icon

Manžel je veľmi ovplyvniteľný

25. jún 2025

to jw hrozne s nim… na niecom sa dohodneme, a on menqi nazor ked sa napriklad porozprva s rodicmi. Alebo so susedom. ale hlavne jeho mama ma na neho volyv. ale aj sa strasne rychlo vzdava, on sa proste nevie zatat alebo ze postsvit za nieco. nejake romanticke udobrovacky po hadke nikdy neboli…. ked si nevysvetlime veci ja nebiem ist dalej: ani s nim spat v jednej posteli.

Tak som zistila ze je hrozne ovplyvnitelny, akosi u mna velmi klesol. ked sme chodili spolu; takyto nebol. akoby sa stratila dovera v neho.

Da sa nejako ako manzelka toto ustrazit?? ze je ovplyvnitelny? pripadne ako an takychto chlapov?? … vdaka

uz je to manzel, takze uz ho nechcem vymenit - skor chcem zvladat tu jeho ovplyvnitelnist

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
dadis
26. jún 2025

Neviem o ake rozhodnutia konkretne islo, ale asi si nebol isty, ked sa potreboval poradit... tak nabuduce, ked sa budete na niecom dohadovat, povedz mu, nexhcem aby si sa rozhodol hned teraz, pokojne si to nechaj prejst hlavou a zajtra sa o tom porozpravame. On mozno, ze citi z tvojej strany tlak, tak suhlasi a pritom nemusi by s tym uplne stotozneny. Ja sa napriklad pred rozhodnutim tiez zvyknem poradit - s priatelom, rodicmi, detmi, kamaratkami, kolegami. Skus mu dat priestor, aby neuzatvaral temy skor, ako s nimi nebude stotozneny

dadis
26. jún 2025

teda skor, ako bude s nimi stotozneny

jumama
26. jún 2025

Tak ho ovplyvni naspat ma napadlo 🙂

A teraz vazne - vsak sa ho vzdy opytaj, aky on ma na vec nazor. Nie ci suhlasi s tebou, ci s mamou, ci so susedom - ale aky ma on na vec nazor a preco. Diskutujte.
Ak by mal iny nazor ako ty, budes ho respektovat? Alebo presviedcat, ovplyvnovat...?

katica06
26. jún 2025

Ako dlho ste spolu? Takýmto, mamičkou ovplyvniťteľným , sa podľa mňa nestal z večera do rána, ale musel byť aj pred tým

ibrunova
26. jún 2025

Človek môže semtam zmeniť názor, to je úplne normálne .

marianarem
26. jún 2025

Podla mna musel byt ovplyvnitelny od zaciatku, len mozno ako zamilovany bol najviac ovplyvnitelny tebou, tak ti to nevadilo, resp. nevsimla si si to a myslela si si, se sa proste prirodzene zhodnete.
Ako sa pise vyssie, isla by som na to cestou zaujimania sa o jeho nazor na rozne veci, podporovanie ho, aby sa prejavil. Plus povedat mu, ako sa citis, ked meni vase dohody a podobne. Ale vsetko bez vycitiek, naozaj ako uprimny zaujem alebo pokojne podavanie informacii.
Treba ale ratat s tym, ze ak sa zacne riadit sam sebou, nemusi ti to az tak vyhovovat, lebo sa moze ukazat, ze vo vela veciach sa nezhodnete a budes ho musiet znova spoznat vlastne.

prasiatko30
26. jún 2025

Ono otazka je ci ked je taky ovplyvnitelny nie je prave ovplyvnitelny tebou a nedokaze ti povedat priamo svoj nazor. A ked sa dostane spod tvojho volyvu tak si utriedi myslienky a potom pride so svojim nazorom 😅😅😅😅

kavasmliekom
26. jún 2025
@prasiatko30

Ono otazka je ci ked je taky ovplyvnitelny nie je prave ovplyvnitelny tebou a nedokaze ti povedat priamo svoj nazor. A ked sa dostane spod tvojho volyvu tak si utriedi myslienky a potom pride so svojim nazorom 😅😅😅😅

@prasiatko30 tiež mi to napadlo, že aj by jej chcel povedať svoj názor, ale bojí sa jej reakcie, tak povie áno..a do rána sa z toho vyspi a zvlali to na mamu, kamaráta, brata 🤣

prasiatko30
26. jún 2025
@kavasmliekom

@prasiatko30 tiež mi to napadlo, že aj by jej chcel povedať svoj názor, ale bojí sa jej reakcie, tak povie áno..a do rána sa z toho vyspi a zvlali to na mamu, kamaráta, brata 🤣

@kavasmliekom no ono by bolo treba vidiet tie dohody. Ked jej na vsetko prikyvne tak su dohodnuti😅

autor
26. jún 2025
@prasiatko30

@prasiatko30 som jeho manzelka. ja jeho veci respektujem, na com mu zalezi, pocuvam, prisposobujem sa. ale su veci na ktorych zalezi aj mne, som jeho zena, malu by mu zalezat na naplnani aj mojich potrieb nie len tych jeho

autor
26. jún 2025
@prasiatko30

@prasiatko30
no ale potom sa nemal so mnou ozenit, ked mu vadi ze jeho ja ako rovnocenna partnerka, mam vplyv na jeho zivot.

dadis
26. jún 2025
@prasiatko30

@kavasmliekom no ono by bolo treba vidiet tie dohody. Ked jej na vsetko prikyvne tak su dohodnuti😅

