Mamičky, čo robiť, keď muž nechce ísť na rande bez dieťaťa?
Ahojte ešte sme neboli sami od narodenia nášho synčeka. Bude mať rôčik. Úprimne mame rodičov ale on sa boji im ho dať či už mojim alebo svojej mame. Akože nečudujem sa stavajú sa také veci že si aj ja poviem niekedy že nemôžem ho nechať s nikým iným. Ale potom čo my? Prečo mu to nechyba? 😂 mne to chýba akože raz za mesiac by neuškodilo podľa mňa. Máte to takto aj vy alebo?
Ahoj, kolko rokov ma dieta? Podla mna je zdrave, aby spolu travili cas iba rodicia bez dietata, ako par
@crazy_cat_lady čítaj s porozumením. Bude mať rôčik
bude mat rok..
divne, ved sa s nim o tom porozpravaj, my sme boli spolu na veceri a syn mal mesiac, bol Valentin bolo sme na svadbe ked mal 5 mesiacov, vzdy bol o nho dobre postarane, ci uz moja mama, alebo svokrovci
@anonymes tiež by som nedala také malé dieťa. Podľa mňa je to normálne od tvojho muža. Má strach, zodpovednosť, kontrola nad tým, aby mu nič nechýbala každú minútu jeho života. 😍
Začnite pomaly, nemusíte ísť rovno na dvojhodinový film, či 4 chodovú večeru, choďte na kávu na pol hodinku blízko miestu, kde budú rodičia s malým… za mňa je dôležité udržiavať aj vzťah ako muž a žena a nie len rodičia… inak ty máš nejaký čas pre seba? Že sa postará on a ty môžeš vybehnúť?
Podľa mňa je divný 😂 nechápem kde je problém, keď máte niekoho kto by sa postaral
@anonymes zalezi uplne na tom, aki su stari rodicia... viem si predstavit uplne normanych a v takom pripade sme nechavali tusim od cca 9 mesiacov aj na vikend... Ak su nejaki divni (piju, nezodpovedni apod), tak chapem starost... Ale teda nejde o vek dietata v tomto pripade, ale o kapacitu starych rodicov...
@crazy_cat_lady čítaj s porozumením. Bude mať rôčik
@anonym_5a53e1 Ale nevieme, kolko rocikov ma autorka😌🙄
Začnite pomaly, nemusíte ísť rovno na dvojhodinový film, či 4 chodovú večeru, choďte na kávu na pol hodinku blízko miestu, kde budú rodičia s malým… za mňa je dôležité udržiavať aj vzťah ako muž a žena a nie len rodičia… inak ty máš nejaký čas pre seba? Že sa postará on a ty môžeš vybehnúť?
@anonym_cd884e nie nepijú moji rodičia sú skvelí. Ale davaju mu hocičo jesť. To sa mne ako matke nepáči. Keď sa malý udrie nepovedia mi to. Bojím sa aj ja že čo keď sa náhodou niečo stane čo potom. Mužovu mamu až tak malý nepozná 👌 býva ďaleko a žiadny záujem nemá ako tí moji.
Niekde som čítala či mám aj ja čas sama pre seba?
@anonym_69f3b9 keď idem na mihalnice alebo nechty vtedy jedine 😂 ale to je strasne malo. Keď iba niekam ideme. Takže naposledy v juli? Asi tak.
Ja mám takú švagrinú - kocikovat nesmie nikto iba ona, postrážiť dieťa absolútne nie. Je s ním 24/7. Sami dvaja spolu neboli odkedy sa dieťa narodilo. Takže sú aj takí ktorým to nechýba a obetujú celý vzťah dieťaťu.
No možno nemá problém so strazenim ako to, že chce tráviť čas aj s dieťaťom
Veď zober dieťa a choďte na rande, pokiaľ nebudete chcieť mať niekde sex v uličke,tak dieťa v randeni nebráni
@anonym_cd884e nie nepijú moji rodičia sú skvelí. Ale davaju mu hocičo jesť. To sa mne ako matke nepáči. Keď sa malý udrie nepovedia mi to. Bojím sa aj ja že čo keď sa náhodou niečo stane čo potom. Mužovu mamu až tak malý nepozná 👌 býva ďaleko a žiadny záujem nemá ako tí moji.
Niekde som čítala či mám aj ja čas sama pre seba?
@anonym_69f3b9 keď idem na mihalnice alebo nechty vtedy jedine 😂 ale to je strasne malo. Keď iba niekam ideme. Takže naposledy v juli? Asi tak.
