Manipulácia vo vzťahu
Ahojte. Mám poslednú dobu také zmiešané pocity. Môj dlhoročný partner a otec nášho dieťaťa mi povedal niečo na co stále myslím a mam z toho zvláštny pocit. Skúsim v skratke a zaujíma ma váš názor. Pred 5timi rokmi sme byvali v najme a rozisli sme sa. Ja som si vtedy kúpila sama 2 izbový byt na hypotéku. On išiel do iného nájmu. Po niekoľkých mesiacov sme sa ale dali dokopy a samozrejme ze sme zase bývali spolu - v tom mojom byte. Pol roka pred otehotnenim kúpil strašne starý dom- mne sa nepáčil, ale on mal víziu ze po rekonštrukcii bude suprový. Rozhodol sa sám, že to bude náš domov, ok, nechala som toto rozhodnutie naňho. Problém je, že ten dom je stále ruina, okrem nejakých buracich prác sa tam nic za dokopy 3 roky nic nespravilo poriadne lebo to preraba sam a penazi nie je nazvys...je to neobyvatelna ruina.. avsak plati tam samozrejme hypoteku, ja som na rodicaku takze prijem nic moc, pokryje to akurat náklady na tento byt... Dcérka má už 2 roky, vnímame že potrebuje svoj priestor, svoju izbicku kde sa zmestí aj väčšia postieľka, tak riešime tému bývanie a co s tým...
No a teraz k veci... uz mi parkrat povedal nech tento byt predám. Ja ho však predať nechcem... od narodenia malej sa náš vzťah zmenil k horšiemu, on stále vyvoláva hádky, stále mi niečo vyčíta, nemôžem si ani povzdychnut bez toho aby to hneď nebral osobne, že čo mi vadí keď povzdychujem a pod...
No a včera mi povedal vo výmene názorov, že on mi už neverí, že ja niekedy budem kopať za jeden tím ako rodina. Spýtala som sa ako to myslí a on mi povedal, že proste neverí, že ja nemám na to aby som predala svoj byt, aby som prispela na to ze sa kúpi väčší byt... doslova mi vyčítal, že som sa už niekoľkokrát vyjadrila že ho nepredám a
@sova7 ahoj... no 1.no vraj nasetril, že veď nechodí prenic zanic od rána do večera do roboty a ze pre naše dieťa sa snaží aby mal detskú izbicku (bývame v 2 izbovom), lebo ze tu sa tlačíme a on nenávidí tento byt a nevie sa tu vyspať q bla bla..
2. Lebo do domu sa nebude dat nasťahovať ani za 2 roky, to je kopa šutrov s vyburanymi stenami, oknami, dverami, schodmi... a malá potrebuje izbu hneď no
3.v bode č.2
4. Poznám ho 10 rokov... myslela som ze viem všetko, ale začínam pochybovať ci mi niečo netají. A v podstate všetko čo o ňom viem viem od neho
5. Neviem prečo na mňa tak tlači... ja som mu toto presne povedala co píšeš ale keď som povedala ze nebudem sa o tom s tebou už baviť, tak on začne zvyšovať hlas a povie mi Budeš! A keď aj milión krát zopakujem nebudem, tak on stále viac a viac kričí na mňa budeš a takto som sa s nim minule dotahovala asi 20x som mu povedala nebudem a nech ma nechá na pokoji... začal pritom aj nadávať dosť a rozkazuje mi typu: sadni! Nie nejdeš spať, tu budeš sediet a vysvetlíš mi prečo je zrazu možné pridať byt, keď 2 mesiace dozadu si ho predať nechcela.
Neviem ci tie peniaze fakt zarobil, možné to je, teraz mal veľké zákazky... ale ruku do ohňa by som za to nedala...
