icon

Manžel ignoruje moje prosby

30. jún 2025

Prosím vás je naozaj chyba vo mne,čo si začínam aj myslieť. Začínam si myslieť že už neviem triezvo uvažovať a že to všetko robím ja.
Môj drahý manžel pracuje ako živnostník každý boží deň a ešte mňa naháňa z práce lebo on už musí ísť niečo robiť.
( Moja pracovná doba je flexi, dorobim a môžem ísť hed, ale☝️ som platená od hodiny čiže potrebujem aj tie aby som mala ako takú výplatu)
Pravidelne celý víkend zvoní manželovi budík o 6:00 a každých 5 minút opakovania až do 6:35.
Samozrejme sa na to budime ja aj deti a nemôžeme si ani pospať.
Povedala som aby cez ten víkend budík posunul aspoň na 6:30 keď i tak nestáva hneď po zazvonení o šiestej. Jeho odpoveď bola NIE. Tak som trepla tak cez víkend spávaj v obývačke.
Asi je to moja chyba a nemala som to povedať ale on ani z voza ani na voz.
Teraz už spáva aj v týždni v obývačke, skrátka odsťahoval sa zo spálne.
Včera som ho poprosila aby šiel spať normálne ku mne do spálne,ale nie, nepochodila som a áno poprosila som a vysvetlila som mu, že tie víkendy mi vadia budíky pretože aj deti sa budia a kedy inokedy si máme pospať?
Nepochodila som.
Baby to čo je za povaha a správanie? Má 38 rokov.
Keď sme sa aj pohádali tak vždy bol taký ignorant a ja to nechápem. Pohádať sa, veď ok, kde je to v manželstve 100%? Ale aj dva týždne mať nadutý face a ignorovať manželku,to kde sme? Podotýkam že vždy som to bola ja ktorá za ním prišla prvá a on sa mi v živote ešte ani neospravedlnil

Strana
z4
biba_18
30. jún 2025

no, čo si si vzala, to máš ...

kavasmliekom
30. jún 2025

Tak ho nechaj spat v obývačke, aspoň sa vyspite. Ja by som mu nastavila 3 budíky do každého rohu izby ale také tie retro, aby zobudili aj mŕtveho 🤣 jeden deň sa obetujem a pretrpim skoré vstavanie. Ale už tak na 3-4 hodinu a potom každú ďalšiu polhodinu...nech vie aké to je príjemné nevedieť už zaspať.

anjelicek26
30. jún 2025

Ved nech spi tam... ten budik snad nemysli vazne, ze zobudi zenu deti, co by mohli spat dlhsie...su inak vibracne budiky na zapästie, nech nad tym pouvazuje...to bude vnimat len on... problem vyrieseny... taketo tyrady okolo toho...

oslo1
30. jún 2025

Ja by som mu kupila budik na kilieskach. Ten ked zvoni, tak ho musis nahanat, aby si vyliezla z postele.

autor
30. jún 2025
@anjelicek26

Ved nech spi tam... ten budik snad nemysli vazne, ze zobudi zenu deti, co by mohli spat dlhsie...su inak vibracne budiky na zapästie, nech nad tym pouvazuje...to bude vnimat len on... problem vyrieseny... taketo tyrady okolo toho...

@anjelicek26 nuž,ale on má problém vypnúť, posunúť i ten budík ktorý reve na celú spálňu. Počujem to z obývačky do spálne ktorá je na poschodí
To hrá najprv potichu a zvuk sa tak vystupňuje že to ani pravda nie je a vždy to vypne až keď to reve
Nervy moje
Nebude súhlasiť s iným budíčkom. Čo povie on tak aj musí byť

nikaeli
30. jún 2025

Celý týždeň sa teším na to, že sa cez víkend vyspím. Manžel to má inak, vstáva asi tak ako syn - ja si ešte hodinu, dve poležím. Správanie tvojho manžela je sebecké. Aby mi v sobotu o šiestej pol hodinu vycinkával budík? nech si spí na gauči. A nedoprosuj sa mu. Keď chce byť ofučaný, nech je. Život vašej rodiny sa netočí iba okolo neho. Verím, že mu inak poskytuješ všetok servis ako doteraz a on ťa z vďaky za večeru, či vypraté tričká ignoruje už dva týždne pre budík......