@anonymes muž predpokladám chodí do práce, má možnosť sa socializovať aj s inými dospelými ľuďmi a nemusí na rozdiel od teba riešiť dieťa 24/7, tak jasné že mu až tak nechýba ísť niekam aj iba ako pár… skús mu to takto podať, vysvetliť… “rande” aj s dieťaťom je úplne iné ako, keď si vyjdú iba rodičia sami, pokiaľ je tam dieťa, nikdy nedokážete venovať pozornosť iba jeden druhému… ak nechce ísť on s tebou, vybehni vrámci psychohygieny napríklad s kamoškou, nahoď sa a choď na hodinku von… možno sa aj muž trochu preberie, keď ta uvidí aj ako ženu a nie len matku…
No možno nemá problém so strazenim ako to, že chce tráviť čas aj s dieťaťom
Veď zober dieťa a choďte na rande, pokiaľ nebudete chcieť mať niekde sex v uličke,tak dieťa v randeni nebráni
@anonym_a8e56f to je pekná blbosť, mať rande s dieťaťom v kočíku rovná sa prechádzka s dieťaťom, nie rande. Obaja by mali pozornosť nonstop na dieťati nie na sebe. Práve o to ide, vymaniť sa z rodičovstva a pripomenúť si, že sú stále manželia. Rok je podľa mňa úplne v pohode vek aby ho postrážili starí rodičia, dám dieťa v kočíku nech vozia a išla by som s manželom do nejakej reštiky blízko. Keby bol problém za desať min sú tam.
ok a preco neidete napr. na obed a pocas obedneho spanku by napr. babka kocikovala. Hodinu zvladne aj babka a vy sa v klude najete, trosku pokecate... ako tiez som nikdy nesla prec od drobcov na vikend ale tak hodinu si snad mozte dovolit... kludne napr. v sobotu... ani to nedovoli muz?
Ahoj, kolko rokov ma dieta? Podla mna je zdrave, aby spolu travili cas iba rodicia bez dietata, ako par
@crazy_cat_lady 12 mesiačikov má
@crazy_cat_lady 12 mesiačikov má
@anonym_09289a A autorka ma 276 mesiacikov😃
Ako pár bez dieťaťa?ved su ako pár s dieťaťom
No neviem,ja s mužom máme habadej času pre seba pri jednom dieťati,ci na rozhovory,ci na hocičo a vôbec mi nepríde dieťa ako prekážka, práve naopak
Ako náš parťák a je aj normálne, keď rodičia si dvoria pri dieťati, takže ani v tom nevidim problém
Takze si to len musíte vysvetliť, že co vlastne potrebujes
Byt bez dieťaťa?alebo robiť niečo,kde dieťa nemôže byt atd...
Ako pár bez dieťaťa?ved su ako pár s dieťaťom
No neviem,ja s mužom máme habadej času pre seba pri jednom dieťati,ci na rozhovory,ci na hocičo a vôbec mi nepríde dieťa ako prekážka, práve naopak
Ako náš parťák a je aj normálne, keď rodičia si dvoria pri dieťati, takže ani v tom nevidim problém
Takze si to len musíte vysvetliť, že co vlastne potrebujes
Byt bez dieťaťa?alebo robiť niečo,kde dieťa nemôže byt atd...
@anonym_a8e56f Čo je na tom nepochopiteľné že chcem ísť s mužom niekde bez dieťaťa na rande do kina alebo hocikam?
@anonymes u nás to takto bolo… už je bývalý… ale on bol často preč a ja som bola s deťmi sama. Keď už mal konečne voľno, tak nechcel byt bez deti… nechcel pochopiť, že ja som potrebovala byt aj žena, nie len mama 24/7…
Tak ked muzovi nepride divne, ze ma aj manzelku, nie len to dieta... Potom tu budes pisat ako nedavno pani, ze uz v chlapovi vidi len tatinka, lebo nerobi nic len animatora dietatu 24/7.
A nie, nepride mi to normalne. Rocne dieta, ktore pozna starych rodicov a nema nijake patologicke prejavy spravania je uplne v pohode aj chvilu bez rodicov. Bez ohladu na to akokolvek ho miluju. To, ze su na dietati rodicia nonstop nalepeni nie je ukazovatelom lasky. Za mna toto normalne nie je, a uz vobec nie u chlapa.
Nám babky strážili dcérku oveľa skôr a aj na dlhšie ako na pár hodín, keď mala rok kľudne aj celý deň. Ja v tom vidím viac pozitív - nie len to, že vy ako manželia budete mať čas len pre seba, ale dieťa si zvykne aj na starých rodičov. U nás sa dcérka vyslovene teší, keď príde babka a ja viem, že ak by to stráženie naozaj bolo niekedy nutné z nejakého vážnejšieho dôvodu ako len to, že s partnerom niekam ideme, o dcérku by bolo dobre postarané a bola by v pohode. Je ale pravda, že ja som sa od začiatku vedela spoľahnúť na obe babky, moja mama od začiatku nemala problém aj ked bola dcérka naozaj malá, max mi zazvonil telefón, keď náhodou niečo (mala reflux, boli horšie časy pri kŕmení a pod). Pokiaľ si ty naozaj celý čas doma a veľmi nejdeš ani napr s kamarátkou aj keď s kočíkom na kávu a pod, tak sa dá pochopiť, že ti to chýba a aj ten čas len s mužom by ti padol dobre 🙂