@prasiatko30 Asi niekto trafil klinec po hlavicke 😅

dadis
26. jún 2025

Autorka, pises anonymne. Ved daj konkretny priklad, kde sa vam to takto stalo, o co konkretne islo, ako ste sa dohodli a co zmenilo jeho nazor..takto iba hadame

prasiatko30
26. jún 2025
@dadis

@prasiatko30 Asi niekto trafil klinec po hlavicke 😅

@dadis no ved ked sa dohodnu ako chce zena tak sa dohodli, ked sa chcu rozhodnut podla muza tak je ovplyvneny cudzimi alebo vlastnou matkou/bosorkou 😅😅😅

autor
26. jún 2025
@prasiatko30

@dadis no ved ked sa dohodnu ako chce zena tak sa dohodli, ked sa chcu rozhodnut podla muza tak je ovplyvneny cudzimi alebo vlastnou matkou/bosorkou 😅😅😅

@prasiatko30 je to vtipne , ked to takto napisete. 🙂
ale predstav si, ze napr. mali sme dohodnute ze zmenime obaja prace, a ked bude viac penazi, na com sme obaja makali, ze sa prestahujeme, blizsie k praci, dalej od svokry.
zrazu ked uz sme dosiahli ten ciel ze lepsia praca, ale maminka mu povedala, ze tam kde sme je nam lepsie. a tu je ten problem, je mu jedno po com ja tuzim, a ja viem ze je dobry chlap ale ovplyvnitelny.
alebo nebude az taky dobry ked mu nevadi ze nedodrzal slovo???

prasiatko30
26. jún 2025

A kto navrhol tu zmenu? Kto s tym zacal. Lebo on mozno napzaj nebol presvedceny o tom, zeby sa mal odstahovat. To, ze ty niekoho nadchnes tvojim planom este neznamena, ze ten druhy je o tom uplne presvedceny. A i ked tebe tvrdi, ze ano samozrejme, ale v kutiku duse dufa,ze nakoniec z toho aj tak nic nebude. Bud k sebe uprimna koho to bol sen? Odist z rodiska tvoj alebo jeho?

princezna_bosorka
26. jún 2025
@malinkajozka
Odpoveď bola zmazaná

@malinkajozka toto je fakt dobre

dadis
27. jún 2025

Ludia maju pravu zmenit svoje rozhodnutia. Fakt si myslis, ze keby sa chcel odstahovat, tak by ho od toho odradilo to, ze maminka mu povie, ze tu je lepsie? Nie, on s tym stahovanim bud od zaciatku nebol stotozneny, alebo si to rozmyslel. Treba na to uprimny rozhovor, polozte si na stol argumenty, co vam nove miesto prinesie , zoberie a ci ma vobec vyznam sa stahovat. Teraz byvate so svokrou?

autor
27. jún 2025
@dadis

Ludia maju pravu zmenit svoje rozhodnutia. Fakt si myslis, ze keby sa chcel odstahovat, tak by ho od toho odradilo to, ze maminka mu povie, ze tu je lepsie? Nie, on s tym stahovanim bud od zaciatku nebol stotozneny, alebo si to rozmyslel. Treba na to uprimny rozhovor, polozte si na stol argumenty, co vam nove miesto prinesie , zoberie a ci ma vobec vyznam sa stahovat. Teraz byvate so svokrou?

@dadis da sa tak zit, ze mame dohodnute spolocne ciele a zrazu ich nemame?!
ved na to rozhovory partnerov aby sa v nich hovorilo a spolocne sa planovalo. ze kto vo ako vnima po com tuzi.
citim sa oklamana. tu sa nebavime ci pojdeme tento rok do chorvatska alebo na liptov.
to su velke rodinne veci, ktore nakoniec mam iba ja v hlavne a manzelov skutek utek.
a ano, byvame so svokrou, nie je to zle ale je cas sa posunut…necitim sa tam dobre. a dalej to je aj napr. tema druhe dieta, atd..

dadis
27. jún 2025

Byvanie so svokrou by bolo pre mna NO GO. Na to by som nikdy nepristupila, ani s prislubom stahovania. Tu by som urcite trvala na vlastnom spolocnom byvani. Alebo kupu nehnutelnosti na seba mimo BSM. Predpokladam, ze ako manzelia ani ziadnu nehnutelnost nemate a teba to dava do uhrozujucej situacie, aj s ohladom na dietai, ci deti co estd planujete.

autor
27. jún 2025
@dadis

@dadis no a to je dalsia vec zavazna… on nekomunikuje, nediskutuje…bud mi povie bez vysvetlenia ze nie, alebo to odklada a vyhovara sa. az kym mam total nervy na neho a uz som nervozna.
pocas planovania, len prikivne a potom ked pride na to tak reaguje inac ako bolo planovane.

autor
27. jún 2025
@dadis

Byvanie so svokrou by bolo pre mna NO GO. Na to by som nikdy nepristupila, ani s prislubom stahovania. Tu by som urcite trvala na vlastnom spolocnom byvani. Alebo kupu nehnutelnosti na seba mimo BSM. Predpokladam, ze ako manzelia ani ziadnu nehnutelnost nemate a teba to dava do uhrozujucej situacie, aj s ohladom na dietai, ci deti co estd planujete.

@dadis mozem ti napisat este soravu??

dadis
27. jún 2025

ano, pokojne ni napis