Manžel ignoruje otcovské povinnosti
Ahojte, potrebujem sa trochu vyžalovať a nemám veľmi komu by som sa mohla zdôveriť alebo porozprávať preto píšem aspoň sem… mám 24 rokov, moj muž 25, máme pól ročného syna. Kúpili sme si dom, moj muž ho prerobil od základov behom pól roka aby sme mohli s malým bývať a neboli na obtiaž mojej mamine. Sme spolu skoro 8 rokov, syna sme veľmi chceli, aj vlastné bývanie, preto sme sa aj snažili po všetkých smeroch si ísť za svojim. Preskákali sme si mnohým ale nakoniec sme sa teda nasťahovali a začali si užívať nový život. Všetko bolo super, klapalo všetko ako hodinky, vedeli sme sa vždy dohodnúť čo a ako, muž chodí do prace, ja som sa starala o malého, o varenie, upratovanie a o domácnosť. O peniaze sme sa tiež nikdy nehádali, muž platí hypotéku a elektrinu a ja som povedala, že sa postarám o malého a veci čo potrebuje, nákupy potravín a menšie výdavky okolo domu. Obom nám to tak vyhovovalo.
Posledné dva týždne je však všetko inak a začalo to tým, že muž každý deň po robote behá za kamarátmi. Raz jednemu pomáhať na stavbu, potom sedia do noci pri pive. Ďalší deň na pivo s inými kamarátmi, kde sú tiež do noci alebo sedí u suseda a tiež sedia až do pól noci.
Syn ochorel (nič vážne, len ho už vyše týždňa držia soplíky a hlieny, ktorých sa nevieme zbaviť), takže aj spánok má horší alebo ho musím budiť na odsávanie. No jednoducho som každú hodinu hore aby som ho skontrolovala či dobre dýcha a veľa toho nenaspim. Prišla som za mužom s tým, či by mi s ním nemohol trocha pomôcť, aspoň ho postrážiť kým sa večer osprchujem a najem (doteraz som všetko zvladala sama ale večer ma už sily opúšťajú a potrebovala by som ozaj aspoň kludnu sprchu a najesť sa).
No tu začal problém, pustil sa do mňa s tým, že používam sprchu ako výhovorku aby som sa malého zbavila a od neho chcem aby aj nosil peniaze aj sa staral o malého. Dosť ma to šokovalo, pretože doteraz som od neho nikdy nechcela aby sa o neho staral celý deň, čo ani nikdy nerobil. Nechodí kočíkovať, neuspava a ani sa s ním nehrá. Vždy som ho po robote nechala oddychovať a teraz keď som od neho pýtala aspoň pól hodinku oddychu, tak sa so mnou dva týždne nerozpráva. Som z toho vykoľajená a ešte viac unavená lebo okrem malého rozmýšľam cele dni len o tomto…
Viem, že toho robí veľa, nosí peniaze, na dome sa narobil ako otrok aby sme mali všetko ale myslite, že je ok keď s malým nestrávi ani 5 minút denne? Dosť ma mrzí a trápi, že je malý naviazaný len na mňa a svojho otca berie ako cudzieho človeka a nie niekoho s kým sa cíti v bezpečí…
To ze on chodí do práce neznamená, že o malého sa nemá starať. Aj môj muž chodil do roboty ale o deti sa staral a aj sa stará. Nemôže brat, že ty si doma, že nerobíš nic a sedíš s vyloženými nohami hore celý den. Starostlivosť o dieťa je náročnejšie ako stát napr. 12hodin niekde pri páse. Lebo my matky sme v práci 24hodin denne. Tak ako mate rozdele, že kto co platí, tak si rozdeľte aj starostlivosť o malého. Ty si tiež ľudská bytosť, ktorá potrebuje byť aj kus sama so sebou. Lebo takto dlho nevydržís. A malý ta potrebuje. Mysli aj do budúcna, že do prace sa jedného dňa vrátiš a keď si muža takto naučíš tak potom sa môžeš zblázniť. Budeš mať na starosti dieťa, prácu, domacnost. Držím ti palce.
@zuzka565 jj, vazne sa porozpravaj s muzom a ak sa to okamzite nezlepsi a on si nevstupi do svedomia, odid od neho. ak len nosi domov peniaze a o dieta sa vobec nestara, moze ti posielat na ucet vyzivne a ty si mozes zit v klude svoj zivot bez neho.
@zuzka565 jj, vazne sa porozpravaj s muzom a ak sa to okamzite nezlepsi a on si nevstupi do svedomia, odid od neho. ak len nosi domov peniaze a o dieta sa vobec nestara, moze ti posielat na ucet vyzivne a ty si mozes zit v klude svoj zivot bez neho.
@princezna_bosorka asi si omylom označila mňa 😊

Ak je to manzel a v case kupy ste uz boli manzelia, tak dom patri obidvom. To ze sa nechce, alebo nema cas starat sa o dieta je len vyhovorka. Kazdy chlap by mal pomahat aj v domacnosti, jasne ulohy sa mozu rozdelit. Ale starostlivost o dieta pada na oboch rodicov. Ci on sa im chce venovat az ked budu mat 15 ?