Manipulatívna "kamarátka": Ako sa vysporiadať s toxickým správaním?
Ahojte,
Normálne takto veci neriešim ale neviem čo si myslieť a ani ako túto situáciu riešiť..
Pred trištvrte rokom sa mi ozvala kamarátka z detstva. Kedysi to bola super baba ale to, čo predvádza teraz je absolútne nechutné..
Keď sme sa začali znova baviť, mali sme s manželom menšiu krízu ale nič hrozné- všetko sme si vykomunikovali. Je to vzorný manžel a aj otec.
Ide o to, že tá baba je to podľa mňa veľmi zlý človek. Všetky jej kamarátky ju opustili. Keď mi to na začiatku hovorila, prišlo mi jej ľúto- "ona nikdy nebola ten problém, to vždy oni.." Tak isto sa na ňu vykašlala rodina a mne stále nezačali blikať kontrolky, že tam asi niečo iné nie je v poriadku.
Našla si priateľa a presťahovala sa k nemu- sem k nám na dedinu. O mesiac na to začala, že je manipulátor atď.. ale aj tak s ním stále bola tak som sa jej spýtala,či jej to za to stojí- neustále sa sťažovala, deň čo deň.. Začala mi písať, že ona je rovnako je**utá ako ja lebo mu dáva šancu ako som manželovi dala šancu ja (proste sme sa len nebavili pár dní lebo som ho o niečo prosila a nespravil to ako som chcela ale po svojom), že môj manžel je obyčajný ko**t a podobné urážky. To, že ju priateľ asi 10x odvtedy udrel lebo do neho vkuse rypala úplne ignoruje a stále mi nadáva, že som pri**bana lebo som s mužom..Ide o to, že ona tomu chalanovi robí peklo zo života - robí mu naprieky, stále mu ona nadáva (sama mi to napíše ale neprizná si, že v nej je chyba).. Odkedy mi napísala tú prvú správu ju ignorujem a neodpisujem a aj tak mi každý deň vypisuje litánie alebo ma stretne na ulici a stále, že prečo jej neodpisujem. Čakáme tretie bábätko a jej prvá reakcia bola, že som tupá lebo si s takým ko**tom robím ďalšie dieťa. Nikdy ona za nič nemohla, všetci boli zlí len ona dobrá..
Miliónkrát som jej povedala keď som ju stretla nech mi dá pokoj ale je ako prepatá...
Robím z komára somára alebo je to naozaj zákerný zlý človek?
Ved ju zablokuj a ignoruj. Ani by mi nenapadlo pisat o nej takuto slohovu pracu, akoze ake ine rady cakas? Ze chodte na kavicku a vykomunikujte si to? Ignoruj a po case ju to prestane bavit.
najhoršie že bývate v jednej dedine. Stretnúť takéto čosi v dedine tiež nie je príjemné - tlak ti vybehne výšin.
Už len dúfať že ju priateľ pošle do čerta a ona sa odsťahuje.
Neodpisovat, rovno ju zablokuj. A ked ju stretnes, povedz, ze nemas zaujem o jej nevyziadane rady a nech sa stara o svoj vztah
@crazy_cat_lady ospravedlňujem sa, zabudla som napísať, že ju mám zablokovanu a vždy píše z nového čísla alebo profilu. Je to už naozaj otravné..
@crazy_cat_lady ospravedlňujem sa, zabudla som napísať, že ju mám zablokovanu a vždy píše z nového čísla alebo profilu. Je to už naozaj otravné..
@anonym_autor asi sa jej treba trosku povyhrazat :D ze si nezelas, aby ta kontaktovala a ked s tym bude pokracovat, budes to riesit s policiou napriklad.., mozno sa unormalni
Načo sa stretávaš a priatelíš s vulgárnym človekom. Maj nejakú úroveň.
Nebude to psychiatrický pacient?