belllinka
30. jún 2025

a to spíte aj s deťmi v jednej izbe?

anjelicek26
30. jún 2025

Normalne sa s nim porozpravaj, ten iny budik normalne objednaj a nech to skusi. Problem je v tom, ze "co povie on, to musi byt" a to je cele zle...

autor
30. jún 2025
@nikaeli

Celý týždeň sa teším na to, že sa cez víkend vyspím. Manžel to má inak, vstáva asi tak ako syn - ja si ešte hodinu, dve poležím. Správanie tvojho manžela je sebecké. Aby mi v sobotu o šiestej pol hodinu vycinkával budík? nech si spí na gauči. A nedoprosuj sa mu. Keď chce byť ofučaný, nech je. Život vašej rodiny sa netočí iba okolo neho. Verím, že mu inak poskytuješ všetok servis ako doteraz a on ťa z vďaky za večeru, či vypraté tričká ignoruje už dva týždne pre budík......

@nikaeli myslíš i servis posteľový ? Nie. Písal mi na mobil,keď som ležala už v spálni, že keď niečo chcem tak mám prísť za ním do obývačky. Môžem to kašľať. Nešla som. Nech sa láskavo uvedomí

vroni
30. jún 2025

Ja som nežná manželka. Prvýkrát slusne upozorním, druhýkrát dôrazne a na tretie zazvonenie by mal magor kybel vody v ksichte. Neznášam, keď si niekto nastaví budím na 30 zvoneni, kým konečne vstane.

autor
30. jún 2025
@belllinka

a to spíte aj s deťmi v jednej izbe?

@belllinka nespíme,izbu majú hneď vedľa

belllinka
30. jún 2025

tak je to sebecký debil, no

stvura
30. jún 2025

jj som sa nasmiala, ja by som ho asi skopla z postele, toto posuvanie budika mi velmi vadi a nechapme tomu (ja som clovek co zvoni, idem, vstavam, fungujem).....ja chodim na 50percent do prace, budik mi zvoni o piatej a hned ho vypinam a vstavam...neobtazovala by som ostatnych, aj ked im troska dole buchocem...ked moj muz ide do prace ho bravam na vlak (vlak mu ide o piatej), on ma rad posuvanie - este si pospim, ale kde, hned ho buntosim ked mi to vedla cinka, takze nema sancu.

mischy00
30. jún 2025

Odísť zo spálne a spat niekde na gauči , len aby mu mohol drncat budík? Skôr mam pocit, ze hľadá dôvod, aby nebol v tej spálni. Je to maximálne sebecké a toto snáď ani pubertiak by nerobil. To sú také dôvody na ofučanie, ako nasilu.....nemám problém, tak si ho nájdem 🤦‍♀️

autor
30. jún 2025
@anjelicek26

Normalne sa s nim porozpravaj, ten iny budik normalne objednaj a nech to skusi. Problem je v tom, ze "co povie on, to musi byt" a to je cele zle...

@anjelicek26 včera som sa snažila rozprávať,ale nič,on jednym uchom dnu druhým von.
Asi 5x zopakoval že som chcela aby spával v obývačke. Lenže ja som povedala predtým že cez víkend a ešte predtým aby budík posunul na neskôr alebo ho vypol úplne aspoň cez ten víkend, i tak by sa aj on potreboval vyspať dlhšie. Je mladý ale to telo si potrebuje odpočinúť. On ide pracovne úplne cez mŕtvoly. Napríklad z ničoho nič má už tretí deň opuchnuty členok z vnútornej strany,nebolestivy,bez úrazu. Veď to tiež nie je ok

zuzkaa1991
30. jún 2025

Manzel vstava resp jemu zvoni budik cez týždeň 4:40 tiez od narodenia malej do 7r som.spala vo vedlasej izbe s malou aby nas nebudil hlavne mna kedze krehky spanok a nerobili sme si z toho vedu ze spime oddelenie..trebalo slusne normálne komunikovať vo vzťahu co komu vadi a hladar kompromisy 😇

nikaeli
30. jún 2025

Servis posteľový, kuchynský, prací, žehliaci, upratovací, nakupovací - proste všetko v domácnosti, čo bežne zabezpečuješ popri práci a deťoch. Aj ty môžeš byť ofučaná a poslať mu sms, že keď chce čisté tričko, môže si zbehnúť do práčovne, či keď chce jesť, môže si večeru kúpiť v Kauflande 🤷🏻‍♀️ možno pochopí..

