktuálne do podnájmu, nemusím riešiť hypoúver, je to veľký 3 izbový byt bez hypotéky deťom naozaj nič nechýba a ani nič chýbať nebude, len musím pracovať na našom manželstve aj ja aj manžel, ja neľutujem že mám toľko deti, nevymenila by som ich za nič na svete.
@anonym_autor vsak máš v podstate všetko. No tak sa rozved, neviem nad čím este uvažujes? Aha, vlastne nad tým, kto bude 5 ľudí zivit, vsak?
Za mňa si troll
@anonym_autor vravis ze "nerieste deti" ale pri 4 deťoch kolko casu a energie ti ostava na budovanie vztahu a venovanie sa manzelovi? Kolkokrat mate rozhovor o niecom co sa netyka det?
Citim sa presne rovnako, akurat ze mame 2 deti....
včera alebo predvčerom tu písal chlap podobne ako TY.
včera alebo predvčerom tu písal chlap podobne ako TY.
@alickapusinka kde to prosím nájdem?
@anonym_autor pride mi to az divne, ze by toto bola pravda...
...uz ta manzel nelubi ci co?
...mate 4 male deti za sebou...ja v tvojom veku som mala po svadbe a prve dieta. Mame 3 deti stale po 2r, bolo to psycho, ked boli male, 7r doma na rodicovskej...musia byt 4deti psychicky vela...a k tomu dvojicky. Jasne, ze aj ja som sa citila v 1 kolotoci dookola to iste. Jasne, ze som sa obcas citila aj nepochopena od manzela, ze je toho na mna vela a pomoc nebola taka, aku by som chcela. Ale vsetko sa da vykomunikovat. Niekedy staci, ze manzel vypocul. To zenam casto staci, nepotrebuju rady ako chcu chlapi, zeny chcu vypocut a hned je problem zvladnutelnejsi.
Moj manzel bol moja prva znamost, on mal viac frajeriek. Ale nikdy mi nenapadlo, ze by nebol ten pravy. Tiez som na nom emocne zavisla...na kom inom byt zavisly, ak nie na svojej polovicke? Na kom inom mi ma v zivote najviac zalezat (Viem ze aj deti tam su) ak nie na manzelovi? Ved z dvoch sa stava jedno. Ci si si ho nebrala z lasky? Zmenil sa velmi? Co je ten pravy dovod, ze sa necitis stastna, milovana?! Lebo jasny dovod som nikde neprecitala. Nie je to o tom stereotype a ze mate malo casu na seba? Myslis, ze pri inom muzovi a 4 detoch by bolo nieco lepsie?
Povedz svojmu, co potrebujes, co ti vadi, ako sa citis. Stoji pri tebe, ci su mu tvoje pocity ukradnute?
Ja nechapem, ako moze byt dobry otec.
V manzelstvach prichadzaju krizy...ale ked obaja chcu s tym nieco robit, tak sa da tym prejst a vztah sa stane silnejsi a pevnejsi. Ako sa hovori...cez prekazky sa stavame silnejsimi.
@anonym_autor ty by si mala predovšetkým dospieť a dozrieť, myslím mentálne. Tvoje rozmýšľanie zamrzlo v tých 17 rokoch. Prvý vážnejší vzťah, rýchlo ste si narobili kopu detí, nikdy si asi nepracovala, nepohybovala sa v spoločnosti dospelých ľudí, stále len plienky a sporák, nemala si kedy a ako dozrieť. Okrem toho ti asi začína dochádzať, že v čase, keď tvoje rovesníčky zažívali to, čo prirodzene patrilo k ich veku, si ty už bola viacnásobná matka. No, už sa stalo, to už ťažko doženieš, Úvahy o ďalšom chlapovi zatiaľ zabudni, vydýchaj sa, prečkaj dobu, kým sú deti ešte maličké a potom šup niekam do roboty a venuj sa svojmu dozrievanie a socializácii. Potom uvidíš, či chceš popracovať na svojom manželstve alebo nie, teraz sú to - prepáč - len také bláboly nezrelého dievčaťa
@anonym_autor nespecifikujes, v com spocivaju vase problemy. Tvrdis, ze mate strechu nad hlavou, zaraba, ty si doma. Ocividne mas vela volneho casu, ked dokazes pri 4 detoch riesit, ci by si bola pre niekoho atraktivna. Pride mi to strasne detinske. Bije ta? Uraza ta? Spite spolu?
@anonym_autor vam to neklape lebo ty si uz vecnost na materskych a RODICOVSKYCH dovolenkach.
Muz taha financne, ved je vas 6! Ty nemusis byt zena v domacnosti mohli ste pouzivat antikoncepciu alebo ich sup i so jasli a chod robit.
Chyta ta druha puberta lwbo si od 17 s jednym a vas velovy rozdiel vas dobieha.
A ci by ta nejaky chcel? To je hamletovska otazka
@kitycat Ano, toto si myslim aj ja. Ze zrazu chce vediet, ake by to bolo s inym muzom. Toto sa stava vo vztahoch, ktore zacinaju este v puberte. Potom sa clovek preberie po par rokoch, a chce este "nieco zazit".
@anonym_autor chod sa vyrozprávať psychologicke a nie tu. Za mna musis trosku pockat aby si sa so 4 maličkými detmi teraz trepala niekde a začínala od nuly. To nie je realne. Pockaj. Dories svoje pocity s odborníkom. Ked budes mat posledne deti v skolke, tak zacni chodit do prace a postupne si nieco buduj.
@anonym_autor mne to pripada ako v tom prislovi, "bolo koze dobre, sla sa smykat na lad". Jedine, co ta ospravedlnuje, je tvoj vek a k tomu 4 deti tak skoro. V kazdom vztahu su krizy-mensie a j vacsie, ale ked mate s partnerom vybudovat stabilny vztah, treba na nom.aj pracovat a nie ohanat sa s tym, ze to neklape a nahanat v teorii dalsieho, ako keby len to, ci ta dalsi chlap bude chciet bolo riesenie....Zmenit rutinu, najst si pracu (aj na 2-3 hodky, nech vypnes z domaceho stereotypu), stravit viac casu s muzom (najst si chvile pre vas dvoch sa da vzdy, aj ked niekedy to vyzaduje planovat vopred a v predstihu). Jednoducho povenovat sa aj vztahu, nielen detom a organizacii kazdodenneho zivota...
ked toto citam, tak som rada, ze som do 30 ani nemala naozaj vazny vztah. esteze ti chalani mali viac rozumu ako ja a ked sme si uplne nerozumeli, tak sa so mnou rozisli. clovek si fakt niekedy neuvedomuje, ake stastie bude v buducnosti to, co prave poklada za najvacsie nestastie.