@anonym_autor toto všetko je pasívna agresivita manipulácia a vydieranie. Ide na teba cez dieťa. Keby mu záležalo na dieťati dávno tu izbičku ma. Krík a toto čo robí mozu casom prerásť aj do fyzického nasilia. Stačí mu tu vetu povedať raz. Ak zase začne povedz len končím debatu a ak budeš kričať odchádzam a ak bude zavres sa v izbe. S tým že mu povieš že ak bude pokračovať voláš políciu alebo suseda na pomoc. A fakt by som nebola z niekým kto sa takto správa. V čase keď by ti mal byť oporou. Je to zlý človek. A fakt si skús zistiť z iných zdrojov viac o ňom a jeho minulosti. A byt nepredaj o niečo mu ide a nič dobré to nebude. Buď opatrná
Tak uz som precitala tvoje komentare. Ako jeho spravanie je dost nanic, ALE on je ten kto splaca tvoju hypoteku… tak to nie je zas take jednoznacne. Keby neplatil tvoju, mozno by aj bolo na ten jeho dom. Samozrejme ze pre teba je vyhodnejsie byt si nechat, ale teda ja sa mu necudujem ze sa hneva. A ze sa to v nom stupnuje. Keby to bolo naopak, ze baba byva u svojho muza v byte a platia hypoteku spolu a ona nie je vlastnik, uuuz by jej radili a vycitali ako moze byt taka sprosta…
@liv1 prečítaj si vetu o 23:33
@anonym_autor toto je vrchol bezcitnosti! On ti ubližuje a teší sa s toho. Pozor lebo takáto bezemocnost bezcitnost a chýbajúca empatia môže byť aj znakom poruchy osobnosti. Ak ta niekto ľúbi a trápi ťa až sa rozplaces vidí čo ti ubližuje a stále to robí to je zámer, vzorec. Je to krute. Psychicky ťa depta. Mal by ti byť oporou a nie je. Tiež mám pocit že ti niečo tají a že by si nemala brat len info od neho ale popatrat len opatrne. A fakt pouvazuj či je rozumné si ho zobrať keď už teraz ti ubližuje čo bude keď ťa bude mat istu? Nie je to dobrý človek
@sova7 keď mal môj otec rakovinu v poslednom štádiu, ale aj predtým zdravotné problémy, tak môj partner ma objal a povedal neboj sa zvládneme to a bude dobre, aj ked sme vedeli že otec končí na tomto svete. Bol mi dennodenne oporou, psychicky, pomáhal všade kde sa dalo - u mňa doma, u mami, ale aj v mojej práci. Nikdy som ani slovíčkom nepočula nejaké výčitky, zvýšený hlas, omieľanie ako je na tom otec zle a a ani len nepípol v podobnom štýle ako tento geroj tupý. Chodil so mnou aleboi s mojou mamou do nemocnice, či ráno, či poobede, podvečer, podľa pracovných smien, aj sám išiel za mojim otcom, a so mnou vždy ked sa dalo, pomohol s hygienou, prádlom. Nepindal ako sa má otec liečiť, čo má brať, nepripomínal ako je na tom zle, ale pokiaľ vieme, tak maminka autorky je na tom oveľa lepšie a fakt by henten bulo nemal mať takéto chrapúnske reči. Toto je už nonsens, letel by u mňa ako osratá handra.
@liv1 Ale v tomto pripade to nie je, ze on nevlastni nic. To ze si kupil rozpadnutu barabiznu je jeho rozhodnutie, rovnako si mohol kupit byt. Takze obaja si platia hypo. Taktiez ktovie co a v akej hodnote ma ako pan podnikatel. V byte kde s nou zije ma navarene, upratane, vyprane a o dieta postarane. Kolko by ho stalo, keby si musel platit najom, stravu, upratovat a prat si, cez vikendy brat dieta? Ked sa mu tak hrozne zda, ze ho zdiera (absolutna blbost), tak nech odide, autorka sice bude musiet dat dieta do jasli, ale aj z minimalneho platu, z vyzivneho a rodicovskeho si bude v pohode zit.
@strelkyna1 veru si tak,
šak nech si geroj ide do svojho, ked ten byt tak nenávidí. Uvoľní sa miesto na väčšiu postieľku, uvoľnia sa skrine s jeho vecami, odíde jeho rozmaznané telo - a šup o koľko miesta viac ! Zostane viac času čo odpadne upratovanie, varenie, nákupy, pranie a žehlenie okolo jeho veľactenej riti. Odpadnú manipulačné reči, nátlak, výčitky, niekoľko hodinové monológy a nútenie do rozhovorov "tu si sadni, tu zostaň " čo je autorka pes Dunčo a prebieha výcvik ?!
