icon

Máme sa vo vzťahu rozísť alebo nie?

23. dec 2024

Veľmi by som potrebovala názor nezainteresovaných ľudí, pretože naozaj neviem, čo mám robiť ďalej. Mám 29 rokov a som vo vzťahu 7 rokov. Posledný rok stále premýšľam nad tým, že to ukončím. Nemáme žiadne intímnosti a s partnerom na to ani nemám chuť. Máme rozdielne koníčky aj rozdielne vnímanie budúcnosti. No velmi sa bojím samoty. S kamarátmi rada srandujem flirtujem a predstavujem si, aké by to bolo skúsiť niečo s niekým iným. Ale bojím sa, že čo ak urobím chybu, ak by som to ukončila. Neviem, čo mám robiť. Zažili ste niekto niečo podobne?

Peta

Strana
z2
monillia
23. dec 2024

Život je príliš krátky na to aby si zostávala vo vzťahu , ktorý ťa nenaplna.

nika3136
23. dec 2024

Ak ta vo vztahu drzi jedine obava zo samoty, tak radu ti asi ani pisat nemusim 🙂

bronkax
23. dec 2024

Ak nemáte deti nie je o čom. Prečo by si ostávala vo vzťahu z ktorého máš nutkanie ujsť.

amonet
23. dec 2024

ak nad tym rozmyslas si rozhodnuta iba zbytocne oddialujes o com vies ze je spravne

januska12323
23. dec 2024

Nepotrebuješ radu len nabrať odvahu.

marianarem
23. dec 2024

Za mna byt sama je lepsie ako byt v zlom vztahu. Zly vztah je zataz, zbytocny odoberac energie. Ja som sa kedysi tiez velmi bala byt sama, ale nakoniec som dlho bola a bolo z toho nakoniec dobre obdobie mojho zivota, mam z neho vela dobrych spomienok. Teraz mam manzela, s ktorym mam pre mna nadmieru dobry vztah a jedine za taky som bola ochotna vymenit tu predoslu slobodu.

janinah
23. dec 2024

Už včera bolo neskoro...nechápem na čo čakáš.

hugoboss1923
23. dec 2024

Skôr, než sa odhodláš zahodiť váš sedemročný vzťah, by si si mala zrekapitulovať, kde nastal ten povestný zlom. Je dosť možné, že rovnaká situácia sa ti môže zopakovať aj v budúcnosti. Skúste si o tom pohovoriť, prečo váš vzťah stratil glanc.

colsami
23. dec 2024

Nechapem, nepovedal asi asi jedinu vec co sa Ti na vztahu/partnerovi paci alebo v com si rozumiete. Ty akoby si o susedovi pisala, co sa pozdravite pri vchodovych dverach.

vler
23. dec 2024

Marnis si zivot dvakrat: jednak ostavas v neperspektivnom vztahu, a este aj prichadzas o moznost stretnut niekoho vhodnejsieho

bystrozraky
23. dec 2024

Z toho, čo popisuješ, spravíš chybu, ak v tom vzťahu zotrváš. Veď sama pises, že ti to vôbec nesedí. Chceš sa pretvarovať a žiť celý život s niekým, kto ti nevyhovuje? Máš len jeden život. Očividne ho tiež ani nemiluješ. Neboj sa, sama neostaneš. Na svete je taká spústa ľudí... ide o to nájsť toho pravého a nie ostať s niekým, kto ti nevyhovuje. Vieš, ťažko posudzovať z pár riadkov. Ja neviem, prečo nemáte rok intimnosti a nemáš na neho chuť. Ani neviem, či si už bola v nejakom inom vzťahu, kde sa toto už stalo. Lebo to všetko je dôležité. Takže tento názor ber s rezervou. Prajem pekný večer, plný úsmevov 🙂

michal_dr
23. dec 2024

Peťa,
odpusť úprimnosť, ale je "koniec", v podstate už bol dávno. Pokiaľ vo vzťahu nie je sex (a nie je to zdravotných problemov), tak je to v háji. V podstate si sama napísala "nemám chuť", v skratke, už ta sexualne neprihahuje, nič emocionálne k nemu necítiš, ste len spolubývajúci. Je mi to ľúto, zial je to fakt. Odcudzili ste sa. Stáva sa, osobná skúsenosť. Naštartovať sa to niekedy ešte dá, ale treba na to dvoch, jeden nezmoze nic. Keď nie je príťažlivosť "chemia", je to v haji.

Ak je to možne a komunikujete, bolo by super si sadnúť a ako @hugoboss123 napísal, porozprávať sa, čo sa stalo, kde nastala chyba. Je dobré sa ponaučiť a do budúcna sa chybe vyvarovat + ked dáte takto reč, ten rozchod ma pre oboch úplne iný priebeh, odchádzate vyrovnaný, v pohode, bez výčitiek. Ano, smútok je, ale nie je nenávisť jeden voči druhému.

Je to smutné, keď takto dlhý vzťah dopadne, zial stáva sa.

Hlavu hore dievča, neboj sa samoty 😉 Treba ísť von, na prechádzky, s kamarátkami na kavu, pokecat, chod do fitka ak môžeš...
Nemaj z toho pocit viny, na vzťah su vždy dvaja, takže vina spoločná... chýbala komunikácia, nezáujem jeden o druhého, stáva sa...

