icon

Máme tichú domácnosť

blabliblu
26. jan 2021

Ahojte chcela by som sa poradit lebo neviem ako dalej. Pred par dnami sme sa pohadali v podstate za blbost ale vyustili v tej hadke asi vsetky problemy co sa predtym kopili. Vynadali sme si skaredo navzajom, asi prvy krat co to takto bolo, ale mm to vyhrotil uplne a polozil mi na stol v kuchyni obrucku, vsimla som si to az neskor. A este povedal po tych nadavkach (ktore som mu ale opatovala) ze na druhy den odide. Ale neodisiel, v podstate nema kam a ked je aj takato situacia ze je vsetko zavrete tak ani do hotela sa neda. Odvtedy mame tichu domacnost, a vyhybame sa navzajom. Len vzdy pride na obed, vzdy ked nie som v kuchyni aby asi som nevidela ze si nalozi jedlo co som navarila. Aj som sa mu uz chcela prihovorit ale nemam na to stale dovod. To tiez sa mi este nestalo. Vzdy sa snazim udobrit ale teraz je to nejake ine. Velmi ma boleli jeho slova. Hovorim si ved co si mysli o mne mi uz povedal a co si mysli o manzelstve uz tiez kedze vratil tu obrucku tak co s nim budem riesit. Tiez si viem predstavit ze sa ho moje slova dotkli ale ja by som mu obrucku nikdy takto nevratila. On casto takto demonstrativne vyhlasi ze ide prec a potom je aj tyzden zduty. uz som mu aj povedala davnejsie ze na mna toto nefunguje, nech to nerobi a ze uz to brat vazne nebudem ze je to trapne. Tak ja neviem, normalne som zacala uvazovat, ze sa teda asi rozvedieme. Nemame deti, len spolocny majetok a psa. Zobrati sme kratko. Stalo sa vam nieco podobne? Ako by ste to riesili?

blabliblu
autor
27. jan 2021

Dakujem vsetkym za rady, v kazdom prispevku som si nasla nieco na zamyslenie a bolo to aj take nastavenie si zrkadla od nestrannych ludi. Urcite musim aj ja so sebou nieco robit ale je tam taka tenka hranica, dokedy je to praca na odstranovani vlastnych chyb a kde zacina podriadovanie sa druhemu len aby dobre bolo. Kazdopadne ano, beriem vsetku kritiku na seba, bez vetra sa list nepohne. Podla mna to tiez nie je na rozvod a ani som o takej alternative nikdy nepremyslala Ale to nie je len na mne take rozhodnutie. musime sa naucit ako spolu komunikovat a ked bude ochota aj na druhej strane tak to snad pojde.

blabliblu
autor
27. jan 2021

Este dodam ze mojim zamerom nebolo ociernovat manzela ani ho vykreslovat zamerne v najhorsom svetle a mna naopak. Vsetko sa ale neda napisat a opisat uplne komplexne, tak aby to davalo sirsie suvislosti. Moze to byt vytrhnute z kontextu. chcela som len poradit co by ste robili pri tej vratenej obrucke.

sari24
27. jan 2021

@blabliblu a ako ste teraz na Tom? Stále sa s tebou nebaví?

ivetz
27. jan 2021

@blabliblu Nic... Podla mna to urobil v afekte, neskor mu to doslo... Len nema "gule" na to, aby priznal svoj podiel viny. U nas by sa nic taketo nestalo - obrucky uz nenosime 🙂. Ja by som to obratila na zart - mozno: "obnovime si manzelsky slub? V dobrom, aj zlom, v zdravi, i chorobe..." - mm by sa po tomto "roztopil" 🙂.