tých 50 000 - smrdia mi do ďaleka
@sova7 keď mal môj otec rakovinu v poslednom štádiu, ale aj predtým zdravotné problémy, tak môj partner ma objal a povedal neboj sa zvládneme to a bude dobre, aj ked sme vedeli že otec končí na tomto svete. Bol mi dennodenne oporou, psychicky, pomáhal všade kde sa dalo - u mňa doma, u mami, ale aj v mojej práci. Nikdy som ani slovíčkom nepočula nejaké výčitky, zvýšený hlas, omieľanie ako je na tom otec zle a a ani len nepípol v podobnom štýle ako tento geroj tupý. Chodil so mnou aleboi s mojou mamou do nemocnice, či ráno, či poobede, podvečer, podľa pracovných smien, aj sám išiel za mojim otcom, a so mnou vždy ked sa dalo, pomohol s hygienou, prádlom. Nepindal ako sa má otec liečiť, čo má brať, nepripomínal ako je na tom zle, ale pokiaľ vieme, tak maminka autorky je na tom oveľa lepšie a fakt by henten bulo nemal mať takéto chrapúnske reči. Toto je už nonsens, letel by u mňa ako osratá handra.
@cacianka dobre že to píšeš nech autorka vidi ako sa má správať skutočný chlap a partner ! Hento je vadny sebecký kus čo má doma
@strelkyna1 veru si tak,
šak nech si geroj ide do svojho, ked ten byt tak nenávidí. Uvoľní sa miesto na väčšiu postieľku, uvoľnia sa skrine s jeho vecami, odíde jeho rozmaznané telo - a šup o koľko miesta viac ! Zostane viac času čo odpadne upratovanie, varenie, nákupy, pranie a žehlenie okolo jeho veľactenej riti. Odpadnú manipulačné reči, nátlak, výčitky, niekoľko hodinové monológy a nútenie do rozhovorov "tu si sadni, tu zostaň " čo je autorka pes Dunčo a prebieha výcvik ?!
tých 50 000 - smrdia mi do ďaleka
@cacianka by ma zaujímalo kto pri dieťati a oprave domu a beznom plate ušetrí taký peniaz. Ci to nepožičal aby jej zalepil oči a musí ich vrátiť tak na ňu dupoce
@liv1 prečítaj si vetu o 23:33
@cacianka ale predtym pisala, ze z jej z rodicaku idu vydaje na dieta a neviem co este, potom to zmenila a napisala toto, ze z rodicaku plati hypo. Ale v principe je to jedno, hypoteku by proste bez neho nezaplatila v tejto chvili, nez je to chrapun, to nie je podstatne. Ani to neospravedlnuje jeho spravanie. To je proste fakt, ze on plati dost, az nadmieru a nezhodnocuje sa mu nic. Kazdej jednej zene tu radili ked to bolo opacne, nech nefinancuje byt svojho chlapa… kazda jej tu radi aby ho vyhodila, bude mat vraj viac miesta atd., ale teda prijmovo velmi klesne az by som povedala ze nielenze klesne, ale to neutiahne. Uz jedine zapojit rodinu, dieta do jasli, a ona do prace…
@cacianka by ma zaujímalo kto pri dieťati a oprave domu a beznom plate ušetrí taký peniaz. Ci to nepožičal aby jej zalepil oči a musí ich vrátiť tak na ňu dupoce
@sova7 mna tiez napadlo ze si to pozical, aby sa tvaril ze aj on ma, nech to ona preda ze kupia spolu. Presne aby jej zalepil oci. Neverila by som mu nic
@cacianka dobre že to píšeš nech autorka vidi ako sa má správať skutočný chlap a partner ! Hento je vadny sebecký kus čo má doma
@sova7 ešte poznámka - nie sme manželia, neprisahali sme si v dobrom aj zlom, ani cirkevne, ale žijeme podľa etiky a morálky, ako opora jeden druhému.
Jeho mama mala onko, (prsník), ja som s ňou obiehala všetko čo bolo treba pred hospitalizáciou u mňa v nemocnici (kde pracujem), vybehla som pracovať na oddelenie ked ju odvážali na operačku aj doviezli. Odbehla som keď prišla na kontrolu, alebo chodila na ožiare,. Menežovala som čo sa dalo (aj nedalo). Howgh.
Potom jeho otec (hrubé črevo), ale to sa habal do inej nemocnice, ale aj tam som poriešila čo sa dalo, aj keď boli obrovské obmedzenia (covid), dovoz, odvoz, kontroly.
