Manžel chce syna. Inak sa nerozvedie

5. mar 2023

Ani neviem ako mám začať, neviem vlastne ani čo sa chcem opýtať. Možno chcem iba počuť skúsenosti žien, ktoré boli v podobnej situácii. S manželom sme spolu desať rokov, mame trojročného syna. Aby som to rýchlo zhrnula, môj život vyzerá tak, že môj manžel je najlepší vo všetkom, najšikovnejší, najmúdrejší. Ja som neschopná, pomalá, nič neviem. Takto žiť už nechcem. Chcem sa rozviesť ale manžel povedal, že sa nerozvedie lebo chce byt so synom. Takze buď mu dám syna a ku mne bude chodiť syn tak ako to určí súd alebo s rozvodom nebude súhlasiť. Samozrejme syna sa nevzdám. Zažili ste niekto niečo podobne? Súhlasil nakoniec manžel s rozvodom? Robil veľké problémy počas rozvodu alebo iba zastrašoval? Neviem čo mám robiť, nemám silu a popravde ani sebavedomie na dlhy rozvod, cítim sa zlomená. Mali ste to niekto tak?

lucka_ke
5. mar 2023

striedavá starostlivosť?

dadis
5. mar 2023

S rozvodom suhlasit nemusi, i tak vas rozvedu. Syn bude asi v striedavej alebo v tvojej starostlivosti. Nemyslim si, ze by mu ho zverili. Aj moj muz chcel deti do svojej, lebo ja ich nevychovavam spravne. Obe su zverene mne po rozvode.

panelacikova
5. mar 2023

ak on trvá na tom, že chce byť so synom, tak časom síce rozvod vydupeš cez súd, ale je možné, že vám odklepnú striedavú starostlivosť. syna ti úplne nevezmú, pokiaľ žiješ normálny život. a vzdať sa ho nemusíš. podaj si o rozvod, o zverenie starostlivosti o dieťa a uvidíš. ale s tou SS počítaj, keďže sa takto vyjadril, asi bude na nej aj trvať. hoci mnohí štekajú a štekajú a keď príde k lámaniu chleba, tak potom zrazu o SS už nemajú záujem 🙂
ak sa obávaš dlhého rozvodu a máš kam ísť, tak od neho odíď. ak nebudete žiť v jednej domácnosti, môže to urýchliť rozhodovanie súdov.

11mirka22
5. mar 2023

S rozvodom súhlasiť nemusí. Podaj návrh, súd rozhodne. V najhoršom prípade vám určí striedavu starostlivosť. A na tvojom mieste by som neváhala. Z toho, čo si tu napísala vyznieva, že manželovi si ukradnutá ako voda v koši.

moonlight1210
5. mar 2023

Suhlas s rozvodom dnes uz neexistuje.
Staci, ze jeden z partnerov chce a rozvod bude. Druhy sa moze na hlavu postavit.

Ale rozvod nebude, kym najprv sud nedoriesi upravu rodicovskych prav (zverenie jednemu z nich a rezim navstev, ci striedavku, atd.) a vysku vyzivneho (a kto komu, kedy).
Tu sa to moze vliect, robit prietahy, posielat psychoposudky, sedenia s koliznou, navstevy v domacnosti, predkladanie dokazov (realnych i sfalsovanych, atd.).
No nakoniec, ak sa nedohodnu rodicia, urci to sud. Aj starostlivost, aj vyzivne.
Nasledne prebehne rozvod.

Delenie majetku je mimo rozvodu. Ak su dvaja dohodnuti, prebehne v ramci rozvodu. Ak nie, mozu sa o delenie tahat aj 10 rokov roznymi odkladmi (mala znama v rodine).

hipuska
5. mar 2023

No a máš ísť kam bývať? Toto sa môže ťahať aj rok, myslím rozvod, že v tom čase budeš kde? Môžeš skúsiť podať predbežné opatrenie o zverenie dieťaťa do starostlivosti do času do rozvodu. To je zrýchlené konanie, ktoré prebieha do 30 tich dní. Súd vtedy nevykonáva žiadne zisťovanie len rozhodne na základe tvojho podnetu. To by si mala vyriešené na určitý čas. A potom pri rozvode a návrhu na striedavu starostlivosť by mohlo pomôcť, že syn bude určitý čas iba v tvojej starostlivosti. Ale teda, je to fakt individuálne a veľmi záleží na konkrétnom sudcovi.