autor
30. jún 2025

Ešte mi uviedol ako dôvod prečo sa nevráti späť do spálne, že nemieni znášať moje mrzuté rána. Jasne,kto by nebol,keď sa nemôže vyspať

zelenina1
30. jún 2025

Z tvojho rozpravania je iste len jedno: je uplne jasne, kto vo vasom vztahu taha za kratsi koniec 🙂 Budes sa s tym musiet zmierit a akceptovat jeho dominanciu. Rastucim vekom to bude len horsie.
Nema zmysel s tym bojovat akebo ho prevychovavat. V rodine mam obdobny pripad. Zadusena zena ktorej obranna reakcia je uplna rezignacia. Vsetko je jej jedno. Padla do ezo-kruhov a caka ze v buducom zivote to bude popicovka.

autor
30. jún 2025
@zelenina1

Z tvojho rozpravania je iste len jedno: je uplne jasne, kto vo vasom vztahu taha za kratsi koniec 🙂 Budes sa s tym musiet zmierit a akceptovat jeho dominanciu. Rastucim vekom to bude len horsie.
Nema zmysel s tym bojovat akebo ho prevychovavat. V rodine mam obdobny pripad. Zadusena zena ktorej obranna reakcia je uplna rezignacia. Vsetko je jej jedno. Padla do ezo-kruhov a caka ze v buducom zivote to bude popicovka.

@zelenina1 ako by si to ty riešila?

bubuzu
30. jún 2025

Nechaj ho tam. A nepros ho,nech sa vráti. Veď on to celé obracia, že chybu si urobila ty a teraz ho máš prísť odprosit, aby sa vrátil. Chce nad tebou jednoducho vyhrať. Takéto veci ale do vzťahu nepatria. Máte žiť spolu, aby sa vám ľahšie žilo a nie si robiť naprieky. Čiže ho nechaj tam a normálne mu povedz, že sa do spálne môže kedykoľvek vrátiť, keď uzná, že nemôže budiť celý dom len pre to, že on chce. Chová sa ako rozmaznané dieťa. Čiže, keď to uzná, pustíš ho späť, ale samozrejme len pod podmienkou, že to prestane robiť. A vydrž. Ak sa nevráti, tak mu očividne záleží viac na svojom urazenom egu ako na vás. A to už je len začiatok konca. Ale rozprávaj sa s ním, vysvetľuj, daj mu šancu to pochopiť, keďže očividne sa to ako dieťa nenaučil. Môžeš byť ty ta, ktorá ho to naučí, ak ti na ňom záleží. Ale takto mu to ak vždy povedz.

victory7897
30. jún 2025

Sebec totálny , a ešte mu to aj vyhovuje že si ho poslala preč ,môže sa ofučovať donekonečna...toto asi nezmeniš, jedine, žeby si chcela...alebo sa s tým zmier a priprav sa na roky s,, večným deckom,,

unicornlady
30. jún 2025

Podľa toho, čo píšeš, býval sebecký a nevyzretý aj predtým.
Myslela si si, že sa zmení na starostlivého manžela?

anketkarka
30. jún 2025

Je to manipulatívny sebec. Ako píšeš, vždy si sa s ním musela udobrovať Ty. S ním nepohneš. Neverím, že sa zmení. Iba ak k horšiemu. Prajem pevné nervy, lebo s ním musí byť ťažký život.

zelenina1
30. jún 2025

Nijak. Akceptovanim toho aky je. Akokolvek sa chlap aj bude snazit byt lepsim clovekom, po chvili zas sklzne do svojho klasickeho rezimu.

Aby sme mu ale iba nekrivdili, takito chlapi zas zvyknu vynikat v inych, nemenej dolezitych cinnostiach ako napr. zabezpecenie zdrojov pre rodinu.