A do tretice znova mama (hrubé črevo), v inej nemocnici, ale aj to sme sa snažili riešiť spolu. Nikdy o do mňa nepočul ani jedno slovo proti , nikdy sme si nerobili takéto chrapúnske prednášky a manipulácie !!!
Tie € - možno niečo predal, požičal a v podstate je to jedno kde ich mal a odkiaľ vyhrabal, smrdia do ďaleka. Keby nemal, nekupuje barabizňu do ktorej treba vrážať nekonečné prachy a dlhé roky, keby chcel "izbičku pre dieťa", tak v prvom rade hľadá strechu nad hlavou tu a teraz, za tie peniaze rieši zatiaľ byt a spoločný majetok s matkou svojho dieťaťa, keď ho majú spoločne. Býval v podnájme, ale hlavne má barabižňu bez najmenšej hodnoty pričom autorku núti predať jej vlastnú strechu nad hlavou (aj strechu pre jej dieťa). a čo potom - škatule pod mostom ?
@sova7 len malá poznámka - nepísala som to ako samochválu , aby som sa urobila chrumkavá, ale ako fakt, že sme riešili veľmi ťažke časy a nikdy sme sa takto ani na chlp nesprávali
@sova7 ešte poznámka - nie sme manželia, neprisahali sme si v dobrom aj zlom, ani cirkevne, ale žijeme podľa etiky a morálky, ako opora jeden druhému.
Jeho mama mala onko, (prsník), ja som s ňou obiehala všetko čo bolo treba pred hospitalizáciou u mňa v nemocnici (kde pracujem), vybehla som pracovať na oddelenie ked ju odvážali na operačku aj doviezli. Odbehla som keď prišla na kontrolu, alebo chodila na ožiare,. Menežovala som čo sa dalo (aj nedalo). Howgh.
Potom jeho otec (hrubé črevo), ale to sa habal do inej nemocnice, ale aj tam som poriešila čo sa dalo, aj keď boli obrovské obmedzenia (covid), dovoz, odvoz, kontroly.
A do tretice znova mama (hrubé črevo), v inej nemocnici, ale aj to sme sa snažili riešiť spolu. Nikdy o do mňa nepočul ani jedno slovo proti , nikdy sme si nerobili takéto chrapúnske prednášky a manipulácie !!!
Tie € - možno niečo predal, požičal a v podstate je to jedno kde ich mal a odkiaľ vyhrabal, smrdia do ďaleka. Keby nemal, nekupuje barabizňu do ktorej treba vrážať nekonečné prachy a dlhé roky, keby chcel "izbičku pre dieťa", tak v prvom rade hľadá strechu nad hlavou tu a teraz, za tie peniaze rieši zatiaľ byt a spoločný majetok s matkou svojho dieťaťa, keď ho majú spoločne. Býval v podnájme, ale hlavne má barabižňu bez najmenšej hodnoty pričom autorku núti predať jej vlastnú strechu nad hlavou (aj strechu pre jej dieťa). a čo potom - škatule pod mostom ?
@cacianka 👍👏
@sova7 len malá poznámka - nepísala som to ako samochválu , aby som sa urobila chrumkavá, ale ako fakt, že sme riešili veľmi ťažke časy a nikdy sme sa takto ani na chlp nesprávali
@cacianka tak to aj beriem. Dobre písať takéto príbehy aby ženy ako autorka videli ako to má byť a inde funguje a mohli porovnať a videli že takto sa dá realne žiť a v čom žije ona
@cacianka ale predtym pisala, ze z jej z rodicaku idu vydaje na dieta a neviem co este, potom to zmenila a napisala toto, ze z rodicaku plati hypo. Ale v principe je to jedno, hypoteku by proste bez neho nezaplatila v tejto chvili, nez je to chrapun, to nie je podstatne. Ani to neospravedlnuje jeho spravanie. To je proste fakt, ze on plati dost, az nadmieru a nezhodnocuje sa mu nic. Kazdej jednej zene tu radili ked to bolo opacne, nech nefinancuje byt svojho chlapa… kazda jej tu radi aby ho vyhodila, bude mat vraj viac miesta atd., ale teda prijmovo velmi klesne az by som povedala ze nielenze klesne, ale to neutiahne. Uz jedine zapojit rodinu, dieta do jasli, a ona do prace…
@liv1 ja som tu písala 27.10.ze on mi posiela svoj plat na účet a z toho ze platím jedlo, oblečenie, drogériu a tieto výdavky... pozri si to.. nenasla som kde píšem že to platím ja... ale prakticky je to jedno no, lebo presne aj podľa jeho slov ja neplatím nič a on všetko, aj moju hypotéku... tak potom by som mala mat svojich 500 eur odložený ch každý mesiac 🤔 utiahnuť to utiahnem, keď dám dcerku do jaslí a ja pôjdem do prace.
