Máme rozdielne názory na financovanie domácnosti
Neviem či už bola podobná téma nesledujem to tu, píšem anonymne keďže veľa ľudí ma tu pozná.
S manželom máme rozdelené účty, ja pracujem po RD, sťahovali sme sa pred rokom do domu a skrášľujeme to tu.
Máme dve detičky v škôlke, času je málo popri všetkom.
Poslednú dobu máme nezhody kvôli peniazom. Hypotéku sme si brali spolu a aj väčšie výdavky platíme spolu, menšie raz jeden zaplatí raz druhý. Podľa mňa to je takto spravodlivo.
Lenže manželovi sa toto nepáči vykrikuje mi že ho oberam o peniaze. Že stále niečo vymýšľam, chcela by som terasu spraviť, plot, altánok nad auto proste viac veci. A chcem od neho aby sme to platili napoly veď bude to pre nás oboch budeme všetko obaja využívať. Vlastne každý mesiac niečo si kúpime z výplaty a pomaly robíme. Ostatné výdavky hypotéku platí on, ja platím energie a deťom všetko. Stravu platíme obaja.
Je podľa vás takéto fungovanie v pohode alebo má pravdu manžel a ozaj ho oberam o peniaze?
Áno, nikto nie je dokonalý, ale pre mňa sú vo vzťahu veci, cez ktoré vlak nejde a áno, aj by som sa rozvádzala kvôli tomu a ja teda moc za rozvody nie som. Keď chceš celý život žiť tak, že budeš sedieť len doma na zadku, lebo všetko je drahé a o každý prd sa budeš musieť s chlapom dohadovať, tak v pohode, je to tvoj život. Rátaj s tým, že deti toto správanie muža okukajú a budú kopírovať, ale to je iná téma. Jasné, zvykneš si na to. A časom príde aj tebe všetko drahé a vlastne najlepšie bude doma na dvore sedieť. A budete si doma hovieť a na všetko nadávať … kukala som sa na to 20 rokov, takže si zhruba viem predstaviť tvoj ďalší život. Jasné, zvykneš si, ale ja by som tak žiť nechcela 🤷♀️.
@sisaka áno viem, že je toho veľa. Žiaľ a úprimne mi je tých žien ľúto. Zároveň som ale presvedčená, že manželstvo nemusí byť krok do tmy, s 50/50 šancou, či je to blbec alebo nie. Je možné presvedčiť sa - ešte pred tým sexom - čo je druhý za človeka. Viď napríklad kritériá čo si všímať na druhom v podcaste Ako si nezobrat teľa - zvlášť prvá časť 10 spôsobov ako vstúpiť do zlého vzťahu.
@sisaka inak k tým oddelenými účtom - ono nejde o to, či sú 2 účty v bankách, alebo 1, to je úplne jedno. Okrem toho manzelsky účet, ktorý by mal 2 rovnocenných majiteľov, ani sa nedá spraviť. Ide o tú pointu, ktorá je v tom, ako to máte vy - že peniaze vnímate ako spoločné, nedelite si výdavky...
@any_soj dá, v mBank...
@veronicka0123 fakt? Super, vďaka! My sme skoro 10 rokov manželia, od svadby sme sa už pár krát pýtali, a všade nám vždy povedali, že je to zrušené zo zakona.
Mne príde mimo už to, že tvoje a jeho peniaze...tak to potom aj vyzerá, prepáč
@yoxinka Deti nemusia nič kopírovať po rodičoch to už dávno neplatí. Kazde dieťa neskôr dospelý človek je jedinečný a robí si rozhodnutia podľa seba čo uzná za vhodné. Príklad ja som mala mamu alkoholicku tak by som podľa teba mala byť aj ja alkoholicka všakže? A ja nepijem alkohol vôbec mne to proste nechutí.
@simulienka2207 Prečo mimo? Veď chodím do práce zarábam mám výplatu manžel tak istú má výplatu každému chodí zvlášť na účet. No výdavky platíme spolu z oboch účtov. Bohužiaľ mám v okolí viac prípadov kde sa hrnuli do spoločného účtu a nedopadlo to dobre.
Autorka ale to že si si vzala za muža debila je tiež tým, že si nemala dobre detstvo.
Ja som tiež z hroznej rodiny alkoholikov a žijem mega pekný a usporiadaný život. ALE je kooopec vecí, ktoré mi tá rodina ovplyvnila. Hlavne tie podvedomé. Je ťažké sa k tomu dokopať, je to hlboko v podvedomí, ale keď o tom vieš, nájdeš to. Ja neviem, aký je s tvojím mužom život, to vieš len ty. Z toho čo píšeš je tvoj muž totálny držgroš. Ja by som s takým chlapom žiť nevedela. Trošku si poštuduj psychológiu, lebo deti sú mega ovplyvňované správaním rodičov. Ale môžeš sa aj presviedčať o tom, že tvoje deti nebudú nijako ovplyvnené. Koniec koncov, je to tvoj život, ty ho žiješ, nie ja. To, že žiješ s takým chlapom môže byť pokojne dôsledok tvojho detstva s matkou alkoholičkou, ale to len tak na okraj.

@katkaseiner ja som úplne kľudná lebo to presne platí aj naopak.