alchemilkazltozelena
27. jan 2021

@blabliblu neuraz sa ale tie vase hadky su tak akurat z nudy... keby ste mali aspon 2 deti a nevedeli by ste kde vam hlava stoji, boli by ste radi ze vam vobec deti dovoia pozerat televizor a neriesili by ste aky je to program boli by ste radi ak by ste nemuseli vkuse cumiet na rozpravky a aspon raz za cas si pozriet aj nieco ine..
Jedinym vasim problemom je nuda a ta prameni z toho ze nemate deti, nemate sa o koho starat, co riesit, tak riesite totalne dristy

blabliblu
autor
27. jan 2021

@sari24 nie. majstroval nieco v pivnici dnes, co mi nedava v tejto situacii uz vobec zmysel, ale inak to iste.

blabliblu
autor
27. jan 2021

@alchemilkazltozelena neurazim sa, asi to tak je. Vdaka za prispevok.

blabliblu
autor
27. jan 2021

@ivetz preco nenosite obrucky?

karelova
27. jan 2021

@alchemilkazltozelena ja neviem... Mne tvoj príspevok príde zvláštny.. Cize teraz vsetky bezdetne pary, ktoré sa 'nudia' alebo hadaju si maju urobiť deti aby sa nenudili?
Tie deti raz vyletia z hniezda a manželský pár by mal byť schopný fungovať aj s detmi, aj bez. Deti nie su náplasť na nefunkčný vzťah a nudu.

alchemilkazltozelena
27. jan 2021

@karelova keby sa nenudili tak neriesia co budu pozerat v telke lebo to nie je zivotny problem. Alebo je? Nemaju co riesit tak riesia bludy.. manzelstvo ma 3 funkcie pokial sa nemylim a jednou z nich je aj reprodukcna funkcia.. a ta ak chyba tak je ten vztah naruseny.. o com sa maju bavit cele dni? Kto co kupil v obchode a co budu pozerat v telke? Vsak to by unudilo kazdeho a este duplom viac v tejto dobe ked su ludia 24 hodin denne spolu 🙈

katkati
27. jan 2021

@blabliblu Z vás dvoch máš moje sympatie jedine ty. Vyzerá, že si inteligentná schopná žena, ktorá ľúbi muža, pasívneho agresora. Neznášam mužov, ako je on. Takíto ľudia dokážu pre blbosť vyprovokovať človeka a keď sa mu to podarí tak, že ten vybuchne, tak nasleduje zduvanie, v ktorom sa výživa. Prihovoriť sa ti nedokáže, obchádza ťa, uteká preč z izby, zo spálne, ale popritom vyjeda hrnce. Sú aj oveľa horšie situácie v vmanzelstvsch a v živote, ale z teba kričí ako chces manzelstvo udržať, aj keď si zranená a on z toho neskutočne ťaží. Neustupuj mu, nepros ho už nikdy, aby zostal, on aj tak neodíde, ale keď ty mui zase ustupis, bude ťa trápiť vyhrážami neustále. Musíš urobiť všetko preto, aby si on uvedomil, že jedná vec je hádka, hoci aj prehnaná, pri ktorej vyletí z úst nadávka alebo z ruky nejaká vec (aj keby bolo lepšie mat emócie pod kontrolou) druhá vec je robiť teatrálne vystúpy a ešte celé dni robiť dusno a zahadzovať vzťah kvôli jeho debilnému egu. Neprihovaraj sa mu, jedlo nech si kúpi v potravinach a keď si neuvedomí, ako sa správa, tak sa ho opýtamj, či si už zohnal nájom, keďže ťa za manželku už nechce. Nebuď smutná a netráp sa kvôli nemu.

ivetz
27. jan 2021

@blabliblu Nema to nejaky zvlastny dovod - mne prstene vzdy "zavadzali", ale na par rokov som sa "premohla" a obrucku nosila. Potom sme sa kvoli rekonstrukcii domu museli na par mesiacov prestahovat a vtedy sme riesili uplne ine veci... No a tak to islo do "stratena"... Minuly rok sme zistili, ze su nam "male"🙂. Dali sme si ich upravit...a tam to aj skoncilo. Pre mna ten kusok kovu v podstate nic neznamena... Ovela vacsi a hlbsi vyznam ma napr. telefonat mm, ked povie"ved vies", co v "nasej" reci znamena "lubim ta". No a takto preslo 20 rokov... A ja prosim Boha, aby nam to takto vydrzalo este aspon dalsich 20 rokov... A prajem aj vam, aby ste nasli spolocnu rec....