@anonym_autor utekáaájjj....od nej , čo najďalej... takýto človek je schopný ti rozbiť tvoju rodinu, ešte môže zvádzať aj tvojho muža...... žiadny kontakt s ňou, ani pozdrav 👽
Žiarli na teba
A tiež súhlasím, že nebude úplne v poriadku
Nechaj si všetky sms od nej
Ked tak sa porad s políciou
A snáď tvoj muž o tom vie
Len treba dávať pozor, bohvie čo si môže na vás vymyslieť
Uplne ju ignoruj
@anonym_autor Uz davno nemala byt tvoja kamoska, zablokuj vsade. Takato vyciciavacka vulgarna by ti nemala stat ani za pol slova, nieto za takyto pribeh. Takze viac nech to kamoska nie je.
@anonym_autor netvrď,že si kupuje stále nové SIMkarty kvôli tebe.Po zablokovaní na IG sa jej zablokujú všetky nové profily,takže tam ti písať nemôže.FB si nastav na súkromný a nastav si,kto ti môže písať.Nepochopím,že ju nevieš odstaviť na sociálnych sieťach,veď nie je nič jednoduchšie.
No poviem asi trošku mimo témy , ale to čo je medzi tebou a manželom to ma ostať u vás .. ja sa s kamarátkami nezdvôverujem o tom čo sa deje medzi mnou a mužom . Načo je to medzi nami proste . Môže sa ti to pekne vypomstiť ako teraz napríklad , keď ti napísala citujem ,, Začala mi písať, že ona je rovnako je**utá ako ja lebo mu dáva šancu ako som manželovi dala šancu ja (proste sme sa len nebavili pár dní lebo som ho o niečo prosila a nespravil to ako som chcela ale po svojom), že môj manžel je obyčajný ko**t a podobné urážky.,, už keď poviem niečo mojej naj kamoške čo jej 100% verím a je ako moja sestra . A nikdy v živote sa nestalo , že by to vytiahla na mňa … takže na to si treba dávať dobre bacha .. lebo nemáš záruku , že stretne tvojho manžela a nepovie mu to .. potom nechceš vedieť ako sa budeš cítiť ..
a hlavne - povedala by som o tom mužovi, že sa to deje - nie že na neho nadáva, ale povedzme že fabuluje váš príbeh - aby nebol prekvapený keď sa to odniekiaľ k nemu dostane, bude pripravený ...
a hlavne - povedala by som o tom mužovi, že sa to deje - nie že na neho nadáva, ale povedzme že fabuluje váš príbeh - aby nebol prekvapený keď sa to odniekiaľ k nemu dostane, bude pripravený ...
@biba_18 presne súhlasím s vami . Radšej nech o tom vie ako potom bude vyjavene stať a pozerať , že o čom to rozpráva
@anonym_autor toto zaváňa psychiatrickou diagnózou, alebo aspoň poruchou osobnosti. Čudujem sa, že si najprv človeka nepreveríš a hneď mu vešiaš na nos rodinné záležitosti, ale tak stalo sa. Drž sa od nej čo najďalej, keď bude prepnuto komentovať tvojho muža, povedz jej, nech ho neuráža a na ostatné nereaguj.
@anonym_autor netvrď,že si kupuje stále nové SIMkarty kvôli tebe.Po zablokovaní na IG sa jej zablokujú všetky nové profily,takže tam ti písať nemôže.FB si nastav na súkromný a nastav si,kto ti môže písať.Nepochopím,že ju nevieš odstaviť na sociálnych sieťach,veď nie je nič jednoduchšie.
@anonym_ab1ab4 neviem kvôli komu si ich kupuje ale už som niekoľko čísel zablokovala s smskami., na fb aj ig ju mám zablokovanú- aj tak keď vytvorí nový dokáže mi písať.. Rovnako aj WhatsApp zablokovana. A keď mi volá neznáme číslo už ani nezdvíham (lebo to sa zablokovať nedá).