@liv1 On jej neplati hypoteku, on len plati na svoje svoje dieta a svoje byvanie. Keby autorka nebola na rodicovskej, tak asi pracuje a ma plny prijem a zvladla by platit vsetko sama, kedze aj hypoteku jej dali samej. Je jeho psou povinnostou postarat sa o svoju rodinu v case, ked ona kvoli starostlivosti o dieta nemoze. Keby spolu vobec nebyvali, tak by si autorka z hypoteky zaplatila naklady na byvanie a dostala by vyzivne, z ktoreho by zaplatila stravu a tiez by skromne prezila.
Ked ju este aj ludia z rodiny varuju, nech nepredava, tak by som bola fakt opatrna. Su starsi, skusenejsi a oboch ich poznaju.
P.S.: Nestacilo by kupit (kludne z druhej ruky) rastucu postielku a ziskat tak 10 cm navyse? To sa urcite este vopchat da a mas pre dieta na dalsie rok, dva vystarane. To by mohlo byt pre hrdinu dost casu, aby zo svojich 50 000 bud zrekonstruoval dom, alebo kupil byt (nech preda barabiznu + 50 000, z toho uz musi byt schopny nieco poriesit).
A byt si vzdy nechaj, ten Tvoj znie ako riadny manipulator. Aby si este aj z noveho byvania (ak nejake bude) raz sa do toho bytu aj s dcerkou nemusela vracat, ked zistis, ze si s nim iba nestastna a psychicky na dne a radsej budes zit sama.
@strelkyna1 ja uz nejdem s nim ale riesit nič ani sa s nim niekam inam sťahovať, uz som sa rozhodla... teraz si musím rýchlo prácu zohnať a vybaviť jasle. Potom keď budeme sami s dcérkou tak ja budem spávať v obývačke a keď zmizne manželská posteľ zo spálne, bude mať detskú izbicku dosť veľkú..
Nie nie, byt na stopro nepredavaj. Ale davam ti aj iny pohlad. Neznamena to ze chyba je v tebe, lebo to ako sa sprava je vsetko len nie v poriadku.
@anonym_autor
Ale stale, dava ti vela penazi s ktorymi ty narabas, narabas zodppvedne to je super, ale proste keby napr zil niekde inde, da ti mozno 200 eur vyzivne.. Z toho rodicaku a jeho 200 eur si asi nezaplatis hypo, poplatky najomne a elektrika atd. za byt, telefon, internet, poistky, lieky a veci pre dieta, stravu pre obe.. a to este nehovorim ziadne vylety, ci dovolenka, alebo ked sa nieco v byte vacsie pokazi.
@strelkyna1 je to jeho psou povinnostou, ale kde je miera? Ako hovorim keby to bolo opacne a zena plati muzovu hypo zatial co ona nevlastni nic, hovorili by ste inak.
A zase, inak by to bolo v manzelstve. Mal by pri rpzvode aspon narok na polovicu splatok co dal do bytu. No ale nema a manzelia nie su.
@liv1 tak môže byť potom vysmiaty, že ušetrí a nemusí nam toľko dávať. Aspoň mu zostane na nájom alebo kam vlastne pôjde.. môj rodicak + pôjdem do roboty a mala do jaslí... na dovolenky a výlety sme nechodili aj tak, lebo pánko by bol urazený ze chodíme bez neho, a áno síce sa možno uskromnime, ale nebude nám nič chýbať. Ved ja aj tak stále kupujem iba lacné veci - pepco, sinsay oblečenie po 3-4 eurá... sebe bundu za 15 eur.. to pre obraz, aby si niekto nemyslel ze mam partnera podnikateľa tak som zvyknutá rozhadzovať...
@anonym_autor povedz mu, nech vezme tych svojich 50t, preda ten rozbity dom, kupi si svoj 3-izbivy byt a budete byvat tam.