Neboj sa, chybu neurobíš, už ani kamarati nie ste, len známi, ktorý spolu bývajú. Potrebuješ ísť ďalej a myslím, partner tiež. Možno zistíš, že to chcel tiež ukončit, alen ti nechcel ublížiť.

Ale na Štedrý deň nie, po sviatkoch sa porozprávajte 😉

Drž sa Peťa, hlavu hore a hlavne úsmev 😉. Pekne sviatky 🙂

minka201
23. dec 2024

Mňa celkom zaujíma, čo vás toľké roky držalo pri sebe? To nie je o tom, že ste sa rýchlo zaľúbili a po roku/ dvoch rokoch, keď ste sa spoznali, tak to opadlo. Treba sa zamyslieť, na akých základoch ste postavili váš vzťah, či sa nejako posúval. Prečo ste sa nevzali a nezaložili rodinu? Od začiatku vzťahu ste vedeli, že sa na budúcnosť pozeráte rozdielne?

tina1979
23. dec 2024

Určite je správny čas ukončiť vzťah aby mohol prísť druhý. Sama si písala, že rada flirtujes s inými. Znamená to, že ti chýba sexuálny partner.
Keby si si náhodou zobrala toho čo máš teraz, za pár rokov ho budeš podvádzas iným.

sofia1
23. dec 2024

Si mladá zmen to!

deti95060810
24. dec 2024

zabité roky...

luna9
24. dec 2024

Určite áno. Ale odpoveď máš v sebe. Už dávno. Samoty sa neboj je to super keď si človek oddýchne a otvoria sa mu zase iné možnosti. Dopraj si objavovať a spoznávať skôr, než budeš mať vážnejšie záväzky, vtedy by to už malo aj vážnejšie následky. Prajem Ti krásne sviatky a veľa síl. Sama nebudeš, len si daj čas na regeneráciu. Je naozaj lepšie nemať vzťah ako mať taký, o ktorom premýšľaš viac v smutnej a frustrujúcej nálade..

damian85
24. dec 2024

Také klasicke ženské....chcem viac ale bojím sa že stratím to málo 😂. Neboj nie si v tom jedina. V baroch , na teambuildingoch , na rodičovskom združeni je takých dosť. ....Doma nespokojné , hladaju utechu mimo domu ale ukončiť to ani za pána......

la_dolce_vita
24. dec 2024

V tak mladom veku sa bat samoty? Tak radsej stagnovat vo vztahu bez intimnosti... nechapem :(

dharmasanata
Autor odpoveď zmazal
anonym0001
24. dec 2024

Zbytocne to natahujes. Ak nie si stastna, ukonci to. Si este mlada, caka ta nieco krajsie, co ta bude naplnat 🙂

strejdo001
24. dec 2024

Neurob tú istú chybu, ako mnohí z nás. . Za seba ti poviem, že tiež som urobil tú chybu, že som ostal s niekým, pri kom som necítil, že je to pre mňa partnerka na celý život. No my sme pokročili ďalej ... máme dieťa a zobrali sme sa, no následne aj rozviedli. Vnútorný pocit neoklameš. Vráť sa z kratšej cesty.
Samota je tiež prospešná a ako sa hovorí "človek vtedy duševne dospel, keď vie žiť aj v samote" a nebyť na nikom duševne závislý.
Chlapa si nájdeš určite, veď si mladé dievča, moja.... Ináč my sme sa tiež rozišli po 7 rokoch. Veď to je aj taká hranica (7rokov), po ktorej buď vzťah vydrží, alebo sa rozpradne, čo ale nieje podmienka.

11niko
25. dec 2024

Máš 29 a stúpa. Je na to recept! BEŽ PETA BEŽ a neobzeraj sa!!!

lenrol001
25. dec 2024

Tak,tento príspevok daj prečítať partnerovi....pravdepodobne viazne komunikácia.

ema234
25. dec 2024

A co zistis, ked podvedes, ze si uplna len troska

pbra40
25. dec 2024

Lepsie hrozny koniec, ako hroza bez konca.

kapurka270
25. dec 2024

Odid z krátkej cesty, ja som tak tiež urobila v 28 rokoch po 6 rokoch vzťahu a zo dňa na deň. A užívala som si samotu, v 36 rokoch som stretla svojho manžela, nič som nezmeskala, ani svadbu, ani dieťa. Ak vnútorné cítiš, že k sebe nepatríte, tak vykroc do Nového roka sama. Pocitis závan čerstvého života a chuť zmeniť niečo. Držím prsty.

priscilla07
25. dec 2024

To čo píšeš nie je vzťah. Máš spolubývajúceho. A každé druhé slovo mám strach, bojím sa.... Asi niečo nebude v poriadku

tatisna
25. dec 2024

V každom vzťahu raz príde kríza,nuda,odcudzenie. Skúsila by som reštart vzťahu a ak to nevyjde,rozchod. Škoda že nemáte spoločne koníčky, ale dá sa žiť aj tak,spájať vás môžu spoločné hodnoty,názory na život a pod. Alebo aj sex...ak bol predtým dobrý, nič nie je nemožné,sex je lepidlom vzťahu a korením života 🙂

milos81
25. dec 2024

Zamysli sa nad tým, nemáte spoločné koníčky, rozdielne pohľady na život a budúcnosť, medzi vami nie sú ani intímnosti, čo teda spolu preberáte ?, veď si sama už teraz, alebo sa tak minimálne cítiš, čo môžeš stratiť ak sa aj rozídete ?

Strana
z2