Ďakujem všetkým. Manžel je samozrejme s celou situáciou oboznámený a chce podať TO na ňu ak to neskončí. Áno, nazvala som ju kamarátkou ale samozrejme ju za ňu nepovažujem.. len som z toho rozčarovaná, čo človek dokáže vypustiť z úst..
@anonym_2bfcd4 pýtala sa, ako sa máme atď. Jediné, čo som jej povedala, že teraz nič moc. Žiadne konkrétne situácie ani detaily proste nič okrem slov "teraz momentálne nič moc a čo ty?" som jej nepovedala. Takéto veci si nechávam pre seba. Tie nehovorím ani súrodencom. Odvtedy keď jej ten jej niečo spravil začala nadávať na môjho muža.
@anonym_ab1ab4 neviem kvôli komu si ich kupuje ale už som niekoľko čísel zablokovala s smskami., na fb aj ig ju mám zablokovanú- aj tak keď vytvorí nový dokáže mi písať.. Rovnako aj WhatsApp zablokovana. A keď mi volá neznáme číslo už ani nezdvíham (lebo to sa zablokovať nedá).
@anonym_autor nie,na IG nedokáže.Na FB mám súkromný profil a všetky správy od neznámych mi idú do spamu.To si fakt nevieš nastaviť FB? Tak sa odhlás alebo zruš FB.To je fakt také ťažké?
Keď ju vidíš na ulici,tak sa jej vyhni,prejdi na druhú stranu cesty,otoč sa a vráť sa.Vždy sa jej vieš zbaviť.Snáď za tebou neuteká?
Ja by som poslala manžela za jej priatelom, bud prestane a na hony sa vam bude vyhybat, alebo trestne oznamenie. Ono by mozno bolo zaujimave spojit sa s tymi druhymi, ktorí s nou prerusili kontakty
@anonym_autor Keď stretneš človeka, ktorého všetci odrezali, a nikto s ním nechce mať nič spoločné, ale on za to nemôže, všetci sú zlí, len on je chudatko obeť, utekaj. Títo nie sú, ani nikdy nebudú normálni
@anonym_autor uz po prvej nadavke si sa mala ohradit. Nevadi zablokovat a hadzat stretnutia do outu.neviem...nemozem...neda sa....nestiham
No bohužial, je prepnutá, iba ignorovať, vyhýbať sa jej, poprípade nech sa jej tvoj muž povyhráža trochu, aby ťa nechala na pokoj.
@anonym_autor nie,na IG nedokáže.Na FB mám súkromný profil a všetky správy od neznámych mi idú do spamu.To si fakt nevieš nastaviť FB? Tak sa odhlás alebo zruš FB.To je fakt také ťažké?
Keď ju vidíš na ulici,tak sa jej vyhni,prejdi na druhú stranu cesty,otoč sa a vráť sa.Vždy sa jej vieš zbaviť.Snáď za tebou neuteká?
@anonym_ab1ab4 no predstav si, že dokáže cez IG. Neviem kde si to nabrala, že nie a pritom ju mám zablokovanú. Na fb mi to hádže do spamu ale aj tak je to otravné. Kvôli tomu, že niekto otravuje si mám vymazať fb, ktorý mám primárne kvôli spojeniu s rodinou? Okej.. najlepšie táto pasívna agresivita. 👍🏼 Snáď za mnou neuteká, tak tomu ver, že uteká.. zbadá ma z konca ulice nasadí turbo a letí za mnou. Nech robí alebo sa rozpráva s kým chce. Zjavne si nikdy s takým človekom nemala dočinenia..
Ja by som poslala manžela za jej priatelom, bud prestane a na hony sa vam bude vyhybat, alebo trestne oznamenie. Ono by mozno bolo zaujimave spojit sa s tymi druhymi, ktorí s nou prerusili kontakty
@anonym_2d0eab poznám tých iných- jej kamošky ale asi to tiež nebude iný prípad ako tento..

Neodpisovat, rovno ju zablokuj. A ked ju stretnes, povedz, ze nemas zaujem o jej nevyziadane rady a nech sa stara o svoj vztah