Ty si svoj nechas ako zalohu, keby to nevyslo, lebo aj tak sa casto hadate a nechces zazit, ze ti potom v navale hysterie vykrici, ze mas vypadnut aj s deckom (alebo dokonca bez dcery, ktoru ti neda) z jeho bytu. Len aby ti v hneve ti ukazal, kto je tu viac, kto je dominantny a dolezity. Kto si moze diktovat podmienky, a kto tu bude laskavo drzat hubu a posluchat.
Ze nechces, aby ste zasli az tam.
Ten byt ostane ako jeho pripomienka, ze si s nim dobrovolne, ste si rovnocenni, nezavisli na sebe a nie si povinna trpiet nic od neho, lebo mozes kedykolvek od neho odist, ak sa medzi vas dostane neucta. Ze nie si zavisla a pod palcom, ale samostatna.
A ano, kvoli mame sa byt moze predat. Lebo ona uz preukazala celozivotne istoty voci tebe a puto dietata s rodicom je ine, ako puto dvoch partnerov. To urcite vie i on sam, ze svojim rodicom veri najviac. Viac ako kamosom, znamym, kolegom, tebe, komukolvek. Tiez by nevahal prispiet im financnou pomocou, keby ich to malo zachranit.
Takze argument, ze zrazu kvoli mame by sa byt dal predat je hlupy. Kedze je tam na to iny zaklad.
Ak uz by si chcela napriek vsetkemu realizovat predaj svojho bytu a spolocnu kupu vacsieho, tak jedine tak, ze uz na kupnej zmluve bude jasne uvedene, ze ho kupujete ako dvaja, kazdy svoju polovicu, a tak to bude aj na vklade do katastra.
Urcite nie, ze zmluva bude na neho, byt bude na neho a on az potom prepise cast na teba.
To sa totiz nikdy nemusi stat. Ak sa zatne, ze nie, nepohnes s nim.
Ostanes bez penazi a zavisla na jeho bavani.
A to musi chapat, lebo ty by si sla do neistoty, bez byvania, bez penazi, kdezto on by svoju istotu mal od zaciatku (byt napisany na seba od prvej chvile).
Navyse uz ukazal, ze si rad robi iba to, co chce on. Realizuje iba svoje plany. Nepyta sa. Kupa domu. Plany na kupu bytu, kde kalkuluje rovno aj s tvojimi peniazmi (a robi dusno, ak odmietas suhlasit). Zas len jeho plan, ktory mas ty akceptovat, nekecat a prisposobit sa. Inak “nekopes za jeden tim”.
Ale ktory tim? Ten jeho? Lebo vas spolocny nie je, kedze ty v nom nemas slovo a vodcovstvo si privlatnil rovno on.
Navyse, ak sa on teraz zbali a odide, dcera bude mat miesto pre seba v tvojom byte.
@moonlight1210 nie, ja uz mu nič hovoriť nejdem, ja som sa už rozhodla ... nech si kúpi aj haciendu, je mi to jedno. Za normálnych okolností by som ho podporila, každý robí chyby a tá jeho (kúpa tej chajdy) bola bohužiaľ drahá a len ho to mesačne stojí peniaze na hypotéke a nič z toho... ja to chápem, je to na prd... lenže on nie je normálny, čo je to za psycho a to ani neviete všetko.. by ste ma tu asi normálne vysmiali, že aká som sprostá ...ja neviem ja som asi bola veľmi zaľúbená keď ma vedel o všeličom presvedčiť, vďaka bohu ze narodenim dieťaťa mi spadli klapky z očí...
@liv1 Ale v tomto pripade to nie je, ze on nevlastni nic. To ze si kupil rozpadnutu barabiznu je jeho rozhodnutie, rovnako si mohol kupit byt. Takze obaja si platia hypo. Taktiez ktovie co a v akej hodnote ma ako pan podnikatel. V byte kde s nou zije ma navarene, upratane, vyprane a o dieta postarane. Kolko by ho stalo, keby si musel platit najom, stravu, upratovat a prat si, cez vikendy brat dieta? Ked sa mu tak hrozne zda, ze ho zdiera (absolutna blbost), tak nech odide, autorka sice bude musiet dat dieta do jasli, ale aj z minimalneho platu, z vyzivneho a rodicovskeho si bude v pohode zit.
