icon

Máme rozdielne názory na financovanie domácnosti

11. mar 2025

Neviem či už bola podobná téma nesledujem to tu, píšem anonymne keďže veľa ľudí ma tu pozná.
S manželom máme rozdelené účty, ja pracujem po RD, sťahovali sme sa pred rokom do domu a skrášľujeme to tu.
Máme dve detičky v škôlke, času je málo popri všetkom.
Poslednú dobu máme nezhody kvôli peniazom. Hypotéku sme si brali spolu a aj väčšie výdavky platíme spolu, menšie raz jeden zaplatí raz druhý. Podľa mňa to je takto spravodlivo.
Lenže manželovi sa toto nepáči vykrikuje mi že ho oberam o peniaze. Že stále niečo vymýšľam, chcela by som terasu spraviť, plot, altánok nad auto proste viac veci. A chcem od neho aby sme to platili napoly veď bude to pre nás oboch budeme všetko obaja využívať. Vlastne každý mesiac niečo si kúpime z výplaty a pomaly robíme. Ostatné výdavky hypotéku platí on, ja platím energie a deťom všetko. Stravu platíme obaja.
Je podľa vás takéto fungovanie v pohode alebo má pravdu manžel a ozaj ho oberam o peniaze?

Strana
z4
sisaka
13. mar 2025

@katkaseiner ja som úplne kľudná lebo to presne platí aj naopak.

yoxinka
13. mar 2025

Áno, nikto nie je dokonalý, ale pre mňa sú vo vzťahu veci, cez ktoré vlak nejde a áno, aj by som sa rozvádzala kvôli tomu a ja teda moc za rozvody nie som. Keď chceš celý život žiť tak, že budeš sedieť len doma na zadku, lebo všetko je drahé a o každý prd sa budeš musieť s chlapom dohadovať, tak v pohode, je to tvoj život. Rátaj s tým, že deti toto správanie muža okukajú a budú kopírovať, ale to je iná téma. Jasné, zvykneš si na to. A časom príde aj tebe všetko drahé a vlastne najlepšie bude doma na dvore sedieť. A budete si doma hovieť a na všetko nadávať … kukala som sa na to 20 rokov, takže si zhruba viem predstaviť tvoj ďalší život. Jasné, zvykneš si, ale ja by som tak žiť nechcela 🤷‍♀️.

any_soj
13. mar 2025

@sisaka áno viem, že je toho veľa. Žiaľ a úprimne mi je tých žien ľúto. Zároveň som ale presvedčená, že manželstvo nemusí byť krok do tmy, s 50/50 šancou, či je to blbec alebo nie. Je možné presvedčiť sa - ešte pred tým sexom - čo je druhý za človeka. Viď napríklad kritériá čo si všímať na druhom v podcaste Ako si nezobrat teľa - zvlášť prvá časť 10 spôsobov ako vstúpiť do zlého vzťahu.

any_soj
14. mar 2025

@sisaka inak k tým oddelenými účtom - ono nejde o to, či sú 2 účty v bankách, alebo 1, to je úplne jedno. Okrem toho manzelsky účet, ktorý by mal 2 rovnocenných majiteľov, ani sa nedá spraviť. Ide o tú pointu, ktorá je v tom, ako to máte vy - že peniaze vnímate ako spoločné, nedelite si výdavky...

veronicka0123
14. mar 2025

@any_soj dá, v mBank...

any_soj
14. mar 2025

@veronicka0123 fakt? Super, vďaka! My sme skoro 10 rokov manželia, od svadby sme sa už pár krát pýtali, a všade nám vždy povedali, že je to zrušené zo zakona.

simulienka2207
14. mar 2025

Mne príde mimo už to, že tvoje a jeho peniaze...tak to potom aj vyzerá, prepáč

autor
14. mar 2025

@yoxinka Deti nemusia nič kopírovať po rodičoch to už dávno neplatí. Kazde dieťa neskôr dospelý človek je jedinečný a robí si rozhodnutia podľa seba čo uzná za vhodné. Príklad ja som mala mamu alkoholicku tak by som podľa teba mala byť aj ja alkoholicka všakže? A ja nepijem alkohol vôbec mne to proste nechutí.
@simulienka2207 Prečo mimo? Veď chodím do práce zarábam mám výplatu manžel tak istú má výplatu každému chodí zvlášť na účet. No výdavky platíme spolu z oboch účtov. Bohužiaľ mám v okolí viac prípadov kde sa hrnuli do spoločného účtu a nedopadlo to dobre.

aurora33
14. mar 2025

Autorka ale to že si si vzala za muža debila je tiež tým, že si nemala dobre detstvo.

yoxinka
14. mar 2025

Ja som tiež z hroznej rodiny alkoholikov a žijem mega pekný a usporiadaný život. ALE je kooopec vecí, ktoré mi tá rodina ovplyvnila. Hlavne tie podvedomé. Je ťažké sa k tomu dokopať, je to hlboko v podvedomí, ale keď o tom vieš, nájdeš to. Ja neviem, aký je s tvojím mužom život, to vieš len ty. Z toho čo píšeš je tvoj muž totálny držgroš. Ja by som s takým chlapom žiť nevedela. Trošku si poštuduj psychológiu, lebo deti sú mega ovplyvňované správaním rodičov. Ale môžeš sa aj presviedčať o tom, že tvoje deti nebudú nijako ovplyvnené. Koniec koncov, je to tvoj život, ty ho žiješ, nie ja. To, že žiješ s takým chlapom môže byť pokojne dôsledok tvojho detstva s matkou alkoholičkou, ale to len tak na okraj.

masarykovaaaaa
Odpoveď bola odstránená
masarykovaaaaa
Odpoveď bola odstránená
masarykovaaaaa
Odpoveď bola odstránená
masarykovaaaaa
Odpoveď bola odstránená
Strana
z4