karelova
27. jan 2021

@alchemilkazltozelena aha... no.. kazdy mame asi ine naroky na partnera a na spoločne traveny cas.. 🙂 My sa nenudime ani bez deti a stredobod nasho manželstva a vzťahu nie je pozerať TV 🙂
A opakujem sa, v žiadnom vzťahu by splodenie deti nemalo byt náplastou na nefunkcny vzťah. Ci ine o povinnosť v zmysle manželstva alebo nie. Potom to tak vyzerá...

evica01
1. feb 2021

@blabliblu no ako pokracujete? Zaujima ma tento pribeh.

elementissa
1. feb 2021

@elizabet173 v konečnom dôsledku sa hádajú pre blbosť, lebo sú nezrelí na vzťah, obaja. Jeden teatralne dáva obrucku na stôl, druhý hádže veci o zem. Sú absolútne rovnakí. Ani jeden nie je obeť. Keby to boli deti, tak každému plesnes po riti a pošles ho rozmýšľať nad svojím správaním do izby. Ale dospelí ľudia a ešte manželia. 😭 To je cele zle

elementissa
1. feb 2021

@beronsche najlepšia rada je začať sám od seba. Ona je zduta, on je zduty. Ak mi záleží na vzťahu, tak nepočítam ako decko v škôlke "ja som sa mu už prihovorila 3x a on iba raz, tak ja už sa ďalej nebudem".. Toto keď robia 10 ročne deti, tak sa zasmejem a pekne im vysvetlím, že takto život nefunguje. Keď to robia ľudia pred 40tkou,tak je to na vážny rozhovor. A nie s nami. S terapeutom. Obaja majú rovnaký problém. Kým ho nenájdu, neuvedomia si ho a aktívne na ňom nezačnú pracovať, tak sa pri najbližšej hádke rozvedu. Ale to nie je práca pre laikov na MK, ale pre kvalifikovaneho a certifikovaného terapeuta

sari24
1. feb 2021

@elementissa mne to skôr príde, že autorka by sa aj chcela rozprávať s chlapom, ale on nechce. Vtedy sa fakt veľa nedá s človekom robiť. Či ma doňho hučať aby začal rozprávať? V takej chvíli je podľa mňa fakt lepšie ho nechať tak nech vyfučí, koho tie samonasery majú baviť?Ona ked bude donekonečna ustupovať, lebo miláčik sa urazil tak on sa bude cítiť na koni. A nie je to o súťaživosti, ale skôr si myslím, že je dobre ak mu určí hranice tým že si ho po dobu urazenosti nebude všímať.

karelova
1. feb 2021

@sari24 no ktovie ako to s tým hucanim je. Autorka asi tiez nebude velmi vludny clovek, ked nema problém trieskat s vecami. A vacsina chlapov funguje v rezime, ze keď donho hučís, este viac sa uzavrie do seba a komunikovať nebude.
Rozprávať konštruktívne sa treba vtedy ked nie su v hre prehnane emocie a je klud.

danim
1. feb 2021

@elementissa ja som si myslela že maju tak 24r, no autorka povedala že 36 ( ak si dobre pamätám ). Tak mnohí že ako malé deti nezreli....vo veku 36r toto? Kedy chcú dozrieť? Asi nikdy. Tomu sa hovorí komplikovane osobnosti . Ale držím im palce.

mandarinka555
1. feb 2021

@blabliblu Teatrálne ti zložil obrúčku a ty mu ešte navaríš....no vtedy by žral....