@strelkyna1 ďakujem 🙏
@anonym_autor v tebe chyba nie je, podľa mňa dostáva rozumy od mamičky alebo kamošov a nechce pred nimi vyzerať ako neschopný pako ktorý nevie zabezpečiť rodinu. Lebo to naozaj nevie, tak na to ide cez teba a takéto vydieranie.
Ale takto sa spýtam - keď ho vyhodíš a on prestane platiť náklady na bývanie a zrejme ti nebude posielať výživné (kým nebude súd), zvládneš to finančne? Na blbé kecy sa pripravovať už nemusíš, tie má aj teraz.
@bomba36 on nemá kamošov..iba jedného a ten ma podla mňa natlačené kaleráby v hlave od môjho, nie opačne... raz sa ma pýtal ze ci je už mala na tom lepšie... doteraz neviem co tam myslel, bolo to v období kedy mala pár mesiacov a nic jej nebolo absolútne... tak bohvie co mu vtedy povedal
@anonym_autor v tebe chyba nie je, podľa mňa dostáva rozumy od mamičky alebo kamošov a nechce pred nimi vyzerať ako neschopný pako ktorý nevie zabezpečiť rodinu. Lebo to naozaj nevie, tak na to ide cez teba a takéto vydieranie.
Ale takto sa spýtam - keď ho vyhodíš a on prestane platiť náklady na bývanie a zrejme ti nebude posielať výživné (kým nebude súd), zvládneš to finančne? Na blbé kecy sa pripravovať už nemusíš, tie má aj teraz.
@bomba36 keď ho vyhodím a dajme tomu ze mi nič nebude posielať na dieťa, tak to zvládnem, avšak si musím naozaj co najskôr nájsť prácu a vybaviť tie jasle... inak to bude veľký problém. Dajme tomu 2 mesiace by sme vedeli vyžiť keby ešte nemám prácu, ale ďalej už si to neviem predstaviť... nemali by sme ani na rožok.. ja som mala sama odložených 2500e v čase keď sme sa dali znovu dokopy a začali sme na ten môj sporiaci šetriť spoločne... otázka znie ze ci ich nebude chcieť, predsa len kúpila sa sem práčka, TV nová, postel... takže môžem byť aj hneď na nule
@anonym_autor toto je vrchol bezcitnosti! On ti ubližuje a teší sa s toho. Pozor lebo takáto bezemocnost bezcitnost a chýbajúca empatia môže byť aj znakom poruchy osobnosti. Ak ta niekto ľúbi a trápi ťa až sa rozplaces vidí čo ti ubližuje a stále to robí to je zámer, vzorec. Je to krute. Psychicky ťa depta. Mal by ti byť oporou a nie je. Tiež mám pocit že ti niečo tají a že by si nemala brat len info od neho ale popatrat len opatrne. A fakt pouvazuj či je rozumné si ho zobrať keď už teraz ti ubližuje čo bude keď ťa bude mat istu? Nie je to dobrý človek
@sova7 už začiatkom leta mi niečo podobné spravil, keď som musela dat preč môjho psíka (aj kvôli nemu).. v deň keď som ho odovzdala tak som veľmi plakala v kuchyni, aby ma nevidela dcérka.. a on za mnou prišiel a namiesto objatia na mňa hnusne začal ze čo revem, vsak som sa tak sama rozhodla, tak čo teraz robím scény a ze som sa tak rozhodla tak si za tým mám stať a nerevať... ja som na druhy den potom mu hovorila ze ma to ešte viac zranilo, že prečo ma neobjal, že vedel ako ľúbim toho psa a ze mi bude smutno a budem si musieť zvyknúť ze tu nie je... žiaľ nenasla som objatie ani pochopenie, ale kecy typu že nechápe čo revem keď som sa sama rozhodla ze pôjde preč..