matikainen
5. mar 2023

Doporucam poradit sa s pravnym zastupcom a nenechat sa zastrasovat.Pravnikovi/pravnicke vysvetlit,co si idealne zelate pre svoje dieta,zverenie dietata do Vasej starostlivosti a aky kontakt s otcom aake vyzivne a kde Ste ochotna,este ustupit ..trebars niekto nesuhlasi ani s prespavanim u druheho rodica,nieto so striedavkou,zalezi od potrieb dietata,nielen schopnosti rodica.Hlavne sa nenechajte zastrasit nikym,ani skusenosti pravnika na sude este nezarucuju,ze zrovna Vam neodklepne sud to,co si zelate pre dieta a pravnikovi sa to moze zdat odvazne a nedosiahnutelne.Zelam Vam odvahu a neoblomnost v kombinacii s dobrym pravnikom a dobrymi radami.drzte sa

54tinka54
5. mar 2023

Nenechaj sa vydierať. Jasne že ťa zastrašuje ale pochybujem že by súd rozhodol že by bol syn len s ním. Zvlášť keď je ešte taký maličký. A manžel s rozvodom súhlasiť nemusí 😀 podaj návrh na rozvod.

syslik81
5. mar 2023

no manzel je neaky presvedceny o tom ze vas nerovedu ..nastastie o takych veciach nerozhoduje on ... zabezpec si byvanie a buducnost a smelo do rozvodu .. o syna sa podelite ak je malinky istane u teba a on bude mat urcene sudom kedy sa bude stretavat nie ze kedy chce on ... iste budes musiet bojovat ale zvladnes to

luccija
5. mar 2023

To len vydiera pred rozvodom.Suhlasit nemusí a ohľadne syna rozhodne súd.Nie je veľká šanca, že mu v takom veku dajú striedavku

katkine_terapie
5. mar 2023

Autorka: Je to manipulacia zo strany manzela a citové vydieranie (vie, kde máš najslabšie miesto- dieta a tam udrie). Nie, na rozvod nepotrebujes jeho suhlas. A ani na zverenie dietata nepotrebujes jeho suhlas. Co vsak potrebujes je praca a byvanie (inak to moze pouzit proti tebe, ze dieta by u teba nemalo dobre podmienky a to sud moze vyhodnotit rozne). Ale neboj, staci podnajom a praca, aby si vas dvoch vedela uzivit.
Co potrebujes:.
1.byt si ista, ze odist chces a ine riesenie nie je mozne (posudit musis sama a idealne aj s nejakym odbornikom, napriklad psychologom, este idealnejsie s takym, ktory ma skusenosti s toxickymi ludmi). Uplne naj super vec, pracovat so psychologom/psychoterapeutom minimalne pocas celeho rozvodu.
2. mat nasetrene nejake peniaze na zaciatok
3. mat pracu
4. mat byvanie (podnajom, rodicia...)
5. podat neodkladne opatrenie na zverenie dietata do tvojej starostlivosti a muza zaviazat prosievat na jeho vyzivu - sud rozhodne do 30 dni)
6. podat navrh o rozvod.
7. nenechat sa vtiahnut do manipulacie ani teraz, ani pocas rozvodu ani ked uz budes byvat mimo neho. Treba sa naucit protimanipulativne techniky a neutralizacne vety.
Drzim palce.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janinah
5. mar 2023

Chod na týždeň do kúpeľov alebo k rodičom.Nechaj mu prázdnu chladničku a nevypráte veci synove.Nech sa postará komplet o dieťa.nech si skúsi čo ho bude čakať po rozvode.Takto mu to aj povedz s kamennou tvárou.nie ironicky.Dam krk na to.ze potom až taký hrrr do nonstop starostlivosti o syna nebude.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sissy27
5. mar 2023

Ze sa on nechce rozviest, nikoho nezaujima, rozvedu vas. A ako vyzera jeho starostlivost o syna tie tri roky? Kolkokrat s nim zostal doma v case choroby? Kolkokrat bol s malym u lekara? Ako s nim travi cas? Ako casto synovi menil plienky, pripravoval jedlo, pral ogrcane veci? Co vsetko ho naucil - bicyklovat, lyzovat, korculovat, plavat, (ano, aj toto zvladaju 3r deti), chodit na nocnik, upratat si hracky, atd?

ankare
5. mar 2023

Ano,rozved sa, konečne budeš žiť šťastný a spokojný život.
Syna buď prisúdia Tebe, alebo striedavo. Jemu nie.
Držím palce!

mother221
13. mar 2023

Zasmiat sa mu do ksichtu a podat papiere na rozvod. Drista az to boli