icon

Manžel je hrubý opakovane. Čo mám robiť?

viktoria1992
6. apr 2026

Prosim vás ja už potrebujem názor niekoho iného,pretože som už zúfalá😩
Manželovi opakkvane dávam šance,stále robí to isté bez zmeny. Ked je nahnevaný alebo sa mu niečo nepodarí nebodaj pokazí niečo na čom mu záleži,bez problémov je na mňa hrubý,dvíha na mňa hlas a dáva mi pockt akoby som bola úplna nula. Potom mi povie ,že to tak nemyslel len bol nahnevaný ale deje sa to opakkvane.
Dokonca som nedávno spadla zo skútra a namiesto toho aby pribehol ku mne,či sa mi nič nestalo,ma dodžubal a povedal mi,že nie som normálna.🥺ja už neviem čo mám robit. Dáva mi taký ten pocit,že stále len analyzujem v hlave sama seba či to zase nepreháňam,či to nie je náhodou zase moja vina. Som už zúfalá😩

Strana
z2
majulino
6. apr 2026
@viktoria1992

Nemame deti sme spolu uz 11rokov. Nebol stale taky. Vie byt aj normalny tolerantny znasa moje vystrelky vselijake. Len nema ku mne uctu,nenadava mi ale dava mi taky ten pocit ze sa pri nom citim uplne neschopna. Ked som mu to povedala tak povedal ze to tqk vobec nie je ze on ma ma rad a vobec nie som neschopna lenze akonahle pride nejaka stresova situacia dostane skrat a zmeni sa na zrudu.nenadava ale vrieska, hadze vecami,a ku mne je hruby neuctivy jak by som bola odpad. Ja uz neviwm z ktorej strany na to pozerat🥺

@viktoria1992 môj manžel kedysi takto reagoval. Akonáhle som sa zranila ja, alebo deti bol úplne s nervami v ri*i, nedokázal to spravovať, aj na také sprostosti ako pichnutie triesky do prsta reagoval úplne neprimerane. Niekoľkokrát som sa s ním o tom porozprávala, on si to všetko uvedomoval, ale vravel mi, že to akosi nevie ovládnuť, že sa tak neskutočne zľakne, že mu je až zle... Vyslovene som mu povedala, že ak takto mieni "výstrajat" aj pred deťmi, nech sa radšej zbalí a ide, že nebudem riskovať, že sa dieťa vážne zrani a bude sa báť nám to povedať... Začal na tom pracovať, ja s ním. Hlavné som ho učila predychavať... Už je to viac ako 12 rokov, čo takto nereaguje. Ale stále vidno v jeho očiach tu paniku a bolesť

domkakvet
6. apr 2026

@viktoria1992 premarnila si 11 rokov, neviem ci chces este stracat dalsie.

anonym_ae42e8
7. apr 2026

@viktoria1992 raz mi povedal muž že nie som normálna, tak som sa ho spýtala, či chce papier od psychiatra. Ale že potom aj ja chcem od neho papier, lebo tiež keď mi jedno hovorí a potom mi povie, že to tak nemyslel, tak tiež podľa mňa nie je normálny. Kukal na mňa jak vyoraný. Ja keď sa naserem, tam viem že hroooozne chytať za slovíčka. Stanov si hranice dievča a to veľmi rýchlo, lebo sa bude po tebe voziť. Normálne mu povedz s kľudom angličana nech ide do riti a normálne by som odišla od celej kolobežky a nechala ho tam mindžovať, vôbec to nemusíš počúvať...

enmery
7. apr 2026
@anonym_ae42e8

@viktoria1992 raz mi povedal muž že nie som normálna, tak som sa ho spýtala, či chce papier od psychiatra. Ale že potom aj ja chcem od neho papier, lebo tiež keď mi jedno hovorí a potom mi povie, že to tak nemyslel, tak tiež podľa mňa nie je normálny. Kukal na mňa jak vyoraný. Ja keď sa naserem, tam viem že hroooozne chytať za slovíčka. Stanov si hranice dievča a to veľmi rýchlo, lebo sa bude po tebe voziť. Normálne mu povedz s kľudom angličana nech ide do riti a normálne by som odišla od celej kolobežky a nechala ho tam mindžovať, vôbec to nemusíš počúvať...

@anonym_ae42e8 Tomuto hranice nenastavíš. To sa dá skúšať so zdravými ľuďmi...zbytočne bude strácať čas.

viktoria1992
autor
8. apr 2026

No navrhla som mu psychologa spolocne ,povedal ze pokde ak to chcem ze on o mna nechce prist. 🤷‍♀️

sova7
8. apr 2026
@viktoria1992

No navrhla som mu psychologa spolocne ,povedal ze pokde ak to chcem ze on o mna nechce prist. 🤷‍♀️

@viktoria1992 hlavne on sa musí chcieť zmeniť. A musí vedieť že ak nebude na sebe pracovať a bude sa správať hnusne naozaj odídeš. Sľuby bez skutkov a reálnej zmeny sú len manipulácia. Tiež si dobre vyber odborníka určite niekoho kto ma skúsenosti s ľuďmi s poruchou osobnosti a neskončí to tam že ty máš byť viac tolerantná cieľom je aby on upravil svoje správanie a dokázal sa naučiť zvládať hnev a emócie tak aby si ty nebola jeho ventil a nebol zlý a hrubý. Bez tohto efektu by som vo vzťahu neostavala. Tolerantná si už bola až príliš

anonym_7d5e99
8. apr 2026

Mám niečo podobne doma! Mame k tomu dve deti! Je hrozny!!!! Všetky jeho emócie si vybijava na mne alebo deťoch!! V dobrých momentoch by nám modré z neba zniesol!!! Okolie ho berie ako úžasného chlapa!! A doma??? 🙈🙈🙈Keby som bola vedela aký bude,nikdy si s ním deti neurobím…horšieho otca som im vybrať nemohla!!! Prosím ta utekaj od neho! Deťmi to bude len horšie,ver mi..ja už tiež chystám rozvod!

anonym_716432
8. apr 2026

Toto som prave videla a spomenula si na teba…

Strana
z2