@anonym_autor toto všetko je pasívna agresivita manipulácia a vydieranie. Ide na teba cez dieťa. Keby mu záležalo na dieťati dávno tu izbičku ma. Krík a toto čo robí mozu casom prerásť aj do fyzického nasilia. Stačí mu tu vetu povedať raz. Ak zase začne povedz len končím debatu a ak budeš kričať odchádzam a ak bude zavres sa v izbe. S tým že mu povieš že ak bude pokračovať voláš políciu alebo suseda na pomoc. A fakt by som nebola z niekým kto sa takto správa. V čase keď by ti mal byť oporou. Je to zlý človek. A fakt si skús zistiť z iných zdrojov viac o ňom a jeho minulosti. A byt nepredaj o niečo mu ide a nič dobré to nebude. Buď opatrná
@sova7 ďakujem. Neviem ale, odkiaľ mam zistiť viac... jeho rodina je taka zvláštna, oni sa o osobných veciach veľmi nerozpravaju a je to ťažké položiť tam nejakú takú otázku... ale jeho mame plánujem položiť jednu otázku, čo mám podozrenie ze si vymýšľa... plus stále tvrdí že jej platí internet a poistku na auto a ze to mamine auto je naňho písané...
@cacianka ahoj, v prvom rade je mi ľúto, že si prišla o ocina... 😞 je skvele ze si mala oporu v partnerovi, aj tvoj ocino a ze takto pomáhal... keď to citam príde mi to ako nereálne, že niekto má pri sebe muža ktorý sa takto krásne správa 🙏 ďakujem za príklad toho, že naozaj nie je v poriadku ako to mám doma ja..
@sova7 pri bežnom plate nie... neviem koľko si udeľuje z firmy výplatu... ale keďže ma hypotéku na dom, mne posiela peniaze, plus auto, cigarety a pod., tak 3000e mesačne potrebuje na tieto všetky náklady..
Tak cim skor si najdi pracu, pripadne dohodni s rodinou, ci by Ta dokazali v zlych casoch nejaky ten cas podrzat... Lebo dost mozne, ze Ta z pomsty necha ,,padnut", aby si dokazal, aka si bez neho neschopna... Jeho ego bude poriadne ranene a urcite nebude jednat s Tebou v rukavickach...
@sova7 mna tiez napadlo ze si to pozical, aby sa tvaril ze aj on ma, nech to ona preda ze kupia spolu. Presne aby jej zalepil oci. Neverila by som mu nic
@liv1 myslím si ze jemu ako už nepozicia banka, keď ma jednu hypotéku už na dom, druhú na firmu a leasing, lebo potreboval mat luxusné auto..
@cacianka ďakujem za tvoj príklad ❤️ snáď sa mi ešte možno v živote podarí stretnúť niekoho s dobrým srdcom, s kym si budem takou oporou ako vy dvaja..
Tak cim skor si najdi pracu, pripadne dohodni s rodinou, ci by Ta dokazali v zlych casoch nejaky ten cas podrzat... Lebo dost mozne, ze Ta z pomsty necha ,,padnut", aby si dokazal, aka si bez neho neschopna... Jeho ego bude poriadne ranene a urcite nebude jednat s Tebou v rukavickach...
@strelkyna1 tiež sa toho obávam...plus vraj povedal svojej mame ze mi poslal na účet 50 000 a ze dcérke poslal na nejaký sporiaci účet co jeho mama zalozila, ďalších 20 000 a ze jeho mama mu vypadala za tých 50 000 ze mi ich poslal, že to nemal robiť a pod... ja mu ani toto neverim. Neviem ci svokra nejaký účet malej zalozila, nikdy mi nič nespomínala to je prvá vec... druhá vec ze sa jej na to plánujem spýtať a aj na tých 20 000 ze mi hovoril ze poslal na nejaký účet dcérky.. nech mi dá IBAN teda.. a posledná vec, tých 50 000 som mu dnes poslala späť, nech je spokojný on aj jeho maminka ak to bola teda pravda ze co hovorila... a povedala som mu nech si to by ani za tie peniaze rieši sám.
Cele to jeho spravanie je velmi zvlastne najma s tymi 50 tisicmi. Ma nejaky ciel, len zistit ze aky.
@bomba36 este doplním že horšie to bude keď mi skonci rodičovský príspevok o rok.. ale dovtedy vymyslim snáď ešte nejaký bočný privýrobok...

@sova7 presne... a ešte keď mu poviem ze ja sa o mame baviť nechcem, tak on mi tu rozpráva o tom aké je to mat rakovinu, čo ju čaká, že musím sa k tomu tak a tak postaviť a ze mam dohliadnut aby mama chodila na tie chemoterapie, aj keď ju to zničí a pod... robi to väčšinou až kým sa nerozplacem, pretože je to pre mňa ťažká téma a logicky sa bojím ze prídem o maminu..