Cakat ze najdes sikovneho sarmantneho empatickeho samostatneho sportovca fesaka - to sa bavime o 5% populacie. Vy ostatne musite akceptovat uz nejake tie zasadnejsie vady.

anjelicek26
30. jún 2025

Nevidim dovod takto to eskalovat ako nevarim neperiem strajkujem a chlap vstava do prace a maka ako dabel cely den, aby ste sa mali dobre (tak to vidi on) a ty ho nervujes kvoli budiku a si oduta... Toto ma jednoduche riesenie (tichsi, ale efektivny budik) a vybavene. Ja toto nepochopim obaja neochotny robit nejaky ten kompromis a ani krok neustupit... vy nebojujete proti sebe, ale chcete vyriesit problem... tak sa koncentrujte na problem a nie na to, kto ma vacsiu pravdu... Nepros neustupuj, navrhni riesenia toho problemu s tym, ze budi cely dom tym... Alebo dlhodobo mat dve spalne, neviem, ako mate dom rieseny, ale aj to by islo. Nekazte si nakompletku vztahy kvoli takej kravine... neverim, ze nema dobre stranky nie (?) treba pozerat na cely obraz... ak je to len toto, vyriesite.

autor
30. jún 2025
@anjelicek26

Nevidim dovod takto to eskalovat ako nevarim neperiem strajkujem a chlap vstava do prace a maka ako dabel cely den, aby ste sa mali dobre (tak to vidi on) a ty ho nervujes kvoli budiku a si oduta... Toto ma jednoduche riesenie (tichsi, ale efektivny budik) a vybavene. Ja toto nepochopim obaja neochotny robit nejaky ten kompromis a ani krok neustupit... vy nebojujete proti sebe, ale chcete vyriesit problem... tak sa koncentrujte na problem a nie na to, kto ma vacsiu pravdu... Nepros neustupuj, navrhni riesenia toho problemu s tym, ze budi cely dom tym... Alebo dlhodobo mat dve spalne, neviem, ako mate dom rieseny, ale aj to by islo. Nekazte si nakompletku vztahy kvoli takej kravine... neverim, ze nema dobre stranky nie (?) treba pozerat na cely obraz... ak je to len toto, vyriesite.

@anjelicek26 veď doteraz som bola vždy tá, ktorej záležalo na tom,aby hádka nebola,na manželstve, ja som prišla za ním aby sme sa udobrili. Keď som aj krivdila, ospravedlnila som sa,mrzelo ma to a vieš čo som tým dosiahla? Nič, pretože to s ním ani nepohlo, nekomunikoval, ignoroval naďalej. Nikdy sa mi neospravedlnil,nikdy nepovedal prepáč práve naopak vždy to otočil ešte proti mne, že vlastne je chýba vo mne. Že on sa nahneval preto lebo ja, potom tiež ja a opäť ja

spenat9
30. jún 2025
@zelenina1

Nijak. Akceptovanim toho aky je. Akokolvek sa chlap aj bude snazit byt lepsim clovekom, po chvili zas sklzne do svojho klasickeho rezimu.

Aby sme mu ale iba nekrivdili, takito chlapi zas zvyknu vynikat v inych, nemenej dolezitych cinnostiach ako napr. zabezpecenie zdrojov pre rodinu.

Cakat ze najdes sikovneho sarmantneho empatickeho samostatneho sportovca fesaka - to sa bavime o 5% populacie. Vy ostatne musite akceptovat uz nejake tie zasadnejsie vady.

@zelenina1 ale toto vobec nie je pravda.. kazdy chlap a kazde spravanie sa da do urcitej miery “prevychovat”, je potrebne len neustupit a trvat si na svojom cez mrtvoly.. jasne ze autorkin muz nic nezmeni lebo je zvyknuty ze nech spravi cokolvek tak ona vzdy za nim dolezie a odprosuje ho.. keby to prestala robit a on by sa zlakol ze mozno to uz tentokrat prepiskol tak by velmi rychlo zmenil retoriku

autor
30. jún 2025
@zelenina1

@zelenina1 nič také nečakám a už vôbec nepotrebujem vymakaneho športovca.

anjelicek26
30. jún 2025

Ale ved sa nemas ospravedlnovat ani nic... ani od neho by som to neocakavala, proste logicky sadnut a najst na to riesenie, on spat vecne v obyvacke asi nechce a ty to takto s tym budenim tiez nechces... skuste to aspon ked bude kludna minuta.

Strana
z4