karelova
1. feb 2021

@mandarinka555 ale je slabý tragikomicky ci dramaticky herec, ked sa bez problémov naje jedla, ktoré navarila ta zla manželka, ktorej obrucku vrátil... To je fakt 😀

beata_k
Odpoveď bola odstránená
karelova
1. feb 2021

@beata_k myslím, ze obaja si nemajú co vyčítať.
Autorke @blabliblu kvitujem, ze chce situáciu riesit. Odporúčam však, ako som pisala, skúsiť sa porozprávať keď budete obaja v psychickej pohode a v klude. Proste pragmaticky, emocne nezafarbeny rozhovor. A skúsiť popracovať na sebaovládaní a menej drámy, pre obidvoch 😀

beata_k
Odpoveď bola odstránená
mandarinka555
1. feb 2021

@karelova Ešte jej aj priamo z hrnca vyžiera....dala by som mu tam preháňadlo, nech z neho "vyplaví" to teátro, čo na ňu hrá 🙂 Počkaj ešte, keď sa mu guľky naplnia, až vtedy bude divadlo 🙂

mandarinka555
1. feb 2021

@beata_k Ale to autorka spomenula pri inej príležitosti....priamo pri tej poslednej hádke hádzali po sebe ovládač vzájomne....akoby nebolo jednoduchšie, že každý pozerá to svoje v inej izbe...ja napríklad pozerám Chicago Med a muž neznáša pohľad na krv, tak idem do vedľajšej izby a pozerám si kľudne tam...on si pozerá svoj futbal a je pohodička 🙂

blabliblu
autor
3. feb 2021

@mandarinka555 ahojte. Po 11 dnoch som to uz nevydrzala a som mu v klude povedala, ze chcem vediet dokedy toto bude trvat, ci toto je dobre riesenie problemov, preco zase riesi veci vyhrazanim sa odchodu, ci sa teda chce rozviest kedze je obrucka na stole, a ked ano nech mi da vediet ako si to teda dalej predstavuje. Este som dodala ze ja sa rozvadzat nechcem. Tak na to mi povedal ze seriozne nad tym uvazuje a ze nie som taka super aby som sa tak k nemu chovala. K tomu som sa mu ospravedlnila. On mi da este vediet 😂 a ja ze dovtedy sa teda budeme ignorovat? On ze ano. 😂 na to som sa musela zacat smiat a odisla som lebo som mala pracu. Potom za mnou prisiel a sa mi ospravedlnil. Este sme si k tomu par veci povedali ale chcem sa k tomu este vratit cez vikend a este sa o tom spolu pobavit. Potom som si vsimla ze obrucka je uz na prste. Najviac ma z toho trapi ze si mysli ze som asi lepsia ako on, nehodna jeho vseobjimajucej lasky. Z toho mi je smutno. Takze uz nemame tichu domacnost ale je tam este vela tem na rozhovor. Ako tu napisali viaceri, musime na sebe popracovat.

miskaradko
3. feb 2021

@blabliblu super...tesim sa s tebou🙏 takto sa buduje manzelstvo. Bohuzial muzom musi velakrat ukazat ,,zdravy rozum,, zena. Su v pocitoch a citoch iny. Ani to co povedal nemyslel vazne. Zase z neho hovorila len muzska ješitnost. Oni z toho nikdy nevyrastu. Su ako deti. Preto ich treba lubit aj s chybami💕

oila
3. feb 2021

aj napriek tomu, že je to stále v rámci otáznika, som rada, že ste sa o tom dokázali proste porozprávať v kľude, no je to ešte samozrejme na debatu a nejakú to rozhodnutie, bo žiť vo vzťahu v neistote, nie je bohvie čo. no bola by som fakt rada, ak by sa vám to podarilo zachrániť

jasomzabka
3. feb 2021

@blabliblu HM TAK SI SA PODRIADILA, MANIPULATOR TO DOKAZAL...BRAVO MODRY KONIK IDES, nech ziju zeny bez sebaucty👏